دُم خروس «جریان تحریف» درباره روابط نفتی ایران و چین بیرون زد/ چه کسانی جاده صافکن تحریم نفتی ایران هستند؟۹-مهر-۱۴۰۰
دررژیم تروریستی ولایت فقیه یک دست شده فقط جناح هار حاکم ورسانه های خبری اش مجاز به ا نتقاد کردن واتهام زدن و توهین و تهدید نمودن به خصوص به مهره ها ورسانه های جناح رقیب مغلوب اند .درغیراین صورت اگر انتقادروشنگرانه از سوی جناح رقیب مغلوب انجام گیرد در دفاع ازچین باج گیر و سیاست دور زدن قاچاقی نفت با قیمت پایین متهم به جریان تحریف وجاده صاف کن تحریم نفتی و... می شودو...
همزمانی شبههپراکنی برخی جریانات داخلی درباره به صفر رسیدن صادرات نفت ایران به چین و تشدید فشارهای آمریکا به چین برای کاهش خرید نفت از ایران، حاکی از هماهنگی «جریان تحریف» و «جریان تحریم» برای ضربه زدن به معیشت مردم است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در روزهای گذشته اتاق بازرگانی تهران در گزارشی مدعی شده بود که درآمدهای حاصل از صادرات نفت ایران به چین در 7 ماه نخست سال جاری میلادی (2021) کمتر از 11 میلیون دلار بوده است. بر این اساس اگر قیمت هر بشکه نفت را 50 دلار در نظر بگیریم، یعنی متوسط صادرات نفت ایران به چین روزانه هزار بشکه بوده است (جدول 1).
جدول 1-آمار اتاق بازرگانی تهران
پس از انتشار این گزارش، رسانههای غربگرای داخلی و خارجی با استناد به اعداد و ارقام ذکر شده توسط اتاق بازرگانی شروع به طرح ادعاهای خود مبنی بر "همراهی کامل چینیها با تحریمهای آمریکا" و "استفاده چین از ایران به عنوان یک کارت بازی برای امتیازگیری از آمریکا" پرداختند.
خبرگزاری فارس در گزارشی با عنوان «آدرس غلط جدید جریانِ تحریف درباره تحریمها/ آیا چین واردات نفت از ایران را متوقف کرده است؟» توضیحات مفصلی درباره چرایی کذب بودن اعداد و ارقام اتاق بازرگانی ارائه کرده است.
تاکنون اتاق بازرگانی تهران درباره اعداد و ارقام خود مبنی بر میزان فروش نفت ایران به چین به هیچ مرجع و منبع معتبری استناد نکرده است و هنوز معلوم نیست که این ادعاها بر چه مبنایی در فضای رسانهای کشور مطرح میشود. البته این احتمال وجود دارد که این اتاق اعداد خود را بر مبنای آمار اداره کمرگ چین اعلام کرده باشد.
اما با این وجود قطعا اعضای خود اتاق بازرگانی و مابقی فعالین این حوزه در جریان هستند که اداره گمرک چین در راستای همکاری و هماهنگی کامل با ایران برای دور زدن تحریم و جلوگیری از هزینهتراشی آمریکاییها، ماهانه آمار صادرات نفت ایران به این کشور را صفر اعلام میکند، نه اینکه آمار واقعا صفر یا تقریبا صفر باشد.
در این راستا خبرگزاری فارس با مراجعه به موسسات معتبر بینالمللی که رصد نفتکشها و تولیدات نفت ایران را انجام میدهند، اعداد و ارقام حدودی صادرات نفت ایران به چین را به دست آورد که در جدول 2 آورده شده است. البته باید توجه داشت که این اعداد و ارقام از مقدار واقعی صادرات نفت ایران به چین کمتر است، زیرا در شرایط تحریم ایران بخشی از نفت خود را به صورت چراغ خاموش و از طریق سایر کشورها صادر میکند که قابل شناسایی و رهگیری نیست.
پیگیریهای خبرگزاری فارس نشان میدهد که موسسه تانکر ترکرز اعداد و ارقام با تقریب بهتری را نسبت به رقم واقعی صادرات نفت ایران به چین ارائه کردهاند و در سال جاری میزان صادرات نفت و میعانات گازی ایران به چین بیش از یک میلیون بشکه در روز بوده است.
جدول 2- میزان صادرات نفت ایران به چین
*وقتی رسانههای جریان تحریف درباره تحریمها دست به تقطیع و تحریف مصاحبهها میزنند
نکته جالب توجه اینکه رسانههای غربگرای داخلی برای تخریب روابط ایران و چین در اذهان مردم کشور نه تنها نسبت به اعلام اعداد و ارقام بدون مرجع اقدام میکنند، بلکه مصاحبههای رسمی با مقامات مرتبط با موضوع تجارت ایران و چین را نیز تقطیع کرده و به صورت وارونه جلوه میدهند.
