گزیده خبرهای 21 فروردین – 95 قسمت -7

گزیده خبرهای  21 فروردین – 95 قسمت -7
خبر ويژه 
هاشمي از توئيت رضايت داشت
مشاور هاشمي رفسنجاني نوشت: مسئول سايت به خود من گفت وقتي اين توئيت را انتخاب کردم و بازتاب و آمار ديدن آن را خدمت آيت الله گزارش دادم، اعلام رضايت کردند.    به گزارش جهان نيوز، غلامعلي رجايي که در رسانه هاي اصلاح طلب به عنوان منبع موثق ارائه صحيح ترين اخبار از آقاي هاشمي شناخته مي شود، طي يادداشتي در روزنامه شرق، اعتراف جالبي درباره مديريت توئيتري منتسب به آقاي هاشمي کرده است!
    
نزديکان آقاي هاشمي طي چند روز اخير، تلاش زيادي کردند که او را از زير بار جمله معنادار «دنياي فردا، دنياي گفتمان هاست نه موشک ها...» که در توئيتر منتشر شده بود، برهانند، ولي يادداشت امروز غلامعلي رجايي حاوي يک نکته قابل تامل تر است.    مشاور هاشمي در بخشي از اين يادداشت در توجيه عدم انتساب توئيت مذکور به هاشمي و تبليغ آن در سايت رسمي وي نوشته است: «ايشان بر سايتشان نظارت دوري دارند و سايتشان تحت نظارت فرزند ارشدشان مهندس محسن هاشمي و با کمک بعضي مشتاقان هاشمي- نظير مسئول فعلي سايت- اداره مي شود و آيت الله به دليل پرداختن به مسائل کلان کشور و مجمع و منطقه و... فرصت رسيدگي به چنين امور جزئي و ورود به چنان موردهايي را نداشته و ندارند و ديگر اينکه ايشان همان گونه که گفته اند، اساساً توئيتي ندارند و هرکس ادبيات اين توئيت ها را که منسوب به ايشان است نگاه کند، درمي يابد ادبيات به کار رفته در اين توئيت ها ادبيات هاشمي نيست. مثل توئيتي که در مرگ مرحوم آيت الله طبسي منتشر شد که: خداحافظ رفيق روزهاي سخت!»    رجايي اما در ادامه نکته قابل توجهي را درباره رضايت هاشمي از توئيت «خداحافظ رفيق روزهاي سخت!» که انتخابي و غيرهماهنگ شده با وي بوده مي نويسد: «مسئول سايت به خود من گفت وقتي اين توئيت را انتخاب کردم و بازتاب و آمار ديدن آن را خدمت آيت الله گزارش دادم، اعلام رضايت کردند.»(!)
    
در کنار اعلام رضايت آقاي هاشمي از توئيت هاي اينچنيني که بازتاب و آمار قابل توجهي دارد، يک نکته قابل تامل اين است که توئيت مربوط به موشک ها نيز از همان ساعات اوليه با بازتاب و آمار قابل توجهي روبه رو شد و طبيعتاً مدير سايت بايد گزارش اين توئيت جنجالي را به جناب هاشمي داده باشد. اگر اينگونه است که ظاهراً طبق اعتراف مشاور ايشان بايد روال همين باشد، بنابراين آقاي هاشمي روزهاي متعددي براي تکذيب يا تصحيح آن فرصت داشته اند!
    
