گزیده خبرهای 13 دی -93 قسمت -4
وقوع انفجار در واحد صنعتی «فروزان گاز» شهر صنعتی کاوه ساوه روز یکشنبه دو کشته و یک زخمی به جا گذاشت. رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان ساوه در خصوص این حادثه گفت: این حادثه ساعت هفت صبح امروز در این شرکت که تولید کننده سیلندر و کپسول گاز است رخ داد و منجر به خسارات مالی و جانی شد. «محمد حقیقی» گفت: علت وقوع این حادثه و برآورد خسارت توسط گروه کارشناسان و بازرسان کار در دست پیگیری است. معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری استان مرکزی نیز در این خصوص گفت: در بررسی های اولیه، انفجار در ظرف نگهداری مواد شیمیایی بوده اما هنوز نتیجه قطعی آن از سوی کارشناسان اعلام نشده است. «شکرالله حسن بیگی» گفت: یکی از حادثه دیدگان با وقوع انفجار در دم جان سپرد و دو مجروح این حادثه نیز به بیمارستان منتقل شدند. او گفت: به دلیل وخامت حال و شدت جراحات، یکی از مجروحان این حادثه در بیمارستان جان باخت و مجروح دیگر نیز بدحال است. ' کاوه' واقع در شهرستان ساوه از توابع استان مرکزی بزرگترین شهرک صنعتی ایران است.
رییس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس اعلام کرد که بهدلیل قطع موقت آب در روزهای دوشنبه و سهشنبه این هفته، برخی از مدارس شهر شیراز 15 و 16 دیماه تعطیل خواهد بود. به گزارش ایسنا، حمیدرضا شعبانی یکشنبه 14 دیماه اعلام کرد: براساس اطلاعیه شرکت آب منطقهای فارس به علت انجام تعمیرات بر روی خط انتقال آب از سد درودزن به شیراز، برخی از مناطق شهر شیراز که در محدوده آبرسانی از این خط انتقال قرار دارند، در روزهای دوشنبه و سهشنبه با قطعی یا افت فشار آب مواجه خواهند شد. لذا مدارس این محدودهها نیز تعطیل است. وی اضافه کرد: باتوجه به اینکه اکثریت مدارس شیراز به سیستمهای گرمایش مرکزی شوفاژ و وابسته به مخازن آب است و از طرفی نبود یا کمبود آب، استفاده از سرویسهای بهداشتی با محدودیت مواجه خواهد شد، لذا برخی مدارس تعطیل خواهد بود. شعبانی با اشاره به اینکه تمامی مدارس ابتدایی در محدوده مواجه با قطعی آب تعطیل است، گفت: دانش آموزان مدارس متوسطه اول(راهنمایی سابق) و متوسطه دوم نیز که در این دو روز امتحان دارند، فقط برای انجام امتحان در مدرسه حاضر میشوند و پس از برگزاری امتحان تعطیل خواهند بود. رییس اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش فارس با اشاره به اینکه مدارسی که درطرح تعطیلی قرار می گیرند، در نواحی یک و 2 شیراز واقع شده و به این مدارس اطلاعرسانی شده است، گفت: اولیا برای کسب اطلاعات دقیق با مدارس فرزندانشان تماس بگیرند. شعبانی خاطر نشان کرد: مدارس مناطق اکبر آباد- رکن آباد- جوادیه- پردیس- زیبا شهر- شهرک سعدی – کوی گلشن- خیابان جام جم و فرعیهای مربوطه – تپه تلویزیون- میدان گاز- خیابان انقلاب و فرعیهای مربوطه- خیابان ملاصدرا و فرعیهای مربوطه- بلوار سیبویه و فرعیهای مربوطه-شهرکهای احمد آباد، فرهنگیان، جانبازان پشت باغ جنت، فرهنگیان عشایری، رضوان، بهاران، بلوار