مدیرکل بهزیستی استان تهران:
واکسیناسیون معلولان و بیماران روانی مزمن/ جمعآوری ۶۱۲ کودک کار و خیابان 11-اسفند-99
چرا گفته نشده جای کودکان کجاست؟چرا باید به جای پشت میز مدارس توی خیابان باشند و بیگاری کنندتالقمه ای نان به خانه ببرند؟
مدیرکل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه تا به امروز ۶۱۲ کودک در طرح شناسایی، جذب و توانمندسازی کودکان کار و خیابان جمع آوری شدهاند، گفت: با ثبت مشخصات این کودکان از طریق عنبیه مشخص شد تنها ۱۲ کودک مجددا به خیابان بازگشته اند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، امین شاهرخی، مدیرکل بهزیستی استان تهران در نشست خبری خود با خبرنگاران که صبح امروز در مرکز بهزیستی استان تهران برگزار شد، گفت: سازمان بهزیستی یک سازمان اجتماعی و حمایتی است و رسالت اصلی آن جلوگیری از آسیبهای اجتماعی است.
وی با اشاره به شیوع یکساله بیماری کرونا ادامه داد: از ۲۵۰ هزار مددجو تحت پوشش سازمان بهزیستی استان تهران در ۱۶ شهرستان حمایت میکنیم که از جمله آنها کودکان بیسرپرست و بد سرپرست افراد دارای معلولیت در مراکز شبانه و روزانه، معتادان متجاهر و غیر متجاهر، زنان سرپرست خانوار و سالمندان هستند.
مدیرکل بهزیستی استان تهران خاطرنشان کرد: علیرغم همه مشکلات حتی یک روز هم مستمری مددجویان تحت پوشش سازمان بهزیستی عقب نیفتاد و توانستیم ۲۰ درصد به مستمری مددجویان در پایان سال اضافه کنیم.
شاهرخی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در بدو شیوع بیماری کرونا گفت: باتوجه به اینکه جامعه هدف ما از گروههای هدف بیماری کروناست در همان ابتدا ۵ میلیارد از سوی بنیاد مستضعفان به بهزیستی کشور کمک شد و براساس اطلاعات و سامانههای الکترونیکی مددجویان، ۲۵۰ هزارتومان به عنوان کمک هزینه بهداشتی برای مددجویان بسترگرا در سراسر کشور واریز شد.
وی ادامه داد: بالغ بر یک صد و سی میلیارد تومان از جانب بنیاد مستضعفان به حساب مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کشور علاوه بر ۵ میلیارد ابتدایی ایام شیوع کرونا در این مدت واریز شده است.
شاهرخی تصریح کرد: در حوزه اجتماعی هزار و ۶۰ مرکز در تهران فعالیت میکنند که عمده آنها شامل ۸۰۰ مهد کودک هستند و البته قرار است به آموزش و پرورش واگذار شود، ۶۰ مرکز نیز به عنوان مرکز شبه خانواده بوده و از کودکان بدسرپرست و بیسرپرست نگهداری میشوند.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه توانبخشی گفت: ۳۰۷ مرکز در حوزه توانبخشی فعالیت میکنند که شامل ۹۰ مرکز بیماران روانی مزمن، ۸۰ مرکز شبانه روزی و ۱۳۰ مرکز روزانه توانبخشی است.
در حوزه پیشگیری ۹۱۵ مرکز فعال در تهران مشغول فعالیت هستند و از این تعداد بخش عمده آنها مراکز مشاوره و مراکز نگهداری معتادان متجاهر هستند.
مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به خروج معتادان در ابتدای کرونا از مرکز فشافویه گفت: با توجه به اینکه معتادان در سطح شهر حضور داشتند دوباره اقدامات جمعآوری معتادان متجاهر آغاز شد و در حال حاضر ۱۸ هزار معتاد متجاهر غربال شدهاند و ۷ هزار نفر در مراکز متعلق به سازمان بهزیستی نگهداری میشوند.
