اوین نامه ی
کیهان 21 فروردین -95
رونمايي آمريكا از برجام 2 ، مهار قدرت منطقه اي ايران
جان كري در بحرين تشريح كرد
جان كري در بحرين تشريح كرد
آیا ادعای قدرت منطقه
داشتن به معنی ایجاد روابط دیپلماتیک باکشور های همجوار ومنطقه وجهان است . همچنین
تلاش برای ایجاد روابط مسالمت آمیز آمیز
وصلح و ثبات و امنیت در کشور ومنطقه وجهان است .همینطور برآوردن مطالبات مردم ودفاع از منافع ملی وایجاد
اشتغال و افزایش تولید و تقویت ساختارهای صنعتی و نفتی و گازی و کشاورزی وتولیدی وکاهش اختلاف طبقاتی و تورم وگرانی و برطرف کردن
فقرو بیکاری ومانع شدن از فرار مغزع در کشوراست .یا قدرت ملی ومنطقه ای باید کوشش
برای کاهش ضریب سرکوب و سانسور و بازداشت وشکنجه وشلاق و اعدام درداخل کشور شود ونه قدرت به منزله ی سیاست کشور فقط صدور تروریسم و ارتجاع وبحران به برون مرز
ومداخله گری درامور داخلی کشورهای منطقه وهمسایه و تلاش برای جنگ افروزی وناامنی وبی ثباتی منطقه و آزمایش موشکی با
شعار اسراییل بایدمحوگردد باشد.
وزير خارجه آمريکا که به بحرين رفته بود، مهار قدرت منطقه اي
ايران را گام بعدي آمريکا پس از توافق هسته اي عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، وزير خارجه آمريکا با تاکيد بر اينکه چالش ها در روابط با ايران همچنان باقي است هدف باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا از ديدار با سران کشورهاي عرب خليج فارس را در نشست کمپ ديويد، بررسي چگونگي حرکت پس از توافق هسته اي و پيگيري تغيير رفتارهاي ايران در رابطه با فعاليت هاي ديگر تهران اعلام کرد.
جان کري در نشست خبري با همتاي بحريني خود در منامه پايتخت بحرين گفت: هيچ کسي ادعا و وانمود نکرد که (با توافق هسته اي با ايران) ديگر چالش هايي که مي دانستيم وجود دارد به يک باره برطرف شود.
کري افزود: بنابراين ما اکنون اميدواريم به علت اينکه توافق هسته اي را پشت سر گذاشته ايم، مسائل ديگر در کانون گفتگوهاي ما قرار گيرد. البته ما کاملاروشن و شفاف گفته ايم هر جايي که قطعنامه شوراي امنيت همچنان نقض شود يا فعاليت هاي اخلال گرانه در اين منطقه ادامه داشته باشد يا فعاليت ها با هدف ايجاد ناامني و اخلال در کشور ديگري انجام شود، ما با کشورهاي منطقه در تلاش ها براي محافظت از امنيت و منافع درازمدت منطقه متحد هستيم و همچنين در تلاش هاي دوستان و متحدانمان در دفاع از کشورهاي خود، در کنار آنها ايستاده ايم.
وي افزود: پس از توافق هسته اي نوبت رسيدگي به سياست هاي منطقه اي ايران و حمايت اين کشور از تروريسم است.
جان کري در گفت وگو با همتاي بحريني خود براي چندين بار در هفته هاي بعد از اجراي برجام کليد واژه هايي همچون « درخواست تغيير رفتار ايران» و « در کانون گفت وگو قرار گرفتن مسايل ديگر ميان ايران و آمريکا» را تکرار کرد. پيش از وي نيز اوباما و ديگر مقامات و معاونان دخيل در سياست خارجي دولت آمريکا نيز چنين اظهاراتي را مطرح کرده بودند که نشان از اقدام و برنامه ريزي هماهنگ براي وادار کردن مسولان دولت ايران براي ايجاد مذاکرات در خصوص مسائل ديگري (که به طور حتم برنامه موشکي و حمايت از جنبش هاي مقاوم منطقه خواهد بود) بر سر ميز مذاکره بنشيند.
با توجه به مطرح شدن برنامه برخي از مقامات دولت يازدهم در اراده براي آغاز برجام 2 چنين القا مي شود که گويا طرف آمريکايي قصد دارد اين بار با گروکشي و نگه داشتن لغو تحريم هاي هسته اي، دولت يازدهم را وادار به مذاکره بر سر مسائلي کند که خط قرمز نظام اند و بارها مقام معظم رهبري در فرمايشات خود بيان داشته اند که کسي اجازه مذاکره با آمريکا بر سر مسائلي به جز هسته اي را ندارد.