از سوي ديگر وقتي نزديکترين افراد به آقاي هاشمي مسئوليت تبليغات رسانه اي او را برعهده دارند، عدم هماهنگي و ندانستن مواضع به روز وي، قابل قبول نيست.    اعلام رضايت هاشمي از توئيت کذايي در حالي است که وي بعد از گسترش اعتراض عمومي، عليه همان توئيت موضع گيري کرده بود. به گزارش دفتر هاشمي وي در اين موضع گيري که در ضمن يک ديدار نوروزي اتخاذ شد، گفته بود: تقويت قدرت موشکي کشور را لازم مي دانم.
ميركاظمي: افزايش توليد نفت نياز به «داد زدن» نداشت
وزير اسبق نفت با انتقاد از ديپلماسي ضعيف وزارت نفت در دوران سقوط قيمت نفت، از حذف سقف توليد اوپک به عنوان يکي از دلايل ناکارآمدي ديپلماسي وزارت نفت نام برد.    سيدمسعود ميرکاظمي در گفتگو با مهر در تشريح مهمترين دلايل نوسان قيمت نفت در بازار، گفت: ايران به تنهايي نمي تواند قيمت جهاني نفت را بالاببرد ولي اگر به موقع اقدام مي کردند مي توانستند از کاهش قيمت جلوگيري کنند.    عضو کميسيون انرژي مجلس با اعلام اينکه در شرايط فعلي برخي کشورها همچون ونزوئلا، تعدادي از کشورهاي آفريقايي و حتي عراق به دليل همسويي با منافعشان با نقطه نظرات ايران در اوپک همراهي مي کنند، تصريح کرد: ولي امروزه همه کشورها به دليل کاهش قيمت ها دچار مشکل شده اند، زيرا عرضه مازاد نفت در جهان بستري را فراهم کرد که حرکت «سعودي- آمريکايي» اتفاق بيفتد و آن هم کاهش قيمت نفت است که بر ايران، روسيه، سوريه فشار وارد کرده است.    وزير اسبق نفت با تاکيد بر اينکه با سقوط قيمت نفت، ايران نبايد با عربستان همراهي مي کرد، زيرا اگر الان ايران بخواهد تصميمي بگيرد، سعودي ها با ايران همراهي نخواهند کرد، افزود: به عنوان نمونه، اگر ايران الان بخواهد روي رعايت سهميه بندي تاکيد کند در حالي که خودش کمتر از سهميه توليد مي کند و اعضايي مانند عربستان بيش از سهميه نفت توليد مي کنند، قطعا آنها همراهي نخواهند کرد.
        
آتش زدن به سرمايه ملي
    
ميرکاظمي درباره افزايش توليد نفت ايران در دوران پساتحريم بيان کرد: الان توجيه مي کنند که بايد سهم بازار را به دست آوريم در حالي که اول بايد قيمت واقعي را پيدا کنيم؛ وگرنه اين قيمت ها آتش زدن به سرمايه ملي کشور است، زيرا اين اعداد و ارقام با هيچ معادله اقتصادي جور در نمي آيد.    ميرکاظمي ادامه داد: اگر ايران بخواهد افزايش توليد نفت دهد نياز به داد زدن ندارد و داد زدن يعني اي مردم کشور بدانيد اينها نتايج برجام است و از آن طرف نمي گويند وقتي ما قيمت را روي مثلا۴۰ دلار حفظ نکرديم و هم اکنون به حدود ۲۰ رسيده است، حتي اگر دو برابر توليد و به بازارعرضه کنيم درآمد ما با شرايطي که روي ۴۰ دلار نگه مي داشتيم، برابري خواهد کرد. به همين دليل تاکيد دارم سرمايه ملي را بايد حفظ کرد و به هر قيمتي افزايش توليد داشته باشيم، دولت بايد جمع بندي کند که اين روال صحيح است يا خير.
    
وي ادامه داد: در دوران اصلاحات که قيمت نفت پايين بود، کارشناسان اوپک گفته بودند که ما به وزير نفت پيشنهاد کرديم به دليل مازاد عرضه به کاهش توليد اوپک راي دهد، اما در نهايت وزير نفت به افزايش توليد راي داد و وقتي در مصاحبه اعلام کرد که نظر کارشناسان را اجرا کرده ام، کارشناسان تاکيد کردند که نظر ما کاهش توليد بوده است. ميرکاظمي با تاکيد بر اينکه اسناد اين صحبت ها موجود است افزود: به همين دليل چند سال دولت اصلاحات از درآمد مناسب نفتي برخوردار نبود.
    
عضو کميسيون انرژي مجلس ادامه داد: در شرايط فعلي نيز ايران بايد زماني که قيمت نفت به زير ۱۰۰ دلار سوق داده مي شد، درخواست نشست اضطراري مي کرد، زيرا زماني که قيمت نفت از حدود ۱۳۰ دلار شروع به کاهش کرد، اعضا تاکيد داشتند وقتي به زير ۱۰۰ دلار برسد نشست اضطراري تشکيل مي دهيم، زيرا ۱۰۰ دلار قيمت مناسبي است اما قيمت به زير ۱۰۰ دلار رسيد و درخواست نشست اضطراري انجام نشد و در نهايت نيز در جلسه وقتي تشکيل شد که قيمت نفت خيلي پايين بود.
    
وزير اسبق نفت اظهار داشت: در آخرين نشست اوپک تصميم گرفته شد سقف توليد را بردارند، يعني اگر قبلاعربستان محدوديتي براي افرايش توليد کشورش قائل مي شد بنا بر ضرورت رعايت سهميه ها در اوپک بود. با اين مصوبه اي که دادند، عربستان مي تواند هر مقدار مورد نظرش است، توليد و عرضه کند.
    
