هشدار حاج حسین شریعتمداری درباره دام خطرناک PMD از جان کری بپرسید اتهام «جفری استرلینگ» چیست؟

در گفت‌وگو با فارس مطرح شد 11 فروردین -94
هشدار حاج حسین شریعتمداری درباره دام خطرناک PMD از جان کری بپرسید اتهام «جفری استرلینگ» چیست؟
مدیرمسئول  دخمه ی کیهان با هشدار نسبت به محتوای توافق احتمالی هسته‌ای گفت: باید از آقای جان کری پرسید آیا ملزم کردن ایران به همکاری با آژانس در چارچوب PMD دام جدید و خطرناکی نیست که پیش پای تیم هسته‌ای کشورمان پهن کرده‌اند؟
 
حاج حسین شریعتمداری  نماینده ویژه خامنه ای در دخمه ی کیهان بدلیل اینکه تعطیلی روزنامه ها تاپایان 13 بدر ادامه دارد .بنابراین چون تریبونی برای ابراز مخالفت با مذاکرات هسته ای لوزان سوئیس ندارد . پس  انتقادات ومخالفت هایش محور مذاکرات هسته ای  که بمرحله بسیار حساس وخطرناکی رسیده است .از طریق  گفتگو با همقطارانش در خبرگزاری دروغ پرداز پاسداران فارس پیگیری می کند. لذادراین گفتگو مثل همیشه از موضع بازجویی هشدار درباره دام خطرناک PMD  برخورذ کرده است چون گفته  از جان کری بپرسید اتهام «جفری استرلینگ» چیست؟در ادامه  ی هشدار خود نسبت به محتوای توافق احتمالی هسته‌ای افزوده : باید از آقای جان کری پرسید آیا ملزم کردن رژیم ولایت فقیه ایران به همکاری با آژانس در چارچوب PMD دام جدید و خطرناکی نیست که پیش پای تیم هسته‌ای کشورمان پهن کرده‌اند؟همچنین در بخش دیگر هشدار حاج حسین شریعتمداری نسبت به محتوای توافق احتمالی /وانگ یی  آمده که امروز  فرصت رسیدن به توافق وجود دارد. چون نقل از مهره ی وابسته به باند خودشان  عراقچی  کرده:مذاکرات تا سه شنبه یا چهارشنبه ادامه دارد. همینطور اشاره کرده بر اساس خبر منتشر شده رویترز نقل کرده، کاخ کرملین اعلام کرده که نشانه‌های خوبی از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ به بیرون آمده است. البته حاج حسین شریعتمداری نگفته که این خبر از سوی تیم هسته ای تکذیب شده است.
حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس با اشاره به اخبار منتشر شده درباره محتوای توافق هسته ای احتمالی گفت: «اگر چه هنوز گزارش رسمی و قابل استنادی از روند مذاکرات هسته ای لوزان منتشر نشده است ولی برخی اخبار غیررسمی و البته قابل اعتنا از نزدیکی ایران و 1+5 به یک توافق حکایت می کنند. اخبار یاد شده اگر صحت داشته باشد می توان گفت این توافق با آنچه مورد نظر جمهوری اسلامی ایران بوده و هست فاصله داشته و در آن خطوط قرمز ترسیم شده، به گونه ای که مورد انتظار بود رعایت نشده است».