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در اولين روز از سال 1395 در اجتماع انبوه و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي عليه السلام تاکيد کردند: ما مشکلات ديگري داريم، اختلافات زيادي با آمريکا داريم، اين اختلافات را بايد حل کنيم، اين اختلافات بايستي تمام بشود؛ حالادر حلّ اين اختلافات، فرض بفرماييد که ملّت ايران مجبور باشد از اصول خود صرف نظر کند، از خطّ قرمزهاي خود هم صرف نظر کند، بکند؛ طرف مقابل از اصول خود و ارزش هاي خود تنازل نمي کند لکن اگر لازم شد، ما بايد تنازل کنيم تا مشکلات را برطرف کنيم؛ تا در نتيجه کشور بتواند از ظرفيت هاي خود استفاده کند و مثلاً به يک اقتصاد برجسته اي مبدّل بشود. حرفشان اين است. بنابراين در قضيه هسته اي توافق شد و اسم اين را گذاشتيم «برجام»؛ برجام ديگري در قضاياي منطقه، برجام ديگري در قضاياي قانون اساسي کشور؛ برجام ۲ و ۳ و ۴ و الي غيرذلک بايستي به وجود بيايد تا ما بتوانيم راحت زندگي کنيم. اين منطقي است که سعي مي کنند اين منطق را در بين نخبگان جامعه و از سوي نخبگان جامعه به افکار عمومي جامعه منتقل کنند. معناي اين حرف چيست؟ معناي اين حرف اين است که جمهوري اسلامي از مسائل اساسي اي که به حکم اسلام و به حکم برجستگي هاي نظام جمهوري اسلامي پايبند به آنها است، صرفِ نظر کند: از مسئله فلسطين صرف نظر کند، از حمايت از مقاومت در منطقه صرفِ نظر کند، از مظلومان منطقه - مثل ملّت فلسطين، مثل مردم غزّه، مثل مردم يمن، مثل مردم بحرين- پشتيباني و حمايت سياسي نکند، و نظام جمهوري اسلامي با تعديل خواسته هاي خود، خود را به آنچه طرف مقابل يعني آمريکا به دنبال تحقّق آن است، نزديک بکند. معناي اين حرف اين است که همچنان که امروز بعضي از کشورهاي منطقه و دولت هاي منطقه، علي رغم حکم اسلام و علي رغم خواست ملّت هايشان با رژيم صهيونيستي کنار آمده اند و مسئله فلسطين را تحت الشّعاع مسائل ديگر قرار داده اند، جمهوري اسلامي هم به همين ترتيب عمل کند؛ معنايش اين است که همچنان که امروز بعضي از دولت هاي عربي با کمال وقاحت، دست دوستي به سمت دشمن صهيونيستي دراز مي کنند، جمهوري اسلامي هم با دشمن صهيونيستي کنار بيايد و آشتي کند.
مقام معظم رهبري تصريح کردند: البتّه قضيه به اينجاها ختم نمي شود؛ معناي آنچه در آن تحليل سياسي دشمن ادّعا مي شود، اين است که اگر ميل آمريکا است، جمهوري اسلامي حتّي از ابزارهاي دفاعي خود هم صرفِ نظر کند. مي بينيد که بر روي مسئله موشک ها چه جنجالي در دنيا به راه انداخته اند که چرا جمهوري اسلامي موشک دارد، چرا موشک دوربُرد دارد، چرا موشک هاي جمهوري اسلامي هدف را دقيق مي زنند و هدف قرار مي دهند، چرا آزمايش کرديد، چرا تمرين نظامي مي کنيد، و چرا و چرا و چرا.
عربستان، پيشتاز صلح آفريني در يمن است
جان کري همچنين در بخشي ديگر از سخنان خود، ايران را به جنگ افروزي در يمن متهم کرد و مدعي شد عربستان، پيشتاز صلح در اين کشور عربي است.
وي گفت: «ايران بايد به جاي جنگ افروزي در يمن، نقش مثبت (در اين کشور) ايفا کند.»
وزير خارجه آمريکا که کشورش از حاميان رژيم عربستان از زمان جنگ افروزي رياض عليه يمن بوده، در ادامه گفت: «عربستان، در استقرار صلح در يمن، نقش پيشتاز داشته است.»
اظهارات کري در حالي مطرح شده که ديده بان حقوق بشر روز پنجشنبه اعلام کرد که ائتلاف عربستان سعودي در حمله مرگبار ماه گذشته به بازار «مستبا» يمن که 120 کشته برجا گذاشت، از بمب آمريکايي استفاده کرد. از اين رو ديگر برکسي پوشيده نيست که مسبب آتش افروزي ها در يمن آل سعودند که در اين کشتارها نيز همواره با چراغ سبز آمريکا مواجه شده اند.
همچنين به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، جان کري وزير خارجه آمريکا در ادامه صحبت هاي ضد ايراني خود بعد از ديدار با اعضاي شوراي همکاري خليج فارس گفت که واشنگتن آماده کار با ايران براي حل و فصل موضوع آزمايش هاي موشکي اين کشور است.
براساس اين گزارش، اظهارات جان کري بعد از ديدار وي با وزراي خارجه 6 کشور عضو شوراي همکاري خليج فارس مطرح شد، جايي که کري تلاش کرد نگراني هاي کشورهاي خليج فارس نسبت به توافق هسته اي ميان ايران و گروه 1+5 را رفع کند و درباره گرم تر شدن روابط ميان دو کشور مذاکره کند.