ميرکاظمي با بيان اينکه هم اکنون حدود ۲ تا ۲.۵ ميليون بشکه مازاد عرضه نفت داريم و حداقل ايران مي توانست به اين پيشنهاد راي ندهد تا سقف توليد قبلي باقي بماند، گفت: از طرف ديگر با وجود تذکر در مجلس شوراي اسلامي مبني بر اينکه اگر قرار است افزايش توليد داشته باشيم اين کار بدون سر و صدا انجام شود و مسئله سهميه بايد در اوپک حل شود، ولي موضوع را رسانه اي کردند که به سرعت روي قيمت تاثير گذاشت. 
    
وي در ادامه تاکيد کردعربستان هنوز سياست هاي خود را دنبال مي کند و اگر قرار بود اتفاق خاصي در مذاکره با روسيه بيفتد بايد آنها را به اوپک دعوت مي کردند. اينکه عربستان و قطر مذاکره کنند معلوم است ماحصلش چيست؛ اينها کشورهايي نيستند که منافع ملي خود را حفظ کنند، بلکه بيشتر منافع کشورهاي مصرف کننده را در نظر مي گيرند تا بتوانند تاج و تخت خود را حفظ کنند.
خسارت رانش زمين در لاهيجان
به دليل بارش شديد باران و رانش زمين به 10 خانه در روستاي کوهپايه اي سوستان لاهيجان آسيب وارد شد.    فرماندار لاهيجان گفت: در اين حادثه 3 خانه تخريب شد و ساکنان اين خانه مجبور به ترک روستا شدند.    کاظم کسرايي افزود ميزان خسارت مالي رانش زمين در روستاي سوستان در دست بررسي است.
انهدام باند قاچاق مواد مخدر
    خرم آباد- خبرنگار کيهان: رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر لرستان گفت: در پي دريافت اطلاعاتي مبني بر جابجايي محموله مواد مخدر توسط باند سوداگر مرگ با 4 دستگاه سواري زانتيا و پژو از استان هاي همجوار به لرستان ماموران با تشکيل اکيپ ويژه در محورهاي ورودي استان مستقر شدند.    سرهنگ هيبت الله فرخي افزود: در همين ارتباط 101 کيلوگرم ترياک کشف و اعضاي 6 نفره باند سوداگران مرگ دستگير شدند.
        نشست زمين، نيسان را بلعيد
    مشهد- فارس: مدير روابط عمومي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري مشهد عصر پنج شنبه گفت: نشست زمين در منطقه آبکوه مشهد يک دستگاه خودرو نيسان به داخل زمين فرو رفت.    حسين خاکپور از نشست زمين در خيابان تکتم شمالي مشهد به علت نامعلومي خبر داد و افزود: با اتفاق افتادن اين حادثه يک دستگاه خودرو نيسان حامل 2 تن بار مرغ به داخل زمين فرو رفت که با اعلام به سازمان آتش نشاني ماموران ايستگاه شماره 3 در محل حادثه حاضر شدند.    وي ادامه داد: به دليل نامعلومي به طور تقريبي حفره اي با قطر 3×2 و عمق 2 متر از سطح کوچه نشست کرده بود که سبب فرو رفتن چرخ عقب خودروي نيسان به داخل زمين شده بود.    خاکپور تصريح کرد: ماموران آتش نشاني با استفاده از خودرو جرثقيل، ست هيدروليک و الوار چيني اقدام به رهاسازي خودرو بدون وارد آمدن خسارت مالي کردند.
    باند کلاهبرداري فرو پاشيد
    خرم آباد- فارس: رئيس پليس آگاهي لرستان از دستگيري 5 کلاهبردار و کشف مواد غذايي به ارزش يک ميليارد و 100 ميليون ريال در اين استان خبر داد.    عباس نظري با اشاره به اينکه در پي مراجعه تعدادي عمده فروش مواد غذايي به پليس آگاهي لرستان و اعلام اينکه افرادي با روش هاي متقلبانه مقاديري مواد غذايي به ارزش يک ميليارد و 100 ميليون ريال از آنان کلاهبرداري کرده اند، گفت: موضوع به صورت ويژه در دستور کار کارآگاهان پليس قرار گرفت.    وي با بيان اينکه ماموران با کارهاي اطلاعاتي اعضاي باند کلاهبرداري را در شهرستان خرم آباد شناسايي و 5 نفر را دستگير کردند، اظهار داشت: متهمان به بزه انتسابي اعتراف و 16 فقره کلاهبرداري از آنان کشف شد و به مراجع قضايي معرفي شدند.