گزیده ها 9 تیر -99


گزیده ها 9 تیر -99
فارین پالیسی: جهان در حال تماشای سقوط بی‌سابقه آمریکاست
مجله تخصصی سیاست خارجی آمریکا در یادداشتی تاکید کرد جهان در حال تماشای سقوط آمریکاست و این موضوع منحصرا به ترامپ محدود نمی‌شود.
تحلیلگر فارین پالیسی می‌نویسد: قدرت سیاسی و قدرت نرم آمریکا تحت ریاست‌جمهوری ترامپ، افولی اسفناک داشته است.
بیش از سه سال است که نزدیک‌ترین متحدان آمریکا خود را به این باور دلخوش کرده‌اند که ریاست‌جمهوریِ پوپولیستیِ ترامپ یک ‌اشتباه تاریخی است و ایالات متحده سرانجام به ریشه‌های دموکراتیک و جهان‌گرایی‌اش بازخواهد گشت. اما فصلی از همه‌گیری کرونا و اعتراضات، این باور را در هم شکست و بار دیگر چهره کشوری گرفتار در بیماری‌های ژرف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را آشکار کرد. امروز ایالات متحده آماج سرزنش‌های بین‌المللی است و نه تنها به خاطر رئیس‌جمهورش هدف انتقاد قرار گرفته، بلکه پیشینه‌ای از خشونت افسارگسیخته پلیس، برده‌داری و جنگ داخلی، ناظران را از ژنو تا گابن به هراس انداخته است.
در ژنو، یک بلوک کلیدی از دولت‌های آفریقایی خواهان رسیدگی سازمان ملل به بدرفتاری‌های ایالات متحده با شهروندان آفریقایی‌تبار شده است. گروهی بیست نفره از مقامات ارشد سازمان ملل، از جمله دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، خشونت پلیس در شهرهای آمریکا را محکوم کرده‌اند.
رهبران و دیپلمات‌های خارجی باور دارند که ترامپ در واکنش به کروناویروس و اعتراض‌های سیاسی، بی‌کفایتی‌اش را اثبات کرد؛ اما آنچه بیش از همه ناظران خارجی را ناامید کرده این است که حتی ایالات‌ و شهرهای لیبرال، از جمله نیویورک، نیز در برابر همه‌گیری و اعتراضات سیاسی، آمادگی و واکنش مناسب نداشته‌اند. برخی از خشن‌ترین سرکوب معترضان تظاهرات‌ اخیر در ایالت‌ها و شهرهای آبی (حوزه‌های انتخاباتی حزب دموکرات) از جمله لس‌آنجلس، مینیاپولیس و نیویورک، انجام شده که تحت مدیریت رهبران سیاسی لیبرال هستند.
آخرین نمایش از کشتار و خونریزی آمریکایی، نشانه‌ای دیگر از سقوط پرشتاب یک قدرت بزرگ به دوره‌ای از افول ملی و بین‌المللی است. اندرو گلیمور معاون بریتانیایی‌تبار پیشین دبیرکل سازمان ملل در امور حقوق بشر، می‌گوید: «قدرت سیاسی و قدرت نرم آمریکا تحت ریاست‌جمهوری ترامپ، افولی اسفناک داشته است. من از کشوری می‌آیم که افول را تجربه کرده، اما این روند چندین دهه طول کشید. افول در آمریکا پرشتاب‌تر است
مایکل فولی‌لاو دبیر اجرایی موسسه لووی استرالیا، می‌گوید شهرت آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری ترامپ آسیب جدی دید و این آسیب با اختصاص یافتن بدترین شیوه مدیریت کروناویروس در جهان به ایالات متحده، شدیدتر شد. تقریبا تمام کشورهای توسعه‌یافته در موارد ابتلا و بستری در بیمارستان کاهش چشمگیر داشته‌اند؛ فقط در آمریکا- و تا حدی در بریتانیا - هر دو مورد افزایش یافته است. عملکرد متوسط و نه چندان خوب آمریکا در پاسخ به کووید-19 بسیاری از ناظران را تکان داد. ما خو گرفته‌ایم که آمریکا را مرکز قدرت جهانی ببینیم و نه مرکز بیماری جهانی.
دستور خالی بدون تدبیر برای سوداگری در بازار خودرو
دستور چهل روز قبل رئیس‌جمهور برای ساماندهی بازار خودرو، هیچ تاثیری دربر نداشته است.
