گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها  قسمت سوم  10 تیر - 96
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه:
رییس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با بیان این‌که «طرفدار وحدت و یکپارچگی هستیم» گفت: در تریبون نمازهای جمعه ما جناحی حرکت نمی‌کنیم و از هر مسئولی که خالصانه به مردم خدمت کند حمایت می‌کنیم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، حجت الاسلام و المسلمین سیدرضا تقوی در دهمین سالگرد درگذشت آیت‌الله محمدباقر امامی اظهار داشت: پر ارزشترین سرمایه انسان عمر و جوانی است که باید از آن صحیح استفاده کرد و غفلت در هر کاری باعث خسارت می شود و تمام شکست‌ها در اثر غفلت و تمام موفقیت‌ها در اثر بیداری است و داروی درد غفلت، بیداری است.

وی ادامه داد: مسئولانی که در پست‌های مهم و حساس امور کشور قرار دارند باید بیش از بقیه مسئولان بیداری و هوشیاری داشته باشند؛ زیرا پست‌های حساس هوشیاری و بیداری بیشتری می‌طلبد.

وی افزود: باید هوشمندانه و آگاهانه حرکت کنیم و تمام مردم کشور از جمله زن و مرد باید پشت سر مقام معظم رهبری با وحدت و یکپارچگی دست به دست هم دهیم و مشکلات را حل و همه باید کمک کنیم تا کشور را بسازیم و از خون شهدا پاسداری کنیم و با وحدت و یکپارچگی می‌توان کشوری با کمترین مشکلات ساخت.

رییس شورای سیاست گذاری ائمه جمعه تصریح کرد: باید از حاشیه سازی پرهیز کنیم و حاشیه‌سازی به معنی این است که مسائل اصلی فراموش شود و مشکلات مردم حل نشود و باید از حاشیه‌سازی‌ها که خواسته دشمن است فاصله بگیریم و مشکلات مردم را حل کنیم.

وی ادامه داد: دلسوزی‌ها و فرمایشات مقام معظم رهبری را باید گوش کنیم و اگر ایشان توصیه‌ای می‌کنند هم شرعا و هم قانونا باید تبعیت کنیم و امروز بیداری اسلامی از برکت انقلاب اسلامی، امام راحل(ره) و هدایت های مقام معظم رهبری است.

وی گفت: طرفدار وحدت و یکپارچگی هستیم و در نهاد نماز جمعه کشور 900 امام جمعه داریم و به همه آن‌ها سفارش شده است که مواضع، توصیه و هدایت‌های مقام معظم رهبری را تقویت، حمایت و تبیین کنند و در تریبون نمازهای جمعه ما جناحی حرکت نمی‌کنیم و هر مسئولی که خالصانه به مردم خدمت می‌کند حمایتش می‌کنیم.

تقوی خاطرنشان کرد: آیت‌الله محمدباقر امامی (ره) یکی از قهرمانان میدان حق بود و ایشان بیدارگر پر تلاش و عالم ربانی و اولیاءالله بود و همه وجود خود را در خدمت به مردم و خدا صرف کرد و همه باید راه این عالم را ادامه دهیم و از پندهایی که در زمان حیات خود به جای گذاشتند استفاده کنیم.

آیت الله سید محمدباقر امامی کرونی در سال 1327 در تیران و کرون چشم به جهان گشود. امام جمعه سابق تیران ۲۱ خرداد ماه سال ۱۳۸۶ در سن ۵۹ سالگی پس از طی نمودن یک دوره بیماری سخت که بیش از چهار سال طول کشید، دار فانی را وداع گفته و به سرای آخرت رهسپار شد.
تولیت آستان قدس رضوی گفت: عده ای در داخل کشور به دنبال سازش با دشمن هستند اما نمی دانند هزینه سازش بیشتر از هزینه چالش است زیرا دشمن هیچ گاه از مواضع خود کوتاه نمی آید.

به گزارش  مهر، سید ابراهیم رئیسی صبح جمعه در مراسم سال روز ورود امام رضا(ع) به نیشابور که در امام زاده محروق این شهر برگزار شد اظهارکرد: نجات انسان در حدیث شریف حدیث سلسله الذهب قرار داده شده است و انسان می تواند با تکیه بر آن از مشکلات رهایی یابد.

وی افزود: امروز کشورهای جهان خصوصا ملل اسلامی با تهاجم فرهنگی مواجه هستند که تنها راه نجات توجه به قوانین خداوند که همان باید و نبایدها است می باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: هفت هزار کانال ماهواره ای در شبانه روز به صورت مداوم فرهنگ« ما نمی توانیم» را ترویج می کنند تا جوامع مختلف احساس ضعف در مقابل استکبار جهانی داشته باشند.

