تمشك، تصفيه‌كننده خون

خوراكي‌ها
تمشك، تصفيه‌كننده خون
5مرداد-93
تمشك يبوست مزاج را معالجه مي‌كند. براي تسكين درد سودمند است، خون را قليائي مي‌كند و قند آن براي مبتلايان به مرض قند مفيد است. فصل برداشت تمشك از خرداد در جنگل‌هاي شمال آغاز مي‌شود و تا پايان تير ادامه مي‌يابد. تمشك ميوه‌اي شبيه شاه توت و توت فرنگي است و به رنگ زرد يا سرخ مايل به سياه يافت مي‌شود. ميوه تمشك ترش مزه بوده و به صورت خام يا پخته، شربت و كمپوت خورده مي‌شود.
زنان گيلاني با توجه به ذوق آشپزي كه دارند از تمشك براي پختن مربا استفاده مي‌كنند.
بوته تمشك در مناطق گرم و مرطوب، در جنگل‌ها و صحراها مي‌رويد. نام‌هاي ديگر تمشك، توت وحشي و سه گلي است. ساقه‌هاي تمشك نرم و به رنگ قرمز و داراي خارهاي بلند است. برگ‌هاي آن متفاوت و بيضي شكل و اطراف آن كنگره و به شكل دندانه‌هاي اره‌اي است. گل‌هاي تمشك به رنگ‌هاي سفيد، صورتي يا به صورت خوشه در ماه‌هاي مرداد پديدار مي‌شود و تا مهر دوام مي‌آورد. تمشك داراي خاصيت ضد عفوني‌كننده است و به علت دارا بودن ويتامين‌هاي C و K براي درمان اوره و فشارخون مفيد است. تمشك، عرق آور است، لذا بهترين زهكش سوراخ‌هاي پوست محسوب مي‌شود. تمشك خون را تصفيه مي‌كند و براي كساني كه به روماتيسم مبتلا هستند، بسيار مفيد است. تمشك يبوست مزاج را معالجه مي‌كند. تمشك براي تسكين درد سودمند است، خون را قليائي مي‌كند و قند آن براي مبتلايان به مرض قند مفيد است. تخم و دانه‌اي كه در تمشك وجود دارد، اغلب با دندان نيز خرد نمي‌شود، ولي وقتي خورده شود در معالجه يبوست و خشكي مزاج به طور طبيعي بسيار مؤثر است و سبب مي‌شود كه يبوست به كلي رفع شود. شربت تمشك، مخلوط با آب براي رفع تب تجويز شده است. خوردن تمشك براي مبتلايان به مرض قند(ديابت)، تبهاي صفراوي، التهاب مجاري ادرار و گلو درد(آنژين) مفيد است.