کره شمالی: اظهارات اخیر بایدن نشانه تداوم خصومت واشینگتن علیه پیونگ یانگ است12-اردیبهشت-1400
وزارت امور خارجه کره شمالی روز یکشنبه اعلام کرد، سخنان اخیر رئیس جمهوری آمریکا درباره کره شمالی، نشان دهنده قصد جو بایدن برای تداوم سیاستهای خصمانه علیه پیونگ یانگ است.
جو بایدن در جریان سخنرانی خود در نشست مشترک کنگره در سهشنبه شب گفته بود که برنامههای هستهای ایران و کره شمالی که تهدیدی جدی برای امنیت آمریکا و امنیت جهانی است - ما از نزدیک با متحدان خود همکاری خواهیم کرد تا از طریق دیپلماسی و بازدارندگی قوی با تهدیدات ناشی از آنها مقابله کنیم.
سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی در بیانیهای که توسط خبرگزاری رسمی این کشور منتشر شده، دولت آمریکا را متهم کرده است که با انتقاد از نقض حقوق بشر در کره شمالی به دنبال توهین به حیثیت رهبر این کشور بوده است.
این سخنگوی نامش مشخص نشده، گفته است انتقاد از حقوق بشر اقدام تحریک آمیزی است که نشان می دهد ایالات متحده خود را برای یک نمایش همه جانبه در مقابل با کره شمالی آماده می کند، اما به این اقدام پاسخ مقتضی داده خواهد شد.
در همین حال، کاون جونگ جان، یک مقام وزارت خارجه کره شمالی هم گفته است، رئیس جمهوری آمریکا با این اظهارت مرتکب اشتباه بزرگی شد.
این مقام وزارت خارجه کره شمالی تصریح کرده است، اظهارات جو بایدن، به طور روشن نشاندهنده قصد او برای تداوم سیاستهای خصمانه در قبال کره شمالی است، همانطور که در بیش از نیم قرن گذشته چنین سیاستی را در قبال پیونگ یانگ اجرا کرده است.
در همین حال، کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد، مقام های دولت آمریکا بازبینی سیاست واشینگتن در قبال کره شمالی را تکمیل کردند.
جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید گفته بود دولت بایدن به دنبال رویکردی عملی و سنجیده است و به دنبال بکارگیری ابزار دیپلماتیک برای خلع سلاح کره شمالی است.
کاون جونگ جان گفته است اظهارات مقامهای دولت بایدن در خصوص بکارگیری دیپلماسی در قبال کره شمالی، پوششی برای مخفی کردن مقاصد خصمانه این کشور علیه پیونگ یانگ است.
رویترز میگوید، براساس رویکرد جدید آمریکا، واشینگتن به دنبال تشدید فشار کره شمالی است تا این کشور وادار شود که برنامه هستهای و موشکی خود را متوقف کند، اما ایالات متحده به دنبال معامله با پیونگ یانگ نخواهد بود.
تحریمهای آمریکا و فشارهای بین المللی علیه کره شمالی تاکنون نتوانسته است کیم جونگ اونگ، رهبر کره شمالی را وادار کند که برنامه هستهای و موشکی این کشور را متوقف کند.
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا کوشید تا رویکردی متفاوت با کره شمالی به توافقی دست یابد، اما تلاش دولت او نتیجهای در بر نداشت.