کري با بيان اينکه آمريکا با کشورهاي خليج فارس عليه آزمايش هاي موشکي ايران متحد است افزود: آمريکا و شرکايش به ايران مي گويند که آماده همکاري براساس ترتيبات جديد براي حل و فصل مسالمت آميز موضوع آزمايش هاي موشکي ايران هستيم.
آسوشيتدپرس در ادامه نوشت: جان کري بدون اينکه جزئيات بيشتري ارائه کند اضافه کرد که ايران بايد اول از همه روشن کند که آماده کاهش چنين فعاليت هايي است و نيات و اهداف خود را از اين موضوع مشخص کند.
گفتني است که آمريکا و کشورهاي فرانسه، انگليس و آلمان اخيرا طي نامه اي به شوراي امنيت سازمان ملل آزمايش هاي موشکي اخير ايران را نقض قطعنامه 2231 خواندند و خواستار اتخاذ اقدامات لازم در اين زمينه شدند. اين درحالي است که روسيه تاکيد مي کند که آزمايش هاي موشکي ايران نقض هيچ کدام از قطعنامه هاي سازمان ملل نيست.
کري در ادامه نشست خبري خود با همتاي بحريني گفت از جمله مسائلي که من و وزير خارجه بحرين درباره آنها گفت وگو کرديم، تحولات اخير مرتبط با سوريه، دورنماي حل مسئله يمن بود. ما همچنين درباره نبرد عليه گروه هاي تروريستي و به طور خاص درباره داعش گفت وگو کرديم.
وزير خارجه آمريکا ضمن اظهار بي اطلاعي از نوع تسليحاتي که رژيم سعودي عليه مردم بي دفاع يمن به کار مي گيرد و پس از يکسال از تجاوز وحشيانه سعودي ها و ناتواني رياض در رسيدن به اهدافش گفت واشنگتن ترجيح مي دهد همه تيراندازي ها و گلوله باران ها متوقف شود و آنها آتش بسي کامل برقرار کنند و درباره ساختار احتمالي دولت جديد به توافق برسند.
جان کري درباره حمله هوايي ماه گذشته به بازاري در يمن که 119 کشته بر جا گذاشت گفت:« درباره يمن ، من اطلاعات دقيقي درباره آنچه رخ داده است ندارم، من هيچ سندي در رابطه با اينکه چه سلاحي استفاده شده يا نشده است، ندارم. در هر حال سوالاتي مطرح است. چيزي که مي توانم درباره يمن بگويم اين است که ما يعني آمريکا و من شخصا، در هفته هاي گذشته بارها در گفت وگوها و نشست ها به منظور برقراري آتش بس کامل در يمن، شرکت داشته ايم. حتي امشب نيز درباره اين موضوع گفت وگو خواهيم کرد. من ديروز و اوايل هفته با وزير خارجه عربستان سعودي درباره اين موضوع صحبت کردم. ما به طور مرتب تلاش مي کنيم اين قضيه را جلو ببريم. البته نمي توانم نگويم که به نظر من منصور هادي (با کارهايي که انجام داده ) برخي از اين تلاش ها را در چند ساعت گذشته پيچيده کرده است.
از تمام ابزارها براي متوقف کردن
برنامه موشکي ايران استفاده مي کنيم
به گزارش رجانيوز ، توماس شانون، معاون وزير خارجه آمريکا نيز در ادامه اظهارات خصمانه جان کري ضد کشورمان در جلسه استماع کميته روابط خارجي سنا درباره اقدامات اخير ايران و اجراي برجام به اداي توضيحات پرداخت.
شانون در اين جلسه استماع گفت: «تاکنون اجراء به خوبي پيش رفته است. اگر ايران به همين مسير در برجام ادامه دهد، مي توانيم به هدفمان دست يابيم».
وي ضمن تاکيد بر پايبندي ايران به تعهداتش بر اساس برجام گفت: مي خواهم بار ديگر تاکيد کنم که برجام اختلافات اساسي ما با ايران را حل نکرده است.
معاون وزير خارجه آمريکا با تکرار ادعاهاي گذشته اين کشور درباره حمايت ايران از تروريسم گفت: «به همين خاطر است که ما تحريم هاي مرتبط با اقدامات بي ثبات کننده ايران در منطقه، شامل حمايت اين کشور از تروريسم، را حفظ کرده ايم».
وي تاکيد کرد که سپاه پاسداران، نيروهاي قدس، وزارت اطلاعات ايران، شرکت هواپيمايي ماهان، حزب الله و بيش از 100 فرد و نهاد مرتبط با ايران هنوز هم تحت تحريم هاي آمريکا قرار دارند.
شانون در ادامه جلسه استماع کميته روابط خارجي سناي آمريکا ضمن ادعاي اينکه برنامه موشکي ايران تهديدي براي امنيت منطقه و جهان است، گفت: «ما به استفاده از تمام ابزار يک جانبه و چندجانبه شامل تحريم ها، هر زمان که لازم باشد، ادامه خواهيم داد تا برنامه موشکي ايران را متوقف سازيم».
