ماجراهای تمام نشدنی علی باقری و اصول تشریفات دیپلماسی؛ این قسمت پشت کردن به پرچم مقدس کشورمان۸-آبان-۱۴۰۰
رژیم نامشروع ولایت فقیه که بیش از ۴۲ سال پشت به مردم کرده ومطالبات شان را نادیده گرفته وحق وحقوق شان را پایمال نموده و منابع وذخایر کشورراغارت و نابود کرده است پشت به پرچم کردنش یک امرعادیست.
علی باقری، معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان که به تازگی در این سمت منصوب شده است، در همین ایام کوتاه با حواشی فراوانی در رابطه با آداب و اصول دیپلماسی به ویژه در حوزه تشریفات رو به رو شده است؛ حواشی مهمیکه البته در مورد آنها نظرات متفاوتی وجود دارد.
«بازتاب»؛ آرش خداپرست- به تازگی و در دیداری که علی باقری با وزیر امور خارجه بلژیک در بروکسل داشته است، تصویری توسط دوربین عکاسان ثبت و در رسانهها منتشر شد که انتقادات فراوانی را نسبت به معاون سیاسی جدید وزارت امور خارجه به وجود آورد.
در این تصویر که در کاخ اگمونت ثبت شده است، مشاهده میشود که تئودورا گنتزیس، دبیرکل وزیر خارجه پادشاهی بلژیک در کنار پرچم بلژیک ایستاده است، اما از آنسو علی باقری معاون وزیر خارجه کشورمان بدون توجه به اصول تشریفات و زبان بدن رو به رو پرچم مقدس کشورمان ایستاده و اجازه ثبت تصویر پرچم ایران در عکس را نداده است.
انتشار این تصویر در فضای مجازی و رسانهها انتقادات فراوانی را علیه این مقام مسئول کشورمان به وجود آورده است و همانطور که اشاره شد برخی این اقدام را ناشی از بی توجهی و ناآگاهی وی نسبت به اصول تشریفات و زبان بدن عنوان کردند.
این اتفاق البته تنها حاشیه سفر اخیر علی باقری به بروکسل نبود و به او در این سفر همچنین انتقاداتی در مورد قرار دادن خودکار در جیب کت و نیز نحوه بستن دکمههای کت وارد شد.
حواشی مورد اشاره زمانی رنگ و بوی جدی تری به خود گرفت و اصرار برخی مبنی بر ناآگاهی او و یا تیم تشریفات به این نوع مسائل را جدی تر کرد که دیدیم در هفتههای گذشته نیز تصویری از همین مقام مسئول با پرچم برعکس کشورمان روی خروجی رسانهها قرار گرفت.
به طور مشخص در تاریخ ۱۳ مهرماه سال جاری نیز پرچم ایران در دیدار معاون سیاسی وزارت خارجه کشورمان با همتای پاکستانی خود به صورت وارونه قرار گرفته بود و هر چند این اتفاق با اعتراض هیئت دیپلماتیک ایران روبرو شد اما نشستن باقری کنی معاون پشت میزی با پرچم وارونه ایران نوعی بی توجهی به مسائل مهم دیپلماتیک محسوب شد و انتقادات فراوانی را در کشور علیه او به همراه داشت.
البته با انتشار این نوع انتقادات برخی از مدافعان و تیم رسانه ای منتسب به علی باقری و گفتمان وی در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی تلاش میکنند این نوع رفتار عجیب دیپلماتیک را امری طبیعی و مرسوم میان مسئولان وزارت خارجه ایران قلمداد کنند و برای اثبات ادعای خود در حال انتشار تصاویری از وزرای خارجی قبلی کشورمان در شبکههای اجتماعی به ویژه توئیتر هستند.
با این حال موضوع مهم در این باره که نباید نسبت به آن غافل شد این است که رخ دادن چنین اشتباهاتی در گذشته حتی اگر واقعاً اتفاق افتاده باشد، دلیل و بهانه خوبی برای تکرار چنین رفتاری در دوران جدید نیست.
البته نکته مهم دیگر نیز آن است که چه بسا به واسطه حجم زیاد کار، شخص معاون سیاسی دقت کافی برای در نظر گرفتن چنین ملاحظاتی را نداشته باشد، اما اینجا نمیتوان از کوتاهی رئیس تشریفات و سایر مسئولان همراه به سادگی عبور کرد.
به هر صورت تکرار چنین خطاهای فاحشی آن هم در بازه زمانی کوتاه نگران کننده است و باید دستگاه خارجی کشورمان با جدیت نسبت به اینگونه رفتار حساس باشد و جلوی تکرار آنها را بگیرد؛ انتظاری که زمان در مورد انجام و یا عدم انجام آن قضاوت خواهد کرد.