چین به دنبال ساخت ایستگاه تحقیقاتی در کره ماه

چین به دنبال ساخت ایستگاه تحقیقاتی در کره ماه 10 – آذر -99

چین به دنبال ساخت ایستگاه تحقیقاتی در کره ماه

پکن-ایرنا- با گذشت چندین دهه از اجرای برنامه های جاه طلبانه فضایی چین به نظر می رسد که طرح این کشور برای ایجاد ایستگاه تحقیقاتی در ماه هر روز به واقعیت نزدیکتر می شود.

به گزارش ایرنا، چین به دنبال اجرای ماموریت‌های فضایی گسترده‌تری در سال‌های پیش رو است و از جمله آنها می‌توان به همکاری بین المللی این کشور برای ایجاد یک پایگاه در ماه اشاره کرد.

یکی از طراحان ارشد برنامه اکتشافات قمری در چین می‌گوید که کاوشگر «چانگ یی ۵» این کشور که در حال انجام ماموریت است عملکردهای بسیار موفقی داشته و انطباق آن با سامانه‌ها و ارتباطات زمینی بسیار مطلوب و با موفقیت انجام شده است.

بر اساس آنچه دانشمندان علوم فضایی چین اعلام کرده‌اند این کشور در نظر دارد تا در چند سال آینده پایگاه تحقیقاتی خود را در ماه ایجاد کند.

«وو وایرن»، طراح ارشد برنامه اکتشاف ماه در چین می‌گوید: برنامه ما شامل ایجاد یک شبکه زیرساختی اساسی برای یک پایگاه ماه در آینده متشکل از کاوشگرهای مختلف در سطح و همچنین در مدار ماه است.

او می‌افزاید: با داشتن تجهیزات مناسب ما قادر به انجام تحقیقات علمی در کره ماه و آزمایش‌های توسعه منابع آن خواهیم بود می‌خواهیم برای ساخت ایستگاه ماه با همکارانمان در کشورهای دیگر و در سطح جامعه بین المللی همکاری کنیم.

روز سه شنبه گذشته بود که چانگ یی ۵ را چین پرتاب کرد و چهارشنبه شب در حالی که ۲۷۰، ۰۰۰ کیلومتر (۱۶۷۷۷۰.۲۲۲ مایل) از زمین را طی کرده بود، در طی ۴۱ ساعت پرواز خود دو اصلاح مداری انجام داد.

خبرگزاری شینهوا می‌نویسد: همه برنامه‌ها بدرستی در حال انجام است ماموریت این کاوشگر طبق دستورهای صادره دنبال می‌شود و همه سامانه‌های چانگ یی ۵ و همچنین ارتباطات آن با ایستگاه زمینی در وضعیت مطلوبی قرار دارند که همگی نشانه‌های مثبتی برای اجرای مرحله سوم کاوش ماه چین است.

یکی از اهداف این است که این کاوشگر بتواند نزدیک به ۲ کیلوگرم معادل (۴.۴ پوند) سنگ را از ماه و در یک دوره سه هفته‌ای به زمین باز گرداند.

در صورت موفقیت این ماموریت، اداره ملی فضایی چین (CNSA) وارد مراحل بعدی ماموریت‌های فضایی خواهد شد که شامل اکتشاف با تمرکز بر قطب جنوبی ماه و استفاده از کاوشگرهای چانگ یی برای ماموریت‌های آینده و به منظور آماده شدن برای ایجاد یک ایستگاه تحقیقاتی در کره ماه است.

در همین حال اداره ملی فضایی چین اعلام کرده است که چانگ یی ۶ بخش‌های بسیار بزرگ‌تری را از قطب جنوبی قمر بازیابی و اکتشاف می‌کند.

«وو» می‌گوید: کاوشگر چانگ یی ۷ هم قرار است درباره چشم انداز، ترکیب مواد و محیط قطب جنوبی ماه تحقیق و تجزیه و تحلیل کند و چانگ یی ۸ برخی از "فن آوری های اصلی" را روی ماه آزمایش خواهد کرد.

او در یک نشست با حضور دانشمندان علوم فضایی چین که بتازگی در جنوب این کشور برگزار شد، گفت: قطب‌های کره ماه و تجزیه و تحلیل آنها برای ایجاد یک ایستگاه تحقیقاتی بالقوه مهم هستند زیرا ۱۸۰ روز مداوم در آنها وجود دارد که می‌تواند محیطی را برای مشاهده و تحقیقات طولانی مدت فراهم کند.

وو گفت: ما برخی از فن آوری های مورد نیاز ایستگاه تحقیقاتی را از طریق چانگ یی ۸ مورد آزمایش قرار خواهیم داد تا تحقیقات اولیه برای یک پایگاه به انجام برسد و در این زمینه همکاری چین با کشورهای دیگر گسترده‌تر خواهد شد.

چین برنامه‌های فضایی جاه طلبانه ای دارد و هدف برنامه کاوشگران مدل «چانگ یی» فرود آمدن انسان بر روی ماه تا سال ۲۰۳۰ میلادی (یک دهه دیگر) است.

«هو هونگ لیانگ» ، دبیرکل اداره ملی فضایی چین در نشست اخیر این مرکز در شهر هایکو در جنوبی ترین نقطه چین گفت: چین قصد دارد یک ایستگاه تحقیقاتی بین المللی روی ماه ایجاد کند.