مدیرمسئول کیهان به شش مورد اشاره کرده و آنها را ناقض خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران دانست: «نخست آنکه فقط بخشی از تحریم ها به حالت تعلیق در می آید و حال آنکه باید همه تحریم ها لغو می شدند. دوم تحریم های شورای امنیت به قوت خود باقی می ماند. سوم تحریم های تعلیق شده نیز یک بازه زمانی شش یا نهایتا یک ساله دارد و ادامه تعلیق به شرایط بعدی موکول می شود. چهارم قطعنامه شورای امنیت که قرار است به عنوان تضمین توافق و تعهدات دو طرف صادر شود، تحت فصل هفتم منشور ملل متحد خواهد بود که موضوع آن تهدید صلح و امنیت جهانی است و پذیرش قطعنامه فصل هفتمی به مفهوم آن است که ایران می پذیرد برنامه هسته ای اش تهدیدی علیه صلح و امنیت بین المللی بوده و هست. پنجم اینکه توافق یاد شده بر خلاف انتظار و تاکیدهای قبلی، دو یا چند مرحله ای است، و تکلیف بسیاری از جزئیات در آن مشخص نشده است. ششم، تعهدات ایران در حالی غیرقابل بازگشت است که تعهدات 1+5 بازگشت پذیر است».
شریعتمداری در ادامه گفت: «اما نکته در خور توجه دیگر که گفته می شود در توافق پیش روی گنجانده شده -و در صورت پذیرش آن از سوی ایران خطر بزرگی در پی خواهد داشت- این است که قرار است ایران برای تمدید تعلیق تحریم ها دور جدیدی از همکاری با آژانس را در چارچوب «ابعاد احتمالی نظامی»(PMD) آغاز کند. منظور از PMD یافتن نشانه هایی نیست که حاکی از انحراف برنامه هسته ای کشورمان از حالت صلح آمیز به فاز نظامی باشد. چرا که طی بازرسی های 12 ساله آژانس، هیچ نشانه ای از این نوع در فعالیت های هسته ای ایران دیده نشده است».
مدیرمسئول کیهان در پاسخ به این سوال که «پس منظور از PMD چیست؟» گفت: «منظور این است که در این مرحله آن بخش از فعالیت های نظامی ایران مورد نظر است که احتمال- توجه شود که فقط احتمال- استفاده از آن در به کار گیری سلاح هسته ای وجود داشته باشد. چیزی شبیه تحریم فروش سیم خاردار به ایران در دوران جنگ تحمیلی با این بهانه که گفته می شد ایران می تواند از سیم خاردار برای ایجاد موانع حلقوی در جبهه ها استفاده کند، بنابراین سیم خاردار در فهرست تجهیزات جنگی جای می گیرد!»
شریعتمداری با اشاره به اینکه یکی از خواسته های آمریکا در مذاکرات هسته ای بازرسی از صنایع موشکی ایران و دسترسی به دانشمندان و کارشناسان موشکی کشورمان بوده است، یادآور شد: «بهانه این خواسته این بوده که به قول خانم وندی شرمن در گزارش به کنگره، بسیاری از موشک های بالستیک ایران قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارند. بنابراین صنایع موشکی ایران نیز باید در چارچوب مذاکرات هسته ای و بخشی از این مذاکرات باشد!»
مدیرمسئول کیهان ادامه داد: «حال تصور بفرمائید در توافق پیش روی، مسئله PMD را بپذیریم. در این صورت باید به بازرسان آژانس اجازه بازرسی از صنایع موشکی کشورمان را بدهیم. از آنجائیکه در PMD مسئله احتمالات مطرح است، آنها با این بهانه که موشک های بالستیک ایران -مثلا نوع شهاب- قابلیت حمل کلاهک هسته ای را دارند، خواهان توقف تولید و امحای موشک های موجود خواهند شد».
شریعتمداری در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه اگر ایران بازرسی از صنایع موشکی را نپذیرد چه اتفاقی می افتد، گفت: «اگر بازرسی از صنایع موشکی را نپذیریم، آژانس اعلام می کند که ایران به تعهد خود در توافق عمل نکرده و حاضر به همکاری در چارچوب PMD نشده است. و چنانچه بازرسی را بپذیریم ولی تولید موشک های بالستیک را متوقف نکنیم، در این حالت 1+5 ادعا خواهد کرد که برنامه هسته ای ایران شامل ابعاد احتمالی نظامی است».
