گزیده ها 12 بهمن -98


گزیده ها 12 بهمن -98
کنایه کرباسچی به روحانی برخی رد صلاحیت‌ها زیر سر دولت است
دبیر کل حزب کارگزاران می‌گوید برخلاف سخنان روحانی، برخی از
 
رد صلاحیت‌های نامزدها از سوی نهادهای دولتی انجام گرفته است.
غلامحسین کرباسچی در روزنامه سازندگی نوشت: رئیس‌جمهور سخنان مهمی در رابطه با موضوع انتخابات و شرایط امروز کشور بیان کرد. اگرچه من با محتوای سخنان ایشان موافق هستم اما ملاحظاتی تکمیلی در این‌باره دارم.
گمان می‌کنم این توقع از آقای روحانی نمی‌رود که فقط در آستانه انتخابات سخنرانی‌ای با چنین محتوایی داشته باشد.
بلکه مردم توقع دارند در طول این مدت دولت زمینه‌های عملی و اجرایی شدن این سخنان را فراهم می‌کرد. به عنوان نمونه لایحه دولت درباره‌ اصلاح قانون انتخابات از سوی خود دولت و حامیان آن در مجلس پیگیری می‌شد تا نقش احزاب در انتخابات تثبیت می‌شد و مسئولیت وزارت کشور در این زمینه بیش از همه نهادها بوده است. از سوی دیگر بسیاری از پرونده‌هایی که (چه مالی و چه غیر‌مالی) درباره آنها اقدام می‌شود (چه در دستگاه‌های اجرایی و چه در دستگاه‌های نظارتی)، بعضا ساخته و پرداخته خود نهادهای درون دولت است و خود مامورین دولت خیلی از این پرونده‌ها را تهیه کرده‌اند.
در ارتباط با شورای نگهبان و دستگاه‌های قضایی این تمهیدات باید انجام می‌شد تا در شب انتخابات از آن برداشت به تقابل میان دولت و شورای نگهبان ‌شود. چه آنکه خود این امر زمینه‌ای برای دلسرد کردن مردم خواهد بود. اینکه مسائل اختلافی به این شکل عمومی شده و آن را بین مردم بکشانیم اتفاقا به دلسرد شدن بیشتر آنها خواهد انجامید.
وی در پایان به کنایه نوشت: در مثل مناقشه نیست: «فی‌الصیف ضیعت اللبن» زنی تابستان از همسر مسن و ثروتمندش جدا شد و با جوانی فقیر ازدواج کرد، زمستان نیازمند شد از شوهر اولش کمی شیر خواست. پیرمرد گفت: «فی الصیف ضیعت اللبن»؛ یعنی همان تابستان که رفتی شیر را هم از بین بردی. مثل کسی است که موقعیت و فرصت‌های خوب را از دست می‌دهد.
نشنال اینترست: پس از ترور سلیمانی حمله علیه نظامیان آمریکا شدت گرفته است
یک سرهنگ بازنشسته آمریکایی با پیش‌بینی اینکه حملات به نظامیان پنتاگون در خاورمیانه به شکل منظم و پیشرفته افزایش خواهد داشت، خواستار خروج سریع از منطقه شد.
دانیل دیویس در نشریه نشنال اینترست می‌نویسد: پس از ترور ژنرال سلیمانی،‌ تحرک گروه‌های مختلف ضد آمریکا در خاورمیانه رو به افزایش است. در نتیجه حملات تلافی‌جویانه جان نظامیان ما را تهدید می‌کند. احتمالا این حملات به ویژه در عراق و سوریه، به شکل منظم، پیشرفته و کشنده‌تر ادامه پیدا خواهد کرد. وی ادامه می‌دهد: وظیفه دولت، حفاظت از جان نظامیان آمریکایی است. بنابراین باید سریعا درباره خروج از عراق و سوریه
تصمیم بگیرد.
تحلیلگر اسپانیایی: بیانیه اروپا در حمایت از ترور ژنرال سلیمانی شرم‌آور بود
یک تحلیلگر اسپانیایی می‌گوید: فعالیت‌های ایران در منطقه، کمک به متحدان خود برای حفظ مرزهایشان است.
رافائل پوچ‌ده‌فلیو که سه دهه به‌عنوان خبرنگار روزنامه لاوانگوردیا در مسکو، پکن، برلین و پاریس فعالیت داشته، در گفت‌وگو با تارنمای «کائوس ان لارد» به موضوع ترور سردار سلیمانی اشاره کرد و افزود: این یک امر بداهه از سوی ترامپ یا یک واکنش نسبت به آخرین وقایع در عراق نبود  بلکه همان‌طوری که روزنامه نیویورک‌تایمز توضیح داد، تصمیمی بود که ستاد کل ارتش نومحافظه‌کار از مدت‌ها قبل در حال آماده کردن آن بود.
ژنرال سلیمانی در یک پرواز معمولی و با گذرنامه دیپلماتیک به بغداد سفر کرده بود. این یک دیدار توطئه‌انگیز نبود. نخست‌وزیر عراق شرح داد که سلیمانی برای دریافت یک پیام سعودی برای تنش‌زدایی بین تهران و ریاض به بغداد رفت. من فکر نمی‌کنم که این گفت‌وگو برای واشنگتن خوشایند بوده باشد و دلایل آن واضح است. آمریکا از طریق کنترل نفت سعودی، پول بسیاری برای تامین کسری‌هایی که ناشی از هزینه‌های هنگفت نظامی خود است را به‌دست می‌آورد و دلار را از طریق تجارت نفتی تقویت می‌کند.
تحلیلگر اسپانیایی ادامه داد: سلیمانی در شکست دادن داعش در عراق، مهارت به خرج داد. وی همچنین سهم مهمی در شکست برنامه سرنگونی دولت سوریه داشت. علاوه بر آن در تثبیت محور شیعه بین ایران تا لبنان، علوی‌ها در سوریه و دولت عراق نقش کلیدی ایفا کرد.
وی افزود: موشک‌های کروز که ایران به انتقام خون سلیمانی به سوی پایگاه‌های آمریکا شلیک کرد، نتوانستند توسط سیستم‌های پاتریوت آمریکا که منطقا در حال آماده‌باش بودند رهگیری شوند.
وی در مورد موضع اروپا و بیانیه مشترک «مرکل»، «مکرون» و «جانسون» تصریح کرد: در این بیانیه، نه تنها ترور سلیمانی محکوم نشد بلکه به نقض شدید قانون بین‌المللی عدم ترور شخصیت‌های اصلی یک کشور در سرزمین یک کشور دوست (ثالث) اشاره‌ای نشد اما «نقش منفی ایران» را
محکوم کرد.
جانسون به ترامپ گفت که «از مرگ سلیمانی متاسف نشدیم»، مکرون «نقش بی‌ثبات‌کننده» نیروهای رهبری‌شده از سوی سردار سلیمانی را محکوم کرد، «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان افزود که «سلیمانی دنباله‌ای از خون و ویرانی را در خاورمیانه به جا گذاشته است و اتحادیه اروپا دلایل خوبی داشت تا که وی را در لیست تروریست‌های خود قرار دهد». همه اینها جنون‌آمیز است زیرا هر ناظر مستقلی متوجه می‌شود که اقدام ایران در منطقه فقط واکنشی دفاعی بوده و نه با هدف تغییر رژیم بلکه کمک به متحدانش در سوریه، یمن و عراق برای حفظ مرزهایشان بوده است: آمریکا و متحدانش، مسئولیت بزرگی در آخرین موج ویرانی‌ها در منطقه از عراق گرفته تا سوریه و لیبی و یمن که کشتار میلیونی داشته، دارند. بیانیه اتحادیه اروپا
شرم‌آور بود.
وزیر بهداشت خبر داد
وزیر بهداشت، از اینکه دارو با ارز ۴۲۰۰ تومانی به کشورهای همسایه قاچاق می‌شود، به شدت انتقاد کرد.

