گزیده ها 10 اردیبهشت - 97


گزیده ها 10 اردیبهشت - 97
کیم جونگ اون، رهبر کره‌ شمالی قصد دارد تا تعدادی از خبرنگاران و کارشناسان آمریکایی و کره‌جنوبی را به مراسم توقف فعالیت مرکز آزمایش هسته‌ای این کشور که قرار است در ماه می برگزار شود، دعوت کند.
به گزارش یورو نیوز، مطابق اعلام روز یکشنبه مقام‌های رسمی کره‌جنوبی این اقدام آقای کیم در راستای عمل به پیش شرط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا برای آغاز مذاکرات فی مابین صورت خواهد گرفت.
مون جائه این، رئیس جمهوری کره‌ جنوبی و کیم جونگ اون، رهبر کره‌ شمالی روز جمعه در دیدار تاریخی خود بر سر توقف کامل تکثیر سلاح‌های هسته‌ای و برقراری صلح در شبه جزیره کره به توافق رسیدند.
رسانه‌های دولتی کره‌ شمالی نیز از پیش از برگزاری این نشست خبر داده بودند که پیونگ یانگ آمادگی دارد تا بلافاصله پس از حصول توافق، آزمایش‌های هسته‌ای و موشکی خود را متوقف کند. این رسانه‌ها هدف آقای کیم از این اقدام را آغاز دوره رشد و توسعه اقتصادی و صلح در کره‌شمالی اعلام کرده بودند.
خانم یون یونگ جان، مسئول بخش رسانه‌ای ریاست جمهوری کره‌ جنوبی به نقل از آقای کیم اعلام کرده که او در جلسه مشترک با رئیس جمهوری کره جنوبی گفته است: «هر چند ایالات متحده آمریکا تصور خصمانه‌ای از من دارد ولی در جریان مذاکرات متوجه خواهند شد که من فردی نیستم که از سلاح‌های هسته‌ای علیه آنها و کره‌ جنوبی استفاده کنم. من با دعوت از خبرنگاران و کارشناسان دو کشور در مراسم توقف فعالیت مرکز آزمایش‌های هسته‌ای درهای کره‌شمالی را به روی جامعه جهانی باز خواهم کرد.»
به گفته خانم یون، آقای کیم همچنین گفته است: «اگر در جریان مذاکرات با ایالات متحده آمریکا اعتماد متقابل حاصل شود و به جنگ و تخاصم میان دو کشور پایان داده شود دیگر داشتن سلاح هسته‌ای با این همه دردسر و مشکلات ارزشی ندارد.»
پیش از این برخی کارشناسان گفته بودند که مرکز آزمایش‌های هسته‌ای کره شمالی بر اثر انفجار تخریب شده، اما آقای کیم با اشاره به این موضوع گفت: «دو تونل جدیدتر، طولانی‌تر و بزرگ‌تر وجود دارند که در شرایط بسیار خوبی هم قرار دارند.» با این حال او قول داده که به زودی اقدام‌های عملی را در جهت نابودی این سایت‌ها انجام دهد و اجازه بازرسی‌های بین المللی را صادر کند.
به نوشته یورونیوز؛ بنابر اعلام روز یکشنبه مقام‌های کره‌جنوبی، رئیس جمهوری این کشور در تماسی تلفنی با دونالد ترامپ، او را در جریان مذاکرات دو جانبه با رهبر کره شمالی قرار داده و آقای ترامپ ضمن ابراز خرسندی از توافق‌های حاصل شده بین دو کره، موافقت کرده که در اسرع وقت دیداری با رهبر کره شمالی داشته باشد. به همین منظور چندین مکان هم برای برگزاری این نشست مورد بحث قرار گرفته است. اما در مورد این که این دیدار در کره‌‌شمالی، ایالات متحده آمریکا یا منطقه غیرنظامی فی مابین دو کره توافقی حاصل نشده است.
بخش رسانه‌ای ریاست جمهوری کره‌جنوبی از اعلام جزئیات دیدار آتی رهبر کره‌شمالی و ایالات متحده آمریکا امتناع کرد ولی خبر داد که رهبر کره‌ شمالی همچنین برای دیدار با نخست وزیر ژاپن نیز اعلام آمادگی کرده است.
ئیس‌جمهور با اشاره به اینکه دشمن به دنبال ایجاد یاس و ناامیدی برای آینده کشور است، گفت: ما باید با کمک هم و امید به آینده ایران را آبادتر بسازیم.