نارنج و فرعیهای کمربندی مربوطه و خیابان پائیز و بلوار رحمت حد فاصل پشت بلوار میثم شمالی تا 20 متری امام خمینی و و فرعیهای مربوطه از جمله این محدودهها خواهند بود. او گفت: بلوار معالی آباد و فرعیهای مربوطه، گلدشت معالی آباد، بلوار میرزای شیرازی حد فاصل زیر گذر میلاد تا چهار راه معالی آباد و فرعی های مربوطه، کمربندی معالی و شهرکهای واقع در آن، خیابان میرزای شیرازی شرقی حد فاصل چهار راه معالی آباد تا میدان قصردشت و فرعیهای مربوطه، خیابان قصر دشت حد فاصل میدان قصردشت تا چهارراه زرگری و فرعیهای مربوطه، خیابان ایمان شمالی و فرعیهای مربوطه، بلوار فرهنگ شهر و فرعی های مربوطه، شهرکهای سجادیه سیمان، والفجر، مهدیه، محمدیه سیمان، امیر کبیر، آزادگان والفجر، کوی جماران سیمان، بلوار امیر کبیر حد فاصل پلیس راه تا خیابان قالیشویی و فرعیهای مربوطه و شهرکهای جنوب مشمول این تعطیلی خواهند بود.
یک وبگاه لبنانی اعلام کرد که سه تن از نیروهای حزبالله در درگیریهای سوریه به شهادت رسیدهاند و حزبالله این را اعلام کرده است.به گزارش فارس، وبگاه خبری «النشره» لبنان اعلام کرد که حزبالله شهادت سه تن از نیروهای خود در سوریه را اعلام کرد.بنا بر این گزارش، شهدا، «علی بکری» از شهرک «صدیقین» و «فضل عباس» از «کفرکلا» و «حمزه عمار» از «الطیره» هستند.در این خبر به جزئیات بیشتر اشارهای نشده و فقط به بیان اینکه در سوریه به شهادت رسیدهاند، بسنده شده است.از طرفی دیگر، وبگاه خبری «العهد» لبنان اعلام کرد که یک گشتی صهیونیستی در نزدیک نوار مرزی با لبنان در منطقه «کفرکلا» اقدام به شلیک گلوله کرد.بنا بر این گزارش، هنوز روشن نیست این اقدام نظامیان صهیونیست در شلیک چهار گلوله به سمت خاک لبنان چیست.ارتش لبنان در حال پیگیری این موضوع است.
'حسن حاضر مشار' پدر هنر خود آموخته ایران مجسمه ساز و نقاش پیش از ظهر امروز یکشنبه در گذشت.به گزارش روابط عمومی خانه هنرمندان ایران، حسن حاضر مشار که به عنوان پدر هنر خودآموخته ایران شناخته می شود، ساعت 10 صبح امروز یکشنبه 14 دی ماه در بیمارستان سینا جهان را ترک گفت و جامعه هنری را داغدار کرد.حسن حاضر مشار متولد اول مهر 1302 در رشت بود. این مجسمه ساز و نقاش هنرآموخته در اوایل دهه 80 به جامعه هنری معرفی شد و نمایشگاه های متعددی در گالری های گلستان، هما، محجوبی، دی و ... برپا کرد. او همچنین در نمایشگاه گروهی هنرمندان خودآموخته در خانه هنرمندان ایران، گالری لاله و موزه هنرهای زیبای کاخ سعدآباد شرکت داشت.جزئیات مراسم تشییع پیکر این هنرمند فقید به زودی اعلام می شود.براین اساس مجید ملانوروزی مدیرکل هنرهای تجسمی در پیام تسلیتی حسن حاضرمشار، هنرمند مستعدی بود که چند سالی را نقاشی و مجسمه سازی می کرد و در آثار او مانند دیگر هنرمندان خودآموخته شرط اصلی هنر یعنی عشق و علاقه آشکار و هویداست.به گزارش روابط عمومی دفتر هنرهای تجسمی،در ادامه پیام مجید ملانوروزی آمده است: با رفتن هنرمندانی مانند زنده یاد حاضر مشار جای بخشی از فرهنگ فولکلور و بومی ما خالی می شود.
