آمریکا نمی‌خواهد ایران خارج از اراده او حرکت کند

سردبیر نشریه زورست آلمان در گفت‌و‌گو با فارس:
آمریکا نمی‌خواهد ایران خارج از اراده او حرکت کند/ پیش‌بینی‌های رهبر ایران درباره بازگشت تروریست‌ها به غرب محقق شد/ تکفیری‌ها برای عملیات در قلب اروپا آماده می‌شوند 9 اردیبهشت – 95
تازمانی که رژیم و ارونه ی ولایت فقیه دست ازا عمال جنگ افروزی و اقدامات تروریستی درمنطقه و آزمایشات موشک های دوربرد برندارد و از موضع ضدآمریکایی با برجام مخالفت کند با موانع ومشکلات منطقه ای وروابط بین المللی مواجه خواهدبود.
خبرگزاری فارس: آمریکا نمی‌خواهد ایران خارج از اراده او حرکت کند/ پیش‌بینی‌های رهبر ایران درباره بازگشت تروریست‌ها به غرب محقق شد/ تکفیری‌ها برای عملیات در قلب اروپا آماده می‌شوند 
سردبیر نشریه زورست آلمان با بیان اینکه تکفیری‌ها در حال برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی برای عملیات در قلب اروپا هستند، گفت: تروریست‌ها بازهم آینده اروپا را به هم خواهند زد و تهدید بزرگی در آینده خواهند بود.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد، دفتر خبرگزاری فارس خراسان رضوی میزبان مانوئل اوخن رایتر، فعال سیاسی و سردبیر نشریه زورست آلمان بود. در جریان بازدید از دفتر این خبرگزاری، فرصتی فراهم شد تا در مورد مسائل ایران، منطقه و داعش با وی به گفت‌وگو بپردازیم.
فارس: به نظر شما دلیل اصلی تقابل ایران با آمریکا در چیست؟
رایتر: مشکل آمریکا با ایران این است که ایران می‌خواهد خارج از اراده غرب و آمریکا قرار گیرد و کاملاً مستقل باشد و مدلی که خودش می‌خواهد را پیش ببرد. اما از آن‌طرف آمریکا می‌خواهد ایران مانند تمام کشورهای دیگر غربی از او فرمان‌برداری کند. مشکل اصلی به نظر من همین‌جاست و برای همین است که تحریم‌های ناعادلانه بر ایران تحمیل و انزوای سیاسی این کشور در عرصه بین‌الملل طراحی می‌شود. این‌ها از این جهت است که ایران می‌خواهد خودش زندگی کند و تصمیم بگیرد و این با روش آمریکا که باید بر همه کشورها فرمانروایی کند، سازگاری ندارد. این مشکلی است که ما می‌بینیم آمریکا با ایران دارد. این از اول انقلاب اسلامی ایران هم بوده و پایانی هم نداشته است.
فارس: مذاکرات هسته‌ای ایران و کشورهای غربی را در این چند سال اخیر چگونه ارزیابی می‌کنید؟
رایتر: به نظر من اصلاً موضوع هسته‌ای شدن ایران نیست چون نه رهبران غرب و نه سیستم‌ها و سرویس‌های اطلاعاتی و امنیتی غرب، هیچ‌کدام شواهدی دال بر اینکه ایران به دنبال سلاح هسته‌ای و اتمی است، ندارند و پیدا نکرده‌اند به‌ویژه که رهبر ایران هم تأکید کرده است که ما دنبال سلاح اتمی و سلاح کشتارجمعی نیستیم. از این رو طرح سلاح کشتارجمعی در دستور کار سیستم دفاعی و نظامی ایران نبوده است. با تمام این‌ها پس دلیل این بهانه‌جویی‌ها چیست؟ خب توافق انجام شد، پس از توافق چرا موانع برداشته نمی‌شود؟ چرا بانک‌ها مسئله‌شان حل نمی‌شود؟ چرا شرکت‌ها و کمپانی‌های اقتصادی و تجاری، نمی‌توانند آزادانه کارشان را شروع کنند؟ چرا سیستم مالی و بانکی راه نیفتاده است؟ این‌ها نشان می‌دهد که مسئله سلاح هسته‌ای صرفاً یک بازی است. ایران توافق را انجام داده و قدم‌هایی برداشته ولی از آن‌طرف می‌بینیم همه‌چیز متوقف است.
یک مسئله دیگر که به نظرم باید به آن دقت کرد و آن مانع را از سر راه برداشت، لابی اسرائیل است. این لابی با توجه به کنترلی که روی دولت‌های غربی و آمریکا دارد، می‌خواهد ایران همیشه با غرب در چالش و درگیری باشد. دولت‌های غربی همه زیر فشار قدرت صهیونیست‌ها هستند. ارزیابی نهایی این است که مانعی بعد از مذاکرات هسته‌ای و توافق، برداشته نشده است.
فارس: به نظر شما دلیل پیدایش داعش و جریان‌های تروریستی چیست؟
رایتر: داعش برای غرب خیلی مهم است چون برای بی‌ثبات کردن منطقه از آن استفاده می‌کند. البته این بومرنگ در عراق و سوریه به دامن خود غرب برگشته است که اخیراً نیز ما شاهد دو اتفاق بزرگ تروریستی در کشورهای اروپایی بودیم. داعش اصلاً فرهنگ، تمدن و فکر را نمی‌شناسد. ما دیدیم مناطقی را که تسخیر و اشغال کرد، تمام میراث تمدنی و فرهنگی‌اش را تخریب کرد و یا در بازار سیاه غرب فروخت. آن‌ها میراث تمدنی شیعه، سنی و عربی در منطقه بودند.