فرارو- رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه دشمن به دنبال ایجاد یاس و ناامیدی برای آینده کشور است، گفت: ما باید با کمک هم و امید به آینده ایران را آبادتر بسازیم.
حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی، در مراسم هفته کارگر با اشاره به اینکه اعتقاد ما این است که آینده بشریت آینده درخشانی است و این تفاوت ما نسبت به کسانی است که آینده تاریخ را تاریک می بینند، اظهار کرد: همیشه یک مومن و مسلمان باید معتقد به گشایش‌ها در روزهای آینده باشد. در روایات ما آمده است هیچ عملی بالاتر و بهتر از انتظار گشایش نیست، بنابر این ما باید هر روز معتقد به فرج فردا و آینده باشیم. اعتقاد و امید ما برای تحقق عدالت جهانی به دست امام عصر به ما می گوید که آینده برای بشریت درخشان است.
وی در ادامه افزود: غمناک بودن نسبت به آینده چه سودی دارد؟ چرا غصه بخوریم که سال آینده سخت‌تر می شود؟ ما باید همواره نسبت به آینده امیدوار باشیم. من وزرا را در دولت به دو دسته تقسیم می کنم که البته هر دو دسته پرتلاش هستند. ولی یک دسته از اول سال نوای ناامیدی می دهند که بودجه کم است، نفت ارزان شد، مالیات چه شد، خشکسالی و کاهش بارندگی داریم و تمام صحبتشان نا امیدی است. یک عده هم امیدوارانه حرف می زنند می گویند بارندگی کم است، پس باید الگوی کشت را عوض کنیم. یعنی هم پیشنهاد می دهند و هم امیدواری.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه این غم و ناامید چه خاصیتی دارد، تصریح کرد: مرحوم هاشمی فرد بسیار امیدواری بود. یک وقت به او گفتم امیدت بسیار زیاد است که او به من گفت شش سال در زندان هیچ شبی نخوابیدم مگر به این امید که فردا آزاد شوم. یک بار در زمان جنگ در عملیاتی به مرحوم هاشمی گفتم این عملیات موفق نمی شود. او در پاسخ گفت هنوز تا فردا ظهر باید صبر کرد. نباید الان نا امید شد و غصه خورد.
وی با بیان اینکه یکی از توطئه‌های دشمن ایجاد یاس و ناامید برای آینده کشور است، خاطر نشان کرد: این آقایی که اخیرا در آمریکا به او سمتی داده‌اند که آدم بددهنی هم هست، می گوید جمهوری اسلامی ایران چهلمین سال انقلاب خود را نخواهد دید. البته به کوری چشمش ما وارد چهلمین سال انقلاب شده ایم و در 22 بهمن امسال با موفقیت بیشتری وارد چهل و یکمین سال می شویم.
روحانی در ادامه با اشاره به حضور چند کارگر دارای معلولیت در این مراسم بیان کرد: غیرت ایرانی و مسلمان برای ما درس آموز است. اینها حجت خداوند بر ما هستند که در قیامت کار ما را سخت می کنند. اینها به ما امید و درس می دهند و معلم ما هستند و ما افتخار شاگردی آنها را داریم.
روحانی تاکید کرد: امید به آیند ه به معنای برنامه ریزی نکردن و تلاش نکردن نیست. امسال سال حمایت از کالای ایرانی است بنابراین در این جهت باید تلاش بیشتری کنیم. حمایت از کالای ایرانی از کاراگران مهندسان کار آفرینیان و بنگاه داران شروع می شود. بدون کارگر خوب کارفرما چگونه به محصول خوب برسد؟ کارگر خوب بدون کارفرما و سرمایه نمی تواند اقدامی انجام دهد. اگر کارگر و کارفرما خوب باشند ولی دولت خوب نباشد کار پیش نمی رود اگر بازار برای کالا وجود نداشته باشد محصولات فروخته نمی شود.
