دانستنيها
براي تامين آهن بدن چه بخوريم؟ 31شهریور-93
براي تامين آهن بدن چه بخوريم؟ 31شهریور-93
يك كارشناس تغذيه معتقد است: مصرف دل و
زبان گوسفند ميتواند در كاهش كمخوني موثر باشد. "مريم شيرمستي"
در خصوص منابع تامين آهن براي بدن، گفت: آهن را ميتوان از دو مبنع گياهي و جانوري
تامين كرد كه گوشت قرمز مهمترين منبع تامين آهن جانوري است. وي ادامه داد: توصيه ميشود افرادي كه كلسترول بالا ندارند مصرف گوشت قرمز را در
برنامه غذايي خود بگنجانند. اين كارشناس تغذيه دل و زبان را نيز از ديگر
منابع تامين آهن برشمرد و تاكيد كرد: جگر هم از منابع خوب تامين آهن است، اما در
مقايسه با دل، آهن كمتر و كلسترول بيشتري دارد. "شيرمستي" معتقد است، افراد كمخون ميتوانند يك بار در هفته از دل، جگر
و يا زبان استفاده كنند. وي عدسي، سبزيجات پررنگ از جمله كلم بروكلي، اسفناج
و سبزي خوردن را از جمله منابع گياهي تامين آهن دانست و افزود: بهتر است همراه
منابع آهن از مواد غذايي داراي ويتامين C نيز استفاده شود كه جذب آهن را
بالا ميبرد.
"شيرمستي" ادامه داد: ويتامين C را ميتوان از گوجه، آبليموي تازه و... تامين كرد.
اين كارشناس تغذيه همچنين مصرف مكملهاي آهن همراه با اسيدفوليك را براي افرادي كه كمخوني دارند ضروري دانست كه بسته به ميزان كم خوني ميزان مصرف آن متفاوت است. به گفته "شيرمستي"، خانمها ميتوانند يك روز در ميان قرص آهن مصرف كنند و افرادي كه كمخوني شديد دارند حتي دو بار در روز هم ميتوانند مصرف كنند. وي به نقش قهوه، چاي و نوشابه در پيشگيري از جذب آهن هم اشاره و خاطرنشان كرد: توصيه ميشود افراد يك ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا از مصرف اين مواد خودداري كنند.اين كارشناس تغذيه با بيان اينكه چاي سبز هم همين اثر را دارد، تاكيد كرد: مصرف لبنيات و كلسيم هم ميتواند باعث كاهش جذب آهن شود.
"شيرمستي" ادامه داد: ويتامين C را ميتوان از گوجه، آبليموي تازه و... تامين كرد.
اين كارشناس تغذيه همچنين مصرف مكملهاي آهن همراه با اسيدفوليك را براي افرادي كه كمخوني دارند ضروري دانست كه بسته به ميزان كم خوني ميزان مصرف آن متفاوت است. به گفته "شيرمستي"، خانمها ميتوانند يك روز در ميان قرص آهن مصرف كنند و افرادي كه كمخوني شديد دارند حتي دو بار در روز هم ميتوانند مصرف كنند. وي به نقش قهوه، چاي و نوشابه در پيشگيري از جذب آهن هم اشاره و خاطرنشان كرد: توصيه ميشود افراد يك ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا از مصرف اين مواد خودداري كنند.اين كارشناس تغذيه با بيان اينكه چاي سبز هم همين اثر را دارد، تاكيد كرد: مصرف لبنيات و كلسيم هم ميتواند باعث كاهش جذب آهن شود.