وي با اشاره به آزمايش موشکي اخير ايران گفت: «پس از آزمايش موشکي ايران در اکتبر 2015، هشت فرد و سه نهاد درگير در تهيه مواد و ساير تجهيزات براي برنامه موشک هاي بالستيک ايران را تحريم کرديم». شانون با بيان اينکه آزمايش هاي موشکي ايران نقض کننده روح قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل هستند، گفت: «ايران مجموعه ديگر از آزمايش هاي موشکي خطرناک و تحريک کننده را در 24 مارس انجام داد. ما دو نهاد ايراني را که مستقيماً درگير در برنامه موشک هاي بالستيک بودند تحريم کرديم».
شانون در بخش ديگري از اين جلسه با تکرار ادعاهاي واهي گذشته درباره نقض حقوق بشر در ايران گفت: «از سال 2010، ما تحريم هايي عليه 19 فرد و 17 نهاد انجام داده ايم... تحريم هاي مرتبط با حقوق بشر مشمول رفع تحريم هاي برجام نيستند و ما به اعمال دقيق آنها ادامه مي دهيم».
وي همچنين گفت: « شايعه ها و اخباري که در مطبوعات منتشر شده درست نيستند. دولت اوباما قصد ندارد به ايران اجازه دسترسي به نظام مالي آمريکا يا استفاده از دلار در معاملات را بدهد.»
وي همچنين درباره آينده روابط ايران و آمريکا گفت: «درحالي که نگراني هاي ما درباره ايران اساسي هستند، معتقديم که منافع ملي آمريکا ايجاب مي کند گفت وگو با ايران درباره موضوعاتي که اختلاف نظر داريم، ادامه يابد، و در همين حين به استفاده از تمام ابزار در دسترس براي مقابله با اقدامات ايران که مخالف شان هستيم، ادامه مي دهيم».
سردار جزايري: دستگاه ديپلماسي به گستاخي امريکايي ها واکنش قاطعانه نشان دهد
به گزارش ميزان، سردار سيد مسعود جزايري معاون امور بسيج و فرهنگ دفاعي ستاد کل نيروهاي مسلح در واکنش به اظهارات وزير خارجه امريکا پس از ديدار با اعضاي شوراي همکاري خليج فارس مبني بر آمادگي براي همکاري با ايران در حل و فصل موضوع آزمايش هاي موشکي اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران دکترين و راهبردهاي دفاعي بازدارنده و امنيت ساز خود را مستقل از خاص و نيت قدرت هاي مستکبر و بيگانگان طراحي و دنبال مي کند و اجازه دخالت به احدي در اين زمينه را نخواهد داد.
وي افزود: به مدعيان قدرت جهاني يادآوري مي کنيم ملت ايران از بهمن 57 از نقش و تاثير آن ها در تعيين مقدرات دفاعي کشورمان خلع يد کرده اند و نشان داده اند هر دستي که بخواهد در اين زمينه دخالت کند را قطع خواهند کرد.
معاون ستاد کل نيروهاي مسلح با بيان اينکه ظاهرا گوش امريکايي ها به روي حرف حق و خواست ملت ها بسته است و تمايل دارند همواره از موضع زورگويي و قلدرمابانه با کشورهاي مستقل و آزاده سخن بگويند، گفت: براي چندمين بار تاکيد مي شود قدرت موشکي غير قابل مذاکره و از خطوط قرمز ملت ايران بوده و براي توسعه توانمندي هاي دفاعي خود از کسي اجازه نمي گيرد.
سردار جزايري خاطرنشان کرد: به رغم مواضع صريح رهبري معظم و خواست خدشه ناپذير ملت ايران، ظاهرا امريکايي ها همچنان در روياي سريال برجام ها هستند که يکي از آن ها سلب اقتدار دفاعي و تضعيف قدرت موشکي نيروهاي مسلح ما است.
سخنگوي ارشد نيروهاي مسلح با بيان اينکه ملت ايران قرباني تهاجمات آمريکا و متحدان منطقه اي کاخ سفيده بوده و راهبرد خود را بر عدم غفلت راهبردي برابر سياست ها و نقشه هاي آن ها قرار داده است، تصريح کرد: امريکايي ها همچنان در چنبره محاسبات غلط عليه ايران گرفتار هستند. به آن ها توصيه مي کنيم با عينک شفاف و واقع بين به مسائل جهاني به ويژه آنچه در ايران و منطقه مي گذرد نظاره کنند و بدانند مدت ها است که عينک کدخدايي خود را ابرقدرت بلامنازع جهان دانستن زير پاي ملت ها شکسته است.
وي تصريح کرد: اگر امريکايي ها مقداري به هزينه هايي که در دهه هاي اخير در منطقه پرداخته اند بيانديشند، کمي رعايت احتياط را در دستور کار خود قرار خواهند داد.
معاون ستاد کل نيروهاي مسلح با تاکيد بر لزوم برخورد قاطع و شفاف با دخالت امريکايي ها در مسائل ايران به ويژه در حوزه دفاعي گفت: از دستگاه ديپلماسي کشور انتظار مي رود در قبال گستاخي هاي امريکا به ويژه وزير امور خارجه ايالات متحده به موقع و قاطعانه واکنش نشان دهند و با اعلام وحدت راهبردي و اراده ملي در ايران اسلامي براي صيانت، تقويت و توسعه ظرفيت هاي دفاعي و موشکي وجود هرگونه شکاف و دوگانگي در اين زمينه را از ذهن مقامات امريکايي پاک کنند.