داعش مثل بلدوزر عمل می‌کند؛ فقط برای تخریب است، رویکرد و کارکردش تخریب است. غرب نیز به این وسیله مداخلاتش را از طریق جنگ نیابتی دنبال می‌کند. مسئله دیگر این است که پیدایش این‌ها زمینه را آماده می‌کند برای طرح‌های بعدی‌شان. مگر این بحث‌هایی که الآن در جریان است، بدون داعش امکان‌پذیر نبود؟ آن چیزهایی که امروز می‌خواهند بعد از 5 سال جنگ و ویرانی در مذاکرات به آن برسند، آن زمان نمی‌توانست حل شود؟ این نشان می‌دهد غرب با ایجاد داعش چه اهداف شومی را برای منطقه طراحی کرده بود که فعلاً به نتیجه نرسیده است. کشورهایی که با تروریست‌ها هستند کسی از آن‌ها نخواسته بیایند و در جنگ‌ها شرکت کنند و درگیر شوند از جمله کشور خودم آلمان؛ هیچ دلیل قانونی ندارند که بتوانند مداخله کند، ولی دولت سوریه به‌صورت قانونی از ایران خواسته است که بیاید.
فارس: به نظر شما آیا منافع مشترکی که تروریست‌ها با صهیونیست‌ها دارند، اتفاقی است یا پشت پرده رابطه‌ای بین این دو گروه وجود دارد؟
رایتر: اولاً اینکه این‌ها هیچ تهدیدی برای اسرائیل نیستند و این‌ها حتی هنگامی که مجروح می‌شوند، به‌صورت مستند دیده شده که در بیمارستان‌های اسرائیل مداوا می‌شوند و نتانیاهو هم از این‌ها بازدید کرده است. این یک همکاری مشترک برای ایجاد و حمایت داعش و مقابله با خط مقاومت و جریانی است که ایران آن را هدایت و مدیریت می‌کند. سوریه رکن اصلی این آرایش بود و تمام تلاش و برنامه‌ریزی این بود که آنجا به سرعت فرو بپاشد. بعد از لیبی فکر می‌کردند می‌توانند سوریه را هم ساقط کنند. خیلی هزینه کردند ولی نتوانستند چون ایران نخواست و نگذاشت. بعد هم که روس‌ها آمدند و موجب شد موضع قوی‌تر شود و غرب و تروریست‌ها شرایط بدتری را داشته باشند. امروز تقریباً نیمی از مردم سوریه در حال مهاجرت، پناهندگی و آوارگی به سر می‌برند. یک بخشی از آن‌ها در سوریه هستند و مابقی به کشورهای همسایه و اروپا مهاجرت کردند.
ما همین الآن تقریباً دو میلیون نفر پناهنده داریم که در همین فاصله کم، تبدیل به یک بحران برای غرب شده‌اند. این اقدامات و سیاست‌های غلطی که دولت‌های اروپا داشتند، به دامن خودشان برگشت. این نکته‌ای بود که رهبر ایران، ابتدای شروع این بحران به آن اشاره و پیش‌بینی کردند و امروز همان پیش‌بینی اتفاق افتاد.
در جمع‌بندی که نسبت به منطقه وجود دارد این است که اسرائیل تهدید اصلی منطقه است و متأسفانه کشورهای به‌ظاهر اسلامی مثل سعودی، قطر، ترکیه و کشورهای پادشاهی حاشیه خلیج‌فارس با این کشور همکاری می‌کنند و آن را به رسمیت می‌شناسند. فقط ایران است که در مقابل این پدیده ایستادگی می‌کند. تمام مسائلی که در منطقه می‌گذرد مثل داعش، بحث هسته‌ای، رفتن بشار اسد، و مواردی از این قبیل هدفش واقعاً این‌ها نیست بلکه هدفش زدن خط مقاومت است که در رأسش ایران قرار دارد.
فارس: حضور تروریست‌ها در اروپا را ناشی از چه می‌دانید؟
رایتر: ما در اروپا با نوع جدیدی از تروریسم مواجه هستیم؛ قسمت اول تکفیری‌هایی هستند که در کشورهای اتحادیه بزرگ شدند و زندگی می‌کنند. قسمت دوم این تروریست‌ها نتیجه این بحران منطقه و سوریه است و افرادی هستند که مهاجرت کردند و برای اروپا بحران ایجاد کردند. یکی از دوستان من که جزو پناهندگان بود، مطلب خیلی خطرناکی را نقل می‌کرد و می‌گفت: در میان پناهندگان آدم‌های رادیکال و تکفیری وجود دارند که در حال برنامه‌ریزی و سازماندهی برای عملیات در قلب اروپا هستند. کسی هم نمی‌تواند جلودار این‌ها شود. به همین جهت تروریست‌ها بازهم آینده اروپا را به هم خواهند زد و تهدید بزرگی در آینده خواهند بود.

این نتیجه رفتار و سیاست‌گذاری‌های غلطی است که دولت‌های غربی و از جمله کشور من آلمان، در حمایت از این هجوم و غارتگری، داشتند. این حوادثی که گذشت، نتیجه‌اش آن موج آوارگان و پناهندگانی بود که هنوز هم ادامه دارد. امروز نگرانی و تشویش بزرگی برای مردم غرب و به‌ویژه کشورم وجود دارد که چگونه می‌توانند از اتفاقات تروریستی بعدی جلوگیری کنند.