روزنامه صبح نو ضمن انتشار این خبر نوشت: 40 روز پیش و در پی رسیدن پراید به مرزهای 80 میلیون تومان، رئیس‌جمهور در تماس تلفنی به سرپرست وزارت صنعت، معدن و تجارت، دستور داد: «طبق یک برنامه‌ریزی روشن و شفاف که هم برای تولیدکنندگان خودرو و هم برای مردم کاملا آشکار و مشخص باشد، باید با حذف فضای دلالی و واسطه‌گری، خودرو با قیمت منطقی از تولیدکننده به دست مصرف‌کننده برسد. به‌گونه‌ای که به حذف نقش‌آفرینی کاذب واسطه‌ها و دلالان در تعیین قیمت خودرو و ارجحیت ‌یافتن منفعت مردم و تولیدکنندگان خودرو منجر شود... به‌ هیچ‌وجه از سوی مردم و مسئولان قابل تحمل نخواهد بود که با جهش‌های غیرمنطقی و کاذب در بازار خودرو، خودروهای تولیدی کشور با قیمتی گزاف به دست مردم برسد
دستور آقای روحانی از نظر منطق اقتصادی، مبهم،‌ اشتباه و محکوم به شکست بود. اولا، آقای روحانی از عبارات مبهم «قیمت منطقی» و «قیمتی گزاف» استفاده کرده است؛ عباراتی که تعریف روشنی ندارند و کاملا قابل تفسیر هستند، مثلا قیمت منطقی پراید چقدر است؛ 20 میلیون؟ 40 میلیون؟ 60 میلیون؟ چقدر؟! در اقتصادی که افسار رشد نقدینگی‌اش رها شده و دولت جرات و جنم مدیریت بر جریان وجوه را ندارد، قیمت پراید و سکه طلا و ارز چقدر است؟
ثانیا،‌ اشکال بزرگ دستور آقای روحانی درباره خودرو این بود که سازوکار بازار را کاملا نادیده گرفت. در این میان وزارت صمت هم دستور ‌اشتباه آقای روحانی را افتضاح‌تر اجرا کرد. مسئله چه بود؟ بازار خودرو شبه‌انحصاری است و بر اساس قانون و منطق اقتصادی، شورای رقابت قیمت رسمی خودرو را تعیین می‌کند. از سوی دیگر با افزایش سرکش نقدینگی، قیمت بازاری (تقاطع عرضه و تقاضا) خودرو با قیمت تعیین‌شده توسط شورای رقابت فاصله پیدا کرده و رانت بزرگی ایجاد کرده که باعث هجوم تقاضای سوداگری به بازار خودرو شده است. منطق اقتصاد می‌گوید در بازار رانتی، قبل از هر کاری رانت را از میان بردارید، به‌خصوص که خودرو برخلاف غذا و مسکن و بهداشت، کالای اساسی نیست. بهترین کار این بود که خودروها در بورس کالا به بالاترین قیمت فروخته شود و مازاد حاصله تا قیمت شورای رقابت به بیت‌المال برود تا صرف خدمات عام‌المنفعه مثل حمل‌ونقل عمومی ‌شود. همین کار، قطعا قیمت خودرو را کاهش می‌داد چون باعث خروج تقاضای سوداگری از بازار خودرو  می‌شد.
وزارت صمت چه کرد؟ در اجرای دستور رئیس‌جمهور، وزارت صمت دو کار اساسی انجام داد که قرعه‌کشی میان متقاضیان خرید خودروی ارزان و محدودیت فروش خودروی برنده ‌شده است. این دو تصمیم صددرصد اشتباه و کاملا مغایر منطق اقتصاد بود. برای کاهش قیمت، به‌طور اصولی دولت باید هر کاری بکند تا تقاضا از بازار خارج شود و عرضه به بازار زیاد شود. تصمیم وزارت صمت برای توزیع خودروهای ارزان به روش قرعه‌کشی، باعث هجوم میلیونی مردم برای ثبت‌نام در این لاتاری ملی بود. آیا همه آنها خودرو می‌خواستند؟ معلوم است که رانت می‌خواستند، از آن‌ طرف، محدود‌کردن فروش هم ‌اشتباه بود چرا که باعث شد همین چند 10هزار خودروی قرعه‌کشی‌شده هم با یک‌سال تاخیر به بازار وارد و بازار برای خودروی نو، تشنه‌تر شود؛ مصرف‌کننده واقعی چطور؟ آیا به خودرویش رسید؟ وقتی 20 هزار از مستحق‌ترین مصرف‌کننده‌ها باید میان پنج میلیون نفر قرعه‌کشی شوند، پاسخ تقریبا منفی است.