مدیرمسئول کیهان درباره تبعات پذیرش توقف تولید موشک بالستیک گفت: «در این صورت با یک فاجعه بزرگ روبرو خواهیم شد و یکی از اصلی ترین پایه های اقتدار نظامی خود که برخورداری از موشک های بالستیک است را از دست خواهیم داد. در چنین شرایطی به کشوری ضعیف تبدیل می شویم که نه تنها توان حمایت از جبهه مقاومت را ندارد، بلکه در مقابل تهدید برخی از کشورهای کوچک منطقه نیز نمی تواند ایستادگی کند و این دقیقا همان هدف نهایی آمریکا از چالش هسته ای است. در صورت پذیرش مسئله PMD، چالش هسته ای را به میدان نظامی نیز کشیده ایم».
شریعتمداری با طرح درخواستی از تیم مذاکره کننده کشورمان گفت: «تیم هسته ای کشورمان از آقای جان کری بپرسند اتهام جفری الکساندر استرلینگ در محاکمه ای که این روزها در آمریکا جریان دارد چیست؟»
مدیرمسئول کیهان در توضیح ماجرای آقای استرلینگ گفت: «ماجرا اینگونه است که شخصی به نام جیمز ریزن از خبرنگاران معروف نیویورک تایمز کتابی با عنوان State of War یعنی وضعیت جنگ تالیف کرده و در آن کتاب برخی از عملیات مخفی سازمان سیا علیه برنامه هسته ای ایران را فاش کرده بود. از جمله به ماجرایی اشاره می کند که در آن قرار بود یکی از ماموران سیا تحت عنوان واسطه و دلال، نقشه هایی از تولید سلاح هسته ای را به ایران بفروشد. سپس، آمریکایی ها با فاش کردن این ماجرا، و هیاهو درباره آن، ادعا کنند که ایران در پی تولید سلاح هسته ای بوده است. این اتفاق با هوشمندی مسئولان ایرانی که ناشی از مخالفت جدی با تولید سلاح بود، به نتیجه نرسید. ولی مقامات قضایی آمریکا خبرنگار نیویورک تایمز و نویسنده کتاب یعنی جیمز ریزن را تحت فشار قرار دادند که خبر یاد شده را از کدام منبع به دست آورده است. او نیز نهایتا نام منبع خود را که یکی از ماموران سیا به نام جفری استرلینگ بود، فاش کرد که در نتیجه استرلینگ امروزه به اتهام افشای عملیات محرمانه سیا تحت محاکمه است».
شریعتمداری ادامه داد: «این ماجرا به وضوح نشان می دهد آمریکایی ها برای متهم کردن ما به تولید سلاح هسته ای در پی سند سازی بوده اند. دقت کنیم که اتهام استرلینگ «افشای اسناد» است، نمی گویند «جعل»، می گویند افشا و این یعنی خودشان اعتراف می کنند دست به سندسازی زده اند. بنابراین،می توان بدون کمترین ابهامی به این نتیجه رسید که آمریکایی ها وقتی خودشان دست به سندسازی می زنند تا برنامه هسته ای ایران را نظامی جلوه دهند، پذیرش گفت و گو درباره مسئله PMD از طرف خود ما، زمینه بسیار مناسبی برای طرح ادعاهای مشابه است. تردید نباید کرد که مسئله PMD ماهیت فنی و حقوقی ندارد، بلکه یک پروژه اطلاعاتی با هدف متهم کردن ایران است».
مدیرمسئول کیهان گفت: «حال باید از آقای جان کری پرسید آیا ملزم کردن ایران به همکاری با آژانس در چارچوب PMD دام جدید و خطرناکی نیست که پیش پای تیم هسته ای کشورمان پهن کرده اند؟»

شریعتمداری در پایان تاکید کرد: «نهایتا این نکته چندبار مطرح شده نیز نیاز به تکرار دارد که آمریکا به مذاکره نیازمند است نه توافق».