سردار رادان، ابراهیم حاتمیکیا، شهید روشن، سردار سلیمانی، نادر طالبزاده، سردار باقرزاده، حجتالاسلام پناهیان، شهید همت، شهید آوینی، سردار فضلی و ... روی تیشرتهای ٤٠هزار تومانی. حالا چند روزی میشود که انتشار تصاویر تیشرتهایی که چهره بعضی هنرمندان، مسئولان نظامی و انتظامی و شهدا در سایتهای خبری و شبکههای اجتماعی خبرساز شده. تیشرتهایی که توسط «حسین پیرهادی»، طراح لباس طراحی شده و تصاویر آنها در وبلاگ او و با عنوان «پهلوانان نمیمیرند» و منتشر شده است. یکی از نکات جالب این تیشرتها این است که اول نام بعضی از هنرمندان مانند ابراهیم حاتمیکیا و نادر طالبزاده که پایین عکسهایشان نوشته شده، کلمه «سردار» آمده است.آخرینبار سال ٨٩ بود که چاپ تصاویر تعدادی از شهدای دفاع مقدس روی تیشرتهای آستین بلند، خبرساز شد و واکنشهایی را برانگیخت. آن زمان هم تصویر شهدایی مانند شهید همت، باکری و ... روی این تیشرتها چاپ شده بود و خانواده تعدادی از آنها هم در اینباره واکنش نشان داده و گفتند از آنها برای این اقدام اجازهای گرفته نشده است. حالا اما نه فقط شهدا که چهرههای بعضی مسئولان حال حاضر ایران روی این تیشرتها چاپ شده و واکنشهایی را بهدنبال داشته است؛ این واکنشها البته بیشتر در میان کاربران شبکههای اجتماعی بوده و هنوز هیچکدام از شخصیتهایی که چهرهشان روی تیشرتهای ٤٠هزار تومانی و با رنگهای مختلف چاپ شده، در اینباره واکنش نشان ندادهاند.یکی از افرادی که در اینباره واکنش نشان داده، حمید داوودآبادی از نویسندگان دفاع مقدس است. او در صفحه فیسبوک خود در اینباره نوشته است: «به حق چیزهای ندیده! فقط ٤٠هزار تومان. بپوشید و ... بعید میدونم خود این افراد راضی به چنین کارهای ... باشند! واقعا تأثیر این تیشرتها در ترویج فرهنگ دفاع مقدس و نشر ارزشها چیست؟ خدا آخر و عاقبت ما را با این کارهای هیجانی، پرشورِ عاری از شعور، به خیر کند!» تعدادی دیگر از کاربران فیسبوک هم از این موضوع استقبال کرده اما ٤٠هزار تومان را، رقم زیادی برای یک تیشرت دانستهاند. تیشرتهای منقش به چهره مسئولان و شهدا به صورت اینترنتی و در وبلاگ «حسین پیرهادی» فروخته میشوند. او در وبلاگش به نشانی http: //t-shirts.blogfa.com/ نوشته است: «این فروشگاه کاملا شخصی است و به هیچ ارگان، سازمان یا موسسهای وابسته نیست و طرحها کاملا شخصی است. تیشرتها کاملا با دست طراحی و چاپ شده و هیچ نوع ماشینی در تولید محصولات به کار نمیرود.» در قسمت شناسنامه این وبلاگ آمده که ارسال تیشرتها به سراسر کشور رایگان است و شماره تلفن طراح هم بالای آن آمده است؛ شماره تلفنی که البته بعد از تماس «شهروند» با «حسین پیرهادی»، طراح این تیشرتها از وبلاگ او حذف شد. او به «شهروند» گفت که به هیچوجه حاضر به گفتوگو درباره طراحی این تیشرتها نیست و فقط در جملهای کوتاه گفت کار او کاملا شخصی است و به هیچ ارگان یا موسسهای وابسته نیست. او البته دو روز پیش و در تنها گفتوگویی که در اینباره و با «مهر» کرده، توضیحاتی را درباره طراحی این تیشرتها داده است.
