آخرین خبرها از شیوع کرونا در ایران؛


 آخرین خبرها از شیوع کرونا در ایران؛
با گذشت ۶۹ روز پس از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت ۹۲۵۸۴ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۵۸۷۷ نفر فوت شده و ۷۲۴۳۹ نفر بهبود یافته‌اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، با گذشت ۶۹ روز پس از شیوع کرونا در کشور براساس اعلام وزارت بهداشت ۹۲۵۸۴ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند که از این تعداد ۵۸۷۷ نفر فوت شده و ۷۲۴۳۹ نفر بهبود یافته‌اند. سخنگوی وزارت بهداشت اعلام کرده است؛ نگرانی اصلی، عادی شدن کرونا و استراتژی فعلی، بیماریابی گسترده با انجام حدود ۱.۵ میلیون تست از افراد مشکوک و خانواده‌های آنهاست. او تاکید کرده اگر مردم به سمت عادی‌سازی بروند و فکر کنند بیماری تمام شده و نکات بهداشتی وفاصله‌گذاری را رعایت نکنند، مجددا دچار مشکل می‌شویم.وزیر آموزش و پرورش نیز درباره برگزاری امتحانات اعلام کرده است؛ برای پایه دوازدهم طبق روال هر سال، آخر اردیبهشت پایان سال تحصیلی خواهد بود و پس از تعطیلات عید فطر، امتحانات از ۱۰ یا ۱۷ خرداد آغاز و تا یک هفته از تیر ادامه خواهد داشت و کنکور نیز ۲۰ روز پس از آخرین امتحان نهایی برگزار می‌شود. همچنین باتوجه به الزامی شدن استفاده از ماسک در مترو وزیر کشور به شهرداری ها اعلام کرده است؛ تا ظرف ۴ روز برای الزامی شدن استفاده از ماسک در حمل و نقل عمومی آمادگی خود را اعلام کنند. رییس ستاد مقابله با مبارزه با کرونا در کلانشهر تهران نیز در این باره تصریح کرده است، بعد از فراهم کردن زیرساخت‌های لازم ماسک‌های یارانه‌ای با قیمت دولتی در اختیار افراد قرار ‌خواهد گرفت.
تصمیم‌گیری درباره تعطیلی مجدد بوستان‌ها
ارائه فهرست آسیب‌دیدگان در عرصه شهری به وزارت تعاون برای اعطای بسته‌های حمایتی
«مهدی جمالی نژاد» ​معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور و رییس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به این سوال که برای کاهش مشکلات ناوگان حمل و نقل عمومی و اجرای کامل طرح فاصله‌گذاری هوشمند چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟ گفت: موضوع رسیدگی به وضعیت ناوگان حمل و نقل عمومی شهری به عنوان یکی از کانون‌های انتقال و شیوع کرونا ویروس از ابتدای شروع این بیماری در دستور کار قرار گرفت.
وی ادامه داد: در گام نخست با استفاده از توان و منابع داخلی شهرداری‌ها و بسیج امکانات، به ویژه در شهرهای مراکز استان و کلانشهرها، ضدعفونی و گندزادیی تمام وسایط حمل و نقل عمومی در دستور کار شهرداری‌ها قرار گرقت. در گام دوم در چارچوب مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، اجرای طرح فاصله‌گذاری اجتماعی در اتوبوس‌های شهری و مترو مورد تاکید قرار گرفته و اجرایی شد
​معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور با بیان اینکه با بازگشایی برخی از صنوف و مشاغل، ضرورت تقویت ناوگان حمل و نقل عمومی بیش از پیش احساس شد، خاطرنشان کرد: در این زمینه دولت بر مبنای مصوبات ستاد ملی، مقرر کرد ابتدا گزارشی از سوی وزارت کشور در خصوص وضعیت فعلی ناوگان حمل و نقل عمومی شهری ارائه شود و پس از ارائه این وضعیت و با تصمیم رییس جمهور قرار شد که بحث تامین اتوبوس‌های درون شهری جدید و اورهال اتوبوس‌های فعلی در دستور کار قرار گیرد تا امکان اجرای فاصله‌گذاری هوشمند به شکل مناسب‌تری میسر شود. در این زمینه برآورد منابع اعتباری و ساز و کارهای اجرایی برای تحقق این موضوع انجام و مراتب برای عملیاتی شدن تصمیمات در اختیار دولت قرار گرفته است.