لحظه به لحظه با مذاکرات هسته‌ای 11 فروردین - 94
هشدار شریعتمداری نسبت به محتوای توافق احتمالی /وانگ یی: فردا فرصت رسیدن به توافق وجود دارد/ عراقچی:مذاکرات تا سه شنبه یا چهارشنبه ادامه دارد.بر اساس خبر منتشر شده رویترز، کاخ کرملین اعلام کرده که نشانه‌های خوبی از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ به بیرون آمده است.
خبرگزاری فارس: هشدار شریعتمداری نسبت به محتوای توافق احتمالی /وانگ یی: فردا فرصت رسیدن به توافق وجود دارد/ عراقچی:مذاکرات تا سه شنبه یا چهارشنبه ادامه دارد
به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، تیم مذاکره کننده هسته‌ای ایران به ریاست محمدجواد ظریف چهارشنبه شب به منظور شرکت در دور جدید مذاکرات هسته‌ای وارد شهر لوزان شد.سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران و وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا چهارشنبه شب در شهر لوزان بر سر یک میز به گفت‌وگو نشستند.اخبار مرتبط با مذاکرات هسته‌ای در روز پنجشنبه 6 فروردین ماه را می‌توانید در اینجا ، روز جمعه 7 فروردین ماه را در اینجا  ، روز شنبه 8 فروردین را در اینجا  و روز یکشنبه 9 فروردین ماه را در اینجامشاهده کنید.
اخبار مرتبط با روز دوشنبه 10 فروردین ماه نیز در بخش زیر قابل مشاهده است.
***
20:55 نماینده چین در 1+5: تازمانیکه نیاز باشد در لوزان می‌مانیم.
20:40 پایان نشست دوساعته صالحی و مونیز، معاونان و شرمن20:25 وزیر خارجه چین: امیدواریم توافق جامع هرچه زودتر به دست آید تا مردم ایران از شر تحریم‌ها خلاص شوند.
19:25 عضو ارشد تیم مذاکره کننده با بیان اینکه مذاکرات سه‌شنبه یا چهارشنبه ادامه دارد، گفت: امیدوار هستیم تا آخر وقت امروز یا فردا بتوانیم موضوعات را به جمع بندی برسانیم؛ اما هیچ تضمینی وجود ندارد. در اکثر موضوعات راه‌حل داریم، چند موضوع است که بحث‌ها پیرامون آن باید ادامه پیدا کند.
19:22 مدیرمسئول روزنامه کیهان با هشدار نسبت به محتوای توافق احتمالی هسته‌ای گفت: باید از آقای جان کری پرسید آیا ملزم کردن ایران به همکاری با آژانس در چارچوب PMD دام جدید و خطرناکی نیست که پیش پای تیم هسته‌ای کشورمان پهن کرده‌اند؟
18:37 آغاز نشست صالحی، عراقچی، روانچی، شرمن، اشمیت و مونیز
18:20 پایان نشست وزرای خارجه 1+5 بدون ایران پس از 20 دقیقه
18:20 لاوروف لوزان را ترک کرد.
17:35 احتمال دیدار ظریف، لاورف و موگرینی
17:20 پایان دیدار موگرینی و لاوروف
17:15 وزیر خارجه چین: فردا فرصت رسیدن به توافق وجود دارد. شکافها در حال کم شدن است.17:05 احتمالاً لاوروف نیز در نشست وزرای خارجه اروپایی شرکت خواهد کرد.
16:50 احتمال دیدار عراقچی و شرمن
16:50 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزیر خارجه روسیه دیدار کردند.
16:30 سرگئی لاوروف و فرانک والتر اشتاین مایر در لوزان دیدار دوجانبه‌ای ترتیب دادند که به گزارش وزارت خارجه آلمان محور این دیدار مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ بوده است.