«حسین پیرهادی»، بروجردی است و چندسال پیش هم با چاپ چهره شهدای دفاع مقدس روی تیشرت، نامش بر سر زبانها افتاد. او حالا درباره اقدام جدیدش برای چاپ چهرههای فرهنگی و نظامی کشور روی تیشرتهای پسرانه گفته است این بار به سراغ شهیدان زنده رفته است: «در ابتدا تنها روی تصویر شهدا متمرکز بودم، اما از آنجا که علاقه ویژهای به هنرمندان داشتم بد ندیدم که سراغ عدهای که به شخصه آنها را شهید زنده میدانم هم بروم.چهرههایی مانند ابراهیم حاتمیکیا، نادر طالبزاده و حتی سردار سلیمانی را بنده شهید زنده میدانم و از این منظر بود که طراحی چهره این بزرگان روی تیشرت را هم انجام دادم. بنده ارادت ویژهای به این افراد دارم اما به شخصه آنچه از دستم برمیآید تنها طراحی تیشرت به افتخار ایشان است.»او ادامه داده است: «زمانی که بنده دانشجو بودم اغلب دانشجویان تیشرتهایی با تصویر چه گوارا میپوشیدند و همان موقع بود که به فکرم رسید چرا تصویر بزرگان و هنرمندانی همچون استاد فرشچیان که نامش در سازمان ملل و یونسکو هم به ثبت رسیده است نباید روی لباس جوانان ما باشد.» پیرهادی درباره میزان استقبال از تیشرتهایش گفته: «تقریبا روزی ۵۰تماس دارم و در صفحه اینستاگرام خودم هم پیامهای بسیاری مبنی بر تعریف و تمجید از کیفیت طراحی تیشرتها دارم اما از این میان اکثراً به دلیل قیمت بالا ترجیح میدهند این تیشرتها را نخرند و سراغ همان تیشرتهای ارزانتر چینی که در بازار موجود است بروند.» این طراح درباره قیمت این تیشرتها هم گفته است: «این قیمت تمام شده برای خود من است و شاید ۳ یا ۵ هزارتومان روی هر تیشرت سود برایم باقی بماند. طراحی و چاپ هریک از این تیشرتها با دست انجام میشود و به همین دلیل نمیتوانم آن را با قیمتی کمتر از ۴۰هزار تومان بفروشم. به همین دلیل هم فروش این تیشرتها پایین است و حتی میشود در ماههایی اصلاً فروش ندارم.» این طراح درباره اینکه آیا به سازوکاری برای تجاریسازی ایدههایش اندیشیده است یا نه؟ هم گفته «این مسأله نیاز به حمایت دولت دارد. بنده اگر اندکی حمایت بشوم و پول و سرمایهای پشت خودم داشته باشم با همین تیشرتها کاری میکنم که مثل توپ صدا داشته باشد.» پیرهادی در پایان درباره میزان استقبال از طرحهای تازهاش گفته است که «بسیار مورد استقبال بوده و اخیراً چند سفارش از جنوب برای تیشرتهای ابراهیم حاتمیکیا داشتهام. در بین این طرحها هم بیش از همه تیشرت منقش به طرح سردار قاسم سلیمانی با اقبال مواجه بوده و در همین مدت نزدیک به ۲۰۰ تیشرت با این طرح فروختهام.»علاوه بر سایت این طراح، در حال حاضر تعدادی سایت هم وجود دارند که تیشرتهای با تصویر شهدا را با قیمت ١٩هزار تومان میفروشند. یکی از این سایتها همراه با تصویر تیشرت شهدا، زندگینامه مختصری را هم از هر شهید بهعنوان اطلاعات جانبی برای فروش تیشرتها آورده است.