جمالی‌نژاد همچنین درباره نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی تصریح کرد: دولت تلاش می‌کند از طریق پرداخت سهم ۵۰ درصدی خود در انتشار اوراق مشارکت به توسعه مترو و خطوط اتوبوسرانی کمک کند و مقرر شده است؛ از محل فروش اوراق مشارکت، شهرداری‌ها ناوگان اتوبوسرانی و قطار شهری خود را توسعه دهند. برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی در حال پیگیری بهره‌گیری از ظرفیت مصوبه انتهای اسفند سال گذشته شورای اقتصاد هستیم که به موجب آن سرمایه‌گذار از محل اعتبارات ناشی از صرفه‌جویی مصرف سوخت می‌تواند تاکسی وارد ناوگان حمل و نقل شهری کند.
وی ادامه داد: همچنین در حال پیگیری طرح رییس‌جمهوری در خصوص نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهری هستیم که در خصوص نوسازی ناوگان مینی‌بوسرانی شهری نیز به نتایجی رسیدیم که در آینده نزدیک اجرایی می‌شود.
​معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه درآمد شهرداری‌ها در ایام شیوع کرونا کاهش پیدا کرده است، آیا کمکی به شهرداری‌ها برای جبران درآمدهای آنها خواهد شد، خاطرنشان کرد: شیوع بیماری کرونا در کشور بر بخش‌های مختلف خدماتی و اقتصادی تاثیرگذار بوده است. یکی از نخستین آثار شیوع این بیماری، کاهش تردد افراد در سطح شهر برآورد می‌شود و این امر به دلیل پرهیز شهروندان از حضور در فضاهای عمومی است که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به کاهش میزان استفاده شهروندان از خدمات حمل‌ونقل عمومی اشاره کرد
جمالی‌نژاد تصریح کرد: مهم‌ترین نتیجه حاصل از این کاهش استفاده، پایین آمدن سطح درآمد حاصل از ارائه خدمات و به مرور ضعیف شدن گردش مالی و پایین آمدن میزان درآمد این بخش از خدمات عمومی است. همچنین ساخت و ساز نیز در کنار این خدمت به نسبت گذشته دچار رکود شده، این در حالی است که در حوزه خدمات شهری کلیه کارکنان حوزه‌های مختلف اعم از مدیریت پسماند، آتش نشانی و آرامستان‌ها مساعی خود را برای پیشگیری و مقابله با این بیماری بصورت شبانه‌روزی به کار بستند.
وی ادامه داد: پیرو حضور در دومین جلسه ساماندهی تسهیلات حمایتی برای اقشار آسیب‌دیده از بیماری کرونا که به تازگی با حضور معاون اول رییس جمهور و تنی چند از وزرا تشکیل شد، فهرست آسیب دیدگان در عرصه مدیریت شهری برای اعطای کمک‌ها و بسته‌های حمایتی به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ارسال شد.
​معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور همچنین درباره احتمال تعطیلی مجدد بوستان‌ها خاطرنشان کرد: براساس مصوبات شانزدهمین‌جلسه ستاد مدیریت بیماری کرونا و در اجرای بند ۷ مصوبات یاد شده؛ تمامی پارک‌ها و بوستان‌های محلی با رعایت دقیق پروتکل‌های بهداشتی از ابتدای اردیبهشت بازگشایی شده است. همچنین فعالیت تمام اماکن سرپوشیده، شهر بازی‌ها و مراکز خرید و فروش ممنوع است. شهرداری‌ها نیز برای تحقق این مصوبه نسبت به نصب تابلو‌های اطلاع رسانی و آموزشی به شهروندان به منظور رعایت دقیق پروتکل های بهداشتی اقدام کرده‌اند
جمالی‌نژاد تصریح کرد: با توجه به شرایط و میزان حضور شهروندان در بوستان‌های شهری و با توجه به اجرای ضروریات طرح فاصله‌گذاری اجتماعی پیشنهاد فوق از سوی ستاد مقابله با بیماری کرونای تهران مطرح شده است که البته نیازمند سنجش و ارزیابی برای تصمیم‌گیری مجدد است. در صورت ضرورت پس از انجام ارزیابی مراتب به ستاد ملی برای تصمیم‌گیری ارسال می‌شود.
بیمارستان‌ها از ویروس کرونا عقب نماندند
 روند کاهشی مبتلایان/ بیماریابی همچنان ادامه دارد 
«خسرو صادق نیت» رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا،‌ درباره وضعیت متخصصانی که وظیفه لوله‌گذاری برای بیماران مبتلا به کرونا را بر عهده دارند، اظهار داشت: به دلیل اینکه تمام پروتکل‌های سازمان بهداشت جهانی (WHO) را رعایت کردیم، ‌مشکلی در این زمینه نداشتیم. ما برای رعایت این موازین نه کمتر از پروتکل‌های ارائه شده رفتار کردیم و نه بیش از نیاز در نظر گرفتیم و همه چیز استاندارد بوده است.
