خوراكيها
به اين 6 دليل پياز بخوريد!1آبان-93
به اين 6 دليل پياز بخوريد!1آبان-93
125 ميليليتر يا نصف پيمانه آب پياز ميتواند
9 درصد از نياز روزانه بدن به اسيدفوليك را برطرف كند بنابراين عادت به خوردن پياز
به تأمين نياز بدن به اسيدفوليك كمك ميكند. كمبود اسيد فوليك موجب كم خوني ميشود. پياز
از قديميترين سبزيهايي است كه بشر استفاده ميكند. از اين سبزي نه تنها براي
طعم دادن به غذا، بلكه حتي براي بسياري حكم طلا داشته و آن را در داد و ستدهايشان
به كار ميبردهاند. ارزشي كه قدما براي پياز قائل بودند، بيدليل نيست زيرا
تحقيقات گسترده پژوهشگران در دهه اخير از حقايق جالبي در اين زمينه پرده برداشته
است. اگر از افرادي هستيد كه علاقهاي به مصرف پياز ندارند، حتماً اين مطلب را
بخوانيد.
*1. پياز ضدانعقاد است
پياز قرمز ميتواند به حفظ كلسترول خون كمك و از ابتلا به بيماريهاي قلبي پيشگيري كند. محققان با انجام مطالعاتي روي حيوانات متوجه شدند مصرف پياز قرمز بعد از 8 هفته ميتواند ميزان كلسترول بد را در بدن به ميزان 20 درصد كاهش دهد اما در همين دوره زماني، هيچ تغييري در ميزان كلسترولهاي خوب بدن به وجود نميآورد.
طبق نتايج تحقيقاتي كه در سال 2012 در مجله Clinical investigation منتشر شد، فلاوونوئيدي به نام روتين كه به وفور در خانواده پيازها و سيب وجود دارد، از تشكيل لختههاي خوني در عروق پيشگيري ميكند. در حقيقت، تشكيل فيبرين در سياهرگها و تجمع پلاكتها در سرخرگها از عوامل بروز لختههاي خوني و سكته است كه اين تركيب مانع ساخت آن ميشود.
*2. پياز ضدسرطان است
محققان دانشگاه كورنل بعد از مطالعه تأثير پياز بر رشد سلولي و تخريب راديكالهاي آزاد، در سال 2004 اعلام كردند موسير و انواع پياز به دليل خواص آنتياكسيداني برجسته، تأثير ويژهاي بر كاهش پيشرفت سرطان كبد دارند و از رشد سلولهاي سرطاني پيشگيري ميكنند. طبق تحقيقات ديگر دانشمندان، مصرف منظم پياز به ميزان 2 بار در هفته، به طور واضح خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را كم ميكند.
پياز سرشار از فلاونوييدهاست و از رشد تومورها جلوگيري و سلولهاي روده بزرگ را از آسيب حفظ ميكند. پختن گوشت با پياز نيز ميتواند به كاهش مواد سرطانزايي كه هنگام پخت گوشت در حرارت ايجاد ميشوند، كمك كند.
*3. پياز خونساز است
اسيدفوليك يا ويتامين 9 B يكي از تركيبهاي مورد نياز مغز و تضمينكننده سلامت روان و احساس افراد است. 125 ميليليتر يا نصف پيمانه آب پياز ميتواند 9 درصد از نياز روزانه بدن به اسيدفوليك را برطرف كند بنابراين عادت به خوردن پياز به تأمين نياز بدن به اسيدفوليك كمك ميكند. كمبود اسيد فوليك موجب كم خوني ميشود.
*4. پياز استخوانساز است
طبق تحقيقات پژوهشگران دانشكده پزشكي جنوب كاليفرنيا كه مشروح آن در سال 2009 منتشر شد، تراكم استخوانها در زناني كه روزي يك پياز مصرف ميكنند، 5 درصد بيش از زناني است كه يك بار در ماه پياز ميخورند. از سوي ديگر، در زناني كه مرتب پياز مصرف ميكنند در مقايسه با زناني كه پياز نميخورند، احتمال شكستگي لگن 20 درصد كاهش مييابد. بنابراين به خانمها توصيه ميشود براي پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان، خوردن پياز را به يكي از عادتهاي غذايي خود تبديل كنند.
*5. پياز ضددرد است
بر اساس تحقيقي باليني كه در سال 1990 در داكوتاي شمالي انجام شد، زناني كه رژيم غذايي غني از منگنز دارند، كمتر دچار علايم نشانگان قبل از قاعدگي مثل دردهاي شكمي يا بدخلقي ميشوند. پياز يكي از منابع خوب منگنز به شمار ميرود و اين ماده معدني مانند يك ضددرد عمل ميكند.
*6. پياز ضد فشارخون است
پياز مانند سيب منبع بسيار خوب نوعي آنتياكسيدان به نام كرستين است. تحقيقات پژوهشگران كه نتايج آن در سال 2007 منتشر شد، نشان داد كرستين تأثير ويژهاي بر كاهش فشارخون دارد و از تخريب ديواره عروق پيشگيري ميكند و به اين ترتيب خطر بروز بيماريهاي قلبي- عروقي را كاهش ميدهد.
*چگونه پياز بيشتري بخوريم؟
پياز را به صورت خام يا پخته ميتوانيد مصرف كنيد ولي يادتان باشد كه پياز خام آنتياكسيدانهاي بيشتري دارد. البته پخت و پز ميزان آنتياكسيدانهاي اين ماده غذايي را فقط كمي كاهش ميدهد. توصيه ميكنيم از پياز خام براي تهيه انواع سالاد استفاده كنيد. البته پياز به تنهايي معجزه نميكند. زماني خواص اين ماده غذايي بيشتر ميشود كه تغذيه سالم و متنوع حاوي انواع ميوه و سبزيهاي سرشار از آنتي اكسيدان داشته باشيد.
