هدف آمریکا و برخی کشورها خلع سلاح ایران است

 کارشناسان حوزه دفاعی امنیتی:
هدف آمریکا و برخی کشورها خلع سلاح ایران است 11خرداد-97
چون دوران سیاست مماشات سرآمده است ومنطقه ناامن شده از سوی رژیم ولایت فقیه جنگ افروز نیاز به امنیت وثبات دارد برای اینکه ثبات منطقه همراه با عدم تهدید امنیتی غرب است .زیرا وقتی کانون اصلی حامی تروریست خلع سلاح شود قذرت مانور جنگ افروزی وتروریستی اش هم محدود می شود.
تهران - ایرنا - کارشناسان حوزه دفاعی امنیتی معتقدند، هدف آمریکا و برخی کشورهای دیگر از طرح محدود کردن قدرت دفاعی ایران، خلع سلاح جمهوری اسلامی و زمینه سازی برای تحقق سناریوی عراق است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، هرچند بحث محدودسازی توان دفاعی ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی مطرح و یکی از اهداف حمله رژیم بعث عراق به جمهوری اسلامی در دهه اول پیروزی انقلاب اسلامی هم این موضوع بود، اما تلاش برای کاهش قدرت دفاعی ایران در سال های اخیر بیشتر شده است.
آمریکا و متحدانش در سال های اخیر با اعمال تحریم های مختلف علیه افراد و موسسات وابسته به دستگاه امنیتی و دفاعی کشور و طرح اتهامات واهی علیه این دستگاه ها، تلاش کردند آنها را تضعیف کنند.
ایالات متحده در زمان مذاکرات هسته ای هم تلاش زیادی کرد تا محدودسازی توان موشکی و دفاعی ایران را در مذاکرات و در نهایت در برجام بگنجاند، اما با درایت مسئولان نظام و دیپلمات های حاضر در مذاکرات، در رسیدن به این هدف شکست خورد.
اکنون و با گذشت بیش از یک سال از روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا، «دونالد ترامپ» دور جدیدی از تلاش ها برای هدف قرار دادن توان دفاعی و موشکی ایران را شروع کرده است.
«
مایک پمپئو»، وزیر خارجه ایالات متحده در سخنرانی اخیر خود در محل اندیشکده هریتیج این کشور، 12 خواسته واشنگتن از تهران بعد از خروج از برجام را مطرح کرد و با طرح این موضوع که «برجام مانع توسعه برنامه موشک‌های بالستیک ایران نشد»، خواستار توقف برنامه موشکی ایران شد.
در همین خصوص «محمدجواد جمالی نوبندگانی»عضو کمیته دفاعی و دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم، به خبرنگار ایرنا گفت: داشتن توان دفاعی بالا اهمیت غیر قابل انکاری دارد. اگر کشوری توان دفاع از خود را نداشته باشد، قطعا مورد طمع واقع می شود. ما اگر در ابتدای انقلاب قدرتمند بودیم صدام حسین جرات نمی کرد به ایران حمله کند.
وی با اشاره به صادرات گسترده سلاح به منطقه خاورمیانه اظهار داشت: طی سال های اخیر صدها میلیارد دلار سلاح به منطقه خاورمیانه صادر شده و اگر ما قوی نباشیم این اسلحه ها همان طور که در زمان هشت سال جنگ تحمیلی علیه ما استفاده شد الان هم می تواند استفاده شود.
نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر ما همین توان دفاعی و موشک ها را برای دفاع از خودمان نداشتیم تاکنون بارها مورد حمله قرار گرفته بودیم.
عضو کمیته دفاعی کمیسیون امنیت ملی مجلس گسترش قدرت دفاعی ایران برای ثبات منطقه را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: اگر جمهوری اسلامی اقتدار نظامی و امنیتی بالایی داشته باشد، دیوانه دیگری مثل صدام جرات نمی کند منطقه را به آشوب بکشد.
وی حمله آمریکا و متحدانش به کشورهای کوچک و ضعیف مثل عراق، گرانادا، پاناما و کشورهای مشابه آنها را یادآور شد و افزود: آمریکایی ها همیشه به کشورهای ضعیف حمله کرده اند و هیچ وقت کشورهای قدرتمند مثل روسیه، چین، هند و حتی کره شمالی را مورد حمله قرار نداده اند.
«
عباسعلی منصوری آرانی» عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم هم بازدارندگی به معنای رصد تهدیدات و در نطفه خفه کردن آنها را بخشی از دکترین دفاعی جمهوری اسلامی عنوان کرد و گفت: توان نظامی ما صرفا دفاعی است و بر این اساس مادامی که تهدید وجود دارد، ما بر مبنای آن تهدید سعی می کنیم که سلاح هایمان را ارتقا دهیم و اگر تهدیدی وجود نداشته باشد این بازدارندگی در حداقل خودش قرار می گیرد.
این کارشناس مسائل امنیتی دفاعی با اشاره به وضعیت ژئوپلیتیک و ژئواستراتژیک منطقه گفت: تنگه هرمز که بخش زیادی از نفت دنیا از آن عبور می کند، متعلق به جمهوری اسلامی است و تامین امنیت آن اهمیت فوق العاده ای دارد.