وی در ادامه گفت: همه نیروهای ما به شکل استاندارد اصول بهداشتی را رعایت کردند، با توجه به اینکه ما در بیمارستان امام خمینی (ره) بیشترین رقم بیمار را داشته‌ایم، اما در میان کادر درمان و پزشکان هیچ مورد فوتی نداشتیم. در این میان حتی مورد بستری از افراد و نیروهای کادر بیهوشی و عفونی وجود نداشته است.
رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در پاسخ به این سوال که آیا در بخش متخصص عفونی و بیهوشی با کمبود نیرو مواجه نشده‌اید؟ گفت: خیر، نیروهای ما در این حوزه‌ها کافی است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در میان کادر درمان، پزشکان، پرستاران و ... در بیمارستان امام خمینی مورد  ابتلا به کرونا ویروس بوده است؟ گفت: تنها یک پرسنل داشتیم که به کرونا مبتلا شد و خوشبختانه بهبود یافت و حتی بستری دراز مدت هم نداشتیم.
صادق نیت در واکنش به این پرسش که با توجه به افزایش ترددها در سطح شهر تهران،‌ آیا تعداد ورودی‌ها و مراجعه‌کنندگان به بیمارستان امام خمینی افزایش داشته است؟ گفت: خیر، ما هنوز افزایش جدی نداشته‌ایم. حتی می‌توانیم بگوییم که روند ما همچنان نزولی است و خیلی آهسته به سمت نزولی می‌رود.
رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) درباره سخنان فرمانده ستاد مقابله با کرونای تهران درباره احتمال افزایش آمار به تناسب افزایش ترددها در شهر تهران گفت: این احتمال وجود داشت، اما با رعایت موارد بهداشتی از سوی مردم، خوشبختانه این احتمال محقق نشد. پیش‌تر گفته می‌شد، اگر مردم موازین را رعایت نکنند، آمار افزایش می‌یابد، اما با رعایت مردم و تمهیداتی که اندیشیده شده،‌ حداقل در بیمارستان ما که بیشترین مراجعه را داشته و در مرکز شهر قرار دارد، روند کاهشی ابتلا ‌همچنان ادامه دارد.
وی افزود: به نظر می‌رسد ما شاهد نتیجه و دستاورد خوبی از این قضیه در بیمارستان‌ها بوده‌ایم. من  احساسم این است که مردم رعایت می‌کنند و اقدامات بهداشتی را هم انجام می‌دهند. در کنار همه این اقدامات بیماریابی نیز همچنان ادامه دارد که کمک بسیاری کرده است.
صادق نیت درباره روند بیماریابی گفت:‌ به طور کل برنامه بیماریابی که در تهران انجام می‌دهیم، کار خوبی بوده و خوشبختانه خدمات درمانی و بهداشتی تاکنون توانسته نتیجه خوبی به جای بگذارد.
رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تاکید کرد: مردم باید تمام توصیه‌هایی که وزارت بهداشت اعلام می‌کند را رعایت کنند. با توجه به آخرین آمار،‌ وزارت بهداشت هر روز یک سری توصیه‌هایی را اعلام میکند که همه مردم باید به این توصیه‌ها گوش کنند. به نظرم اکثریت مردم همه این توصیه‌ها را گوش داده‌اند.
وی خاطرنشان کرد: ما مسیر خوبی را طی می‌کنیم و بیمارستان‌های ما از بیماری عقب نیستند، بیمارستان‌ها توانستند بهترین خدمت را به بیماران و مراجعان بدهند و هیچ وقت از بیماری و ویروس کرونا عقب نمانده‌اند. ما بر خلاف انتظاری که می‌رفت، کمترین میزان آمار مرگ و میر را داشتیم.
صادق نیت در مقایسه خدمات درمانی ایران نسبت به کشورهای دیگر گفت: خدمات تیم بهداشت و درمان ما در مقایسه با کشورهای دیگر به خصوص کشورهای پیشرفته به مراتب بهتر بوده است.
رییس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گفت: ما تلاش می‌کنیم بر اساس پیش‌بینی‌هایی که انجام می‌شود به مردم خدمت کنیم. پیش‌بینی‌هایی که اساتید اپیدمیوژی و ویروس‌شناسان دارند، این است که احتمال دارد طی هفته‌های آینده میزان افزایش را ببینیم، ما هم کاملا آماده‌ایم که اگر این اتفاق افتاد، بتوانیم خدمات درست به مردم بدهیم، اما امیدواریم که این پیش بینی درست از آب در نیاید و همین روند نزولی ادامه پیدا کند.  
