چاي يكي از رايجترين نوشيدنيها خصوصا
در ايران است. كمتر كسي را ميتوان يافت كه حداقل يك استكان چاي در طول روز
ننوشد.خوب است كه نكات بيشتري را در مورد اين نوشيدني بدانيم.
1.نوشيدن چند فنجان چاي در روز مفيد است.برگ چاي از خانواده كامليا بوده حاوي آنتي اكسيدان است كه ميتواند اثر راديكالهاي آزاد كه به سلولها آسيب ميرساند را از بين ببرد.
2.اختلاف موجود در انواع چاي(سبز،سياه،اولانگ) كه در بازار يافت ميشود، نه در نوع گياه بلكه در نحوه فرآوري برگ سبز گياه چاي در آنهاست.
3.با وجود اينكه چاي حاوي آنتي اكسيدان است، ولي با اطمينان نميتوان گفت كه نوشيدن چاي تضمينكننده مقاومت بدن در برابر ابتلا به سرطان است.
4.نوشيدن چاي سبز با تاثير بر كاهش وزن،فشار خون وكلسترول باعث كاهش خطر ابتلا به بيماري قلبي ميشود.
5.شواهدي وجود دارد كه افرادي كه قند بالا دارند ميتوانند با نوشيدن چاي سبز قند خود را كنترل كنند.
6.خواصي كه راجع به چاي سياه وسبز و اولانگ مطرح ميشود،مربوط به ديگر انواع دمكردههاي گياهي نيست.دمكردههاي ديگر از خانواده كامليا نيستند و خواص ديگري دارند.
7.چاي تازه دم كرده ميزان آنتي اكسيدان بيشتري نسبت به چايهاي شيشه اي، كهنه يا كيسهاي دارند.
8.براي استخراج آنتي اكسيدان موجود در چاي بايد آن را حداقل براي مدت 3تا 5 دقيقه در آب جوش خيساند.
9.چاي سرد عموما ميزان آنتي اكسيدان كمتري نسبت به چاي داغ دارد.
10.چاي مخلوط، چاييست كه از مخلوط چايهاي محصول مناطق مختلف به دست ميآيد.
11.از آنجا كه چاي سبز حاوي كافيين است، زنان باردار يا شير ده بايد در مورد مصرف آن دقت كنند. البته مصرف1تا 2 فنجان در روز اشكالي ندارد.
12.مطالعات نشان ميدهد كه مصرف چاي سياه همراه يا بلافاصله بعد از غذا موجب كاهش جذب آهن به ميزان 79 تا 94 درصد ميشود.افرادي كه دچار كمبود آهن هستند بهتر است مصرف چاي را به فاصله بين وعدههاي غذايي موكول نمايند.
1.نوشيدن چند فنجان چاي در روز مفيد است.برگ چاي از خانواده كامليا بوده حاوي آنتي اكسيدان است كه ميتواند اثر راديكالهاي آزاد كه به سلولها آسيب ميرساند را از بين ببرد.
2.اختلاف موجود در انواع چاي(سبز،سياه،اولانگ) كه در بازار يافت ميشود، نه در نوع گياه بلكه در نحوه فرآوري برگ سبز گياه چاي در آنهاست.
3.با وجود اينكه چاي حاوي آنتي اكسيدان است، ولي با اطمينان نميتوان گفت كه نوشيدن چاي تضمينكننده مقاومت بدن در برابر ابتلا به سرطان است.
4.نوشيدن چاي سبز با تاثير بر كاهش وزن،فشار خون وكلسترول باعث كاهش خطر ابتلا به بيماري قلبي ميشود.
5.شواهدي وجود دارد كه افرادي كه قند بالا دارند ميتوانند با نوشيدن چاي سبز قند خود را كنترل كنند.
6.خواصي كه راجع به چاي سياه وسبز و اولانگ مطرح ميشود،مربوط به ديگر انواع دمكردههاي گياهي نيست.دمكردههاي ديگر از خانواده كامليا نيستند و خواص ديگري دارند.
7.چاي تازه دم كرده ميزان آنتي اكسيدان بيشتري نسبت به چايهاي شيشه اي، كهنه يا كيسهاي دارند.
8.براي استخراج آنتي اكسيدان موجود در چاي بايد آن را حداقل براي مدت 3تا 5 دقيقه در آب جوش خيساند.
9.چاي سرد عموما ميزان آنتي اكسيدان كمتري نسبت به چاي داغ دارد.
10.چاي مخلوط، چاييست كه از مخلوط چايهاي محصول مناطق مختلف به دست ميآيد.
11.از آنجا كه چاي سبز حاوي كافيين است، زنان باردار يا شير ده بايد در مورد مصرف آن دقت كنند. البته مصرف1تا 2 فنجان در روز اشكالي ندارد.
12.مطالعات نشان ميدهد كه مصرف چاي سياه همراه يا بلافاصله بعد از غذا موجب كاهش جذب آهن به ميزان 79 تا 94 درصد ميشود.افرادي كه دچار كمبود آهن هستند بهتر است مصرف چاي را به فاصله بين وعدههاي غذايي موكول نمايند.