گزیده خبرهای 12 اسفند-93 . قسمت -7
فرمانده نیروی دریایی سپاه گفت: آمریکاییها زمانی که میخواهند از تنگه هرمز عبور کنند تنها چند صد متر با ما فاصله دارند.به گزارش خبرگزاری تسنیم، سردار علی فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حضور نیروهای آمریکایی در منطقه خلیج فارس را مشکل آفرین دانست و بر توانمندی ایران برای تامین امنیت تنگه هرمز تاکید کرد.وی که در برنامه "لقاء خاص" در شبکه العالم سخن میگفت، اظهار داشت: آمدن آمریکاییها به منطقه علی رغم ادعای آنان درباره اینکه برای تقویت امنیت و ثبات به منطقه آمده اند، خطرهایی که کشتیها با آن مواجهند را افزایش داد.فرمانده نیروی دریایی سپاه با بیان اینکه آمریکاییها در شرایطی قرار ندارند که به آنان اجازه دهد امنیت منطقه خلیج فارس را تهدید کنند، خاطرنشان کرد: آنها بیش از ما میخواهند که درگیر نشوند، چون شرایط چنین اجازهای به آنان نمیدهد.دریادار فدوی افزود: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به طور شبانه روزی منطقه را زیر نظر دارد و فاصله ما با آمریکاییها وقتی میخواهند از تنگه هرمز عبور کنند فقط چند صد متر است.وی همچنین تاکید کرد که تماس میان ما و آمریکایی ها در تنگه هرمز در چارچوب قوانین و مقررات بین المللی است.فرمانده نیروی دریایی سپاه با تاکید بر اقتدار دریایی ایران در آبهای خلیج فارس و دریای عمان، خاطرنشان کرد: قدرت کافی داریم تا تنگه هرمز را برای استفاده همه کشورها باز نگهداریم.دریادار فدوی همچنین هشدار داد که دخالت آمریکاییها باعث بسته شدن تنگه هرمز خواهد شد. واجب شرعی برعهده ماست که انرژی از تنگه هرمز عبور کند تا دنیا ضرر نکند.وی در باره رزمایش اخیر ایران در منطقه و تسلیحات مورد استفاده در آن نیز گفت: سلاحی که در رزمایش اخیر آزمایش کردیم، بسیار استراتژیک است که آمریکایی ها نمیتوانند قدرت و کارایی آن را تخمین بزنند.
3 عضو نقابدار يک باند سرقت هاي شبانه که با شمشير به منازل مسکوني حمله مي کردند با تلاش نيروهاي انتظامي در مشهد دستگير شدند و به 6 فقره سرقت اعتراف کردند.فرمانده انتظامي خراسان رضوي روز گذشته با بيان اين خبر گفت: چندي قبل کارآگاهان پليس آگاهي شرق مشهد در جريان حمله شبانه 3 سارق نقابدار به يک منزل مسکوني قرار گرفتند و بررسي هاي تخصصي خود را آغاز کردند. سردار بهمن اميري مقدم افزود: تحقيقات پليس نشان مي داد: دزدان شمشير به دست، با ضرب و جرح صاحبخانه 20ميليون تومان وجه نقد، سرويس طلا و لوازم خانگي را به سرقت برده اند.وي گفت: پس از انجام چهرهنگاري، کارآگاهان با ردزني هاي اطلاعاتي 3عامل سرقت هاي مذکور را درحالي به دام انداختند که مشخص شد 2تن از آنان به نام هاي جواد و وحيد برادر هستند. وي گفت: متهمان در بازجويي هاي انجام شده به 6فقره سرقت از منازل با شيوه مذکور اعتراف کردند و تحقيقات در اين باره همچنان ادامه دارد.منبع: روزنامه خراسان
رییس پلیس فتای سیستان و بلوچستان از دستگیری دختر جوانی که اقدام به برداشت مبلغ 12 میلیون تومان از حساب پدرش کرده بود خبر داد. به گزارش ایسنا، سرهنگ کارآگاه سید محمد حسینی پور دراینباره گفت: در پی شکایت یک شهروند زاهدانی مبنی بر برداشت مبلغ قابل توجهی از حساب بانکی اش، پرونده تشکیل و در دستور کار قرار گرفت. رئیس پلیس فتای استان سیستان و بلوچستان افزود: پس از اخذ اظهارات شاکی کارشناسان این پلیس اقدامات تخصصی خود را به منظور شناسایی و دستگیری عامل یا عاملان این سرقت آغاز کردند که با پیگیری سرنخ های به دست آمده، دختر شاکی به عنوان متهم شناسایی و از آنجا که به شهرستان چابهار گریخته بود، با تلاش کارشناسان اداره مبارزه آن شهرستان شناسایی و به این پلیس احضار شد. وی تصریح کرد: متهم پس از رویارویی با شواهد و مستندات صراحتا به جرم خود اعتراف کرد و در بیان ماجرا گفت که مدتی پیش به دلیل اختلاف با پدرش از خانه گریخته و کارت بانکی پدرش را نیز با خود برده است و از آنجا که به اطلاعات آن دسترسی داشته طی چند مرحله از کارت بانکی به حساب خودش مبلغی را انتقال داده است. بر اساس اعلام مرکز اطلاع رسانی پلیس فتا، حسینی پور در پایان از شهروندان خواست از اطلاعات بانکی خود با حساسیت بیشتری حفاظت کنند و با فعال سازی گزارش پیامکی بلافاصله بعد از هر تراکنش از انجام آن اطلاع پیدا کرده و جلو سوء استفاده های احتمالی بعدی گرفته شود.