رئیسی خاطرنشان کرد: طی سال های گذشته دشمنان جمهوری اسلامی ایران همواره تلاش کرده اند تا ما از اصول دینی خود مان دست برداریم و در این راه از هیچ توطئه ای فروگذار نکرده اند زیرا می دانند اگر می خواهند به موفقیت دست یابد، باید دین را از مردم بگیرند.

وی تاکید کرد: البته عده ای درداخل کشور به دنبال سازش با دشمن هستند اما نمی دانند هزینه سازش بیشتر از هزینه چالش است زیرا دشمن هیچ گاه از مواضع خود کوتاه نمی آید که نمونه آن را در مذاکرات هسته ای و بد عهدی طرف مقابل دیدیم.

تولیت آستان قدس رضوی افزود: نسخه سازش با قدرت های بزرگ در سیره ائمه اطهار(ع)وجود نداشته و همه این بزرگواران در مقابل ستمگران  ایستادگی کرده اند. اصل مبارزه با ظلم و ستم را همه امامان معصوم(ع)با جدیت دنبال کردند و اگر در روش ها و تاکتیک ها تفاوتی وجود داشته، در ارزش و اصل مبارزه هیچ تردیدی نبوده است.

وی با اشاره به تحولات این روزهای منطقه تصریح کرد: در کشورهای منطقه، اوضاع و شرایط فرق کرده و مجاهدان راه خدا زمام امور را به دست گرفته اند و انشالله پیروزی نهایی با مستضعفان جهان است.

توجه به رفاه زائران
تولیت آستان قدس رضوی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز ملت ایران در سایه امام زمان(عج) و معلم بزرگ بشریت حضرت  امام رضا (ع) موفق بوده است و خواهند بود.

وی بیان کرد: اولویت ما در آستان قدس رضوی رسیدگی به امور زائران، فقرا و محرومان است و در این راستا تلاش می کنیم خدمات مناسبی را ارائه کنیم.

رئیسی خاطرنشان کرد: ایجاد طرح مبداء تا مبداء یکی از برنامه هایی است که در آستان قدس دنبال می شود تا زائران از زمان ترک شهر خود و بازگشت دوباره ،از خدمات رفاهی و فرهنگی آستان قدس رضوی استفاده کنند.
نعمت احمدی در شرق نوشت:
موضوع انتخاب شهردار تهران بعد از انتخاب اعضای شوراي شهر، يکي از مهم‌ترين دغدغه‌هاي رأي‌دهندگان تهراني است. تهران به عنوان ابرشهري لميده در حاشيه جنوبي رشته‌جبال البرز، روزگاري با توجه به دره‌هاي حاصلخيز و آب‌هاي جاري و قنوات فراواني که در گوشه‌گوشه جغرافياي اين منطقه واقع بود، به شهري با آب‌وهواي سالم و باغ‌های ميوه و درختان چنار سر به فلک کشيده شهرت داشت. آب آشاميدني تهران يکي از گواراترين آب‌ها بود.

باغ‌های شمال شهر با درختان سرسبز، يادآور طراوت زندگي شهري در بافت سرسبز روستا بود. وقتي از بالاي کوه‌هاي شمالي تهران، از فراز توچال و ديگر بلندي‌ها مانند کلک‌چال به پایين‌دست نگاه مي‌کردي، تراکم درختان بر ساخت‌وساز آجر و سيمان فزوني داشت. تهران از زمان شاه تهماسب صفوي رو به رونق گذاشت و با انتخاب به پايتختي از سوی آغامحمدخان قاجار، کم‌کم بر رونق اين شهر افزوده شد. تهران در چند نوبت مقصد مهاجراني شد که دست حوادث، آنها را وادار به هجرت كرده بود.

انتخاب تهران به عنوان پايتخت، باعث مهاجرت بزرگان ايالات و ولايات به قصد حضور در هيئت حاکمه جديد شد. شکست ايران در جنگ با روسيه و مهاجرت کساني که در این جنگ‌ها با قواي دولتي همکاري کرده بودند و با ازدست‌رفتن خاک کشور، مجبور به ترک محل سکونت خود بودند و حوادث طبيعي از قبيل سيل، زلزله و امراض واگيردار، مهاجرت را اجتناب‌ناپذير مي‌کرد. با توجه به اينکه در گذشته شهرها با برج و‌ بارو محافظت مي‌شدند، به علت افزايش جمعيت، چند بار حصار شهر گسترش يافت و افراد حاشيه‌نشين شهر، به محدوده توسعه‌يافته جديد اضافه شدند.