برگزاری حضوری امتحانات نیازمند راه‌اندازی خوابگاه برای دانشجویان شهرستانی است
بازگشایی خوابگاه‌ها منوط به مجوز ستاد ملی مقابله با کروناست
«سیدمحمدحسین کریمیان» معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره نحوه برگزاری آزمون‌ها و امتحانات در دانشگاه امیرکبیر گفت: تفاوت دانشگاه با مدرسه این است که ما از شهرستان‌های سراسر کشور دانشجو داریم و دانشجوهایمان در شهرستان‌ هستند. اگر همه دانشجویان ساکن تهران بودند، هیچ دانشگاهی برای برگزاری امتحانات مشکلی نداشت و دانشجویان صبح‌ها با رعایت فاصله اجتماعی امتحان می‌دادند و به خانه می‌رفتند.
وی جمع شدن دانشجویان در خوابگاه را یک مشکل قلمداد کرد و گفت: ما برای برگزاری امتحانات حضوری  دانشجویان در محل دانشگاه مشکلی نداریم، بلکه مشکل ما خوابگاه‌ها هستند.اگر بخواهیم امتحانات را حضوی برگزار کنیم باید دانشجویان را به خوابگاه بیاوریم؛ زمانی که دانشجویان به خوابگاه بیایند، شبانه‌روز در خوابگاه خواهند بود که موجب بروز مشکلات ناشی از شیوع کرونا خواهد شد، زیرا دانشجویان 5، 6 نفری در یک اتاق هستند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اظهار داشت: بنابراین امتحان حضوری بیشتر به مساله حضور دانشجویان خوابگاهی بستگی دارد.به عنوان مثال کنکور سراسری یک روز است و در شهرهای مختلف برگزار می‌شود و به این صورت است که هر شخص در شهر خود آزمون می‌دهد و در همان یک روز مسائل بهداشتی را رعایت می‌کند و افرد از شهرهای دیگر در محل آزمون حاضر نمی‌شوند، در حالی که برگزاری امتحانات دانشگاهی به این صورت نیست.
وی بیان کرد: بنابراین هر دانشگاهی که در برگزاری امتحانات حضوری شک دارد یا در حال انتخاب کردن روش امتحان است، در واقع در حوزه خوابگاه‌ها مساله دارد. حضور در خوابگاه‌ها هم زمانی اتفاق خواهد افتاد که ستاد مقابله با کرونا به ما مجوز بدهد و تاکنون هم مجوزی در این زمینه ارائه نشده و البته این کار هم بعید است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره احتمال بازگشایی دانشگاه‌ها بعد از عید فطر گفت:  این تصمیم از سوی دانشگاه علوم پزشکی مطرح شد که فقط برای رزیدنت‌ها هم بوده است. در دانشگاه علوم پزشکی مدتی دروس آموزشی درس داده می‌شود و بعد از آن دانشجو برای فراگیری دروس عملی وارد بیمارستان می‌شود. بنابراین شاید دانشگاه علوم پزشکی بخواهد برای انترن‌ها و ریزدنت‌ها این کار را انجام دهد، ولی برای بخش آموزشی که باید دانشجویان در کلاس درس حاضر باشند، اینطور نیست و چنین چیزی به صورت جدی ابلاغ نشده است.
کریمیان همچنین در خصوص کاهش ظرفیت حضور داوطلبان کنکور سراسری در دانشگاه امیرکبیر برای شرکت در آزمون گفت: ما خودمان هر سال از نظر مکانی، پذیرای 5 هزار داوطلب در کنکور بودیم که امسال این میزان را به 2500 نفر رساندیم تا فاصله اجتماعی رعایت شود.
شناسایی ۱۱۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور
به گزارش خبرنگار ایلنا، «کیانوش جهانپور» رییس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت درباره آخرین آمار مبتلایان گفت: از دیروز تا امروز ۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۱۱۱۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد. مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۹۲۵۸۴ نفر رسید.
وی ادامه داد: متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۷۱ بیمار کووید ۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۵۸۷۷ نفر رسید.
جهانپور تصریح کرد: خوشبختانه تاکنون ۷۲۴۳۹ نفر از بیماران، بهبود یافته و ترخیص شده‌اند. همچنین ۲۹۸۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.
وی تاکید کرد: تاکنون ۴۴۲ هزار و ۵۹۰ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.