رقابت بر سر برنده بودن در دنیای تجارت مجازی به بازار غذا و رستوران هم کشیده شده است.برای آن دسته از افراد که به شدت مشغول کارند و از طرف دیگر دنبال غذای بهتر با زمان آماده شدن سریعتر هستند، هیچ چیز بهتر از این نیست که بتوانند با چند کلیک در دنیای اینترنت سفارش غذا بدهند و بهصورت آنلاین هم هزینهاش را پرداخت کنند.در ایران این رقابت در یکسال گذشته شدت بیشتری هم گرفته و اگرچه سایتهای قدیمی هستند که تا پیش از این فعال بودند، اما رو آوردن شرکتهای کوچک و بزرگ برای پیوستن به حلقه مجازی این بازار باعث شده دنیایی از ایده پیش روی مبتکران این روش به وجود بیاید. گرمتر شدن این بازار باعث شده تا سایتهای قدیمیتر در رقابت با رقیبان نوپا مزیتهایی را هم قائل شوند تا آنجا که یکی از اولین سایتها در این زمینه با نمایش فیلم غذاهای رستورانهای مختلف، در نظر گرفتن تخفیف برای سفارش اولین غذا و ارائه «بن فود» سعی برای جذب بیشتر مشتری اقدام کند، چراکه یک جستوجوی ساده در اینترنت دیگر به راحتی رستورانها و سایتهای ارائه و سفارش غذا را پیش روی شما قرار میدهد تا بتوانید آنچه را که دوست دارید، انتخاب کنید. با چرخی در این سایتها متوجه میشوید که اگر در ابتدا برای خرید غذای که هوس کردهاید، وارد شوید با خرید غذایی دیگری سایت را ترک میکنید، چراکه متوجه میشوید جدولهای زیادی در حال بالا و پایین شدن اطلاعاتی هستند که روی تصمیم شما تاثیر میگذارند. به عنوان مثال ارائه آمار برترین رستورانها با عکسهای رنگی با عنوان پرفروشترین رستورانها، پرفروشترین غذاها، بهترین رستورانها در رساندن به موقع غذا، پربینندهترین، پرامتیاز ترین، برندهای برتر، پیشنهادی و آخرین دستپختها به شما ارائه میشود. این سایتها همچنین این قابلیت را دارند که نزدیکترین رستوران محل کار یا سکونت یا مکانی که در آن قرار دارید را به شما معرفی و پس از انتخاب شما، غذا را به دست شما برسانند.استارت آپها چقدر فعال شدند؟
پیدا کردن غذا در اینترنت اگرچه در کشور ما تازگی دارد اما این حرکت در سالهای اخیر در دنیا رشد خوبی داشته و تبدیل به پیدایش حرکتهای خلاقانه توسط استارتآپهای نوپا شده است. به عنوان نمونه Blue Apron، یک شرکت استارت آپی است که در لیست 10 استارت آپ جالب و موفق سال 2015 جا گرفته است.مدیر این شرکت با شعار«ما میانبری به سمت نشاط و سلامتی هستیم» در سال۲۰۱۲ شرکتش را راهاندازی کرد. شعاری که همه فکر کردند خیلی خنده دار و مغرورانه است اما حالا و در سال 2015 محقق شده و واقعی است. Blue Apron دستورپخت و ترکیبات را به وسیله ایمیل برای مشتریان خود ارسال میکند. طی 2 سالی که از تاسیس آن میگذرد بهعنوان یکی از پیشتازان استارتآپها در زمینه تغذیه ظاهر شده است. استارتآپی که قصد دارد در صنعت غذایی موفقیتی همچون تغییر صنعت حملونقل توسط Uber به دست آورد.