به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت، سعید نمکی در یکصد و دهمین اجلاس روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور  اظهارداشت: به‌رغم تشدید فشارها و تحریم‌ها، وضعیت دارویی در کشور خیلی بهتر بوده و به جرأت می‌توانم بگویم که به لطف خدا وضعیت دارو در کشور نه از پارسال بلکه از خیلی از سال‌ها بهتر است.
نمکی تاکید کرد: باید در استان‌هایی که در معرض قاچاق دارو هستند، وقت بیشتری گذاشته شود و در برخی استان‌ها به ویژه استان‌های غربی و جنوب شرقی، هر قدر هم که دارو ارسال می‌کنیم باز هم می‌بینیم که موجودی ندارند. چرا این داروها که با ارز ۴۲۰۰ تومانی تهیه شده باید به کشورهای دیگر برود. رؤسای دانشگاه‌ها منتظر ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز یا نیروی انتظامی نباشند بلکه خودشان دخالت کنند و در مبادی مرزی، نظارت و مداخله کنند و اجازه ندهند که ارزی که با گرفتاری زیاد تهیه می‌شود تقدیم کشورهای همسایه شود.
وی خاطرنشان کرد: سال آینده هم ارز دارو و تجهیزات پزشکی، 4200 تومان است و قیمت دارو به جز افزایش سنواتی و حدود ۱۰ درصدی، افزایشی نخواهد داشت.
لزوم ایجاد دانشگاه طب ایرانی و مکمل
وزیر بهداشت همچنین با اشاره به اتفاق‌های اخیر درباره به آتش کشیدن کتاب طب هاریسون گفت: از روسای دانشگاه‌ها و مسئولان نظام سلامت می‌خواهم که بیشتر به طب سنتی بپردازند و برای آن جایگاه تعریف کنند. چرا که در زمانی که دنیا در این زمینه حرفی برای گفتن نداشت، در ایران بوعلی‌سینا، رازی و جرجانی داشتیم و امروز، بحث طب مکمل مطرح است.
نمکی افزود: در حکم دکتر شمس اردکانی عنوان کردم که به ایجاد دانشگاه طب ایرانی و مکمل بپردازید و نگذارید که شیادان و کلاهبرداران به این حوزه ورود کنند و عوام فریبی کنند و عالمان و افراد متخصص باید به این عرصه وارد شوند. در بیمارستان‌ها باید برای متخصص طب سنتی، تخت بیمارستانی داشته باشیم. بنابراین نباید از طب سنتی و ادغام آن به صورت حکیمانه، عالمانه و مدبرانه در نظام ارائه خدمت، غافل شویم.