انصاری راد: اختلاف میان اصلاح‌طلبان شدید است
عضو فراکسیون اصلاح‌طلبان و رئیس کمیسیون اصل 90 در مجلس ششم تصریح کرد از ریاست عارف بر شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان خاصیتی ندیدیم.
حسین انصاری راد در گفت‌وگو با فردانیوز اظهار داشت: اصلاح‌طلبان باید متحد شوند. البته برای نیل به این مقصود تنها اتحاد اصلاح‌طلبان اصطلاحی نمی‌تواند مراد ما باشد. بخش عظیمی از دانشمندان، نخبگان، اساتید و شخصیت‌های مستقل مشی اصلاح‌طلبی دارند اما در زمره اصلاح‌طلبان اصطلاحی و معروف به حساب نمی‌آیند. به‌طور مشخص آقای ظریف اصلاح‌طلب است اما جزء اصلاح‌طلبان اصطلاحی حساب نمی‌شود. معتقدم هر دو این مجموعه‌ها باید برای انتخابات ریاست‌جمهوری کنار هم قرار بگیرند.
این فعال اصلاح‌طلب درباره ساختار تشکیلاتی اصلاح‌طلبان اظهار کرد: این‌که ساختار مجتمع‌شدن اصلاح‌طلبان چه باشد و چه نامی بر آن بگذارند خیلی مهم نیست. مهم آن است که نیروها یک جا متمرکز شوند تا بتوانند نقش مورد انتظاری را ایفا کنند. البته اختلافات در بین اصلاح‌طلبان به‌حدی است که تقریبا وقوع چنان اتحادی که من عرض می‌کنم بعید است.
وی درباره تداوم ریاست محمدرضا عارف بر ساختار تشکیلاتی اصلاح‌طلبان تأکید کرد: ریاست تشکیلات اصلاح‌طلبان باید با کسی باشد که اصلاح‌طلبان او را قبول داشته باشند و بر ریاست او اجماع کنند اما آقای عارف خاصیت قابل‌توجهی از خود در این حوزه نشان نداد.
نماینده مجلس ششم یادآور شد: ما هیچ علامت و نشانه‌ای ندیدیم که آقای عارف بتواند جذابیتی داشته باشد و افراد را گردهم جمع کند. اصلاح‌طلبان حقیقتا در مجلس دهم وضع نامطلوبی داشتند.
به جای منت‌کشی غرب ارزها را به کشور برگردانید
دولت در حالی که برای کمترین میزان تبادل مالی با غرب، هزینه‌های هنگفت سیاسی و حقوقی را به کشور تحمیل می‌‌کند، با اجرای سیاست «ارز جهانگیری» مبالغی به ارزش هزاران برابر کمک‌های خارجی را به سرنوشت نامعلومی دچار کرد.
به گزارش رجانیوز؛ طبق جدیدترین آمار اعلام شده از سوی مسئولان بانک مرکزی، 2/5 میلیارد دلار به 25 میلیارد دلار ارز بازنگشته به کشور اضافه شده و کل عددی که به عنوان ارز صادراتی به چرخه اقتصادی بازنگشته، اکنون به 27/5 میلیارد دلار رسیده است. حدود 6/8 میلیارد یورو از این رقم، فقط و فقط به 250 کارت بازرگانی اختصاص دارد که عمدتا حق‌العمل کار هستند و نمی‌‌خواهند شناسایی شوند و ارزششان به چرخه اقتصادی بازگردد. آن‌ها مشتریان خاص خود را دارند و برای قاچاق کالا، واردات کالاهایی که مشابه آن‌ها در فروشگاه‌ها وجود دارد یا برای خروج سرمایه از این ارز استفاده می‌‌کنند.