مناطقي مانند دروازه‌ غار و گود عرب‌ها که محل اسکان مهاجران از ديگر مناطق به‌ویژه خوزستان بودند، به نقشه جديد شهر افزوده شدند. انقراض قاجاريه و ظهور سلسله پهلوي و نوسازي رضاشاه، هم بر وسعت و هم بر جمعيت شهر اضافه کرد. دگرگوني ظاهري باعث سقوط برج و بارو و دروازه‌هاي ورودي شهر شد. اين‌بار روستاهاي اطراف تهران با حذف دروازه‌ها، آماده بلعيدن از سوی ساکنان تهران و مهاجران به اين شهر شدند.

گسترش جمعيت روستاهاي اطراف تهران و اضافه‌شدن روستاها به بافت شهر تهران، با قاعده و قانون همراه نبود. اکنون در مرکز روستاهایي که به تهران اضافه شده‌اند، ساخت‌وسازهاي قديمي پابرجاست؛  کوچه‌هاي باريک و کج‌و‌معوج. گسترش تهران که با اصلاحات ارضي در زمان محمدرضا‌ شاه، آهنگ سريعي به خود گرفت، در زمان انقلاب پذيراي مهاجران از کل کشور شد. مهاجرت‌ها در جنگ هشت‌ساله، بار مضاعفي را به تهران تحمیل کرد و رکود اقتصادي در شهرهاي کوچک هم بر موج مهاجرت افزود.

هميشه شهرداري‌ها، به‌ویژه شهرداري تهران، با حاشيه روبه‌رو بوده است و شهرداران در مرکز حوادث قرار داشته‌اند؛ از شهردار آرام و بي‌حاشيه‌اي مانند «مهام» در دوره محمدرضا شاه گرفته تا شهردار نوگراي اواخر اين دوره، غلامرضا نيک‌پي که بعد از انقلاب اعدام شد. بعد از انقلاب نيز کساني که بر کرسي شهرداري تهران تکيه زدند، بي‌حاشيه نبودند؛ بگذريم از محمدنبي حبيبي و سيدمرتضي طباطبايي که در اوايل انقلاب و دوره جنگ، اداره شهر را بر عهده داشتند.

غلامحسين کرباسچي سر از زندان درآورد؛ کسي که رخت قديمي را از تن شهر خاکستري تهران درآورد و قصد داشت تهران را شاد کند. در دوره او، کشتارگاه شهر به فرهنگسرا تبديل شد و هر منطقه صاحب خانه فرهنگ شد و با وجود برج آزادي که نماد تهران بود، برج ميلاد قد کشيد..

محمود احمدي‌نژاد هم مشق سياست را در راهروهاي شهرداري تهران شروع کرده بود، به پاستور کوچيد و شد رئيس‌جمهور و محمدباقر قاليباف که مي‌توانست در همان لباس نظام خدمت کند، رخت‌و‌لباس از تن درآورد و با پوشيدن کت‌و‌شلوار سفيد، از بالاي شانه‌هاي محمود احمدي‌‌نژاد، نيم‌نگاهي به کاخ رياست‌جمهوري انداخت؛ اما در سه انتخابات ناکام ماند. فصل پنجم قانون اساسي به حق حاکميت ملت و قواي ناشي از آن مي‌پردازد و در فصل ششم، قواي سه‌گانه و شوراي نگهبان بر قانون اساسي را تعريف مي‌کند و درست بعد از شرح ٤٤  اصل از قانون اساسي، به فصل هفتم از قانون اساسي يعني شوراها مي‌رسيم که در اصل صدم تا صد‌و‌ششم، به مهم‌ترين بخش از قانون اساسي يعني شوراها پرداخته مي‌شود.

در واقع اگر مطبوعات را رکن چهارم آزادي بدانيم، بر اساس قانون اساسي، شوراها را بايد رکن پنجم آن دانست؛ تا‌جایي‌که برابر اصل ١٠١ قانون اساسي، شوراي عالي استان‌ها از نمايندگان شوراهاي استان‌ها تشکيل مي‌شود و در اصل ١٠٢ اين حق براي شوراي عالي استان‌ها لحاظ شده است که در حدود وظايف خود، مانند نمايندگان مجلس طرح‌هايي تهيه و مستقيما يا از طريق دولت به مجلس پيشنهاد کنند.