وی با اشاره به راهاندازی مرکز جامع درمان و بازتوانی اعتیاد گفت: در گذشته ۵ درصد معتادان درمان میشدند و ۹۵ درصد به چرخه اعتیاد باز میگشتند با هم اندیشی که صورت گرفت مراکز جامع که فرد محور است راه اندازی شد در این مراکز آموزش به افراد بهبودیافته ارایه و اشتغال برای آنها ایجاد شود. در یک ماهه گذشته نیز ۳۰ مرکز جامع درمان بازتوانی معتادان راه اندازی شده است.
وی ادامه داد: در آینده نه چندان دور با انجام درست این برنامه شاهد کاهش جمعیت معتادان خواهیم بود.
وی ادامه داد: ۱۲ هزار و ۸۰۰ زن سرپرست خانوار در استان تهران تخت پوشش سازمان بهزیستی هستند و ۶۲۸ دانشجو و حدود ۴ هزار دانشآموز نیز تحت پوشش سازمان بهزیستی هستند.
شاهرخی با اشاره به ساماندهی و جذب کودکان کار و خیابان گفت: در طول یکسال گذشته فعالیتهای ما برای جذب و توانمندیسازی کودکان کار و خیابان بوده است. در ایام کرونا اجرای این طرح بسیار سخت بود. قرار بود سال گذشته این طرح در همین روزها آغاز شود که به دلیل شرایط کرونا امکانپذیر نبود اما در ادامه با برنامه ریزی و نقشه راه مشخص با پروتکلهای لازم موضوع کودکان کار و خیابان را پیگیری کردیم. در حال حاضر نیز در طرح جذب و حمایت از کودکان کار و خیابان بسترها آماده شده است.
مدیرکل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه این کودکان به دلیل طرحهای ضربتی سالهای گذشته از ما میترسیدند گفت: در این طرح همکاران ما با ارتباط موثر و خوب با این کودکان و خانوادههایشان داشته اند.
شاهرخی تصریح کرد: امروز ۶۲۸ کودک شناسایی و جمعآوری شدهاند و با خانواده لازم برای توانمندسازی خانواده این کودکان در حال انجام است و هزار و ۲۰۰ خانواده در این طرح جذب شده اند.
وی ادامه داد: همچنین در این طرح مشخصات این کودکان از طریق عنبیه ثبت شده است و ۱۲ نفر از این کودکان مجددا در معابر حضور داشته اند.
او ادامه داد: از مردم درخواست میکنیم اگر کودک کار را در سر چهارراهی مشاهده کردند بلافاصله به شماره ۱۲۳ بهزیستی تماس گرفته و همکاران ما برای جذب و شناسایی این کودکان بلافاصله اقدام میکنند همچنین چنانچه قصد کمک به این کودکان را دارید به حساب مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی کمک کنید.
وی با اشاره به مراکز بهزیستی کوچک گفت: همانطور که پلیس در سالهای گذشته مراکز پلیس +۱۰ را برای کاهش مراجعه مردم به مرکز پلیس و سریعتر انجام شدن کار مردم انجام داد ما نیز در سازمان بهزیستی مراکز مثبت بهزیستی در سطح بهزیستی استان تهران را راهاندازی خواهیم کرد. البته در حال حاضر این مراکز به صورت آزمایشی فعالیت میکنند در این مراکز ۲۲ خدمت به جامعه هدف سازمان بهزیستی ارایه میشود.کارشناس ما در مراکز مثبت زندگی به منزل مددجو مراجعه کرده و به مشکلات آن مددجو رسیدگی میکند.
او ادامه داد: همچنین با ۲۰ هزار دوز واکسن که در اختیار سازمان بهزیستی قرار گرفت واکسیناسیون سالمندان، بیماران روانی مزمن و افراد دارای معلولیت از پنج شنبه هفته گذشته در مراکز بهزیستی آغاز شد.