16:05 نشست وزرای خارجه روسیه و فرانسه آغاز شد
15:47 نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس امروز دوشنبه گفت: «توافق هسته‌ای پیش رو در لوزان، نشان می‌دهد که هیچ بهایی برای تجاوز وجود ندارد بلکه برعکس ایران در حال دریافت پاداش و جایزه است».
15:36 نخست‌وزیر رژیم اشغالگر قدس که در خاورمیانه تنها دارنده سلاح‌های اتمی است در ادامه اظهارنظرهای بی‌اساس خود، درباره «توافق پیش روی هسته‌ای در لوزان» هشدار داد.15:30 سخنگوی وزارت خارجه انگلیس نیز گفت که هاموند به لندن برنمی‌گردد و در لوزان می‌ماند.
15:20 سخنگوی وزارت خارجه آلمان اعلام کرد که اشتاین مایر و فابیوس قرار بوده سه‌شنبه در برلین نشست مشترکی داشته باشند ولی تا هر زمان که لازم باشد اشتاین مایر در لوزان خواهد ماند.
15:08 خبرگزاری فرانسه در گزارشی به نقل از یک دیپلمات غربی بر وجود سه موضوع عمده تاکید کرده که در مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ مانع ایجاد کرده است.
14:34 بر اساس خبر منتشر شده رویترز، کاخ کرملین اعلام کرده که نشانه‌های خوبی از مذاکرات هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵به بیرون آمده است.
14:23 ریابکوف: آنچه ما را خوش بین می‌کند، قصد همه وزرا برای رسیدن به نتیجه در این دور است. ما بسیار فشرده و سخت کار می‌کنیم.
14:20 نشست معاونان وزرای خارجه ایران و آمریکا آغاز شد.
14:15 شنیده‌ها حاکی از آن است که وزرای خارجه سه کشور اروپایی امروز لوزان را ترک و فردا دوباره به لوزان بازمی‌گردند.
13:50 لاوروف احتمالاً عصر امروز لوزان را ترک کرده و فردا دوباره بازگردد. گفته می‌شود لاوروف برای دیدار با وزیر خارجه کشور «وانواتو» به مسکو می‌رود.13:30 نشست معاونان وزرای خارجه 6 کشور در جریان است
13:15 دیدار دو جانبه وزرای چین و انگلیس
13:00 نشست وزرای خارجه ایران و 1+5 پایان یافت.
12:26 خبرگزاری روسی اسپوتنیک به نقل از یک منبع ایرانی گزارش داد که تعداد دقیق سانتریفیوژهای مورد نظر در توافق احتمالی هسته‌ای پس از پایان ضرب‌الاجل ماه مارس اعلام خواهد شد.
12:17 یک شبکه خبری لبنانی از طرح پیشنهاد رفع تحریم‌ها از ایران طی 4 تا 6 سال آینده از سوی غربی‌ها خبر داد.
12:09 خبرگزاری روسی اسپوتنیک در گزارشی به نقل از یکی از شرکت‌کنندگان در مذاکرات هسته‌ای لوزان گزارش داد که ایران نسبت به مکانیسم برداشته شدن تحریم‌ها در مذاکرات حساسیت دارد.
11:46 وزرای خارجه ایران و 1+5 در لوزان گرد هم آمدند تا مهمترین روز این دور از مذاکرات را رقم بزنند.
10:54 آلن ایر به نقل از وزیر خارجه انگلیس: توافق هسته‌ای قابل دستیابی است.
9:08 وزیر خارجه آمریکا درباره دستیابی به توافق با ایران در این مرحله از مذاکرات هسته‌ای ابراز تردید کرد.
6:44 مقامات غربی می‌گویند ایران در برابر انتقال اورانیوم غنی‌شده به خارج از این کشور مقاومت می‌کنند و بر همین اساس رقیق‌سازی اورانیوم گزینه‌ای است که می‌تواند مورد بررسی قرار گیرد.
