خواص فوق العاده گوشت بوقلمون

خواص فوق العاده گوشت بوقلمون14مهر-94
 
 
گوشت بوقلمون بدون پوست، به طور طبيعي چربي کمي دارد که معادل 1 گرم چربي در هر 30 گرم گوشت است، لذا کساني که داراي رژيم غذايي کم چربي هستند، مي توانند از آن استفاده کنند.
    150
گرم گوشت بوقلمون حدود نيمي از اسيد فوليک موردنياز روزانه را تامين مي کند. همچنين منبع خوبي از پروتئين، سلنيوم، روي، پتاسيم و ويتامين هاي B12، B6، B1، B3 و اسيد آمينه تريپتوفان است.
    
بوقلمون کلسترول بد خون را کاهش مي دهد، آرامش و سرحالي ايجاد مي کند، از سرطان جلوگيري مي کند، ترشح هورمون تستوسترون را افزايش مي دهد و سيستم ايمني را تقويت مي کند.
    گوشت سفيد و بدون پوست بوقلمون، يک ماده غذايي با پروتئين بالاو چربي کم است. کساني که بايد غذاهاي کم چرب بخورند، مي توانند از قسمت سفيد گوشت بوقلمون استفاده کنند.
    
اثرات مفيد گوشت بوقلمون بر سلامتي بدن
    -
کاهش کلسترول بد خون:
    قسمت روشنتر گوشت بوقلمون که بدون پوست باشد، داراي چربي، چربي اشباع و کلسترول کمتري از گوشت مرغ و گاو است.
    -
جلوگيري از سرطان:
    اسيد آمينه تريپتوفان براي فعاليت سلول هاي T لازم است. سلول هاي T يک نوع از سلول هاي سيستم ايمني بدن هستند که سلول هاي سرطاني را از بين مي برند. در فقدان تريپتوفان، سلول T فعال مي ميرند.
    -
ايجاد آرامش و سرحالي:
    
ناقلان عصبي از اسيدهاي آمينه تشکيل مي شوند و ناقل عصبي به نام «سروتونين» از اسيد آمينه تريپتوفان تشکيل شده است. سروتونين باعث سرحالي و آرامش در بدن مي شود. لذا مصرف غذاهايي مثل بوقلمون باعث سرحالي مي شود.
    
در يک بررسي، به 15 خانمي که سابقه ابتلابه افسردگي داشتند، دو نوع ترکيب اسيد آمينه اي دادند، يک نوع ترکيب داراي اسيد آمينه تريپتوفان بود و ديگري آن را نداشت. بعد از مصرف ترکيب بدون تريپتوفان، ۱۰نفر از اين خانمها دچار علائم افسردگي موقتي، ولي قابل توجه شدند. ولي بعد از مصرف ترکيب حاوي اسيد آمينه تريپتوفان هيچ نوع تغييري در روحيه و حالت رواني اين خانم ها مشاهده نشد.
    -
تقويت سيستم ايمني بدن
    
مدارک زيادي وجود دارد که نشان مي دهد اسيد آمينه تريپتوفان، نقش اساسي در سيستم ايمني بدن به عهده دارد. يک مطالعه روي موش ها نشان داد که متابوليت هاي تريپتوفان (مولکول هاي ناشي از تجزيه تريپتوفان در بدن) اثر داروهايي را دارند که براي کاهش علائم بيماري ام اس استفاده مي شوند. بيماري ام اس يک نوع بيماري مربوط به سيستم ايمني بدن است.
    -
افزايش هورمون تستوسترون
    پروتئين موجود در گوشت بوقلموني که به طور طبيعي (بدون استفاده از مواد شيميايي و هورموني) پرورش داده شده است، ميزان هورمون تستوسترون را در بدن آقايان، درحد مطلوب نگه مي دارد. ولي هورمون هايي که در پرورش بوقلمون هاي صنعتي استفاده مي شوند، توليد هورمون استروژن (هورمون زنانه) را افزايش و هورمون تستوسترون را کاهش مي دهند.
    
کمبود پروتئين در برنامه غذايي مردان مسن، منجر به افزايش گلوبولين باند شده با هورمون جنسي و کاهش فعاليت هورمون تستوسترون مي شود. کاهش اثر تستوسترون باعث کاهش عملکرد جنسي و توده عضلاني و گلبول هاي قرمز خون مي شود و در نهايت منجر به پوکي استخوان خواهد شد.
    -
بهبود کم خوابي
    
اسيد آمينه تريپتوفان نقش مهمي در خوابيدن دارد و باعث بهبود خواب در مبتلايان به بي خوابي مزمن مي شود.
        
هشدارها:
    1-
گوشت بوقلمون داراي اسيد آمينه پورين است، لذا مبتلايان به نقرس بايد آن را به ميزان خيلي کم مصرف کنند.
    2-
گوشت بوقلمون داراي مقدار کمي اگزالات است. لذا بيماران مبتلابه سنگ کليه اگزالاتي، خيلي کم بايد آن را بخورند.
    3-
بوقلمون هايي که به طور طبيعي و ارگانيک پرورش داده مي شوند، هيچ نوع هورمون و آنتي بيوتيکي در بدن خود ندارند.
    4-
تقريباً تمامي چربي بوقلمون در پوست آن موجود است. همچنين گوشت تيره رنگ آن چربي بيشتري از گوشت روشنتر (سفيد) آن دارد. لذا قبل از پختن گوشت بوقلمون، تمامي پوست آن را جدا کنيد. همچنين افراد مبتلابه چربي خون بالابهتر است از گوشت روشنتر آن استفاده کنند.