در بيشتر غذاها ميتوانيد از پياز براي گرفتن بوي زحم استفاده كنيد اما اگر ميخواهيد پياز را بپزيد يا سرخ كنيد، از روغن زياد استفاده نكنيد. اگر هم علاقهاي به پياز پخته نداريد، ميتوانيد آن را ريز رنده يا از آب آن در غذاها استفاده كنيد
*1. پياز ضدانعقاد است
پياز قرمز ميتواند به حفظ كلسترول خون كمك و از ابتلا به بيماريهاي قلبي پيشگيري كند. محققان با انجام مطالعاتي روي حيوانات متوجه شدند مصرف پياز قرمز بعد از 8 هفته ميتواند ميزان كلسترول بد را در بدن به ميزان 20 درصد كاهش دهد اما در همين دوره زماني، هيچ تغييري در ميزان كلسترولهاي خوب بدن به وجود نميآورد.
طبق نتايج تحقيقاتي كه در سال 2012 در مجله Clinical investigation منتشر شد، فلاوونوئيدي به نام روتين كه به وفور در خانواده پيازها و سيب وجود دارد، از تشكيل لختههاي خوني در عروق پيشگيري ميكند. در حقيقت، تشكيل فيبرين در سياهرگها و تجمع پلاكتها در سرخرگها از عوامل بروز لختههاي خوني و سكته است كه اين تركيب مانع ساخت آن ميشود.
*2. پياز ضدسرطان است
محققان دانشگاه كورنل بعد از مطالعه تأثير پياز بر رشد سلولي و تخريب راديكالهاي آزاد، در سال 2004 اعلام كردند موسير و انواع پياز به دليل خواص آنتياكسيداني برجسته، تأثير ويژهاي بر كاهش پيشرفت سرطان كبد دارند و از رشد سلولهاي سرطاني پيشگيري ميكنند. طبق تحقيقات ديگر دانشمندان، مصرف منظم پياز به ميزان 2 بار در هفته، به طور واضح خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را كم ميكند.
پياز سرشار از فلاونوييدهاست و از رشد تومورها جلوگيري و سلولهاي روده بزرگ را از آسيب حفظ ميكند. پختن گوشت با پياز نيز ميتواند به كاهش مواد سرطانزايي كه هنگام پخت گوشت در حرارت ايجاد ميشوند، كمك كند.
*3. پياز خونساز است
اسيدفوليك يا ويتامين 9 B يكي از تركيبهاي مورد نياز مغز و تضمينكننده سلامت روان و احساس افراد است. 125 ميليليتر يا نصف پيمانه آب پياز ميتواند 9 درصد از نياز روزانه بدن به اسيدفوليك را برطرف كند بنابراين عادت به خوردن پياز به تأمين نياز بدن به اسيدفوليك كمك ميكند. كمبود اسيد فوليك موجب كم خوني ميشود.
*4. پياز استخوانساز است
طبق تحقيقات پژوهشگران دانشكده پزشكي جنوب كاليفرنيا كه مشروح آن در سال 2009 منتشر شد، تراكم استخوانها در زناني كه روزي يك پياز مصرف ميكنند، 5 درصد بيش از زناني است كه يك بار در ماه پياز ميخورند. از سوي ديگر، در زناني كه مرتب پياز مصرف ميكنند در مقايسه با زناني كه پياز نميخورند، احتمال شكستگي لگن 20 درصد كاهش مييابد. بنابراين به خانمها توصيه ميشود براي پيشگيري از ابتلا به پوكي استخوان، خوردن پياز را به يكي از عادتهاي غذايي خود تبديل كنند.
*5. پياز ضددرد است
بر اساس تحقيقي باليني كه در سال 1990 در داكوتاي شمالي انجام شد، زناني كه رژيم غذايي غني از منگنز دارند، كمتر دچار علايم نشانگان قبل از قاعدگي مثل دردهاي شكمي يا بدخلقي ميشوند. پياز يكي از منابع خوب منگنز به شمار ميرود و اين ماده معدني مانند يك ضددرد عمل ميكند.
*6. پياز ضد فشارخون است
پياز مانند سيب منبع بسيار خوب نوعي آنتياكسيدان به نام كرستين است. تحقيقات پژوهشگران كه نتايج آن در سال 2007 منتشر شد، نشان داد كرستين تأثير ويژهاي بر كاهش فشارخون دارد و از تخريب ديواره عروق پيشگيري ميكند و به اين ترتيب خطر بروز بيماريهاي قلبي- عروقي را كاهش ميدهد.
*چگونه پياز بيشتري بخوريم؟
پياز را به صورت خام يا پخته ميتوانيد مصرف كنيد ولي يادتان باشد كه پياز خام آنتياكسيدانهاي بيشتري دارد. البته پخت و پز ميزان آنتياكسيدانهاي اين ماده غذايي را فقط كمي كاهش ميدهد. توصيه ميكنيم از پياز خام براي تهيه انواع سالاد استفاده كنيد. البته پياز به تنهايي معجزه نميكند. زماني خواص اين ماده غذايي بيشتر ميشود كه تغذيه سالم و متنوع حاوي انواع ميوه و سبزيهاي سرشار از آنتي اكسيدان داشته باشيد.
در بيشتر غذاها ميتوانيد از پياز براي گرفتن بوي زحم استفاده كنيد اما اگر ميخواهيد پياز را بپزيد يا سرخ كنيد، از روغن زياد استفاده نكنيد. اگر هم علاقهاي به پياز پخته نداريد، ميتوانيد آن را ريز رنده يا از آب آن در غذاها استفاده كنيد