دانستنیها
اگر آلرژی بهاری دارید اینها را نخورید 14 اردیبهشت -95
اگر آلرژی بهاری دارید اینها را نخورید 14 اردیبهشت -95
اگر با فرا رسیدن بهار به سختی نفس میکشید، چشم هایتان قرمز شده و دچار
اشک ریزی میشوید و یا از آبریزش بینی رنج میبرید، بهتر است تغییراتی در برنامه
غذایی تان ایجاد کنید.
اگر آلرژی بهاری دارید اینها را نخورید. احتقان و دیگر علائم آلرژی برای افرادی که دچار حساسیت هستند آزاردهنده است. خیلی از افراد با فرا رسیدن فصل زیبای بهار دچار مشکل میشوند و علائم کلافهکنندهای تجربه میکنند. در برخی موارد مواد غذایی نیز باعث تشدید یا بروز این علائم میشود. اگر با فرا رسیدن بهار به سختی نفس میکشید، چشم هایتان قرمز شده و دچار اشک ریزی میشوید و یا از آبریزش بینی رنج میبرید بهتر است تغییراتی در برنامه غذایی تان ایجاد کنید. در این مطلب چند ماده غذایی را ذکر میکنیم که باید از مصرف آنها بپرهیزید تا آلرژی تان کاهش پیدا کند.
*گوجه فرنگی
متاسفانه این سبزی خوش رنگ که زینت بخش سالادها است میتواند باعث بروز واکنشهای آلرژیک مانند خارش گلو، خشک شدن دهان یا ریزش اشک و خارش چشمها شود. گوجه فرنگی در بین میوه و سبزیجات دیگر، بیشترین واکنشهای آلرژیک را در بین افراد حساس نسبت به گرده گیاهان ایجاد میکند. به عقیده متخصصان به خصوص در فصل بهار (و پاییز)، سیستم دفاعی بدن یکی از پروتئینهای گیاهی موجود در مواد غذایی مانند گوجه فرنگی را شناسایی کرده و با آن مانند گردههای آلرژیزا برخورد میکند. بنابراین خوردن گوجه فرنگی که حاوی این پروتئین است باعث بروز واکنشهای آلرژیک میشود.
*موز
میوه خندان، مغذی و مفید که مصرف آن توصیه میشود برای افرادی که دچار آلرژی هستند دردسرساز میشود. بنا به گزارش Mother Nature Network برخی میوهها مانند موز روی افرادی که نسبت به گرده گیاهان حساسیت دارند تاثیر منفی میگذارد. به گزارش این سایتِ خبری، موز در لیست میوهها و سبزیجات ایجادکننده سندرم آلرژی دهانی قرار دارد. البته تشخیص حساسیت نسبت به میوه کار سختی نیست. علائم بعد از نیم ساعت از مصرف میوه خاص بروز میکنند.
*ماست
سایت Livestrong گزارش داده است که مازاد بلغم باعث بروز مشکلات آلرژیک فصلی میشود. محصولات لبنی مانند ماست میتوانند باعث بروز این مشکل شوند. به گزارش این سایت مصرف ماست میتواند باعث غلیظ شدن بلغم شود و این مسئله مانع از حرکت راحت آن در بدن میشود. این بلغم که وظیفه بیرون ریختن ترکیبات بیگانه از بدن را بر عهده دارد اگر غلیظ و ساکن شود نمیتواند ترکیبات آلرژن و حساسیتزا را به سرعت از بدن بیرون بریزد و آن گونه که باید موثر عمل نمیکند. بنابراین اگر شما جزو قربانیهای آلرژیهای بهاری هستید از مصرف ماست خودداری کنید. در واقع خود فرد آلرژیک بهتر از هر فرد دیگری مواد غذایی حساسیتزا را تشخیص میدهد. چرا که نتایج برخی دیگر از پژوهشها نشان میدهد که فرزندان مادرانی که در دوره بارداری ماست پروبیوتیک مصرف کردهاند در بزرگسالی کمتر دچار آلرژی شدهاند. بهتر است محصولاتی با ترکیباتی مانند لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم و باسیلوس کلوسی تهیه کنید و در صورت عدم واکنشهای آلرژیک از آن مصرف کنید.