این بدان معناست که بخش عمده‌ای از تعهدات ارزی صادرکنندگان همچنان عملیاتی نشده و اما مسئولان چه تدبیری برای برخورد با متخلفان و مدیریت این وضعیت نابسامان دارند؟
دولت اکنون و پس از گذشت دو سال از رانت ارزی گسترده موسوم به «ارز جهانگیری» هنوز موفق نشده تا مبلغ هنگفتی از این رانت توزیع شده را به کشور بازگرداند. برای درک بزرگی این مبلغ، توجه به این نکته کافی است که با احتساب دلار 20 هزار تومانی، رقمی معادل یک پنجم کل نقدینگی اقتصاد ایران همچنان در گرو تعداد محدودی از صادرکنندگان است!
در حدود یک ماه قبل، دولت روحانی برای مقابله با کرونا درخواست مبلغ پنج میلیارد استقراض خارجی از صندوق بین‌المللی پول داشت. نهادی بین‌المللی که با کارشکنی‌ها و دخالت‌های همیشگی آمریکا همراه بوده و در نهایت نیز با اعطای چنین وامی به ایران موافقت نکرد. نکته قابل توجه آن است که ارزش‌ ارزهای بازنگشته به کشور نزدیک به 5/5 برابر رقمی است که دولت برای استقراض خارجی مدنظر داشت!
اینستکس، کانال مالی ایران و اروپا که پس از خروج آمریکا از برجام به عنوان وعده طرف‌های باقیمانده در برجام به ایران داده شد، تاکنون تنها یک تراکنش مالی داشته که مبلغ آن منتشر نشده و تنها اعلام شده که ارزشی کمتر از یک میلیون یورو داشته است! بدون نیاز به هر محاسبه‌ای مشخص است که تنها (به ظاهر) امتیاز مالی باقیمانده برجام که در قالب اینستکس عملیاتی شده است، هزاران بار کوچکتر از مبلغی است که در اثر سوء مدیریت ارزی دولت بر باد رفته و عاقبت نامعلومی دارد.
حالا و پس از گذشت دو سال از اجرای سیاست «ارز جهانگیری» که توسط دولت به کار گرفته شد، اکنون فرصت خوبی برای ارزیابی و البته پاسخگویی و برخورد با دولت در این زمینه فرا رسیده است. دولتی که برای پول خردهای غربی توان و وقت یک ملت را هدر داده، آیا اکنون پاسخگوی ضرر و زیان هزاران برابری ارزهای توزیع شده خواهد بود؟ باید منتظر ماند و دید دو قوه دیگر تا چه میزان می‌توانند قوه مجریه را در برابر این امر پاسخگو نمایند.
دروغ نامه کیهان 7 تیر - 99
پیام های دروغ وساختگی  اوین  نامه کیهان و خوانندگان
* عموم دست‌اندرکاران دستگاه قضا و به ویژه جناب رئیسی! گوارای وجودتان باد این همه تقدیر و رضایت مقام عظمای ولایت. بی‌تردید بزرگترین سرمایه هر کارگزار در نظام اسلامی و ولایی لبخند رضایت ولی خداست. این با هزاران سکه برجامی قابل مقایسه نیست! اما نکته این است که این آغاز راه است ان‌شاءا... موفق شوید تمام منویات حضرت آقا را به اجرا بگذارید.
ابوالقاسمی
*
آقای موسوی خوئینی‌ها باید نامه خود را خطاب به دولت و دوستان اصلاح‌طلب خود که این دولت ناتوان و ناکارآمد را سرکار آورده‌اند می‌نوشت. نقش فرار به جلو این آقایان نزد ما مردم نخ‌نما شده است.
6043---0916
*
جناب رئیس‌جمهور! سال 99 سال جهش تولید است نه جهش قیمت‌ها؟!
سوری
*
مسئولین دولتی در سخنان خود بارها بر کاهش و کنترل قیمت کالاها و اجناس مورد نیاز و مصرفی مردم اعم از خوراکی و لوازم خانگی تاکید کرده بودند. متاسفانه نه تنها کاهش پیدا نکرد بلکه افزایش قیمت‌ها توسط خود دولت را شاهدیم! مسئولین دولتی که پیوسته از دولت قبل انتقاد می‌کردند به خودشان چه نمره‌ای می‌دهند؟! آیا این بود مدیریت و کاربلدی‌شان؟!