وي افزود: به فضل الهي و هدايت هاي حکيمانه مقام معظم رهبري نفوذ جمهوري اسلامي ايران که هم اکنون در فراتر از منطقه توسعه يافته و جوامع بشري را شيفته گفتمان انقلاب اسلامي ساخته است تداوم خواهد يافت و در آينده اي نه چندان دور حقيقت بيداري ملت ها افول سلطه آمريکايي را رقم خواهد زد.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما، وزير خارجه آمريکا با تاکيد بر اينکه چالش ها در روابط با ايران همچنان باقي است هدف باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا از ديدار با سران کشورهاي عرب خليج فارس را در نشست کمپ ديويد، بررسي چگونگي حرکت پس از توافق هسته اي و پيگيري تغيير رفتارهاي ايران در رابطه با فعاليت هاي ديگر تهران اعلام کرد.
جان کري در نشست خبري با همتاي بحريني خود در منامه پايتخت بحرين گفت: هيچ کسي ادعا و وانمود نکرد که (با توافق هسته اي با ايران) ديگر چالش هايي که مي دانستيم وجود دارد به يک باره برطرف شود.
کري افزود: بنابراين ما اکنون اميدواريم به علت اينکه توافق هسته اي را پشت سر گذاشته ايم، مسائل ديگر در کانون گفتگوهاي ما قرار گيرد. البته ما کاملاروشن و شفاف گفته ايم هر جايي که قطعنامه شوراي امنيت همچنان نقض شود يا فعاليت هاي اخلال گرانه در اين منطقه ادامه داشته باشد يا فعاليت ها با هدف ايجاد ناامني و اخلال در کشور ديگري انجام شود، ما با کشورهاي منطقه در تلاش ها براي محافظت از امنيت و منافع درازمدت منطقه متحد هستيم و همچنين در تلاش هاي دوستان و متحدانمان در دفاع از کشورهاي خود، در کنار آنها ايستاده ايم.
وي افزود: پس از توافق هسته اي نوبت رسيدگي به سياست هاي منطقه اي ايران و حمايت اين کشور از تروريسم است.
جان کري در گفت وگو با همتاي بحريني خود براي چندين بار در هفته هاي بعد از اجراي برجام کليد واژه هايي همچون « درخواست تغيير رفتار ايران» و « در کانون گفت وگو قرار گرفتن مسايل ديگر ميان ايران و آمريکا» را تکرار کرد. پيش از وي نيز اوباما و ديگر مقامات و معاونان دخيل در سياست خارجي دولت آمريکا نيز چنين اظهاراتي را مطرح کرده بودند که نشان از اقدام و برنامه ريزي هماهنگ براي وادار کردن مسولان دولت ايران براي ايجاد مذاکرات در خصوص مسائل ديگري (که به طور حتم برنامه موشکي و حمايت از جنبش هاي مقاوم منطقه خواهد بود) بر سر ميز مذاکره بنشيند.
با توجه به مطرح شدن برنامه برخي از مقامات دولت يازدهم در اراده براي آغاز برجام 2 چنين القا مي شود که گويا طرف آمريکايي قصد دارد اين بار با گروکشي و نگه داشتن لغو تحريم هاي هسته اي، دولت يازدهم را وادار به مذاکره بر سر مسائلي کند که خط قرمز نظام اند و بارها مقام معظم رهبري در فرمايشات خود بيان داشته اند که کسي اجازه مذاکره با آمريکا بر سر مسائلي به جز هسته اي را ندارد.