«حسین پیرهادی»، بروجردی است و چندسال پیش هم با چاپ چهره شهدای دفاع مقدس روی تیشرت، نامش بر سر زبانها افتاد. او حالا درباره اقدام جدیدش برای چاپ چهرههای فرهنگی و نظامی کشور روی تیشرتهای پسرانه گفته است این بار به سراغ شهیدان زنده رفته است: «در ابتدا تنها روی تصویر شهدا متمرکز بودم، اما از آنجا که علاقه ویژهای به هنرمندان داشتم بد ندیدم که سراغ عدهای که به شخصه آنها را شهید زنده میدانم هم بروم.چهرههایی مانند ابراهیم حاتمیکیا، نادر طالبزاده و حتی سردار سلیمانی را بنده شهید زنده میدانم و از این منظر بود که طراحی چهره این بزرگان روی تیشرت را هم انجام دادم. بنده ارادت ویژهای به این افراد دارم اما به شخصه آنچه از دستم برمیآید تنها طراحی تیشرت به افتخار ایشان است.»او ادامه داده است: «زمانی که بنده دانشجو بودم اغلب دانشجویان تیشرتهایی با تصویر چه گوارا میپوشیدند و همان موقع بود که به فکرم رسید چرا تصویر بزرگان و هنرمندانی همچون استاد فرشچیان که نامش در سازمان ملل و یونسکو هم به ثبت رسیده است نباید روی لباس جوانان ما باشد.» پیرهادی درباره میزان استقبال از تیشرتهایش گفته: «تقریبا روزی ۵۰تماس دارم و در صفحه اینستاگرام خودم هم پیامهای بسیاری مبنی بر تعریف و تمجید از کیفیت طراحی تیشرتها دارم اما از این میان اکثراً به دلیل قیمت بالا ترجیح میدهند این تیشرتها را نخرند و سراغ همان تیشرتهای ارزانتر چینی که در بازار موجود است بروند.» این طراح درباره قیمت این تیشرتها هم گفته است: «این قیمت تمام شده برای خود من است و شاید ۳ یا ۵ هزارتومان روی هر تیشرت سود برایم باقی بماند. طراحی و چاپ هریک از این تیشرتها با دست انجام میشود و به همین دلیل نمیتوانم آن را با قیمتی کمتر از ۴۰هزار تومان بفروشم. به همین دلیل هم فروش این تیشرتها پایین است و حتی میشود در ماههایی اصلاً فروش ندارم.» این طراح درباره اینکه آیا به سازوکاری برای تجاریسازی ایدههایش اندیشیده است یا نه؟ هم گفته «این مسأله نیاز به حمایت دولت دارد. بنده اگر اندکی حمایت بشوم و پول و سرمایهای پشت خودم داشته باشم با همین تیشرتها کاری میکنم که مثل توپ صدا داشته باشد.» پیرهادی در پایان درباره میزان استقبال از طرحهای تازهاش گفته است که «بسیار مورد استقبال بوده و اخیراً چند سفارش از جنوب برای تیشرتهای ابراهیم حاتمیکیا داشتهام. در بین این طرحها هم بیش از همه تیشرت منقش به طرح سردار قاسم سلیمانی با اقبال مواجه بوده و در همین مدت نزدیک به ۲۰۰ تیشرت با این طرح فروختهام.»علاوه بر سایت این طراح، در حال حاضر تعدادی سایت هم وجود دارند که تیشرتهای با تصویر شهدا را با قیمت ١٩هزار تومان میفروشند. یکی از این سایتها همراه با تصویر تیشرت شهدا، زندگینامه مختصری را هم از هر شهید بهعنوان اطلاعات جانبی برای فروش تیشرتها آورده است.