این شرکت اوایل سال جدید 50 میلیون دلار برای استخدام، بازاریابی و تجهیز مراکز بودجه تامین کرده است و همچنین از اهداف جدیدی که در نظر دارد خبر میدهد. این استارتآپ هماکنون در ماه بیش از یک میلیون وعده غذا به مشتریانش تحویل میدهد. با همین ایده حالا راهاندازی استارتآپهای غذایی در ایران شروع به فعالیت کردهاند که سعی میکنند با داشتن ویژگیهایی خاص خودشان موفق عمل کنند. بیشتر ارائهکنندگان آن جوانهایی هستند که ایده شان را معرفی و سپس اقدام به اجرایی کردن آن کردند. شاید نیمی از آنها سنی کمتر از مدیرعامل جوان فیسبوک داشته باشند که در اندیشه رشد دادن شرکت کوچک استارت آپی خود هستند. فقط کافی است عضو سایت آنها شوید.برخی از این شرکتها اصولا فروشگاه یا رستورانی برای بازدید شما از آنجا یا مراجعه حضوری ندارند. رستوران در واقعیت همان سایتی است که شما عضو آن میشوید و آشپزخانه میتواند خانه یا یک سوله مجزا باشد که سفارش شما را آماده میکند. کار ارتباط با مشتریها هم به سبب پیدایش فیسبوک و اینستاگرام و شبکههای اجتماعی پر مخاطب آسانتر از قبل شده است. اینستاگرام که در ابتدا برای به اشتراک گذاشتن عکسهایی از غذا و آشپزی بود این روزها خدمات زیادی به معرفی این استارتآپهای نوپا در کشور میکند.
پیدا کردن غذا در اینترنت اگرچه در کشور ما تازگی دارد اما این حرکت در سالهای اخیر در دنیا رشد خوبی داشته و تبدیل به پیدایش حرکتهای خلاقانه توسط استارتآپهای نوپا شده است. به عنوان نمونه Blue Apron، یک شرکت استارت آپی است که در لیست 10 استارت آپ جالب و موفق سال 2015 جا گرفته است.مدیر این شرکت با شعار«ما میانبری به سمت نشاط و سلامتی هستیم» در سال۲۰۱۲ شرکتش را راهاندازی کرد. شعاری که همه فکر کردند خیلی خنده دار و مغرورانه است اما حالا و در سال 2015 محقق شده و واقعی است. Blue Apron دستورپخت و ترکیبات را به وسیله ایمیل برای مشتریان خود ارسال میکند. طی 2 سالی که از تاسیس آن میگذرد بهعنوان یکی از پیشتازان استارتآپها در زمینه تغذیه ظاهر شده است. استارتآپی که قصد دارد در صنعت غذایی موفقیتی همچون تغییر صنعت حملونقل توسط Uber به دست آورد.این شرکت اوایل سال جدید 50 میلیون دلار برای استخدام، بازاریابی و تجهیز مراکز بودجه تامین کرده است و همچنین از اهداف جدیدی که در نظر دارد خبر میدهد. این استارتآپ هماکنون در ماه بیش از یک میلیون وعده غذا به مشتریانش تحویل میدهد. با همین ایده حالا راهاندازی استارتآپهای غذایی در ایران شروع به فعالیت کردهاند که سعی میکنند با داشتن ویژگیهایی خاص خودشان موفق عمل کنند. بیشتر ارائهکنندگان آن جوانهایی هستند که ایده شان را معرفی و سپس اقدام به اجرایی کردن آن کردند. شاید نیمی از آنها سنی کمتر از مدیرعامل جوان فیسبوک داشته باشند که در اندیشه رشد دادن شرکت کوچک استارت آپی خود هستند. فقط کافی است عضو سایت آنها شوید.برخی از این شرکتها اصولا فروشگاه یا رستورانی برای بازدید شما از آنجا یا مراجعه حضوری ندارند. رستوران در واقعیت همان سایتی است که شما عضو آن میشوید و آشپزخانه میتواند خانه یا یک سوله مجزا باشد که سفارش شما را آماده میکند. کار ارتباط با مشتریها هم به سبب پیدایش فیسبوک و اینستاگرام و شبکههای اجتماعی پر مخاطب آسانتر از قبل شده است. اینستاگرام که در ابتدا برای به اشتراک گذاشتن عکسهایی از غذا و آشپزی بود این روزها خدمات زیادی به معرفی این استارتآپهای نوپا در کشور میکند.
