مردم پول بنز را می‌دهند، تیبا می‌خرند

 سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در گفت‌وگو با ایلنا:

مردم پول بنز را می‌دهند، تیبا می‌خرند/ رمزریال مشکل پول‌های تقلبی در بازار را حل می‌کند۲۸-آبان-۱۴۰۱

مردم پول بنز را می‌دهند، تیبا می‌خرند/  رمزریال مشکل پول‌های تقلبی در بازار را حل می‌کند

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار داشت: واردات خودروهای خارجی باید به اجرا برسد تا بتوانیم انحصار را بشکنیم و ذره‌ای به فکر ملت ایران باشیم که مجبور هستند پول بنز را پرداخت کنند اما تیبا سوار شوند.

غلامرضا مرحبا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا درباره تامین ارز برای واردات خودرو در حالی که گفته می‌شود بانک مرکزی در تامین ارز برای کالاهای اساسی با مشکل مواجه است، اظهار داشت: مشکل تامین ارز برای کالاهای اساسی را تایید نمی‌کنیم اما این فیلمی که تولیدکنندگان خودرو در داخل بازی می‌کنند، تکرار شده و دیگر حنای آنها رنگی ندارد.  

وی تاکید کرد: این ادعا که ارز واردات خودرو تامین نشده و هنوز ارز منشا را نداریم و بانک مرکزی در این زمینه تناقضاتی دارد، نمایش‌هایی است که خودروسازان اجرا می‌کنند.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: واردات خودروهای خارجی باید به اجرا برسد تا بتوانیم انحصار را بشکنیم و ذره‌ای به فکر ملت ایران باشیم که مجبور هستند پول بنز را پرداخت کنند اما تیبا سوار شوند.  

مرحبا با بیان اینکه باید اولین محموله‌ خودروهای خارجی را وارد کشور کنیم و ارز آن تامین می‌شود، ادامه داد: تامین ارز خودروهای وارداتی قانون است و دستگاه‌های مربوطه باید به این قانون عمل کنند. امیدوارم تا پایان امسال اولین محموله وارد کشور خواهد شد و از انواع خودروهایی باشند که طبقات متوسط امکان دسترسی به آن را داشته باشند.

وی همچنین درباره راه‌اندازی رمز ریال و شروع به کار آن اظهار داشت: رمز ریال همان ریال دیجیتال است و آیین نامه و شرایط استفاده و کارکرد آن را بانک مرکزی اعلام خواهد کرد و طبیعتا از طریق سامانه‌هایی قابل استفاده خواهد بود و مردم دیگر با گرفتاری‌های پول فیزیکی مواجه نخواهند بود.

سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: در حال حاضر کارت اعتباری بین‌المللی در کشور وجود ندارد و کارت‌های بانکی هم از سپرده بانکی استقاده می‌کنند اما در بحث رمز ریال همان ریالی که در اختیار دارید ماهیت دیجیتال پیدا می‌کند.

مرحبا با بیان اینکه استفاده از مرز ریال راحت‌تر و امن‌تر است، گفت: نمونه‌ای از مزیت‌های رمز ریال این است که با ورود رمز ریال مشکل وجود ریال‌های تقلبی در بازار حل می‌شود و دیگر انگیزه‌ای برای تولید ریال تقلبی نخواهد بود. از دیگر مزایای رمز ریال است که مشکلات مرتبط با بحث خزانه‌داری و حمل و نقل و جابه جایی پول فیزیکی را نخواهیم داشت.   

وی تاکید کرد: لازم نیست همه مردم از رمز ریال استفاده کنند و صحبت از رمز ریال برای جابه جایی‌ها و تراکنش‌های خرد نیست بلکه صحبت از حسابداری و بانکداری کلان در اقتصاد کلان است. ارقام‌های درشت و قابل توجهی بین دستگاه‌ها یا بین بانک‌ها در حال جابه‌جایی است که با وجود رمز ریال این انتقالات بسیار سهل‌تر انجام می‌شود و همچنین با رمز ریال فیزیک پول کمتر چاپ خواهد شد و هزینه‌های دولت را کاهش می‌دهد.