توصيههاي پزشكي
چرا نبايد همراه غذا آب بنوشيم؟ 17مهر-93
چرا نبايد همراه غذا آب بنوشيم؟ 17مهر-93
ناگفته نماند توصیه شده است که بعداز غذا به خصوص اگر چرب
باشد نباید آب به خصوص سرد نوشید چون چربی غذا را تبدیل به کلسترول منجمد می کند. معمولاً چینی ها بعداز غذا به جای آب چای می نوشند.
يك پژوهشگر طب سنتي با تاكيد بر اينكه
نوشيدن آب همراه با غذا موجب اختلال در عمل هضم ميشود، گفت: نوشيدن آب حدود 2
ساعت بعد از غذا ميتواند مفيد باشد. دكتر "محمد تحويلزاده" در
گفتوگويي با بيان اينكه در طب سنتي، آب خوردن پس از غذا يا همراه يا قبل از غذا
منع شده است، گفت: بهتر است از حدود 15 تا 20 دقيقه مانده به غذا و 1 تا 2 ساعت پس
از غذا، آب استفاده نشود و تنها غذا سر سفره گذاشته شود و آب سر سفره نباشد.
وي افزود: در مجموع در طب سنتي به شدت توصيه شده كه انسان فقط از يك نوع خوردني سر سفره استفاده كند، زيرا معده بايد در يك زمان فقط مشغول يك نوع خوردني يا آشاميدني باشد تا قواي هضم بتوانند كار خود را به خوبي انجام دهند و از آن غذا انرژي آزاد شود.
"تحويلزاده" گفت: اگر همراه يا قبل و بعد از غذا آب بنوشيم و حجم آن هم زياد باشد (1 تا 2 ليوان) اين آب با غذاي خورده شده مخلوط ميشود و باعث رقيق شدن غذا و سرد شدن داخل معده ميشود و از آنجا كه هضم انسان نياز به حرارت دارد، عمل هضم مختل ميشود.
اين پژوهشگر طب سنتي يادآور شد: در علم امروز هم گفته ميشود كه با اين كار، شيرههاي گوارشي رقيق ميشوند و شيرههاي گوارشي بايد غليظ باشند. اما با نوشيدن آب، اين شيرههاي گوارشي رقيق ميشوند و نميتوانند عمليات هضم را خوب انجام دهند و در نتيجه شخص دچار سوءهاضمه ميشود. به همين دليل فرد با وجود خوردن غذاي خوب، اما انرژي ندارد و بيشتر دچار پف بدن، چاقي، افزايش اندازه و سنگيني ميشود.
وي گفت: با نوشيدن آب همراه با غذا ممكن است شخص دچار نفخ، ريفلاكس، سنگيني پس از غذا خوردن و سنگيني سر، دلپيچه، اسهال و دفع غذا از سيستم گوارش به صورت هضم نشده؛ شود. گاهي نيز به دليل اينكه روند هضم غذا به درستي انجام نميشود و غذاي معده به موقع تخليه نميشود، در فرد تهوع ايجاد ميشود.
"تحويلزاده" تاكيد كرد: حتي اگر شخص تشنه شود، تا حد امكان بايد جلوي تشنگي خود را بگيرد؛ يا ابتدا تشنگي خود را رفع كند و نيم ساعت بعد غذا بخورد يا تحمل كند. بعد از حداقل 1 تا 1.5 ساعت از غذا خوردن فرد ميتواند آب بنوشد.
وي گفت: براي افرادي كه معدههاي گرم دارند، گاهي اجازه داده ميشود كه بعد از غذا مقدار كمي آب خنك بنوشند تا معده آنها را متعادل كند كه اين هم در جهت تقويت هضم است.
"تحويل زاده" افزود: در افرادي كه معدههاي سرد يا رطوبتي دارند، عارضه آب خوردن همراه يا بلافاصله قبل و بعد از غذا به مراتب بيشتر است. اگر تشنگي به اين افراد خيلي غلبه كند و بخواهند همراه يا بلافاصله بعد از غذا آب بنوشند، بايد حجم آب خيلي كم و خنك باشد، چون آب خنك تشنگي را زودتر از بين ميبرد و بايد جرعه جرعه و آهسته هم نوشيده شود.