*قارچ ها
بدون شک با واژه «آنتی هیستامین» روی قرصها زیاد برخورد کرده اید. هیستامینها ترکیباتی هستند که توسط بدن تولید میشوند و داخل مواد غذایی وجود دارند. این ترکیبات میتوانند باعث بروز برخی از واکنشهای آلرژیک بخصوص در افراد حساس به قارچها و کپکها شوند. سایت Livestrong گزارش داده است که قارچهای خوراکی (پسرعموهای کپک ها) باعث افزایش هیستامینها شده و فرد را به عطسه و دیگر علائم آلرژیک وا میدارد. بهتر است از مصرف زیاد قارچ بپرهیزید.
*مواد غذایی تند و ادویه دار
سایت EverydayHealth گزارش داده است در فصل گردهها از مصرف مواد غذایی تند و غذاهای ادویهدار بپرهیزید. مواد غذایی تند باعث افزایش هیستامین میشود و علائم آلرژیک را تشدید میکند. البته این بدین معنی نیست که افراد آلرژیک باید به طور کامل از مصرف مواد غذایی تند و ادویهدار محروم شوند. کافی است که مصرف این مواد غذایی محدود شود یا اینکه از انواع کم ادویهتر و ملایمتر این مواد غذایی استفاده شود.
*مواد غذایی خام
اگر شما جزو افراد آلرژیک هستید و تصمیم دارید که بهار امسال رژیم غذایی پارینه سنگی (پالئو) بگیرید بهتر است دست نگه دارید. این نوع رژیم شامل پرهیز از هر نوع غذایی است که در دوران پارینه سنگی و قبل از تحولات ایجاد شده در کشاورزی وجود نداشته است. اما متخصصان حوزه تغذیه بر این عقیده هستند که مواد غذایی خام که در این نوع رژیم مورد استفاده قرار میگیرد بیش از مواد غذایی پخته شده باعث ایجاد آلرژی میشوند. چون حاوی آفت کشها و دیگر آلایندههای غذایی هستند. این مسئله در خصوص میان وعدهها نیز صادق است. اگر مستعد آلرژی هستید نباید با سرعت تمام و بدون شستشوی کامل یا بدون پخت، میوههایی مانند سیب بخورید. برای افراد آلرژیک نیاز هست که سیب را به صورت کمپوت و پخته شده مصرف کنند. در حالت کلی اگر دچار آلرژی هستید از مصرف مواد غذایی خام بپرهیزید.
اگر آلرژی بهاری دارید اینها را نخورید. احتقان و دیگر علائم آلرژی برای افرادی که دچار حساسیت هستند آزاردهنده است. خیلی از افراد با فرا رسیدن فصل زیبای بهار دچار مشکل میشوند و علائم کلافهکنندهای تجربه میکنند. در برخی موارد مواد غذایی نیز باعث تشدید یا بروز این علائم میشود. اگر با فرا رسیدن بهار به سختی نفس میکشید، چشم هایتان قرمز شده و دچار اشک ریزی میشوید و یا از آبریزش بینی رنج میبرید بهتر است تغییراتی در برنامه غذایی تان ایجاد کنید. در این مطلب چند ماده غذایی را ذکر میکنیم که باید از مصرف آنها بپرهیزید تا آلرژی تان کاهش پیدا کند.
*گوجه فرنگی
متاسفانه این سبزی خوش رنگ که زینت بخش سالادها است میتواند باعث بروز واکنشهای آلرژیک مانند خارش گلو، خشک شدن دهان یا ریزش اشک و خارش چشمها شود. گوجه فرنگی در بین میوه و سبزیجات دیگر، بیشترین واکنشهای آلرژیک را در بین افراد حساس نسبت به گرده گیاهان ایجاد میکند. به عقیده متخصصان به خصوص در فصل بهار (و پاییز)، سیستم دفاعی بدن یکی از پروتئینهای گیاهی موجود در مواد غذایی مانند گوجه فرنگی را شناسایی کرده و با آن مانند گردههای آلرژیزا برخورد میکند. بنابراین خوردن گوجه فرنگی که حاوی این پروتئین است باعث بروز واکنشهای آلرژیک میشود.