در روزهای پایانی سال و با توجه به افزایش مسافرتهای خارجی و نیاز به دریافت ارز، مراجعات به شعب ارائهکننده خدمات ارزی بانکهای منتخب نیز بیشتر شد.به گزارش ایسنا، ارز مسافرتی در حال حاضر در سه بانک ملت، سامان و ملی به فروش می رسد و متقاضیان میتوانند با مراجعه به شعب منتخب این بانکها، نسبت به ثبتنام برای دریافت میزان ارز مورد نظر اقدام کنند.ارز مسافرتی به ایرانیان مقیم خارج از کشور فروخته نمیشود و متقاضی که باید بالای 12 سال سن داشته باشد میتواند تنها یکبار در سال برای کلیه مسافرتهای هوایی، زمینی، ریلی و دریایی ارز دولتی دریافت کند.سقف دریافت ارز مسافرتی حداکثر 300 دلار است؛اما برای زائران اعزامی به عمره مفرده و عتبات عالیات که از طریق سازمان حج و زیارت اقدام میکنند حداکثر 200 دلار خواهد بود.نرخ فروش ارز مسافرتی نرخ روز تعیین شده در مرکز مبادلات ارزی است؛ که البته بیشتر درخواستها برای دریافت دلار انجام میشود.براین اساس با توجه به اینکه در حال حاضر نرخ دلار مبادلهای حدود 2780 تومان است هزینه خرید 200 دلار حدود 556 هزار تومان و 300 دلار حدود 834 هزار تومان خواهد بود.این درحالی است که برای خرید 300 دلار در بازار آزاد که نرخ آن حدود 3430 تومان است باید بیش از یک میلیون تومان هزینه کرد که نزدیک به 200 هزار تومان بیشتر از هزینه خرید دلار مبادلهای است.متقاضی دریافت ارز مسافرتی باید حدود یک هفته کاری پیش از پرواز به مقصد، به شعب بانکها مراجعه کند که عموما ساعت پذیرش مراجعان تا حدود 13:30 است. لازم به یادآوری است که از چند ماه پیش با راه اندازی سامانه اینترنتی خرید ارز مسافرتی بانک ملت، مراجعه حضوری درخواست کنندگان ارز مسافرتی به شعب این بانک قابل حذف است.مراحل و مدارک لازم برای دریافت ارز مسافرتی
اما طبق مقررات بانک مرکزی برای دریافت ارز مسافرتی، متقاضی باید مدارکی از جمله گذرنامه معتبر جمهوری اسلامی ایران، بلیت مسافرت (اعم از یکسره و یا دو سره) زمینی، ریلی، دریایی و هوایی،ویزای کشور مقصد(کشورهایی که نیاز به ویزا دارند) اصل فیش پرداخت عوارض خروج از کشور (به استثنای مسافران معاف از پرداخت عوارض) و تعهد کتبی مسافر مبنی بر خرید ارز مسافرتی فقط از یک منبع اعم از بانک یا صرافی مجاز رادر اختیار داشته باشد.بنا بر این گزارش، بانک پس از دریافت معادل ریالی ارز درخواست شده به جای پرداخت ارز به متقاضی، رسید آن را صادر میکند که این رسید با درج مبلغ، نام و نام خانوادگی متقاضی و کد ملی به انضمام مهر و امضای شعبه به متقاضی تحویل داده می شود. بر این اساس شعبه بانک اقدام کننده مستقر در خروجی فرودگاه (پس گیت خروجی) در مقابل دریافت رسید از متقاضی نسبت به پرداخت ارز مسافرتی اقدام میکند.
