گزیده ها قسمت سوم

گزیده ها قسمت سوم  28 فروردین - 95
در تازه‌ترین تحولات صورت گرفته در وزارت راه و شهرسازی برای تکمیل هرچه سریعتر پروژه‌های مسکن مهر رسیدگی و حل اختلاف میان شرکت‌های تعاونی سازنده مسکن مهر با متقاضیان و یا تفاهم‌نامه‌های سه‌جانبه است که میان وزارت راه و شهرسازی با سازنده‌ها به امضاء رسیده است.
در نامه‌ای که امضای آخوندی وزیر راه و شهرسازی در پایین آن درج و به لاریجانی رئیس قوه قضاییه ارسال شده درخواست شده است که رئیس قوه قضاییه دستور تشکیل شعب ویژه در مراکز قضایی را صادر کند تا هرچه زودتر به فهرست طرح‌های پروژه‌های مشکل‌دار مسکن مهر رسیدگی شود.
براساس این گزارش، در حال حاضر یک سری طرح‌های مشکل‌دار در مسکن مهر وجود دارد که یک سری از این پروژه‌ها به دلیل اختلاف میان تعاونی‌های سازنده و اعضای تعاونی مسکن مهر به مرحله شکایت رسیده و متوقف شده است.
یک مقام آگاه در این رابطه خبر داد: در این نامه ارسال شده آمده است بعضاً میان سازنده‌ها و مردم اختلافات و مشکلاتی وجود دارد، بعضاً سوء مدیریت باعث شده تا شکایت‌های زیادی به وجود بیاید و پروژه‌ها بدون هیچ پیشرفتی کاملاً متوقف شده است، البته باید به مشکلات به وجود آمده در تفاهم‌نامه‌های سه جانبه نیز اشاره کرد که به دلیل اختلافات به وجود آمده میان وزارت راه و شهرسازی، سازنده‌ها و متقاضیان پروژه‌ها متوقف شده‌اند.
وی افزود: با توجه به اینکه دولت اعلام کرده است که سال 95 سال اتمام پروژه مسکن مهر است آیت‌الله آملی  لاریجانی رئیس قوه قضاییه نامه ارسالی آخوندی وزیر راه و شهرسازی را به محسنی اژه‌ای سخنگوی قوه قضاییه ارجاع داده و از او خواسته است که برای رسیدگی خارج از نوبت به پروژه‌های مشکل‌دار مسکن مهر شعب ویژه در مراکز قضایی تشکیل شود.
این مقام آگاه تاکید کرد: محسن اژه‌ای نیز در تازه‌ترین اقدام بر روی این دستور از وزارت راه و شهرسازی درخواست آمار کرده و خواسته است که به دلیل پراکندگی شکایات نام شهرها و پروژه‌ها در اختیار قوه قضاییه گذاشته شود.
در یکی از شبکه های تلویزیون آلمان ، دولت آنکارا از برلین خواسته بود تا این کمدین را مورد تعقیب قضایی قرار دهد.
به گزارش پرس تی وی، مرکل روز جمعه (27 فروردین) در گفت و گو با خبرنگاران در برلین با اشاره به این که دولت مجوز لازم درباره پرونده «یان بومرمان» را صادر خواهد کرد، گفت تصمیم گیری درباره مقصر بودن یا نبودن این کمدین بر عهده دادگاه‌های این کشور است.
 «
بومرمان»، کمدین آلمانی حدود دو هفته پیش در تلویزیون دولتی آلمان، «زد د اف»، شعری هجوآلود درباره اردوغان خوانده بود.
آنکارا هفته گذشته از برلین خواست تا این کمدین را به دلیل توهین به رئیس جمهور ترکیه به عنوان یکی از سران خارجی تحت تعقیب قضایی قرار دهد.
صدر اعظم آلمان همچنین یادآور شد برلین قصد دارد ظرف دو سال آینده، بند 103 قانون جنایی آلمان را که توهین به سران به سازمان‌ها یا نمایندگان کشورهای خارجی را اقدامی مجرمانه تلقی می کند، حذف کند. متهم شناخته شدن در هر یک از موارد مذکور مجازات بیش از سه سال زندان به همراه دارد.
آنگلا مرکل صدراعظم آلمان هفته گذشته در یک تماس تلفنی با احمد داود اغلو نخست وزیر ترکیه شعر بومرمان درباره اردوغان را مصداق اهانت عمدی دانسته بود.
