چگونه از ميوه عيد نگهداري كنيم؟

دانستني‌ها
چگونه از ميوه عيد نگهداري كنيم؟

جالب است بدانيد برخي ميوه‌ها گازي به نام "اتيلون" آزاد مي‌كنند كه مي‌تواند سبب رسيدن ميوه‌هاي ديگر و كاهش زمان نگهداري آنها شود. مثلا اگر كيوي را در كنار سيب بگذاريد، به سرعت نرم مي‌شود.
معمولا در ايام عيد مردم اقدام به خريد ميوه به مقدار زياد مي‌كنند و حتي ميوه 13 روز عيد را خريداري مي‌كنند پس رعايت نكات لازم براي نگه‌داري آنها ضروري است.
يكي از مشكلاتي كه معمولا مردم در شب عيد با آن مواجه‌اند خريد زياد ميوه و تغيير رنگ پيدا كردن برخي ميوه‌ها مثل موز با گذر زمان، پلاسيده شدن يا ليز شدن پوست آنها يا رسيدن بيش از حد و كپك زدن‌شان به ويژه در مركبات است.
براي پيشگيري از اين موضوع چند راهكار ساده به شما پيشنهاد مي‌كنيم:
شايد به نظر شما ايده‌آل‌ترين مكان براي نگهداري ميوه‌ها يخچال باشد، درحالي كه هميشه اين‌طور نيست. يك مكان مناسب براي نگهداري و ذخيره ميوه مكاني خشك، خنك و به دور از نور آفتاب است. اين فضا مي‌تواند كشوي يخچال شما باشد اگر قصد داريد براي شب سال نو و چند روز ديد و بازديد عيد ميوه تهيه كنيد، توصيه مي‌شود ميوه‌هاي بادوامي مثل سيب، گلابي، خيار يا مركبات بخريد يا اگر قصد مصرف ديگر انواع ميوه را داريد آن را به مقدار زياد خريداري نكرده و به اندازه مصرف 2 تا 3 روز از آن تهيه كنيد.
ميوه‌ها را جدا از هم بگذاريد. يكي از مسايلي كه معمولا سبب رسيدن سريع‌تر ميوه‌ها و فساد زودتر آنها مي‌شود نگهداري انواع ميوه در كنار هم است. جالب است بدانيد برخي ميوه‌ها گازي به نام اتيلون آزاد مي‌كنند كه مي‌تواند سبب رسيدن ميوه‌هاي ديگر و كاهش زمان نگهداري آنها شود. مثلا اگر كيوي را در كنار سيب بگذاريد، به سرعت نرم مي‌شود.
بنابراين رعايت نكات زير و آشنايي با آنها توصيه مي‌شود:
توصيه ما اين است كه ميوه‌هايي مثل موز، هلو، گلابي، سيب، آلو، گوجه، شليل و زردآلو را كنار كيوي، طالبي و خربزه قرار ندهيد.
ايده‌آل‌ترين مكان براي نگهداري كيوي كنار سيب‌زميني مي‌تواند باشد. تماس ميوه‌ها با هم مشكل‌آفرين است در صورتي كه شما به اندازه كافي فضا در اختيار داريد توصيه مي‌كنيم ابتدا پس از خريد، ميوه‌ها را برحسب درجه رسيدگي و سفتي يا نرمي آنها دست‌چين كنيد و بعد در ظرفي آنها را به كمك برگه‌هاي كاغذ جدا از هم بچينيد.
اين ترفند به آن علت است كه اگر يك ميوه دچار كپك يا پوسيدگي شود نتواند به راحتي فساد را به ساير ميوه‌هاي همسايه خود انتقال دهد. حين دست‌چين كردن هم مواظب باشيد ميوه‌ها را با نوك انگشتان فشار ندهيد تا آسيب نبينند.
خيار بسيار حساس است و بعد از چند روز تازگي و طعم خود را از دست مي‌دهد. براي نگهداري خيار آن را از داخل كيسه پلاستيكي خارج كنيد، شسته و بعد از خشك شدن در يك قابلمه در‌دار بريزيد و در يخچال بگذاريد.
انگور را براي نگهداري بيشتر نشسته درون كيسه نگهداريد. شستن انگور قبل از گذاشتن در يخچال موجب ترك خوردن دانه‌هاي آن مي‌شود.
سبزي خوردن را بشوييد و در يك كيسه‌ پارچه‌اي نگهداريد. از آنجا كه برگ‌هاي سبزي آب زيادي دارد كيسه پارچه‌اي باعث مي‌شود سبزي سياه و پلاسيده نشود.
موز را در صورتي كه نرسيده باشد در روزنامه بپيچيد و ابتدا دو سه روز خارج از يخچال نگهداريد. اين كار باعث شيرين شدن موز مي‌شود. بعد از زرد شدن پوست موز آن‌ را در يجچال بگذاريد.