اما طبق مقررات بانک مرکزی برای دریافت ارز مسافرتی، متقاضی باید مدارکی از جمله گذرنامه معتبر جمهوری اسلامی ایران، بلیت مسافرت (اعم از یکسره و یا دو سره) زمینی، ریلی، دریایی و هوایی،ویزای کشور مقصد(کشورهایی که نیاز به ویزا دارند) اصل فیش پرداخت عوارض خروج از کشور (به استثنای مسافران معاف از پرداخت عوارض) و تعهد کتبی مسافر مبنی بر خرید ارز مسافرتی فقط از یک منبع اعم از بانک یا صرافی مجاز رادر اختیار داشته باشد.بنا بر این گزارش، بانک پس از دریافت معادل ریالی ارز درخواست شده به جای پرداخت ارز به متقاضی، رسید آن را صادر میکند که این رسید با درج مبلغ، نام و نام خانوادگی متقاضی و کد ملی به انضمام مهر و امضای شعبه به متقاضی تحویل داده می شود. بر این اساس شعبه بانک اقدام کننده مستقر در خروجی فرودگاه (پس گیت خروجی) در مقابل دریافت رسید از متقاضی نسبت به پرداخت ارز مسافرتی اقدام میکند.
رییس اتحادیه هتلداران استان تهران از اعمال تخفیفهای 40 درصدی در هتلهای این استان برای تعطیلات نوروزی خبر داد. محمدعلی فرخمهر در گفتوگو با ایسنا، بهترین زمان بازدید از تهران را تعطیلات نوروزی دانست و افزود: با توجه به اینکه بسیاری از شهروندان تهران در تعطیلات نوروزی به خارج از این استان سفر میکنند و شهر خلوتترین روزهای خود را در طول سال سپری میکند، هتلهای این استان برای جذب گردشگران از سایر استانها، از اول تا پانزدهم فروردینماه 40 درصد تخفیف روی خدمات خود میدهند.به گفتهی او، اعمال این تخفیف به تمام هتلهای تهران از سوی اتحادیه هتلداری ابلاغ شده و شامل گردشگران و مسافران داخلی و خارجی میشود. وی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود اعمال این تخفیفها از سوی هتلها در تعطیلات نوروزی، اما این استان در نوروز چندان با اقبال مسافران روبرو نمیشود؟ اظهار کرد: ما همیشه این تسهیلات را لحاظ میکنیم، اما متأسفانه اطلاعرسانی رسانهها در اینباره بسیار ضعیف است. چه زمانی شده صدا و سیما تهران را برای سفر در نوروز تبلیغ کند؟ چطور آنها همه استانها را تبلیغ میکنند تا تهرانیها به دیدن آن مناطق بروند، اما چرا هیچوقت توجه درستی به این استان که بهترین زمان خود را برای گشت در تعطیلات نوروزی دارد، نشان نمیدهند؟ فرخمهر سپس با اشاره به ظرفیت پایین اسکان در مراکز اقامتی استان تهران، گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که در نوروز داریم آن است که این زمان فصل پیک سفر در ایران به شمار میآید، درحالی که در سایر کشورها نوروز ایرانی فصل پیک سفر نیست، برای همین قیمت خدمات سفر در کشورهایی چون ترکیه و ارمنستان پایین میآید، ولی ما اینجا قیمتها را بالا میبریم، برای همین عدهای ترجیح میدهند به خارج از کشور بروند. وی اضافه کرد: مردم در قیاس قیمتها معمولا نمونه میآورند که چرا قیمت اقامت در هتلهای کیش گران است و اقامت در ترکیه یک چهارم نرخ کیش تمام میشود، درحالی که مردم اطلاع ندارند همین وضعیت به شکل معکوس در تابستان اتفاق میافتد یعنی سفر به کیش در مقایسه با ترکیه ارزانتر میشود؛ اما باز هم مردم استقبال نمیکنند. رییس اتحادیه هتلداران استان تهران سپس با انتقاد به هتلداری برخی مراکز نامرتبط با گردشگری در نوروز، اظهار کرد: آموزش و پرورش با اجاره دادن کلاسهای مدارس عملا هتلداری میکند. ما بارها این موضوع را با وزارت آموزش و پرورش و سایر مسوولان مطرح کردهایم؛ اما راه به جایی نبرده است. فرخمهر در ادامه با تأکید بر لزوم تبلیغ برای تهران با هدف جذب گردشگر داخلی و خارجی در نوروز، اظهار کرد: آژانسها به جای آنکه از این فرصت استفاده کنند و در این زمان که هتلهای خوب برای گردشگران خارجی در تهران با قیمت مناسب پیدا میشود مسافر نمیآورند و ترجیح میدهند مسافر از کشور خارج کنند، چون سود بیشتر دارد.