شمار مبتلایان به کرونای جهش یافته در هرمزگان به ۱۲ نفر رسید

 شمار مبتلایان به کرونای جهش یافته در هرمزگان به ۱۲ نفر رسید  9-اسفند-99

شمار مبتلایان به کرونای جهش یافته در هرمزگان به ۱۲ نفر رسید


بندرعباس- ایرنا- سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در مدت ۲۴ ساعت گذشته دو مورد ابتلای جدید به کرونای جهش یافته در استان تایید شد و شمار مبتلایان به این ویروس در هرمزگان به ۱۲ نفر رسید.

دکتر فاطمه نوروزیان روز شنبه در جمع رسانه ها اظهار داشت: مبتلایان جدید از شهرستان های بندرعباس و بستک هستند که در یک مورد همکار فرد مبتلا پیشتر به کرونای جهش یافته مبتلا شده بود و فرد دیگر نیز به تازگی از مسافرت خارج از کشور بازگشته است.

وی با بیان اینکه در شبانه روز گذشته یک نفر دیگر در هرمزگان بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داد، افزود: هم اکنون آمار فوتی های قطعی کرونا در هرمزگان به یک هزار و ۲۲ نفر رسیده است.

به گفته دکتر نوروزیان از ابتدای همه گیری کرونا تاکنون ۲۸۳ نفر در هرمزگان با علائم مشکوک به کرونا، اما سی تی اسکن و جواب آزمایش منفی PCR  فوت کرده اند.

این مقام مسوول تصریح کرد: در حال حاضر نیز ۸۴ فرد مبتلا به کرونا در بیمارستان های هرمزگان بستری هستند که حال چهار نفر از آنها بسیار وخیم گزارش شده است.

وی با تاکید بر رعایت هر چه بیشتر پروتکلهای بهداشتی، گفت: متاسفانه در طول هفته گذشته شاهد افزایش شمار مبتلایان در استان بودیم که بیشتر مبتلایان نیز در رده های سنی ۲۵ تا ۵۰ سال بودند.

دکتر نوروزیان خاطرنشان کرد: از ابتدای شیوع اپیدمی کرونا تاکنون از بیش از ۱۶۲ هزار نفر در هرمزگان نمونه گیری شده و هم اکنون یک هزار و ۳۴۸ بیمار در قرنطینه خانگی به سر می برند.

به گزارش ایرنا، شیوع ویروس کرونا موسوم به «کووید ۱۹» برای نخستین بار اواسط ماه دسامبر (۲۴ آذر) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد و بتدریج به سایر کشورهای دنیا سرایت کرد و  در تاریخ ۳۰ بهمن ۹۸ وزارت بهداشت اعلام کرد که نتایج آزمایش اولیه ۲ مورد مشکوک ابتلا به کرونا در قم مثبت گزارش شده  و این موضوع خود مقدمه‌ای شد برای تایید حضور ویروس کرونا در ایران و تدابیری که نیاز بود در سطح ملی و استانی اندیشیده شود.

شایع ترین علایم بیماری کووید ۱۹ تب، خستگی و سرفه خشک است، سایر علایم آن با شیوع کمتر شامل احساس درد، گرفتگی بینی، سردرد، التهاب ملتحمه، گلودرد، اسهال، از دست دادن حس چشایی یا بویایی، ظهور لکه‌های پوستی یا تغییر رنگ انگشتان دست و پاست، این نشانه ها معمولاً خفیف بوده و به تدریج شروع می‌شود، در حالی که برخی از افراد بدون احساس علایم بسیار خفیف به عفونت آلوده می‌شوند.

حدود ۸۰ درصد افراد مبتلا بدون نیاز به درمان خاصی از این بیماری بهبود می‌یابند، اما از هر پنج نفر مبتلا به کووید ۱۹ علایم یک نفر شدت می‌گیرد که دچار مشکلات تنفسی می‌شود و خطر ایجاد عوارض شدید بین افراد مسن و افرادی که سایر مشکلات بهداشتی مانند فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی و ریوی، دیابت یا سرطان دارند، افزایش می‌یابد.

ویروس کرونا عمدتا از طریق قطره‌های تنفسی ترشح شده توسط شخصی که سرفه می‌کند یا علایم دیگری مانند تب یا خستگی دارد ترشح می‌شود، اما بسیاری از افراد آلوده به کووید ۱۹ فقط علایم بسیار خفیفی از خود نشان می‌دهند. در واقع ممکن است این بیماری را از شخصی که سرفه خفیف دارد و احساس بیماری نمی‌کند، بگیرید.

برخی گزارش‌ها نشان می‌دهد که ویروس کرونا حتی از افرادی که هیچ علایمی ندارند قابل انتقال است و میزان انتقال از این طریق هنوز مشخص نیست که تحقیقات در این زمینه جریان دارد.