گران‌ترين خشكبار جهان.

گران‌ترين خشكبار جهان.27آبان -92
اگر در ایران درختان  باغات کهنسال  و بادام  قطع یا خشک می شوند تا تبدیل به زمین های بایر و بساز وبفروشی شوند ولی در عوض تبلیغ  ماکادمیا تولیدی – تجاری دراسترالیا می شود . در صورتی فندق وگردو کمتر از این خشکبار نیست . تنها فرقش  است که  کاکادمیا ترد تراست.

ماكادميا" درختي است كه ميوه آن گرانترين و مرغوبترين خشكبار جهان به شمار مي‌رود. اين گياه بومي استراليايي است و در جنگل‌هاي باراني و مكانهاي مرطوب نزديك نهرها رشد خوبي دارد. آفتاب كامل با اندكي سايه براي گياه مناسب است. اما اگر كشت تجاري آن مد نظر نباشد، سايه را به آساني تحمل مي‌كند. گياه به خشكي مقاوم است، باد، سرماي شديد و شوري را نمي‌تواند بپذيرد. همچنين نيازي به خاك حاصلخيز ندارد. در هر تركيب خاك از سبك تا سنگين اما با زهكشي خوب رشد مي‌كند. مزيت اقتصادي اين گياه، اندك بودن هزينه نگه‌داري آن است، زيرا نيازي به آبياري ندارد (به صورت ديم پرورش مي‌يابد) نسبت به آفات و بيماري‌ها مقاوم است. ميوه‌هاي آن پس از رسيدن شروع به ريزش كرده و برداشت آن دستي و آسان است. ماكادميا از نظر بازرگاني در استراليا، جنوب آفريقا و آمريكاي مركزي يكي از توليدات مهم كشاورزي به شمار مي‌رود. كشت تجاري آن در استراليا و هاوايي در سطحي گسترده انجام مي‌گيرد.در كاليفرنيا به عنوان يك گياه زينتي پرورش مي‌يابد. آمريكا بزرگترين مصرف‌كننده ماكادميا است. مغز ماكادميا در انواع شكلات كيك و بستني به كار مي‌رود. همچنين از روغن مغز ماكادميا مي‌توان در صنايع آرايشي و بهداشتي سود جست. از آنجا كه ميوه ماكادميا بيش از 72% اسيد چرب غير اشباع دارد، اين خشكبار مي‌تواند افزودني مناسبي براي رژيم غذايي روزانه، جهت كاهش كلسترول خون باشد و اين ميوه را مي‌توان به صورت خام، بوداده، با نمك، بي‌نمك و يا به عنوان چاشني در غذا مصرف كرد. هم اينك در ايران تعدادي از گونه‌هاي اين گياه در منطقه‌اي از شمال كشور به چشم مي‌خورد و شرايط رشد اين گونه درختي در ايران از جنبه اقتصادي در دست بررسي است.