شبکه «زد د اف» از بابت پخش این قطعه طنز عذرخواهی کرده و آن را مصداق افترازنی بر شمرده است. همچنین از پخش مجدد این برنامه جلوگیری به عمل آمده است.
رسانه های آلمانی از کرنش مرکل در قبال خواسته‌های ترکیه انتقاد کرده اند و این امر را ناشی از نیاز برلین به آنکارا برای اجرای مفاد توافق جنجال برانگیز پذیرش پناهجویان در خاک ترکیه دانسته ‌اند.
جولیان ترژر مشهورترین مربی سخنوری،فن بیان و اصول ارتباط گیری موثر 8 خطای بزرگ در سخن گفتن را مورد تحلیل و نقد قرار داده است.
این مربی سخنوری یکی از خطاهای سخن گفتن را غیبت کردن معرفی می کند و می گوید:غیبت کردن هر چند ممکن است در بعضی موارد «محفل گرم‌ کن» باشد اما در ناخودآگاه مخاطب حس بی‌اعتمادی نسبت به گوینده ایجاد می‌کند و از او شخصیتی سطحی٬ خیانت‌کار و غیرقابل اتکا ترسیم می‌کند؛ کسی که در غیاب دیگران از آن‌ها بدگویی می‌کند یا عیب‌هایشان را آشکار می‌سازد٬ به احتمال زیاد نسبت به مخاطبان حاضر نیز اصول امانت‌داری و آبروداری را حفظ نخواهد کرد.
جولیان ترژر در ادامه با اشاره به خطاهای دیگر سخن گفتن که ارتباط میان انسان ها را برهم می زند افزود:قضاوت کردن نیز یکی از خطاهای سخن گفتن به شمار می رود.کسانی که مدام همراه با قضاوت‌ سخن‌ می‌گویند٬ همواره در مخاطبان خود این احساس را ایجاد می‌کنند که آن‌ها نیز در معرض قضاوت او قرار دارند. یعنی هم‌زمان که به صحبت‌های او گوش می‌دهند بخشی از حواس و افکارشان مشغول این نگرانی و اضطراب می‌شود که گوینده نسبت به خود آن‌ها چه قضاوتی خواهد کرد.
 
سومین خطای قابل توجه در ارتباط کلامی با دیگران  خطای «منفی‌بافی» است. هم‌صحبتی و حتی هم‌نشینی با کسانی که عادت به «منفی‌بافی»‌ دارند بسیار دشوار و فرساینده است. چنین افرادی مدام احساسات ناخوش‌آیند٬ سنگین و تلخ خود را به مخاطب تزریق می‌کنند و بعد از مدتی او را خسته٬ بی‌رمق و عاصی می‌کنند.
به گفته ترژر مربی سخنوری و ارتباط گیری، خطای «غر زدن» نیز در روابط بسیار دیده می شود.وی  «غر زدن»‌ را «ورزش ملی»‌ کشورش انگلستان می‌خواند. کسانی که عادت به «غر زدن» دارند٬‌ تصویر انسانی «منفعل» و «ضعیف»‌ و «قربانی» از خود ارائه می‌دهند و به اعتبار و اقتدار خود نزد دیگران لطمه می‌زنند.
خطای «مُقصر یابی» نیز از خطاهایی است که در روابط فی مابین انسان ها تاثیر گذار است .بعضی‌ها عادت دارند که در تمام تحلیل‌ها٬ صحبت‌ها و نظرات‌شان به جای «راه‌حل» به دنبال «مقصر» بگردند. چنین افرادی تصویر انسانی «بی‌مسئولیت» از خود می‌سازند که هدفش «تبرئه» خود و «تنبیه» دیگران است و قابلیت «هم‌فکری» و «هم‌کاری» سازنده ندارد.
خطای «بزرگ‌نمایی» نیز عواقب ناگواری را در ارتباطات رقم می زند. کسانی هستند که هرگاه می‌خواهند یک اتفاق یا خاطره یا شرایطی را توصیف کنند آنچنان به آن شاخ و برگ می‌بخشند و در تشریح آن شور و هیجان اضافه به خرج می‌دهند که باورش برای مخاطبان دشوار می‌شود. این افراد هر چند قصد «دروغ‌گویی» ندارند اما به تدریج اعتبارشان را نزد دیگران از دست می‌دهند و به عنوان افرادی غیرقابل اعتماد شناخته می‌شوند.