دهباشی
*
آقای روحانی از اینکه مردم در ادارات مورد آزار و اذیت واقع می‌شوند گلایه کرده است و مثال زده که برای گرفتن جواز چقدر معطل می‌شوند. جناب رئیس‌جمهور! اکنون وقت اثاث‌کشی و گزارش کار است نه وقت اظهار تاسف؟! بیش از 7 سال گذشت!
دولابی
*
یکی از فتنه‌گران مشهور کلیپی از نمودار آمار طلاق و ازدواج در طول 40 سال بعد از انقلاب در صفحه اینستاگرام خود منتشر کرده که نشان می‌دهد در طول 7 سال ریاست آقای روحانی آمار ازدواج کاهش چشمگیری داشته است. البته این آقا به روی مبارکش نیاورده که مقصر، امثال او و سلبریتی‌های بی‌دردی هستند که نقش ویژه در جمع‌آوری آراء برای پیدایش وضعیت فعلی را داشته‌اند.
8688---0938
*
جوانان انقلابی جنگنده کوثر ساخته‌اند دولت لیبرال مانده که بغل چراغ ماشین پراید زه نصب کند یا نکند. امیدواریم در آینده دولت انقلابی و جوان با مدیریت جهادی روی کار بیاید و لیبرال‌های دنباله‌رو غرب در کشور بروند.
8688---0938
*
دولتی‌هایی که مسکن مهر را قوطی کبریت می‌نامیدند درصدد ساخت خانه‌های 25 متری برای مردم برآمدند! انصاف هم چیز خوبی است.
1022---0919
*
اگر از مردم کوچه و بازار سوال کنید که مایلند کرونا زودتر از جامعه رخت بربندد و برود یا دولت تدبیر؟ باور کنید اولویت 90 درصد مردم رفتن دولت تدبیر خواهد بود. چرا که کرونا روزی صد نفر می‌کشد ولی این دولت هر روز میلیون‌ها نفر را زجرکش می‌کند!
8688---0938
*
متولیان برجام که آن را فتح‌الفتوح و آفتاب تابان نامیده و برطرف‌کننده سایه جنگ از سر ملت می‌خواندند به افکار عمومی توضیح دهند که برجام چگونه توافق چندجانبه‌ای بود که فقط ایران باید تعهداتش را انجام می‌داد؟! چرا قواعد مهمی چون گرفتن تضمین کتبی از دولت آمریکا و ایادی‌اش برای انجام تعهداتشان صورت نگرفت؟ عدم لحاظ توازن تعهدات و همزمانی اجرای تعهدات برای طرفین به چه دلیل بود؟!
نوربخش- مشهد مقدس
*
چه شده که هم احمدی‌نژاد در کنار تاجزاده هر دو ساز مذاکره با قاتل شهید سلیمانی می‌زنند؟ خداوند به همه ما بصیرت بدهد و سرنوشت همگان را ختم به خیر بکند.
9149---0910
*
خداوند بر علو درجات سردار دل‌ها حاج قاسم سلیمانی و برادر بزرگوار ابومهدی المهندس بیفزاید که حشدالشعبی را خار چشم دشمنان به ویژه شیطان بزرگ قرار داده است که روز جمعه گذشته مسئولان عراقی فریب خورده آمریکا را به زانو درآورد و آنان را وادار به عذرخواهی کرد. باز هم قابل توجه کسانی که می‌گفتند دنیا دنیای مذاکره است! آنان باز هم دیدند که دنیا دنیای موشک و مقاومت است.
عسگری
*
آقای روحانی در این چند سال که در کرسی ریاست جمهوری قرار گرفته یا سیاه‌نمایی کرده و یا در برابر حقیقت موضع مخالف گرفته که هر دو خطاست. به آمریکا و اروپا نباید اعتماد می‌کرد ولی کاملا اعتماد کرد و هنوز هم دست از برجام نافرجام برنداشته و به جای اینکه به داخل کشور نگاه کند چشمان خود را به روی توان و ظرفیت‌های بسیار گسترده کشور بسته است.
زاهد
*
‌از رانندگان اتوبوس‌های خط فرهنگسرا - پردیس که با تلاش و دلسوزی و تحت نظارت دقیق شرکت پردیس پیما البرز و تا خارج از ساعات معمول اتوبوسرانی
(9
شب) مشغول خدمت به مسافرین که اکثرا قشر کارگر و زحمتکش جامعه هستند کمال تشکر و قدردانی را داریم.