6:23 هیأتی از سناتورهای آمریکایی روز یکشنبه در سرزمین‌های اشغالی فلسطین با نخست‌وزیر تنها رژیم دارنده سلاح‌های هسته‌ای در خاورمیانه و وزیر اطلاعات و امور راهبردی این رژیم درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردند.
5:57 کاخ سفید در راستای ایجاد نوعی مصالحه با کنگره در موضوع مذاکرات هسته‌ای ایران برای پذیرش بخش‌هایی از طرح نظارت کنگره بر توافق هسته‌ای ایران ابراز تمایل کرده است.
2:47 نشست وزرای خارجه ایران و ١+٥ ساعت ٩ صبح به وقت محلی ١١:٣٠ به وقت تهران در لوزان برگزار می شود.
2:20 وزیر خارجه انگلیس می‌گوید گفت‌‌وگوی سختی با همتای ایرانی خود درباره مسائل حل‌نشده داشته است.
1:56 برخی مقامات در گفت‌وگو با یک خبرگزاری انگلیسی مدعی شده‌اند طرف غربی در حال بررسی طرح مجاز کردن غنی‌سازی در سایت «فردو» برای مصارف پزشکی است.
1:47 رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و وزیر انرژی آمریکا با حضور معاونان وزرای خارجه دو کشور به گفتگو پرداختند.
1:06 دیپلمات‌های نزدیک به مذاکرات هسته‌ای بین ایران و گروه 1+5 مدعی شده‌اند غربی‌ها به دنبال حل اختلافات با روسیه درباره تحریم‌های شورای امنیت علیه ایران هستند.
00:48 کارشناسان بین‌المللی ضمن تاکید بر از رونق افتادن حربه تحریم‌ها علیه ایران تاکید کردند: با لغو تحریم‌ها ایران می‌تواند با بهبود اوضاع اقتصادی حتی به کشورهای دوست صادرات تسلیحاتی داشته باشد.
00:40 ظریف و هاموند وزرای خارجه ایران و انگلیس در لوزان به گفت‌وگو نشستند.
00:19 لاوروف در هنگام ورود به محل مذاکرات به خبرنگاران گفته بوده که «برای خوش بین بودن حقوق نمی‌گیرم» و جان کری در نشست دوجانبه به وی گفته «برای خوش‌بین بودن، به اندزه کافی حقوق نمی‌گیری.»
23:24 وزیر خارجه انگلیس دقایقی قبل وارد هتل محل مذاکرات در لوزان شد و قرار است ساعت 21:30 به وقت محلی با ظریف دیدار کند.
23:16 پس از رسیدن وزیر خارجه انگیس به محل مذاکرات هسته‌ای، همه وزرای خارجه 1+5 در حضور مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به بحث نشستند.
23:10 وزیر خارجه انگلیس پس از رسیدن به محل مذاکرات در لوزان سوئیس گفته که «معتقدام به توافق خواهیم رسید و لی این توافق باید بگونه‌ای باشد که ایران را از دست‌یابی به بمب اتم دور کند.»
23:01 عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای تصریح کرد: خروج مواد غنی شده از کشور در دستور کار ما نبوده و نیست.
22:49 وزیر خارجه انگلیس به عنوان آخرین وزیر خارجه کشورهای عضو 1+5 وارد محل مذاکرات هسته ای در لوزان سوئیس شد.
22:46 عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته‌ای تصریح کرد: هنوز هیچ توافقی حاصل نشده است.
22:25 وزیر امور خارجه روسیه که برای پیوستن که دیگر همتایان خود در 1+5 به لوزان آمده در پاسخ به سوالی مبنی بر خوش‌بین بودن به دورنمای توافق گفته که «حقوق نمی‌گیرم که خوش‌بین باشم.»
22:24 وزرای خارجه ایران و انگلیس ساعت 24 به وقت تهران با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو می‌کنند.