رئیس‌جمهور ادامه داد: در سال 92 قبل از انتخابات از یک پتروشیمی در جنوب کشور دیدار کردم و دیدم همه انبارها و حیاط‌ها پر از محصول است و وقتی در این باره پرسیدم به من گفتند به دلیل تحریم‌ها محصولات فروش نمی‌رود. در سال 94 ما 800 میلیون دلار خرج کردیم تا چاه‌های نفت که به خاطر تحریم بسته شده بود را آماده کنیم و در مدت کوتاهی صادرات نفت خود را دو برابر کردیم. سازمان تامین اجتماعی امسال 52 هزار میلیارد تومان به مستمری بگیران پرداخت می کند که 55 درصد از پول نفت در واقع به مستمری بگیران تعلق می گیرد.بنابراین اگر نفت و پتروشیمی صادر نشود، نمی گویم زندگی ما به هم میریزد ولی زندگی ما دچار مشکل می شود.
روحانی با بیان اینکه برای تولید کالای ایرانی باید اول کارگر بانشاط باشد، تصریح کرد: برای تولید کالای باکیفیت باید همه دست به دست هم دهیم و کیفیت کالای داخلی را افزایش دهیم تا مشتری جذب شود. بسته بندی کالا هم باید با کیفیت باشد و کالا باید اول چشم را جذب کند. اگر کالای ایرانی فروش رفت، اشتغال بیشتر می شود، کارخانه‌ها فعال می شود، حقوق و رفاه کارگران افزایش می یابد و رونق در بازار ایجاد می شود.اینکه ما جنس خارجی را معادل جنس با کیفیت تلقی کنیم اشتباه است. باید حتی اگر جنس داخلی کمی کیفیت کمتری از کالای خارجی داشت، کالای داخلی را خریداری کنیم. مردم با عشق به وطن باید از جنس ایرانی استفاده بیشتری کنند. البته اگر کیفیت کالای خارجی نسبت به ایرانی خیلی بیشتر باشد، این اتفاق نمی افتد.
وی دربخش دیگری از صحبتهای خود با اشاره به اینکه دولت فربه شده است، گفت: ما نمی توانیم هر روز دولت را بزرگتر کنیم. بنابراین جوانان باید برای بازار کار نه برای استخدام درس بخوانند. توصیه من به وزیر کار،آموزش و پرورش و علوم این است که به جوانان مهارت یاد بدهند. امروز مهارت مهمتر از مدرک است. مهارت کارگران مشغول نیز باید افزایش یابد.
وی ادامه داد: امروز زمانی نیست که دولت فقط برای مردان ایجاد اشتغال کند. خوشحالم که دولت یازدهم اولین دولتی بوده است که در یکی دو سال تعداد زنان شاغل بیشتر از مردان شده است.
روحانی خاطر نشان کرد: از سال 86 تا 91 میزان ایجاد اشتغال خالص از 20 میلیون و خورده‌ای نفر تکان نخورد اما در سال گذشته 800 هزار شغل خالص درست شده است. در سال 95 میزان شاغلین 22 میلیون و 500 هزار نفر و این رقم در سال 96، 23 میلیون و 300 هزار شغل است این آمار نشان می دهد دولت یک قدم خوب برداشته اما ما هنوز سه میلیون بیکار داریم و به حرکت بزرگتری نیازمندیم. در سال جدید هم با برنامه‌هایی که داریم تلاشمان این است که اشتغال بهتر شود.
وی تاکید کرد: تلاش ما این است وضع کارگران بهتر شود. البته نمی گویم صد در صد موفق بوده‌ایم، اما از روز اول دولت یازدهم گفته‌ام حقوق کارگران و کارمندان باید از تورم بیشتر باشد که به این قول عمل کرده‌ایم. اقدام بعدی ما این بوده است که تورم را مهار کردیم. یعنی گرانی کمتر شده است نه اینکه ارزانی به وجود آمده است. اگر سال 91 تورم 40 بوده است سال قبل این رقم به 9 درصد رسیده است.
رئیس دولت تدبیر و امید در پایان گفت: کارگران در انقلاب، جنگ تحمیلی، دوران سازندگی و تا امروز تلاش زیادی برای کشور کرده‌اند. ان‌شاءالله با کمک هم ایرانی آبادتر و سرافرازتر خواهیم داشت.
وزارت دادگستری آمریکا ۳ تاجر مستقر در آمریکا را به اتهام تلاش برای صدور قطعات خودرو به ایران دستگیر کرد.
وزارت دادگستری آمریکا 3 تاجر مستقر در آمریکا را به اتهام نقض تحریم های تجاری آمریکا علیه ایران دستگیر کرده و مدعی شده که این 3 تاجر قطعات خودرو خریداری کرده بودند تا این قطعات را به ایران ارسال کنند.