حضرت آيت الله العظمي خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در اولين روز از سال 1395 در اجتماع انبوه و پرشور زائران و مجاوران حرم مطهر رضوي عليه السلام تاکيد کردند: ما مشکلات ديگري داريم، اختلافات زيادي با آمريکا داريم، اين اختلافات را بايد حل کنيم، اين اختلافات بايستي تمام بشود؛ حالادر حلّ اين اختلافات، فرض بفرماييد که ملّت ايران مجبور باشد از اصول خود صرف نظر کند، از خطّ قرمزهاي خود هم صرف نظر کند، بکند؛ طرف مقابل از اصول خود و ارزش هاي خود تنازل نمي کند لکن اگر لازم شد، ما بايد تنازل کنيم تا مشکلات را برطرف کنيم؛ تا در نتيجه کشور بتواند از ظرفيت هاي خود استفاده کند و مثلاً به يک اقتصاد برجسته اي مبدّل بشود. حرفشان اين است. بنابراين در قضيه هسته اي توافق شد و اسم اين را گذاشتيم «برجام»؛ برجام ديگري در قضاياي منطقه، برجام ديگري در قضاياي قانون اساسي کشور؛ برجام ۲ و ۳ و ۴ و الي غيرذلک بايستي به وجود بيايد تا ما بتوانيم راحت زندگي کنيم. اين منطقي است که سعي مي کنند اين منطق را در بين نخبگان جامعه و از سوي نخبگان جامعه به افکار عمومي جامعه منتقل کنند. معناي اين حرف چيست؟ معناي اين حرف اين است که جمهوري اسلامي از مسائل اساسي اي که به حکم اسلام و به حکم برجستگي هاي نظام جمهوري اسلامي پايبند به آنها است، صرفِ نظر کند: از مسئله فلسطين صرف نظر کند، از حمايت از مقاومت در منطقه صرفِ نظر کند، از مظلومان منطقه - مثل ملّت فلسطين، مثل مردم غزّه، مثل مردم يمن، مثل مردم بحرين- پشتيباني و حمايت سياسي نکند، و نظام جمهوري اسلامي با تعديل خواسته هاي خود، خود را به آنچه طرف مقابل يعني آمريکا به دنبال تحقّق آن است، نزديک بکند. معناي اين حرف اين است که همچنان که امروز بعضي از کشورهاي منطقه و دولت هاي منطقه، علي رغم حکم اسلام و علي رغم خواست ملّت هايشان با رژيم صهيونيستي کنار آمده اند و مسئله فلسطين را تحت الشّعاع مسائل ديگر قرار داده اند، جمهوري اسلامي هم به همين ترتيب عمل کند؛ معنايش اين است که همچنان که امروز بعضي از دولت هاي عربي با کمال وقاحت، دست دوستي به سمت دشمن صهيونيستي دراز مي کنند، جمهوري اسلامي هم با دشمن صهيونيستي کنار بيايد و آشتي کند.
مقام معظم رهبري تصريح کردند: البتّه قضيه به اينجاها ختم نمي شود؛ معناي آنچه در آن تحليل سياسي دشمن ادّعا مي شود، اين است که اگر ميل آمريکا است، جمهوري اسلامي حتّي از ابزارهاي دفاعي خود هم صرفِ نظر کند. مي بينيد که بر روي مسئله موشک ها چه جنجالي در دنيا به راه انداخته اند که چرا جمهوري اسلامي موشک دارد، چرا موشک دوربُرد دارد، چرا موشک هاي جمهوري اسلامي هدف را دقيق مي زنند و هدف قرار مي دهند، چرا آزمايش کرديد، چرا تمرين نظامي مي کنيد، و چرا و چرا و چرا.
عربستان، پيشتاز صلح آفريني در يمن است
جان کري همچنين در بخشي ديگر از سخنان خود، ايران را به جنگ افروزي در يمن متهم کرد و مدعي شد عربستان، پيشتاز صلح در اين کشور عربي است.
وي گفت: «ايران بايد به جاي جنگ افروزي در يمن، نقش مثبت (در اين کشور) ايفا کند.»
وزير خارجه آمريکا که کشورش از حاميان رژيم عربستان از زمان جنگ افروزي رياض عليه يمن بوده، در ادامه گفت: «عربستان، در استقرار صلح در يمن، نقش پيشتاز داشته است.»
اظهارات کري در حالي مطرح شده که ديده بان حقوق بشر روز پنجشنبه اعلام کرد که ائتلاف عربستان سعودي در حمله مرگبار ماه گذشته به بازار «مستبا» يمن که 120 کشته برجا گذاشت، از بمب آمريکايي استفاده کرد. از اين رو ديگر برکسي پوشيده نيست که مسبب آتش افروزي ها در يمن آل سعودند که در اين کشتارها نيز همواره با چراغ سبز آمريکا مواجه شده اند.
همچنين به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، جان کري وزير خارجه آمريکا در ادامه صحبت هاي ضد ايراني خود بعد از ديدار با اعضاي شوراي همکاري خليج فارس گفت که واشنگتن آماده کار با ايران براي حل و فصل موضوع آزمايش هاي موشکي اين کشور است.
براساس اين گزارش، اظهارات جان کري بعد از ديدار وي با وزراي خارجه 6 کشور عضو شوراي همکاري خليج فارس مطرح شد، جايي که کري تلاش کرد نگراني هاي کشورهاي خليج فارس نسبت به توافق هسته اي ميان ايران و گروه 1+5 را رفع کند و درباره گرم تر شدن روابط ميان دو کشور مذاکره کند.
کري با بيان اينکه آمريکا با کشورهاي خليج فارس عليه آزمايش هاي موشکي ايران متحد است افزود: آمريکا و شرکايش به ايران مي گويند که آماده همکاري براساس ترتيبات جديد براي حل و فصل مسالمت آميز موضوع آزمايش هاي موشکي ايران هستيم.
آسوشيتدپرس در ادامه نوشت: جان کري بدون اينکه جزئيات بيشتري ارائه کند اضافه کرد که ايران بايد اول از همه روشن کند که آماده کاهش چنين فعاليت هايي است و نيات و اهداف خود را از اين موضوع مشخص کند.