جمعی از مسافرین خط فرهنگسرا - پردیس
*
با توجه به تضمین آقای روحانی به ترامپ که در صورت بازگشت به برجام مرده حاضر است مذاکره با این قمارباز مکار را از سر گیرد لازم است مجلس شورای اسلامی تا این برجام تلفاتی بیشتر از کرونا از کشور نگرفته، کاری بکند. هیچ راهی جز خروج از برجام و ان‌پی‌تی باقی‌نمانده است.
3104---0912
*
رهبر معظم انقلاب فرمودند مسئولین امر کاری کنند که بیمار مشکلی بجز بیماری خود نداشته باشد (نقل به مضمون) ولی متاسفانه برخی بیماران دغدغه تهیه دارو و لوازم مربوطه بیش از بیماری‌شان آنها را آزار می‌دهد از جمله بیمارانی که مشکل روده دارند و از کیسه کلستومی استفاده می‌کنند. مدتی است... که وظیفه تهیه و توزیع کیسه و برچسب را دارد و با ارز دولتی آنها را وارد ولی در بازار سیاه عرضه می‌کند نفس کشیدن را برای این بیماران عزیز تنگ کرده است. این وسایل را در دولت قبل 11 هزار تومان می‌خریدیم و حالا در دولت مدعی تدبیر آن را به
70
هزار تومان رسانده‌اند که بازار سیاه پیدا کرده و عملا از 100 تا 150 هزار تومان تهیه می‌شود. حال با این حقوق بازنشستگی و ده‌ها مشکل لطفا وزارت بهداشت مشکل کیسه و برچسب این بیماران عزیز را برطرف کند. چون حتی داروخانه‌های هلال احمر، 13 آبان، جمال‌زاده و... فاقد این لوازم هستند!
سینا
*
چطور دولت می‌گوید بابت بستری کردن بیماران کرونایی از آنها هزینه‌ای دریافت نمی‌شود؟ لطفا مسئولین سری به بیمارستان‌های آبادان بزنند تا از هزینه‌های گزافی که در این ایام بیماری کرونایی و مشکلات اقتصادی از مردم می‌گیرند مطلع شوند!
حیدری - آبادان
*
از سال 85 با حقوق 500 هزار تومان کارمند دولت شدم. در این سال‌ها برای خانه‌دار شدن مقداری پول پس‌انداز کردم ولی الان قیمت یک خانه کوچک
2
میلیارد تومان شده است. آقای رئیس‌جمهور شما بگو ما مردم چه بکنیم؟
1954---0913
*
مسئولان دولتی فکری برای ما روستائیان بکنند تا بتوانیم از طریق اینترنت و پست بانک برای خرید و فروش سهام عدالت خود اقدام بکنیم. چرا باید همه امکانات برای شهرنشین‌ها باشد؟
9263---0937
*
پدر و مادرم در روستای ارزنه از توابع شهرستان باخرز خراسان رضوی زندگی می‌کنند. برای تمدید دفترچه بیمه خدمات درمانی روستایی آنان مراجعه کردم گفتند به ازای هر نفر باید 600 هزار تومان بپردازم واقعا غصه‌ام گرفته! آیا دولت اسم این کارها را تدبیر و امید گذاشته است؟
3072---0915
*
مخابرات شهید منتظری شهرری دو خط تلفن ثابت ما را به خاطر 20 هزار تومان بدهی قطع و سپس به جای دیگر وصل کرده است. چرا اجازه داده می‌شود که یک شرکت با حقوق شهروندان هر کاری خواست بکند؟
احمد چیره - شهرری
*
چرا با این حجم موتورسواران پلاک مخدوش در کشور به‌ویژه در تهران برخورد نمی‌شود؟!
8826---0991
*
باید به مردم آگاهی داده شود که بورس جای سرمایه‌های اضافی است نه اینکه عده‌ای در اثر تبلیغات فرش زیر پایشان را فروخته و پول آن را وارد بورس کنند.
3275---0914
*
ساده‌اندیشی است که مسئولین کشورمان جعبه سیاه هواپیمای حادثه‌دیده اوکراینی در ایران را جهت بررسی و اعلام نظر به فرانسه تحویل داده‌اند. صرف اینکه فرانسه در این هواپیما کشته نداده دلیل بر بی‌طرف بودن این کشور نمی‌شود.
3107---0902