هندوانه ازجمله ميوههايي است كه علاوه
بر طعم و مزه مطلوبش، فوائد و خواص بسياري براي سلامتي دارد. مصرف هندوانه ميتواند
بخشي از كالري، ويتامين C و A مورد نياز بدن را تامين كند. همچنين هندوانه حاوي فيبر خوراكي و
پتاسيم است كه به كاهش فشار خون كمك ميكند.
* ليكوپن هندوانه بيش از گوجهفرنگي خام
است
بررسيها نشان ميدهد ميزان ليكوپن موجود
در هندوانه حدود 1.5 برابر بيش از گوجه فرنگي بزرگ و تازه است. ليكوپن آنتي
اكسيداني است كه از توليد راديكالهاي آزاد مضر براي سلولهاي بدن جلوگيري ميكند. همچنين
ليكوپن موجود در ميوههاي قرمزرنگ و سبزيجات به مبارزه با بيماريهاي قلبي و برخي
انواع سرطانها كمك ميكند. همچنين توصيه ميشود براي حفظ بيشترين ميزان آنتي
اكسيدان در هندوانه لازم است آن را پيش از بريدن در دماي اتاق نگهداري كنيد.
* آب هندوانه تسكين دهنده دردهاي عضلاني
است
نتايج يك بررسي نشان ميدهد مصرف آب
هندوانه يك ساعت پيش از ورزش كردن از بروز دردهاي ماهيچهاي و افزايش ضربان قلب
جلوگيري ميكند. اين خاصيت هندوانه به دليل وجود ماده "سيترولين"
در اين ميوه است كه عملكرد رگها را بهبود داده و فشارخون را پايين ميآورد.
* هندوانه هم جزو ميوهها و هم جزو
سبزيجات است
هندوانه نيز همچون بسياري از ميوهها با
كاشت دانه آن توليد ميشود. همچنين پوست اين ميوه قابليت مصرف دارد. در حقيقت
طبيعت دو وجهي هندوانه تمام قسمتهاي آن را قابل خوردن كرده و هيچ بهانهاي براي
دور انداختن اين ميوه وجود ندارد.
* هندوانه سرشار از آب است
91.5 درصد از ميوه هندوانه را آب تشكيل
داده و با مصرف آن ميتوان ميزان آب از دست رفته بدن را كه موجب سردرد، احساس
خستگي و پايين آمدن تمركز ميشود، جبران كرد.
* نوع زرد رنگ اين ميوه هم وجود دارد
شايد باور اينكه داخل ميوه هندوانه قرمز
يا صورتي رنگ نباشد غيرقابل تصور باشد اما نوعي از اين ميوه وجود دارد كه به رنگ
زرد و با طعمي شبيه به عسل است. هرچند ظاهر بيروني آن به ديگر هندوانهها شباهت
دارد.