منصوری آرانی با تشریح شرایط جغرافیایی ایران و همسایگی آن با 15 کشور گفت: از سوی دیگر جمهوری اسلامی در همسایگی بزرگترین تولید کننده مواد مخدر جهان قرار دارد و برای مبارزه با سوداگران مرگ هم نیازمند اقتدار نظامی است.
وی به وجود تهدیدات تروریستی داخلی و خارجی در کشور اشاره کرد و گفت: مبارزه با ترویسم؛ چه داخلی که بیش از 17 هزار هموطن ما را ترور کردند و چه تروریسم خارجی مثل طالبان، القاعده، داعش و ... اهمیت داشتن توان نظامی و امنیتی بالا را بیش از پیش نشان می دهد.
این کارشناس دفاعی امنیتی همچنین گفت:علاوه بر اینها وسعت سرزمینی ایران هم ایجاب می کند که ما یک نیروی مسلح قدرتمند داشته باشیم.
وی در ادامه درخواست های آمریکا و متحدانش برای محدودسازی توان موشکی ایران را یادآور شد و گفت: به طور یقین هیچ کشور مستقلی روی موضوعات دفاعی خود مذاکره نمی کند.
منصوری آرانی افزود: برجام و قطعنامه شماره 2231 سازمان ملل تاکید دارند که ایران موشک هایی که حامل کلاهک هسته ای باشند را نباید داشته باشد و ایران هرگز دنبال این موضوع نبوده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم، داشتن موشک به عنوان یک سلاح متعارف را حق بدیهی ایران برای دفاع از خود دانست و گفت: ایران درباره سلاح های استراتژیک و متعارف خود مذاکره نمی کند.
وی در عین حال طرح موضوع موشکی را یک انحراف در مذاکرات عنوان کرد و گفت: دولت، مجلس، همه احزاب و جریان های سیاسی و طیف های مختلف مردم درباره غیرقابل مذاکره بودن سلاح های متعارف ایران اجماع نظر دارند.
منصوری آرانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی هرگز از توان نظامی و دفاعی خود علیه دیگران استفاده نکرده است، افزود: ما در شرایطی که می توانستیم در زمان حمله عراق به کویت، به این کشور حمله کنیم و انتقام بگیریم اما این کار را نکردیم.
«
حسین کنعانی مقدم» از فرماندهان دوران دفاع مقدس و دبیرکل حزب سبز نیز در رابطه با اهمیت حفظ و تقویت توان دفاعی کشور گفت: همه عقلای سیاسی، نظامی و اقتصادی این موضوع را قبول دارند که قدرت دفاعی عامل مهم حفظ استقلال، آزادی، حاکمیت و تمامیت ارضی یک کشور است.
وی، خلع سلاح را پیش زمینه دخالت قدرت ها در امور کشورها دانست و افزود: کشوری که خلع سلاح می شود در عمل تسلیم خواسته ها و اوامر دشمنانش خواهد شد.
این کارشناس مسائل سیاسی قدرت نظامی را در کنار دیگر ابعاد قدرت یعنی قدرت اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، بخشی از قدرت ملی یک کشور دانست و گفت: کارکرد قدرت ملی حفظ منافع ملی و دفع تهدیداتی است که می تواند ثبات یک کشور را به خطر بیندازد.
کنعانی مقدم به طرح آمریکا برای اعمال فشار اقتصادی به ایران اشاره کرد و گفت: در حوزه نظامی، طرح آمریکایی ها این است که قدرت دفاعی و مقابله به مثل را از ایران بگیرند.
این کارشناس مسائل سیاسی به ایجاد 650 پایگاه نظامی در منطقه توسط آمریکا با هدف اعمال فشار بر ایران اشاره کرد و گفت: وقتی پایگاه های آمریکایی در برد موشک های ایران باشند عملا این پایگاه ها هیچ کارایی نخواهند داشت.
وی گفت: ما دنبال خنثی کردن تهدیدات آمریکا هستیم و قدرت موشکی ما باید طوری باشد که بتوانیم مقابله به مثل کنیم یعنی اگر آمریکا خواست ما را مورد تهدید قرار دهد بتوانیم آنها را هدف قرار دهیم.
کنعانی مقدم افزود: آمریکایی ها دنبال خلع سلاح ما هستند که بتوانند مثل عراق بعد از خلع سلاح، اقدامات بعدی خودشان را انجام دهند.
وی ادامه داد: آمریکایی از محاصره اقتصادی و تحریم ها نتیجه نگرفتند و دنبال محدودسازی قدرت مقابله به مثل ایران هستند که هم رهبری و هم دیگر مسئولین در مقابل این خواسته شوم آنها ایستادگی کردند و نگذاشتند که این طرح آنها به نتیجه برسد.
این کارشناس مسائل سیاسی گفت: آمریکایی ها طرحشان این است که از دو اهرم فشار، تهدید و تحریم از بیرون و نافرمانی و شورش از داخل برای تحقق پروژه براندازی در کشور استفاده کنند.
وی افزود: در رابطه با داخل، ما باید خیلی هوشیار باشیم و مانع از این شویم که آمریکایی ها بتوانند بحث نفوذ و ایجاد ناامنی و نافرمانی مدنی را دنبال کنند و نباید اجازه دهیم برجام عاملی برای دوقطبی کردن کشور و ایجاد ناآرامی و نافرمانی شود.
دبیرکل حزب سبز در پایان گفت: تجربه نشان داده که هرچه ما در داخل منسجم تر باشیم، دشمن بیشتر عقب نشینی می کند