جولان مرگبار کرونا در سایه بی‌توجهی مردم و مسئولان

 جولان مرگبار کرونا در سایه بی‌توجهی مردم و مسئولان ۱۱-مرداد-۱۴۰۰

جولان مرگبار کرونا در سایه بی‌توجهی مردم و مسئولان

ایسنا/اصفهان مشاهدات میدانی در کنار آمار افزایشی مبتلایان کرونا نشان می دهد که بسیاری از هموطنان، پروتکل‌های پیشگیری از کووید۱۹ را حتی به اندازه رعایت فاصله فیزیکی و استفاده از ماسک جدی نگرفته که در نتیجه تلاش ها برای کنترل کرونا را بی نتیجه گذاشته است.

از زمستان ۱۳۹۸ تاکنون، هر روز تعداد زیادی از هم‌وطنان به کرونا مبتلا شده و بخشی را نیز ناباورانه با دستان خود به آغوش خاک سپرده ایم، اما هرچه روزهای بیشتری می گذرد سهل انگارتر از قبل خود را به دامان رنج بیماری می سپاریم.

شیب ابتلا و مرگ به ‌واسطه کرونا به‌ سرعت بالا رفته است و متخصصان می‌گویند که استفاده از ماسک خطر ابتلا به ویروس کرونا را تا ۵ برابر کاهش می‌دهد. 

روزها و ماه های نخستین همه گیری کرونا، دولت استفاده از ماسک را در مکان های عمومی اجبار کرد و شهروندان نیز پویش استفاده از ماسک را برای مقابله با این ویروس و حفظ سلامت همنوعان به راه انداختند، اما امروز همین مردم رفتاری مخالف را پیش گرفته و جسورانه خود و اطرافیان خود را به دام بلا می اندازند.

سامان یکی از شهروندان کاشانی به ایسنا گفت: امروز همه می دانیم که ابتلا به کرونا علاوه بر آسیب های جسمی، مبتلایان را گرفتار مشکلات روحی و روانی بلندمدت نیز می کند، اما برخی از شهروندان که تعدادشان هم روبه افزایش است هشدارها را جدی نگرفته و مانند سال‌های گذشته به سفر رفته و دورهمی و مراسم‌ عروسی و عزا را برگزار می‌کنند.

وی افزود: در مکان های عمومی بسیاری از افراد از ماسک و دستکش استفاده نمی‌کنند و سبب می‌شوند که کرونا بیش از پیش گسترش یافته و کشور در وضعیت هشدار و قرمز بماند و این بی توجهی در حالی است که هشدارهای پزشکی صراحتأ اعلام کرده وضعیت خوبی نداریم.

این شهروند تصریح کرد: یکی از علت هایی که مردم نسبت به رعایت موازین بهداشتی و حفظ فاصله فیزیکی بی توجه شده و شاهد وضعیت بدتری نیز می‌شویم، بی توجهی مسئولان است که نسبت به کنترل شرایط جدی نیستند و حتی تابلوهای هشدار دهنده در سطح شهرها دیده نمی شود.

همچنین یک کارشناس علوم تربیتی گفت: خطری که مردم در زمان شروع کرونا احساس می کردند با گذشت زمان کاهش یافته است زیرا برخی افراد تا خودشان به مشکل و بیماری مبتلا نشوند و عوارض آن را تجربه نکنند، به آن اهمیت نمی دهند و حتی در برابر هشدارها سرسختی نشان می دهند.

ابوالفضل حمیدی افزود: این گروه از افراد که حتی تحصیلات دانشگاهی هم دارند، تا وقتی اقوام یا نزدیکانشان به این بیماری گرفتار نشوند، خطر را جدی نگرفته و از خودشان مراقبت نمی کنند و حتی گاهی لجبازی می کنند که این رفتار، زنگ خطری برای هر اقدام پیشگیرانه است.

وی تصریح کرد: این دسته از مردم، راهی کوچه و بازار یا مکان های مذهبی مثل مسجد و حرم‌ها می‌شوند و بر این باور هستند که بدون اذن خدا هیچ اتفاقی نمی افتد و پس دلیلی برای رعایت توصیه های بهداشتی و پیشگیرانه نمی بینند.

این کارشناس علوم تربیتی تاکید کرد: بسیاری از شهروندان به پایبندی مسئولان نگاه می کنند، وقتی هر روز آنها را در مراسم مختلف بدون ماسک می ببیند و یا بی توجهی آنها را نسبت به برگزاری مراسم مختلف در سطح جامعه می بینند، نمی‌توان انتظار داشت که مردم هم این مسئله را جدی بگیرند. 

حمیدی گفت: آموزش صحیح و الگوسازی درست، از راهکارهایی است که باعث می شود مردم نیز رعایت موازین بهداشتی را جدی بگیرند. بنابراین مدیران جامعه به ویژه افرادی که در مقابل چشم مردم هستند باید خود را الگویی تلقی کنند که رفتار آنها، مردم را به جدی گرفتن یا جدی نگرفتن کرونا هدایت می کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز به ایسنا گفت: تا روز پنجم مرداد ۲۸ هزار و ۸۱۸ نفر از شهروندان منطقه کاشان به کووید ۱۹ مبتلا شده اند، در حالی که اگر استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی را جدی گرفته بودند، این رقم کمتر بود و کرونا مهار شده بود.

مهدی دلاوری اظهار کرد: ویروس دلتا یک ویروس بسیار سرکش است که هم قدرت سرایت و هم قدرت بیماری زایی بسیار بالایی دارد و به علت رعایت نشدن موازین بهداشتی توسط مردم، هر روز فشار بر همکاران ما بیشتر می شود. 

وی افزود: آمار پذیرش در چهار ماه گذشته به ترتیب یک هزار و ۲۷۲ نفر در فروردین، یک هزار و ۲۴۹  نفر در اردیبهشت، ۴۸۸ نفر در خرداد و یک هزار و ۱۰۴ نفر در تیر ماه بود، اما در پنج روز اول مرداد این رقم به ۳۳۰ نفر رسید که نسبت به مدت مشابه در تیر ماه  چهار برابر شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، تصریح کرد: تعداد بیماران بدحال طی چهار ماه اول سال به ترتیب ۲۶ نفر، ۴۸ نفر، ۱۸ نفر و ۱۰۶ نفر بود که در پنج روز اول مرداد به ۸۸ نفر رسیده که نسبت به مدت مشابه در ماه قبل بیش از دو برابر شده که نگران کننده است.

دلاوری در مورد آمار مبتلایان تصریح کرد: افراد تست مثبت کرونا ۵ هزار و ۸۹ نفر در فروردین، ۳۴۲۷ نفر در اردیبهشت، ۹۸۰ نفر در خرداد و ۳۲۹۹ نفر در تیرماه بود که این روند در پنج روز اول مرداد به یک هزار و ۳۲۶ نفر رسید.

وی گفت: در ۱۲۴ روز از ابتدای سال جاری منتهی به پنجم مرداد، ۳۰ هزار و ۸۴۱ نفر به کلینک های حاد تنفسی مراجعه کرده اند که ۱۴ هزار و ۱۲۱ نفر تست مثبت کرونا بوده اند و ۲۲۴۰ نفر آنها در بیمارستان بستری و یک هزار و ۸۰۰ نفر نیز بستری موقت شده اند که ۲۸۷ نفر به بخش مراقبت‌های ویژه منتقل شده‌اند.