اين پژوهشگر طب سنتي گفت: هر چه حجم آب بيشتر باشد، ضرر آن هم بيشتر است. نوشيدن آب حدود 2 ساعت بعد از غذا ميتواند مفيد باشد، زيرا به دفع فضولات ايجاد شده به دنبال عمل هضم از معده و روده كمك ميكند.
وي افزود: در مجموع در طب سنتي به شدت توصيه شده كه انسان فقط از يك نوع خوردني سر سفره استفاده كند، زيرا معده بايد در يك زمان فقط مشغول يك نوع خوردني يا آشاميدني باشد تا قواي هضم بتوانند كار خود را به خوبي انجام دهند و از آن غذا انرژي آزاد شود.
"تحويلزاده" گفت: اگر همراه يا قبل و بعد از غذا آب بنوشيم و حجم آن هم زياد باشد (1 تا 2 ليوان) اين آب با غذاي خورده شده مخلوط ميشود و باعث رقيق شدن غذا و سرد شدن داخل معده ميشود و از آنجا كه هضم انسان نياز به حرارت دارد، عمل هضم مختل ميشود.
اين پژوهشگر طب سنتي يادآور شد: در علم امروز هم گفته ميشود كه با اين كار، شيرههاي گوارشي رقيق ميشوند و شيرههاي گوارشي بايد غليظ باشند. اما با نوشيدن آب، اين شيرههاي گوارشي رقيق ميشوند و نميتوانند عمليات هضم را خوب انجام دهند و در نتيجه شخص دچار سوءهاضمه ميشود. به همين دليل فرد با وجود خوردن غذاي خوب، اما انرژي ندارد و بيشتر دچار پف بدن، چاقي، افزايش اندازه و سنگيني ميشود.
وي گفت: با نوشيدن آب همراه با غذا ممكن است شخص دچار نفخ، ريفلاكس، سنگيني پس از غذا خوردن و سنگيني سر، دلپيچه، اسهال و دفع غذا از سيستم گوارش به صورت هضم نشده؛ شود. گاهي نيز به دليل اينكه روند هضم غذا به درستي انجام نميشود و غذاي معده به موقع تخليه نميشود، در فرد تهوع ايجاد ميشود.
"تحويلزاده" تاكيد كرد: حتي اگر شخص تشنه شود، تا حد امكان بايد جلوي تشنگي خود را بگيرد؛ يا ابتدا تشنگي خود را رفع كند و نيم ساعت بعد غذا بخورد يا تحمل كند. بعد از حداقل 1 تا 1.5 ساعت از غذا خوردن فرد ميتواند آب بنوشد.
وي گفت: براي افرادي كه معدههاي گرم دارند، گاهي اجازه داده ميشود كه بعد از غذا مقدار كمي آب خنك بنوشند تا معده آنها را متعادل كند كه اين هم در جهت تقويت هضم است.
"تحويل زاده" افزود: در افرادي كه معدههاي سرد يا رطوبتي دارند، عارضه آب خوردن همراه يا بلافاصله قبل و بعد از غذا به مراتب بيشتر است. اگر تشنگي به اين افراد خيلي غلبه كند و بخواهند همراه يا بلافاصله بعد از غذا آب بنوشند، بايد حجم آب خيلي كم و خنك باشد، چون آب خنك تشنگي را زودتر از بين ميبرد و بايد جرعه جرعه و آهسته هم نوشيده شود.
اين پژوهشگر طب سنتي گفت: هر چه حجم آب بيشتر باشد، ضرر آن هم بيشتر است. نوشيدن آب حدود 2 ساعت بعد از غذا ميتواند مفيد باشد، زيرا به دفع فضولات ايجاد شده به دنبال عمل هضم از معده و روده كمك ميكند.