گفتني است که آمريکا و کشورهاي فرانسه، انگليس و آلمان اخيرا طي نامه اي به شوراي امنيت سازمان ملل آزمايش هاي موشکي اخير ايران را نقض قطعنامه 2231 خواندند و خواستار اتخاذ اقدامات لازم در اين زمينه شدند. اين درحالي است که روسيه تاکيد مي کند که آزمايش هاي موشکي ايران نقض هيچ کدام از قطعنامه هاي سازمان ملل نيست.
کري در ادامه نشست خبري خود با همتاي بحريني گفت از جمله مسائلي که من و وزير خارجه بحرين درباره آنها گفت وگو کرديم، تحولات اخير مرتبط با سوريه، دورنماي حل مسئله يمن بود. ما همچنين درباره نبرد عليه گروه هاي تروريستي و به طور خاص درباره داعش گفت وگو کرديم.
وزير خارجه آمريکا ضمن اظهار بي اطلاعي از نوع تسليحاتي که رژيم سعودي عليه مردم بي دفاع يمن به کار مي گيرد و پس از يکسال از تجاوز وحشيانه سعودي ها و ناتواني رياض در رسيدن به اهدافش گفت واشنگتن ترجيح مي دهد همه تيراندازي ها و گلوله باران ها متوقف شود و آنها آتش بسي کامل برقرار کنند و درباره ساختار احتمالي دولت جديد به توافق برسند.
جان کري درباره حمله هوايي ماه گذشته به بازاري در يمن که 119 کشته بر جا گذاشت گفت:« درباره يمن ، من اطلاعات دقيقي درباره آنچه رخ داده است ندارم، من هيچ سندي در رابطه با اينکه چه سلاحي استفاده شده يا نشده است، ندارم. در هر حال سوالاتي مطرح است. چيزي که مي توانم درباره يمن بگويم اين است که ما يعني آمريکا و من شخصا، در هفته هاي گذشته بارها در گفت وگوها و نشست ها به منظور برقراري آتش بس کامل در يمن، شرکت داشته ايم. حتي امشب نيز درباره اين موضوع گفت وگو خواهيم کرد. من ديروز و اوايل هفته با وزير خارجه عربستان سعودي درباره اين موضوع صحبت کردم. ما به طور مرتب تلاش مي کنيم اين قضيه را جلو ببريم. البته نمي توانم نگويم که به نظر من منصور هادي (با کارهايي که انجام داده ) برخي از اين تلاش ها را در چند ساعت گذشته پيچيده کرده است.
از تمام ابزارها براي متوقف کردن
برنامه موشکي ايران استفاده مي کنيم
به گزارش رجانيوز ، توماس شانون، معاون وزير خارجه آمريکا نيز در ادامه اظهارات خصمانه جان کري ضد کشورمان در جلسه استماع کميته روابط خارجي سنا درباره اقدامات اخير ايران و اجراي برجام به اداي توضيحات پرداخت.
شانون در اين جلسه استماع گفت: «تاکنون اجراء به خوبي پيش رفته است. اگر ايران به همين مسير در برجام ادامه دهد، مي توانيم به هدفمان دست يابيم».
وي ضمن تاکيد بر پايبندي ايران به تعهداتش بر اساس برجام گفت: مي خواهم بار ديگر تاکيد کنم که برجام اختلافات اساسي ما با ايران را حل نکرده است.
معاون وزير خارجه آمريکا با تکرار ادعاهاي گذشته اين کشور درباره حمايت ايران از تروريسم گفت: «به همين خاطر است که ما تحريم هاي مرتبط با اقدامات بي ثبات کننده ايران در منطقه، شامل حمايت اين کشور از تروريسم، را حفظ کرده ايم».
وي تاکيد کرد که سپاه پاسداران، نيروهاي قدس، وزارت اطلاعات ايران، شرکت هواپيمايي ماهان، حزب الله و بيش از 100 فرد و نهاد مرتبط با ايران هنوز هم تحت تحريم هاي آمريکا قرار دارند.
شانون در ادامه جلسه استماع کميته روابط خارجي سناي آمريکا ضمن ادعاي اينکه برنامه موشکي ايران تهديدي براي امنيت منطقه و جهان است، گفت: «ما به استفاده از تمام ابزار يک جانبه و چندجانبه شامل تحريم ها، هر زمان که لازم باشد، ادامه خواهيم داد تا برنامه موشکي ايران را متوقف سازيم».
وي با اشاره به آزمايش موشکي اخير ايران گفت: «پس از آزمايش موشکي ايران در اکتبر 2015، هشت فرد و سه نهاد درگير در تهيه مواد و ساير تجهيزات براي برنامه موشک هاي بالستيک ايران را تحريم کرديم». شانون با بيان اينکه آزمايش هاي موشکي ايران نقض کننده روح قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل هستند، گفت: «ايران مجموعه ديگر از آزمايش هاي موشکي خطرناک و تحريک کننده را در 24 مارس انجام داد. ما دو نهاد ايراني را که مستقيماً درگير در برنامه موشک هاي بالستيک بودند تحريم کرديم».