اگر قوه مجريه مي‌تواند با تقديم لوايح قانوني به مجلس، مقدمات قانون‌گذاري را فراهم کند و اگر نمايندگان مجلس با ارائه طرح‌هاي قانوني مي‌توانند قانون‌گذاري کنند، شوراي عالي استان‌ها هم بر اساس اصل ١٠٢ قانون اساسي، قادر به قانون‌گذاري از طريق قوه مقننه هستند. آيا اعضای شوراي شهر تهران، قصد سياسي‌کاري دارند و شهرداري را انتخاب خواهند کرد که از فراز ساختمان شهرداري، نيم‌نگاهي به ساختمان پاستور خواهد داشت يا شهردار منتخب قصد دارد شهري بسازد که بتوان در آن سکونت کرد، بافت فرسوده را سامان دهد و به‌جاي احداث خيابان و بزرگراه جديد و دو‌طبقه در مرکز شهر، راه برون‌رفت را در احداث مترو ببيند و با روان‌سازي و ارزان‌کردن رفت‌وآمد در داخل شهر با وسایل نقليه عمومي، رفت‌وآمد با وسيله نقليه شخصي را از صرفه بيندازد؟ اعضاي شورا مي توانند  برنامه کاري کانديداهاي احتمالي را براي اداره شهر تهران بخواهند تا با بررسي برنامه کانديداها، به مناسب‌ترين گزينه براي اداره شهر تهران برسند.
مهاجم مسلحی که به بیمارستان لبنان در منطقه برانکس نیویورک حمله کرده بود بعداز زخمی کردن شش تن خودش را کشته است.

به گزارش ایسنا، گزارش شده مهاجم لباس سفیدی چون پزشکان بر تن کرده بوده است.

پلیس هویت مهاجم را "هنری بلو" ۴۵ ساله اعلام کرد و گفته او پزشک عمومی سابق همین بیمارستان بوده اما در سال ۲۰۱۵ ناچار به استعفاء شده است.

حال پنج نفر از مجروحان وخیم گزارش شده است.

تیراندازی حدود سه بعد از ظهر به وقت محلی در برانکس حومه نیویورک روی داد.

بیل دو بلاژیو شهردار نیویورک گفت: این تیراندازی اقدامی تروریستی نبوده بلکه برخاسته از درگیری‌های کاری در این بیمارستان هزار تختخوابی بوده است.

بلاژیو گفت، این حمله در محیطی که همیشه با مراقبت و تلاش برای آرامش دیگران مرتبط بوده شرایط وحشتناکی به بار آورده است.

کمیسر پلیس جیمز اونیل نیز تاکید کرد، این حمله در طبقه شانزدهم بیمارستان شروع شده و تمام قربانی‌ها هم در طبقه شانزده و هفده تیر خورده‌اند.

کمیسر پلیس گفته است مهاجم قصد داشته خود را به آتش بکشد و نهایتا بر اثر جراحاتی که به خود وارد کرده جان داده است.

بر اساس گزارش‌ها اسلحه‌ای که در نزدیکی این ضارب یافته شده تفنگ ام ۱۶ بوده است.

بیمارستان ۱۲۰ ساله لبنان در منطقه برانکس، یکی از اصلی‌ترین مراکز درمانی نیویورک و حومه محسوب می‌شود.

لحظاتی بعد از این حمله در شبکه‌های اجتماعی گزارش شد که پزشکان و پرستاران در داخل بیمارستان تلاش کردند که میان خود و مهاجم سنگربندی کنند.

فلیکس پونو یکی از بیماران در بخش رادیولوژی در حساب توییتر خود نوشت: "ساختمان کاملا بسته شده. وقتی که مامور حفاظت به ما گفت تیراندازی در جریان است من وسط عکس برداری اشعه ایکس بودم ."

گری تریمبل که نامزدش در این بیمارستان کار می‌کند، گفته است، حفاظت از بیمارستان به درستی انجام نمی‌شود.

بیمارستان برانکس-لبنان یک بیمارستان خصوصی و غیرانتفاعی است که ۱۲۰ سال قدمت دارد.

تیراندازی در بیمارستان‌های آمریکا چندان معمول نیست با این همه در چند سال گذشته در چند مورد روی داده است.

در سال ۲۰۱۵ مردی با ورود به بیمارستان بوستون با ذکر نام پزشک قلب بیمارستان به دنبال او گشت و با ورود پزشک او را به ضرب گلوله کشت؛ بعدا مشخص شد مادر ضارب در این بیمارستان بستری بوده است.

در ژوئیه ۲۰۱۶ یک مرد مسلح دیگر با تیراندازی در مرکز درمانی فلوریدا یک بیمار زن مسن و یک کارمند بیمارستان را کشت؛ بعدا گفته شد مظنون دچار بیماری روانی بوده است.

در ژوئیه سال گذشته هم بیماری در بیمارستان برلین پیش از خودکشی یک پزشک را به ضرب گلوله کشت.