خوراکیها
با معجزههای این میوه برای سلامتی آشنا شوید 20 فروردین - 95
با معجزههای این میوه برای سلامتی آشنا شوید 20 فروردین - 95
«آناناس» میوه مناطق استوایی است که امروزه در همه جای دنیا مصرف میشود.
طعم شیرین و خوشمزه آن طرفداران زیادی را جذب خود کرده و در انواع دسرها و شیرینیها
استفاده میشود. علاوه بر این منبع غنی ریزمغذی هاست و تنها میوهای است که
بروملین دارد که این آنزیم روند هضم غذا را تسهیل میکند و خاصیت آنتی اکسیدانی
زیادی دارد.
85 درصد آناناس از آب تشکیل شده است و منبع ویتامینهای A و C، پتاسیم، فسفر، کلسیم و فیبرها محسوب میشود.
* داروی مدر طبیعی
مقدار زیاد آب در کنار فیبرها و پتاسیم خاصیت ادرارآوری به آناناس میدهد که برای کنترل ناراحتیهای مرتبط با احتباس آب مفید است. آناناس دفع آب از بافتها را تسهیل میکند، مصرف آن در دوران رژیمهای لاغری مفید است و از ابتلا به بیماریهای مزمن مانند آرتریت، نقرس و سنگهای کلیه پیشگیری میکند.
*مقابله با رادیکالهای آزاد
ترکیبات آنتی اکسیدانی با رادیکالهای آزاد مقابله کرده و از انواع آسیبهای سلولی پیشگیری میکند. مصرف آناناس میتواند احتمال ابتلا به تصلب شریانها، بیماری قلبی عروقی، آرتریت، نقرس و انواع سرطانها را کاهش دهد.
*کاهش خطر پرفشاری خون
فشار خون بالا جز ناراحتیهای قلبی عروقی است که بسیاری از افراد را درگیر میکند که حتی اطلاعی از بیماری خود ندارند. یکی از روشهای مقابله و کاهش خطر پرفشاری خون مصرف مقدار زیاد پتاسیم و مصرف کم سدیم است. از همین رو آناناس انتخاب خوبی است زیرا به ازای هر 1 میلی گرم سدیم و 195 میلی گرم پتاسیم دارد.
*بهبود هضم غذا
بسیاری از مشکلات گوارشی با مصرف آناناس بهبود مییابد زیرا فیبرها و آنزیمهای مفیدی دارد. فیبرها به حرکات رودهای کمک میکند و مانع از بروز یبوست میشود. آنزیمهای آن نیز هضم را تسهیل کرده تا ریزمغذیها بهتر جذب شوند. به علاوه، برای حفظ تعادل فلور رودهای و عملکرد ضد التهابی آن برای پیشگیری از نفخ نیز مفید خواهد بود.
*تقویت سیستم ایمنی
ویتامین C و بروملین سیستم ایمنی را تقویت میکنند و پاسخ بدن به عفونتهای ناشی از ویروسها و باکتریها را بهبود میدهد. بروملین مانند داروی ضد انعقاد طبیعی عمل میکند و باعث تغییرات مثبتی بر گلبولهای قرمز شده و در نتیجه دفاع ایمنی را تحریک میکنند.
* تحکیم استخوان ها
بیشتر مردم نمیدانند که آناناس فواید مثبتی بر سلامت استخوانها دارد. این میوه خوشمزه منبع غنی منیزیوم است که این ماده معدنی به جذب کلسیم کمک میکند. یک فنجان آناناس میتواند تا 75% نیاز روزانه بدن به منیزیوم را تامین کند.
*تمیزکننده دندان ها
عملکرد ویتامین C موجود در آناناس باعث میشود تا پلاکهای دندانی جمع شده روی دندانها از بین برود. همچنین برای پیشگیری از بیماریهای لثهها و دندانها نیز عالی است.
*بهبود سلامت پوست
آنزیمهای آناناس حالت کشسانی و سفتی به پوست میدهد. به علاوه، رطوبت طبیعی پوست را نیز تامین میکند و مانع از بروز علائم پیری زودرس میشود. ماسک آن نیز میتواند سلولهای مرده را از بین ببرد و لکهها و چروکها را کاهش دهد.
* حفظ سلامت بینایی
آنتی اکسیدانهای موجود در آناناس به خصوص بتا کاروتنها به حفظ سلامت بینایی کمک میکند و از بروز استحاله ماکولای چشمی پیشگیری میکند.
* کمک به کاهش وزن
اگر قصد کاهش وزن دارید میتوانید روی آناناس حساب ویژهای باز کنید. فیبرهای آن به کنترل اشتها کمک کرده و مانع از زیاده روی در مصرف شکر، هیدراتهای کربن و چربیها میشود. به علاوه، خاصیت پاک کنندگی برای بدن نیز دارد تا مواد زائد از بدن دفع شده و روند متابولیسم بهبود یابد.