به گزارش تسنیم، بر اساس بیانیه مطبوعاتی دفتر دادستان کل آمریکا در کالیفرنیای شمالی، این 3 تاجر که متولد ایران هستند و تابعیت آمریکا را پذیرفته اند، بر اساس ادعای دولت آمریکا از «سیستم های پیچیده نقل و انتقال الکترونیکی پول» برای تامین مالی عملیات ارسال قطعات خودرو به ایران استفاده کرده اند. این افراد همچنین «از موسسات مالی ممنوعه» برای انتقال پول از تهران به منطقه بی اریای آمریکا استفاده کرده اند.
بر اساس اعلام دادستانی آمریکا، این سه نفر در اوایل ماه جاری میلادی دستگیر شده اند. هر سه نفر به قید وثیقه آزاد شده اند و برای آنها در روز 19 آوریل اعلام جرم شده است.
این سه تاجر ایرانی الاصل به ارتکاب 3 مورد مجرمانه متهم شده اند: تبانی برای نقض مقررات کنترل صادرات آمریکا، نقض اساسی قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بین المللی آمریکا و قاچاق کالا.
بر اساس مقرراتی که دولت آمریکا مدعی است این سه نفر آنها را نقض کرده اند، شهروندان آمریکایی حق صدور یا فروش هیچ گونه کالا، تکنولوژی یا خدماتی را به ایران ندارند و نباید در هیچگونه معامله مالی در زمینه صادرات به ایران نقش آفرینی نمایند.
بر اساس این گزارش، افراد مذکور ضمن خریداری قطعات خودرو از نقاط مختلف جهان از جمله آمریکا، آنها را به تهران ارسال می کرده اند. مشخص نیست که آیا این افراد چه قطعاتی را به چه میزان ارزش به ایران صادر کرده اند و آیا عملیات ارسال موفقیت آمیز بوده است یا نه.
این سه نفر در صورت اثبات موارد اتهامی ممکن است حداکثر به 30 سال زندان و یک میلیون و 250 هزار دلار جریمه نقدی محکوم شوند.
وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌کنیم تا 2018 بیش از 186 میلیارد دلار اطلاعات مردم در تلگر‌ام فروخته‌ شود که ما تأکید داریم از پیام‌رسان‌های داخلی که نگهدارنده‌ اطلاعات در داخل کشور هستند، استفاده شود.
رئیس پلیس فتا کشور گفت: به ۱۱ بانک از ۳۲ بانک کشور حمله سایبری شده است و بانک‌هایی مدنظر بودند که بیشترین مشتری را دارند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، سردار کمال هادیانفر، رئیس پلیس فتا کشور در نشست خبری که امروز(یکشنبه) برگزار شد، اظهار کرد: ما در یک هزار و 38 شهر و 28 هزار روستا اینترنت نسل‌ 3 و 4 را دارا هستیم.
وی ادامه داد: از سال 90 تاکنون‌ میزان جرایم 900 درصد افزایش‌ داشته است، اما به طور کلی در ایران به ازای‌ 1400 نفر یک جرم اما در هند به از‌ای یک میلیارد و 300 نفر جمعیت 57 فقره جرم‌ وجود دارد.
رئیس پلیس فتا کشور بیان کرد: 51 هزار نفر متقاضی دریافت فروشگاه‌های اینترنتی و نماد اعتماد هستند که به طور کلی 31 هزار نفر از آن‌ها موفق به دریافت نماد اعتماد شدند، در واقع این نماد مالک فروشگاه‌ را برای پلیس و اصناف مشخص می‌کند.
سردار هادیان‌فر ادامه داد: در خصوص حملات سایبری‌ باید بگویم ما در روز بیش از 6 میلیون حمله سایبری‌ را در کشور شاهد هستیم‌ که درصد زیادی از آن‌ها دفع می‌شود و بخش زیادی از حملات مربوط به کاربران است.
وی ادامه داد: 7 هزار و 525 حمله‌ سایبری‌ در سال 96 شناسایی شده است که 296 حمله جدی‌ به سامانه و زیرساخت‌های حساس رخ داده که در واقع 58 درصد آن‌ها از سوی آمریکا‌ و چین صورت گرفته و هدف حمله آن‌ها بانک‌ها و مؤسسات‌ مالی بوده است و در اولویت‌ بعدی‌ زیرساخت‌ها، مخابرات و توزیع برق و گاز بوده است و خوشبختانه همواره‌ ما این حملات را ساماندهی کرده‌ایم.
