متاسفانه رئیس‌جمهور حقوقدان فرق رفراندم تقنینی و رفراندم اساسی را نمی‌دانند!

اوین نامه ی کیهان 14 دی - 93
 سربازجو شریعتمداری  در گفت‌وگو با خبرگزاری دروغ پرداز فارس:
سربازجو شریعتنداری برای اینکه بطور گاز انبری به روحانی تاخته و فشار وارد نموده باشد که چرا همچون سخنرانی اش در 16 آذر دردانشکده علوم پزشکی تهران از خط قرمز ترسیم شده عبور کرد و به قدرت و اختیار وفساد و اطلاعاتی و امنیتی و انحصاری برخورد کردن ارگان فاشیستی پاسداران اشاره کرد . تازگی نیز در همایش اقتصادی به شیوه ای دیگر گفته ی 16 آذرشر ا تکرار و تکمیل کرد .  بنابراین قابل پیش بینی بود که منتقدان دولت ومخالفان روند مذاکرات توافق هسته ای پس از اتخاذ موضع روحانی تهاجم به روحانی را درد ستور کار خود قرار می دهند .چون ربط به شاه کلید قدرت و ثروت واهداف هسته ای دارد .از این منظر سربازجو شریعتمداری در نقش کالسکه دواسبه علیه ی روحانی تاخته  و دو قبضه و دو لپه  پرخوری کرده است . زیرا که هم در یادداشت روز اوین نامه ی روحانی را متهم کرده است . هم در گفته با خبرگزاری دروغ پرداز پاسداران فارس به  روحانی اتهام زده است که این حقوقدان فرق رفراندوم تقیینی و رفراندوم اساسی را نمی داند !  چون ازروحانی نقل کرده که در همایش اقتصادی گفت «خوب است بعد از 36 سال یک بار هم که شده این اصل قانون اساسی را اجرا کنیم و برای مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به جای آنکه قانونی در مجلس تصویب شود، ماده قانونی یا برنامه را مستقیم به آرای مردم و همه‌پرسی بگذاریم» این اظهار نظر رئیس جمهور محترم در حالی است که مراجعه به رفراندم در دو جای قانون اساسی آمده است که دو نوع متفاوت با یکدیگر است.
نیاز به توضیح نیست که سربازجو شریعتمداری همچون خامنه ای و پاسداران می داند که ضریب تنفر ونارضایتی عمومی نسبت به خلافت داعشی ولایت فقیه به خصوص باند خامنه ا ی – مصباح یزدی – حوزه – پاسداران چقدر بالاست و هرگونه برگزاری رفراندوم یا همه پرسی آزاد چگونه تبدیل به تف وتاق و ریش برای مجریان  برگزار کننده و عریان شدن نامشروع بودن خلافت داعشی و لایت فقیه می شود .برای همین با تهدید و ارعابو سناریو سازی کوشش می شود تا پیشنهاد لوث وبی ارزش شود تاا مکان پیگیری نباشد.

حسین شریعتمداری در واکنش به اظهارات رئیس جمهور درباره برگزاری رفراندم برای مسائل سیاسی، فرهنگی، اقتصادی و... گفت:‌ متاسفانه رئیس جمهور حقوقدان، فرق رفراندم تقنینی و رفراندم اساسی را نمی‌دانند!حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در گفت و گو با فارس و در واکنش به اظهارات رئیس‌جمهور حجت‌الاسلام روحانی در همایش اقتصاد ایران گفت:‌ آقای رئیس جمهور طی سخنانی در اولین کنفرانس اقتصاد ایران می‌گوید «خوب است بعد از 36 سال یک بار هم که شده این اصل قانون اساسی را اجرا کنیم و برای مسائل مهم اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و فرهنگی به جای آنکه قانونی در مجلس تصویب شود، ماده قانونی یا برنامه را مستقیم به آرای مردم و همه‌پرسی بگذاریم» این اظهار نظر رئیس جمهور محترم در حالی است که مراجعه به رفراندم در دو جای قانون اساسی آمده است که دو نوع متفاوت با یکدیگر است.شریعتمداری در توضیح این مفهوم در قانون اساسی افزود: نوع اول، رفراندم تقنینی است که موضوع اصل 59 قانون اساسی است. این نوع از رفراندم اِعمال قوه مقننه است و از طریق مجلس صورت می‌پذیرد. با این توضیح که اصل 59 تصریح می‌کند در مسائل بسیار مهم اقتصادی، سیاسی اجتماعی و فرهنگی می‌توان اِعمال قوه مقننه را از راه همه پرسی و مراجعه مستقیم به آرای مردم انجام داد و همین اصل تاکید دارد درخواست مراجعه به آرای عمومی (رفراندم تقنینی) باید به تصویب دو سوم مجموع نمایندگان مجلس شورای اسلامی برسد. بنابراین بر خلاف آنچه رئیس جمهور محترم اعلام کرده‌اند، با این نوع از رفراندم نمی‌توان مجلس را دور زد.
مدیرمسئول کیهان درباره نوع دوم رفراندم در قانون اساسی گفت:‌ اما نوع دیگر رفراندم یعنی رفراندم اساسی در اصل 177 آمده و موضوع آن، فقط تجدید نظر یا بازنگری در قانون اساسی است. این رفراندوم است که منوط به فرمان رهبری است و اجرای آن از مجلس نمی‌گذرد. بنابراین باید گفت اگر منظور آقای رئیس جمهور، همان‌گونه که اعلام کرده‌اند، مسائل فرهنگی و اجتماعی و... است که راهکار آن باز هم از مجلس می‌گذرد. درباره نوع دوم نیز بعید است منظور آقای رئیس جمهور تغییر قانون اساسی باشد که موضوع اصل 177 است و به تصویب مجلس نیازی ندارد. اگرچه آن نیز مقدمات خاص خود را دارد و منوط به فرمان رهبری است.