تلاش جمهوری اسلامی برای عدم برگزاری نشست سازمان ملل درباره اعتراضات ایران۱۰-آبان-۱۴۰۱
امیرسعید ایروانی، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در نامهای به همه سفرا و نمایندگان دائم کشورهای عضو و ناظر این سازمان، از آنان خواست در نشستی که به ابتکار آمریکا در این سازمان درباره اعتراضات ایران تدارک دیده شده، شرکت نکنند.
آمریکا و آلبانی یک نشست غیررسمی شورای امنیت را در روز چهارشنبه برگزار میکنند که همه اعضای سازمان ملل میتوانند در آن شرکت کنند.
در این نشست قرار است که شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل، و نازنین بنیادی، بازیگر و فعال مدنی، درباره اعتراضات ایران توضیحاتی ارائه کنند.
اما سفیر جمهوری اسلامی در نامه خود، دولت آمریکا را متهم کرده که «نگرانی واقعی و صادقانه در مورد شرایط حقوق بشر در ایران یا هرکجای دیگر ندارد» و بنا بر ادعای او، واشینگتن از برگزاری این نشست «اهداف خاص سیاسی» دارد.
آقای ایروانی از اعضای سازمان ملل خواست «از هر اقدامی که به برگزاری این جلسه و ایجاد رویه خطرناک کمک میکند، خودداری کنند».
این مقام جمهوری اسلامی اعتراضات سراسری در ایران را که با اعتراض به جان باختن مهسا امینی آغاز شد، یک «مسئله داخلی» دولت جمهوری اسلامی دانست و گفت که واشینگتن« صلاحیت حقوقی، اخلاقی و سیاسی برای برگزاری جلسه در مورد شرایط داخلی ایران را ندارد».
خبرگزاری رویترز گزارش داده که در «این نشست، سرکوب مداوم زنان و دختران و اعضای اقلیتهای دینی و قومی در ایران» مطرح خواهد شد.
پیشتر ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، نیز درباره این نشست گفته است: «هدف اصلی آن، اعمال فشار سیاسی بر ایران است و در ادامه فعالیتهای مداخلهجویانه دولت آمریکا در ارتباط با تحولات داخلی ایران است.»
آقای کنعانی روز دوشنبه نهم آبان در نشست خبری هفتگی خود در این باره اضافه کرد که قرار است «یک سری افراد معلومالحال با هویت ایرانی» در این نشست «علیه ایران و مردم ایران» صحبت کنند.
جمهوری اسلامی اعتراضات مردمی در ایران را که بیش از چهل روز از آن گذشته به رسمیت نشناخته و آن را کار دولتهای خارجی بهویژه آمریکا و اسرائیل دانسته و از آن به عنوان «اغتشاش» یاد میکند.
در سرکوب شدیدی که علیه این اعتراضات اعمال شده، تاکنون صدها نفر از جمله دهها کودک کشته شدهاند.
قرار است جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران، نیز در نشست شورای امنیت درباره اعتراضات ایران حضور یابد.
او روز پنجم آبان خواستار ایجاد یک مکانیسم تحقیق مستقل در مورد تمامی موارد نقض حقوق بشر در ایران پیش و پس از مرگ مهسا امینی شده بود.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، اعلام کرده که این کشور، در همراهی با شرکای خود، تدابیری را به صورت یکجانبه و چندجانبه و از طریق مکانیسمهای سازمان ملل متحد برای مسئول شناختن (حکومت) ایران به دلیل خشونت علیه شهروندان این کشور بهویژه زنان و دختران اتخاذ خواهد کرد.