سردار هادیان‌ فر افزود: با توجه به حملات سایبر‌ی ممکن است اختلا‌لاتی در نظام پولی و مالی به وجود آید که لازم است بانک‌ها در این زمینه توجه بیشتری کنند، چراکه حمله سایبری‌ به 11 بانک از 32 بانک که مشتری بیشتری دارند صورت گرفت که ما در این زمینه تذکرات لازم را داده‌ایم و از مرکز افر‌ا گزارش‌هایی دریافت کرده‌ایم؛ تلاش ما مقابله‌ با نفوذ به سیستم‌ها است که با جرأت‌ می‌توان گفت که تاکنون آسیب جدی به زیرساخت‌های کشور وارد نشده و محافظت از زیرساخت‌های کشور در دستور کار قرار گرفته است و هماهنگی بین پلیس‌ فتا‌ و وزارت ارتباطات انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه در طول 6 سال گذشته در زمینه جرایم‌ سایبری نزدیک به 120 هزار فقره پرونده تشکیل شده است، گفت: بیش از 86 درصد پرونده‌ها کشف و رسیدگی شده است.
وی با تأکید بر استفاده از پیام‌رسان‌های داخلی گفت: امروز مدیر تلگرام‌ به روسیه‌ رفته و در آنجا به عنوان ششمین نفر از 600 نفر ثروتمند‌ شناخته شده است و حاضر نیست در مقابل گروه تکفیری‌ در تلگرام‌ بایستد‌، چراکه معتقد است این گروه خشونت‌ را ترویج نمی‌کنند.
وی بیان کرد: پیش‌بینی می‌کنیم تا 2018 بیش از 186 میلیارد دلار اطلاعات مردم در تلگر‌ام فروخته‌ شود که ما تأکید داریم از پیام‌رسان‌های داخلی که نگهدارنده‌ اطلاعات در داخل کشور هستند، استفاده شود.
سردار هادیان‌فر با بیان اینکه بیشتر جرایم در تلگر‌ام رخ می‌دهد و تقریباً 20 درصد جرایم‌ در اینستا‌گرام صورت می‌گیرد، گفت: به طور مثال می‌توانیم به 2 پرونده در زمینه‌ تلگرام‌ اشاره کنیم‌ که یکی از آن‌ها پرونده قتلی‌ در استان مرکزی‌ بود که فردی از طریق‌ تلگر‌ام با هم‌کلاسی قدیمی خود دوباره آشنا شده و با آن دست به یکی کرده و همسر‌ خود را به قتل رسانده است که باید بگویم اگر ما این پیام‌رسان را رصد‌ می‌کردیم هیچگاه‌ این اتفاق نمی‌افتاد.
وی ادامه داد: برخی از افراد که درآمدی از تلگرام‌ دارند، جو بی‌اعتمادی را در فضای مجازی داخلی مانند سروش و بیسفون‌ را ایجاد می‌کنند و یک بازی به راه انداخته‌اند که همین جا باید بگوییم سروش زیر نظر صدا و سیما است و به این شکل نیست که ما تمام اطلاعات شهروندان را دائماً رصد کنیم.
وی با اشاره به اینکه بانک مرکزی و وزارت اطلاعات به زودی ارز مجازی را تولید‌ می‌کند، گفت: در حوزه کسب و کار پلیس فتا و وزارت ارتباطات همکاری خوبی خواهند داشت تا افراد برای کسب و کار خود به آنجا مراجعه کنند.
رئیس پلیس فتا کشور در خصوص پوز‌های سیّار‌ نیز گفت: نباید پوز‌های سیّار‌ دور از دسترس‌ مشتریان‌ قرار گیرد. در واقع باید مبلغ توسط فروشنده ثبت و رمز توسط مشتری زده شود تا مشکلاتی در این زمینه صورت نگیرد و در خصوص پوزهای‌ سیّار‌ نیز برخی افراد در این زمینه کلاهبرداری‌ کرده و کد 16 رقمی‌ عابر بانک‌ مراجعه‌کننده را در پوز خود ذخیره و با دریافت رمز می‌توانند از حساب افراد برداشت کنند که تاکنون در این زمینه پرونده داشته‌ایم و فردی 200 میلیون تومان از طریق پوز سیّار برداشت کرده است.