در این راستا یکی از سایتهای خبری که استارت شبههپراکنی درباره میزان صادرات نفت ایران را به چین را زد و سپس در فضای مجازی آن را پخش و توزیع کرد در مصاحبهای به نقل از مجیدرضا حریری، رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین به گونهای صحبتها را منتشر کرده و تیتر خبری را تنظیم میکند که گویا ایشان این اعداد و ارقام را تایید کرده است و میگوید نباید این اعداد و ارقام منتشر میشد (تصویر 1).
تصویر 1- تیتر انتخابی برای مصاحبه تقطیع شده با حریری در یکی از سایتهای خبری
در این راستا مجیدرضا حریری رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین در توضیح مصاحبه منتشر شده از خود میگوید: «یک سایت خبری در این مورد گفتوگویی با من داشت اما آن را به طور کامل منتقل نکردند و مفهوم به طور کامل تحریف شده است. آمار فروش نفت ایران به طور کلی محرمانه است، در نتیجه ما هیچ آماری از فروش نفت ایران نه در داخل کشور و نه در منابع خارجی نداریم».
وی افزود: «آنچه که در گزارش مرکز پژوهشهای اتاق بازرگانی تهران منتشر کرده بر اساس آمار گمرک چین است. چین تنها کشوری است که به طور رسمی اعلام کرده که ما تحریمهای یکجانبه آمریکا را نمیپذیریم. این کشور به نشانه نپذیرفتن این تحریمها بخشی از نفتی که از ایران میخرد را به طور رسمی در آمار منتشره خود اعلام میکند. اما میزان فروش ما در دنیا قطعا بیشتر از این ارقام است و قطعا یکی از مقاصد عمده آن میتواند چین باشد. ما راههایی برای دور زدن تحریم داریم که خریداران باید رد و اثر خرید نفت از ایران را باید پاک کنند».
* دُم خروس جریان تحریف درباره تحریمها بیرون زد
اما فارغ اینکه سایتهای خبری جریان تحریف اعداد و ارقام کذب درباره صادرات نفت ایران به چین منتشر میکنند و برای جریانسازی رسانهای اقدام به تقطیع و تحریف مصاحبههای مقامات مسئول میکنند، بد نیست با توجه به تحولات اخیر به یک سوال دیگر نیز پاسخ دهند.
در روزهای گذشته رویترز در خبری اختصاصی به نقل از مقامهای آمریکایی و اروپایی گزارش داده که ایالات متحده به صورت دیپلماتیک در خصوص کاهش خرید نفت خام ایران با چین تماس گرفته است. یک مقام ارشد آمریکایی که به دلیل حساسیت این موضوع خواست نامش فاش نشود، روز سهشنبه به این خبرگزاری گفت: «ما از خریدهای نفتی شرکتهای چینی از ایران آگاه هستیم. با این حال، ما به صورت دیپلماتیک با چینیها به عنوان بخشی از گفتوگوی خود در خصوص سیاست ایران برخورد کردهایم و فکر میکنیم به طور کلی، این روش موثرتری برای رسیدگی به نگرانیهای ما است».
همچنین یک مقام اروپایی هم به خبرگزاری رویترز خبر داد، کاهش خرید نفت ایران یکی از موضوعاتی بود که «وندی شرمن» قائم مقام وزارت خارجه آمریکا در سفر اواخر ماه جولای به چین آن را مطرح کرده است.
تصویر 2
در پاسخ به این اظهارات مقامات آمریکایی برای جلوگیری از همکاری چین با ایران در موضوع صادرات نفت، «هوآ چوانیینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین اظهار داشت: «چین و ایران همواره با رعایت اصول برابری و منفعت متقابل، رابطه برد-برد و تجاریسازی همکاری کردهاند. چین قاطعانه با هرگونه تحریم یک جانبه مخالف است و از ایالات متحده میخواهد تا در اسرع وقت از اعمال قوانین داخلی خود (در خصوص تحریمهای یکجانبه ایران) بر نهادها و اشخاص طرف ثالث دست بردارد».
تصویر 3
حال سوال این است که اگر طبق ادعای رسانههای جریان تحریف، میزان صادرات نفت ایران به چین روزانه هزار بشکه است، پس دلیل آشفتگی و سردرگمی آمریکاییها و درخواست از چین برای کاهش همکاریها چیست؟ آیا امریکاییها برای صادرات روزانه هزار بشکه در روز نفت ایران نگران هستند یا اینکه اعداد و ارقام صادرات نفت ایران به چین حتی از دوران قبل از تحریمها هم فراتر رفته و به بیش از یک میلیون بشکه در روز رسیده است؟
نکته جالب اینکه ابتدا برخی رسانههای داخلی درباره به صفر رسیدن صادرات نفت ایران به چین شبههپراکنی میکنند تا اذهان عمومی را نسبت به این موضوع مخدوش کنند و سپس آمریکاییها در لایه دیپلماتیک وارد دیالوگ با چینیها میشوند تا بتوانند در فضای رسانهای ایجاد شده استفاده کرده و از ارقام بالای صادرات نفت ایران بکاهند. حالا شما بفرمایید چه کسانی جاده صافکن اثرگذاری تحریمهای آمریکا در داخل کشور هستند؟