*موز
میوه خندان، مغذی و مفید که مصرف آن توصیه میشود برای افرادی که دچار آلرژی هستند دردسرساز میشود. بنا به گزارش Mother Nature Network برخی میوهها مانند موز روی افرادی که نسبت به گرده گیاهان حساسیت دارند تاثیر منفی میگذارد. به گزارش این سایتِ خبری، موز در لیست میوهها و سبزیجات ایجادکننده سندرم آلرژی دهانی قرار دارد. البته تشخیص حساسیت نسبت به میوه کار سختی نیست. علائم بعد از نیم ساعت از مصرف میوه خاص بروز میکنند.
*ماست
سایت Livestrong گزارش داده است که مازاد بلغم باعث بروز مشکلات آلرژیک فصلی میشود. محصولات لبنی مانند ماست میتوانند باعث بروز این مشکل شوند. به گزارش این سایت مصرف ماست میتواند باعث غلیظ شدن بلغم شود و این مسئله مانع از حرکت راحت آن در بدن میشود. این بلغم که وظیفه بیرون ریختن ترکیبات بیگانه از بدن را بر عهده دارد اگر غلیظ و ساکن شود نمیتواند ترکیبات آلرژن و حساسیتزا را به سرعت از بدن بیرون بریزد و آن گونه که باید موثر عمل نمیکند. بنابراین اگر شما جزو قربانیهای آلرژیهای بهاری هستید از مصرف ماست خودداری کنید. در واقع خود فرد آلرژیک بهتر از هر فرد دیگری مواد غذایی حساسیتزا را تشخیص میدهد. چرا که نتایج برخی دیگر از پژوهشها نشان میدهد که فرزندان مادرانی که در دوره بارداری ماست پروبیوتیک مصرف کردهاند در بزرگسالی کمتر دچار آلرژی شدهاند. بهتر است محصولاتی با ترکیباتی مانند لاکتوباسیلوس، بیفیدوباکتریوم و باسیلوس کلوسی تهیه کنید و در صورت عدم واکنشهای آلرژیک از آن مصرف کنید.
*قارچ ها
بدون شک با واژه «آنتی هیستامین» روی قرصها زیاد برخورد کرده اید. هیستامینها ترکیباتی هستند که توسط بدن تولید میشوند و داخل مواد غذایی وجود دارند. این ترکیبات میتوانند باعث بروز برخی از واکنشهای آلرژیک بخصوص در افراد حساس به قارچها و کپکها شوند. سایت Livestrong گزارش داده است که قارچهای خوراکی (پسرعموهای کپک ها) باعث افزایش هیستامینها شده و فرد را به عطسه و دیگر علائم آلرژیک وا میدارد. بهتر است از مصرف زیاد قارچ بپرهیزید.
*مواد غذایی تند و ادویه دار
سایت EverydayHealth گزارش داده است در فصل گردهها از مصرف مواد غذایی تند و غذاهای ادویهدار بپرهیزید. مواد غذایی تند باعث افزایش هیستامین میشود و علائم آلرژیک را تشدید میکند. البته این بدین معنی نیست که افراد آلرژیک باید به طور کامل از مصرف مواد غذایی تند و ادویهدار محروم شوند. کافی است که مصرف این مواد غذایی محدود شود یا اینکه از انواع کم ادویهتر و ملایمتر این مواد غذایی استفاده شود.
*مواد غذایی خام
اگر شما جزو افراد آلرژیک هستید و تصمیم دارید که بهار امسال رژیم غذایی پارینه سنگی (پالئو) بگیرید بهتر است دست نگه دارید. این نوع رژیم شامل پرهیز از هر نوع غذایی است که در دوران پارینه سنگی و قبل از تحولات ایجاد شده در کشاورزی وجود نداشته است. اما متخصصان حوزه تغذیه بر این عقیده هستند که مواد غذایی خام که در این نوع رژیم مورد استفاده قرار میگیرد بیش از مواد غذایی پخته شده باعث ایجاد آلرژی میشوند. چون حاوی آفت کشها و دیگر آلایندههای غذایی هستند. این مسئله در خصوص میان وعدهها نیز صادق است. اگر مستعد آلرژی هستید نباید با سرعت تمام و بدون شستشوی کامل یا بدون پخت، میوههایی مانند سیب بخورید. برای افراد آلرژیک نیاز هست که سیب را به صورت کمپوت و پخته شده مصرف کنند. در حالت کلی اگر دچار آلرژی هستید از مصرف مواد غذایی خام بپرهیزید.