جولیان ترژر بر این باور است خطای مطلق‌گرایی بسیار مهم است که یک گوینده در صحبت‌ها٬ نظرها و تحلیل‌هایش میان «فکت» (Fact) و «نظر شخصی» به طور مشخص تفکیک قایل شود. کسانی که نظرها و باورهای شخصی خودشان را به عنوان «حقیقت مطلق» بیان می‌کنند٬ شخصیتی «مستبد» و «تحمیل‌گر» از خود نشان می‌دهند و فضای گفت‌وگو را به میدان «جدال» و «جنگ قدرت» تبدیل می‌کنند.
اما به عقیده این مربی سخنوری و ارتباط گیری موثر آخرین خطایی که شاید بتوان گفت بزرگترین خطا به شمار می رود و روابط اجتماعی را برهم می زند خطای کنایه گویی و زخم زبان است .کسانی که عادت به طعنه و کنایه زدن دارند٬ روابط‌شان را با دیگران از حالت طبیعی به سطح «نیت‌خوانی» و «منظور یابی» تنزل می‌دهند. گاهی تنها یک طعنه یا زخم‌زبان کافی است تا رابطه‌ای را از حالت صداقت و یک ‌دلی به لایه‌های تاریک و پیچیدهء نیت‌خوانی و ریاکاری و خشونت‌های پنهانی فرو ببرد و آن را فرساینده و آزاردهنده کند. کسانی که چنین خطایی مرتکب می‌شوند٬ شخصیتی سطحی٬ متظاهر و بدنیت از خود به نمایش می‌گذارند و دیگران را از خود طرد می‌کنند.منبع: آستان

رییس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی، اقدامات اورژانس در جریان سیل اخیر در برخی از استان‌های کشور را تشریح کرد.
به گزارش ایسنا، دکتر امین صابری‌نیا با اشاره به بازدید میدانی خود از مناطق سیل‌زده در دانشگاه علوم پزشکی لرستان، گفت: خوشبختانه اتخاذ روش پیشگیرانه و تخلیه سریع مناطقی که در مسیر سیلاب قرار داشتند، باعث شد میزان مصدومیت‌ها کاهش یابد و مردم با کمترین آسیب‌های جانی ناشی از سیلاب مواجه شوند.
وی افزود: در جریان سیل اخیر در استان لرستان، اقدامات اولیه خوبی از سوی دانشگاه علوم پزشکی لرستان صورت گرفته است و همچنین کارشناسان بهداشت محیط به صورت 24 ساعته شرایط بهداشتی را تحت نظارت داشته‌اند.
رییس مرکز حوادث و فوریت‌های پزشکی کشور با اشاره به مسدود بودن راه‌های مواصلاتی به روستاهای اطراف و مناطق سیل زده، گفت: بیشترین نگرانی، تامین آب آشامیدنی سالم و بهداشتی به منظور جلوگیری از احتمال بیماری‌های منتقله از آب آلوده بوده است.
صابری نیا گفت: وزارت بهداشت نگرانی خود را به ستاد بحران اعلام و درخواست کرده است که ضمن هماهنگی بیشتر و باز کردن راه‌های مواصلاتی، کارشناسان بهداشت بتوانند نوع آب شرب مصرفی در بخش‌های سیل‌زده را مورد ارزیابی قرار دهند.
رییس اورژانس کشور افزود: در حال حاضر مهم‌ترین مشکل لرستان تامین آب آشامیدنی بهداشتی است.
وی همچنین در خصوص ارائه خدمات درمانی توسط اورژانس در مناطق سیل‌زده استان لرستان، گفت: فعلا خدمات اورژانس دچار مشکل نشده است، ولی ما بیشتر نگران اپیدمی و بیماری‌های منتقله از راه مدفوع و آب آشامیدنی هستیم.
صابری‌نیا افزود: در حال حاضر تعداد مراجعات به بیمارستان‌ها در این نواحی افزایش خاصی نداشته و تنها موردی که رو به افزایش است بیماری‌های سرماخوردگی در کودکان زیر شش سال است.
بنابر اعلام وبدا، وی بر لزوم توجه و پیگیری ابتلای کودکان زیر شش سال، زنان باردار و افراد بالای 65 سال به بیماری‌های ناشی از سیلاب تاکید کرد و افزود: خوشبختانه در حال حاضر خیلی درگیر بیماری نیستیم، اما به دلیل شرایط زیر ساختی که در مناطق سیل‌زده وجود دارد، باید آماده ارائه خدمات درمانی به بیماران در این مناطق باشیم.