شانون در بخش ديگري از اين جلسه با تکرار ادعاهاي واهي گذشته درباره نقض حقوق بشر در ايران گفت: «از سال 2010، ما تحريم هايي عليه 19 فرد و 17 نهاد انجام داده ايم... تحريم هاي مرتبط با حقوق بشر مشمول رفع تحريم هاي برجام نيستند و ما به اعمال دقيق آنها ادامه مي دهيم».
وي همچنين گفت: « شايعه ها و اخباري که در مطبوعات منتشر شده درست نيستند. دولت اوباما قصد ندارد به ايران اجازه دسترسي به نظام مالي آمريکا يا استفاده از دلار در معاملات را بدهد.»
وي همچنين درباره آينده روابط ايران و آمريکا گفت: «درحالي که نگراني هاي ما درباره ايران اساسي هستند، معتقديم که منافع ملي آمريکا ايجاب مي کند گفت وگو با ايران درباره موضوعاتي که اختلاف نظر داريم، ادامه يابد، و در همين حين به استفاده از تمام ابزار در دسترس براي مقابله با اقدامات ايران که مخالف شان هستيم، ادامه مي دهيم».
سردار جزايري: دستگاه ديپلماسي به گستاخي امريکايي ها واکنش قاطعانه نشان دهد
به گزارش ميزان، سردار سيد مسعود جزايري معاون امور بسيج و فرهنگ دفاعي ستاد کل نيروهاي مسلح در واکنش به اظهارات وزير خارجه امريکا پس از ديدار با اعضاي شوراي همکاري خليج فارس مبني بر آمادگي براي همکاري با ايران در حل و فصل موضوع آزمايش هاي موشکي اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران دکترين و راهبردهاي دفاعي بازدارنده و امنيت ساز خود را مستقل از خاص و نيت قدرت هاي مستکبر و بيگانگان طراحي و دنبال مي کند و اجازه دخالت به احدي در اين زمينه را نخواهد داد.
وي افزود: به مدعيان قدرت جهاني يادآوري مي کنيم ملت ايران از بهمن 57 از نقش و تاثير آن ها در تعيين مقدرات دفاعي کشورمان خلع يد کرده اند و نشان داده اند هر دستي که بخواهد در اين زمينه دخالت کند را قطع خواهند کرد.
معاون ستاد کل نيروهاي مسلح با بيان اينکه ظاهرا گوش امريکايي ها به روي حرف حق و خواست ملت ها بسته است و تمايل دارند همواره از موضع زورگويي و قلدرمابانه با کشورهاي مستقل و آزاده سخن بگويند، گفت: براي چندمين بار تاکيد مي شود قدرت موشکي غير قابل مذاکره و از خطوط قرمز ملت ايران بوده و براي توسعه توانمندي هاي دفاعي خود از کسي اجازه نمي گيرد.
سردار جزايري خاطرنشان کرد: به رغم مواضع صريح رهبري معظم و خواست خدشه ناپذير ملت ايران، ظاهرا امريکايي ها همچنان در روياي سريال برجام ها هستند که يکي از آن ها سلب اقتدار دفاعي و تضعيف قدرت موشکي نيروهاي مسلح ما است.
سخنگوي ارشد نيروهاي مسلح با بيان اينکه ملت ايران قرباني تهاجمات آمريکا و متحدان منطقه اي کاخ سفيده بوده و راهبرد خود را بر عدم غفلت راهبردي برابر سياست ها و نقشه هاي آن ها قرار داده است، تصريح کرد: امريکايي ها همچنان در چنبره محاسبات غلط عليه ايران گرفتار هستند. به آن ها توصيه مي کنيم با عينک شفاف و واقع بين به مسائل جهاني به ويژه آنچه در ايران و منطقه مي گذرد نظاره کنند و بدانند مدت ها است که عينک کدخدايي خود را ابرقدرت بلامنازع جهان دانستن زير پاي ملت ها شکسته است.
وي تصريح کرد: اگر امريکايي ها مقداري به هزينه هايي که در دهه هاي اخير در منطقه پرداخته اند بيانديشند، کمي رعايت احتياط را در دستور کار خود قرار خواهند داد.
معاون ستاد کل نيروهاي مسلح با تاکيد بر لزوم برخورد قاطع و شفاف با دخالت امريکايي ها در مسائل ايران به ويژه در حوزه دفاعي گفت: از دستگاه ديپلماسي کشور انتظار مي رود در قبال گستاخي هاي امريکا به ويژه وزير امور خارجه ايالات متحده به موقع و قاطعانه واکنش نشان دهند و با اعلام وحدت راهبردي و اراده ملي در ايران اسلامي براي صيانت، تقويت و توسعه ظرفيت هاي دفاعي و موشکي وجود هرگونه شکاف و دوگانگي در اين زمينه را از ذهن مقامات امريکايي پاک کنند.
وي افزود: به فضل الهي و هدايت هاي حکيمانه مقام معظم رهبري نفوذ جمهوري اسلامي ايران که هم اکنون در فراتر از منطقه توسعه يافته و جوامع بشري را شيفته گفتمان انقلاب اسلامي ساخته است تداوم خواهد يافت و در آينده اي نه چندان دور حقيقت بيداري ملت ها افول سلطه آمريکايي را رقم خواهد زد.