"پاي مرغ"منبعي سرشار از كلسيم و فسفر

خوراكي‌ها
"پاي مرغ"منبعي سرشار از كلسيم و فسفر
.28آذز-92
يك متخصص تغذيه، مصرف لبنيات، قلم و پاي مرغ را منبعي سرشار از كلسيم و فسفر عنوان و خاطرنشان كرد: متاسفانه مردم كشورمان بسيار كم از پاي مرغ استفاده مي‌كنند، در حالي كه سالانه به كشورهاي ديگر صادر مي‌شود. "دكتر علي اكبر سهيلي آزاد" در گفت وگويي در خصوص اهميت اسيدفوليك در زمان بارداري، اظهار داشت: زناني كه با كمبود اسيدفوليك مواجه هستند بايد 9 ماه قبل از بارداري نياز خود را با مصرف قرص برطرف كنند؛ چرا كه اهميت آن به اندازه‌اي است كه كمبود اسيدفوليك و عدم رفع آن در زمان بارداري موجب سقط جنين مي‌شود. اين متخصص تغذيه با بيان اينكه خوشبختانه در سال‌هاي اخير اقدامات خوبي در خصوص تامين قرص‌هاي اسيدفوليك از سوي مسوولين صورت گرفته است، افزود: بهتر است زنان باردار از حبوبات و سبزيجاتي همچون جعفري، اسفناج و چغندر براي تامين نياز اسيدفوليك بدنشان استفاده كنند. متاسفانه خانواده‌ها با روش نادرست پخت و پز سبزيجات، موجب از بين رفتن ارزش غذايي آن مي‌شوند. وي با اشاره به اينكه متاسفانه 50 درصد از زنان باردار در نقاط مختلف كشورمان مبتلا به فقر آهن و كم خوني هستند، گفت: بهترين برنامه غذايي براي چنين كمبود و مشكلي استفاده از منابع غذايي گياهي همچون اسفناج، عدس و منابع حيواني مانند گوشت قرمز و جگر است. اين متخصص تغذيه يادآور شد: بايد توجه كرد كه آهن موجود در عدس به خوبي جذب بدن نمي‌شود، بنابراين مخلوط كردن مركبات با آن پس از پختن موجب جذب بهتر و بيشتر آهن موجود در عدس مي‌شود. "دكتر سهيلي آزاد" با تاكيد بر اينكه نياز مادران در زمان بارداري به كلسيم و فسفر به خاطر استخوان سازي جنين افزايش مي‌يابد، افزود: كمبود كلسيم و فسفر در زمان بارداري موجب تولد كودك با وزن كم و به خطر افتادن سلامت خود مادر همچون افتادن يا لق شدن دندان‌هاي او مي‌شود. وي خاطرنشان كرد: در صورت كمبود كلسيم و فسفر، جنين مجبور به دريافت آن از استخوان مادر مي‌شود. مصرف لبنيات، قلم و پاي مرغ منبعي است كه سرشار از كلسيم و فسفر است؛ اما مردم كشورمان بسيار كم از پاي مرغ استفاده مي‌كنند در حالي كه سالانه به كشورهاي ديگر صادر مي‌شود.