* محافظت از قلب
رادیکالهای آزاد میتوانند عامل تصلب شریانها، اختلالات جریان خون و کلسترول باشند. مصرف منظم آناناس نه تنها با این مولکولهای مضر مقابله میکند بلکه مانع از ناراحتیهای قلبی نیز میشود.
85 درصد آناناس از آب تشکیل شده است و منبع ویتامینهای A و C، پتاسیم، فسفر، کلسیم و فیبرها محسوب میشود.
* داروی مدر طبیعی
مقدار زیاد آب در کنار فیبرها و پتاسیم خاصیت ادرارآوری به آناناس میدهد که برای کنترل ناراحتیهای مرتبط با احتباس آب مفید است. آناناس دفع آب از بافتها را تسهیل میکند، مصرف آن در دوران رژیمهای لاغری مفید است و از ابتلا به بیماریهای مزمن مانند آرتریت، نقرس و سنگهای کلیه پیشگیری میکند.
*مقابله با رادیکالهای آزاد
ترکیبات آنتی اکسیدانی با رادیکالهای آزاد مقابله کرده و از انواع آسیبهای سلولی پیشگیری میکند. مصرف آناناس میتواند احتمال ابتلا به تصلب شریانها، بیماری قلبی عروقی، آرتریت، نقرس و انواع سرطانها را کاهش دهد.
*کاهش خطر پرفشاری خون
فشار خون بالا جز ناراحتیهای قلبی عروقی است که بسیاری از افراد را درگیر میکند که حتی اطلاعی از بیماری خود ندارند. یکی از روشهای مقابله و کاهش خطر پرفشاری خون مصرف مقدار زیاد پتاسیم و مصرف کم سدیم است. از همین رو آناناس انتخاب خوبی است زیرا به ازای هر 1 میلی گرم سدیم و 195 میلی گرم پتاسیم دارد.
*بهبود هضم غذا
بسیاری از مشکلات گوارشی با مصرف آناناس بهبود مییابد زیرا فیبرها و آنزیمهای مفیدی دارد. فیبرها به حرکات رودهای کمک میکند و مانع از بروز یبوست میشود. آنزیمهای آن نیز هضم را تسهیل کرده تا ریزمغذیها بهتر جذب شوند. به علاوه، برای حفظ تعادل فلور رودهای و عملکرد ضد التهابی آن برای پیشگیری از نفخ نیز مفید خواهد بود.
*تقویت سیستم ایمنی
ویتامین C و بروملین سیستم ایمنی را تقویت میکنند و پاسخ بدن به عفونتهای ناشی از ویروسها و باکتریها را بهبود میدهد. بروملین مانند داروی ضد انعقاد طبیعی عمل میکند و باعث تغییرات مثبتی بر گلبولهای قرمز شده و در نتیجه دفاع ایمنی را تحریک میکنند.
* تحکیم استخوان ها
بیشتر مردم نمیدانند که آناناس فواید مثبتی بر سلامت استخوانها دارد. این میوه خوشمزه منبع غنی منیزیوم است که این ماده معدنی به جذب کلسیم کمک میکند. یک فنجان آناناس میتواند تا 75% نیاز روزانه بدن به منیزیوم را تامین کند.
*تمیزکننده دندان ها
عملکرد ویتامین C موجود در آناناس باعث میشود تا پلاکهای دندانی جمع شده روی دندانها از بین برود. همچنین برای پیشگیری از بیماریهای لثهها و دندانها نیز عالی است.
*بهبود سلامت پوست
آنزیمهای آناناس حالت کشسانی و سفتی به پوست میدهد. به علاوه، رطوبت طبیعی پوست را نیز تامین میکند و مانع از بروز علائم پیری زودرس میشود. ماسک آن نیز میتواند سلولهای مرده را از بین ببرد و لکهها و چروکها را کاهش دهد.
* حفظ سلامت بینایی
آنتی اکسیدانهای موجود در آناناس به خصوص بتا کاروتنها به حفظ سلامت بینایی کمک میکند و از بروز استحاله ماکولای چشمی پیشگیری میکند.
* کمک به کاهش وزن
اگر قصد کاهش وزن دارید میتوانید روی آناناس حساب ویژهای باز کنید. فیبرهای آن به کنترل اشتها کمک کرده و مانع از زیاده روی در مصرف شکر، هیدراتهای کربن و چربیها میشود. به علاوه، خاصیت پاک کنندگی برای بدن نیز دارد تا مواد زائد از بدن دفع شده و روند متابولیسم بهبود یابد.
* محافظت از قلب
رادیکالهای آزاد میتوانند عامل تصلب شریانها، اختلالات جریان خون و کلسترول باشند. مصرف منظم آناناس نه تنها با این مولکولهای مضر مقابله میکند بلکه مانع از ناراحتیهای قلبی نیز میشود.