گزیده خبرهای 26 خرداد – 94 قسمت-2
تولید روسریهای خنککننده با استفاده از فناوریهای نوین
یک جوان مبتکر مصریالاصل با استفاده از اختراعات انجام شده در زمینه اطفاء حریق و تولید لباسهای ورزشی عرقگیر، روسریهایی خنککننده، ضدآب و ضدچروک تولید کرد. به گزارش ایکنا به نقل از پایگاه خبری «On Islam»، احمد غانم، کارآفرین 22 ساله و ساکن شهر کلیولند در ایالت اوهایو میگوید: مهم نیست که هوا چقدر گرم است، آنها(زنان مسلمان) آن را میپوشند و با افتخار هم میپوشند. وی افزود: این وظیفه ماست که زندگی آنها را کمی آسانتر کنیم. داشتن حجاب در روزهای گرم تابستان برای برخی دشوار است. به همین دلیل غانم تصمیم به ایجاد اولین خط تولید روسریهای قابل تطبیق با شرایط آبوهوایی گرفت. این روسریها با عنوان «خشک و خنک»(Cool Dry) با الیاف خاصی ساخته شده که 7 تا 10 درجه خنکتر از روسریهای معمولی بوده و بهدلیل خاصیت ضدتعریق مناسب برای فعالیتهای ورزشی هستند. این روسری جدید، با الهام از تولیدات شرکتهای نایکی و آندر آرمر تولید شده است. غانم پس از دو سال آزمایش گزینههای مختلف، به نایلون خاصی دست یافت که 80 درصد گرما را دفع میکند، محافظ در برابر اشعه یو وی (فرابنفش) و کاملاً ضد آب است. احمد غانم میگوید که میخواهد به نوآوری، تحول و تغییر در شیوه نگرش مردم نسبت به حجاب ادامه دهد. وی افزود: بانوان مسلمان قوی و ثابتقدم و شایسته آن هستند که همهچیز داشته باشند. اهانتها و آزارهایی که در برخی جوامع علیه آنان روا داشته میشود، ناعادلانه و نادرست است. غانم همچنین گفت: امیدوارم برند من بتواند الهامبخش آنها در ورود بیشتر به جامعه باشد.
صادق زیباکلام درباره سخنان اخیر هاشمی گفت: به نظر من هاشمی ۵۰ درصد درست میگوید. صادق زیباکلام در گفتوگو با تسنیم، در پاسخ به این سوال که آیتالله هاشمی رفسنجانی اخیراً گفته است این من نیستم که عوض شدهام بلکه مخالفان سابق من عوض شدهاند و به همان دلیل الان مواضع مشترکی داریم، تاکید کرد: به نظر من آقای هاشمی رفسنجانی 50 درصد درست میگوید. وی افزود: واقع مطلب این است که خیلی از کسانی که قبلا از ایشان انتقاد میکردند متوجه شده اند که اشتباه میکردند و از این بابت آقای هاشمی رفسنجانی درست میگوید. عضو هیئت علمی دانشگاه تهران افزود: اما آقای هاشمی رفسنجانی هم دچار تغییر و تحول شده و متوجه شده است که دموکراسی و آزادیخواهی و حقوق بشر و انتخابات آزاد و حاکمیت قانون مهم است. همچنان که خیلی از چپهای ما و خیلی از رادیکالهای ما که در دهه 60 چپ و تندرو بودند، درست مثل هاشمی رفسنجانی متوجه شدهاند که اتفاقا مباحثی که ذیل جامعه مدنی و توسعه سیاسی میآید، اگر از "مرگ بر آمریکا" گفتن اهمیتش بیشتر نباشد، کمتر نیست.
مدیر شبکه بهداشت و درمان چالوس از غرق شدن یک گردشگر تبعه کشور اندونزی در رودخانه سردآبرود شهرستان کلاردشت خبر داد.
حدیث گردکلی روز دوشنبه به ایرنا، گفت: ویدارهایا جانیلو بانوی 37 ساله اندونزیایی امروز صبح هنگام تصویر برداری مناظر طبیعی منطقه رودبارک شهرستان کلاردشت به داخل رودخانه سردآبرود سقوط کرد و بر اثر آسیب دیدگی شدید از ناحیه جمجمه بیهوش و غرق شد.
وی افزود: شدت جریان آب این رودخانه به حدی زیاد بود که گروه امداد و نجات با دشواری موفق به خارج کردن جسد این گردشگر خارجی از آب شدند. سردآبرود از بلندترین کوه های منطقه البرز مرکزی مانند تخت سلیمان، علم کوه، سیاه کمان، رسم بنیشت، خرسان سرچشمه می گیرد و در شهرچالوس به دریای خزر می ریزد. شهرستان کلاردشت واقع در غرب مازندران با برخورداری از مناظرطبیعی منحصربفرد و آب و هوای مطلوب ییلاقی و کوهستانی هرسال بویژه نیمه نخست میزبان میلیون ها گردشگر خارجی و داخلی است.
حدیث گردکلی روز دوشنبه به ایرنا، گفت: ویدارهایا جانیلو بانوی 37 ساله اندونزیایی امروز صبح هنگام تصویر برداری مناظر طبیعی منطقه رودبارک شهرستان کلاردشت به داخل رودخانه سردآبرود سقوط کرد و بر اثر آسیب دیدگی شدید از ناحیه جمجمه بیهوش و غرق شد.
وی افزود: شدت جریان آب این رودخانه به حدی زیاد بود که گروه امداد و نجات با دشواری موفق به خارج کردن جسد این گردشگر خارجی از آب شدند. سردآبرود از بلندترین کوه های منطقه البرز مرکزی مانند تخت سلیمان، علم کوه، سیاه کمان، رسم بنیشت، خرسان سرچشمه می گیرد و در شهرچالوس به دریای خزر می ریزد. شهرستان کلاردشت واقع در غرب مازندران با برخورداری از مناظرطبیعی منحصربفرد و آب و هوای مطلوب ییلاقی و کوهستانی هرسال بویژه نیمه نخست میزبان میلیون ها گردشگر خارجی و داخلی است.
عمر البشیر، رئیس جمهور سودان، که از روز گذشته با صدور حکمی خروجش موقتا از آفریقا جنوبی ممنوع شده بود، این کشور را ترک کرد.این تحول در حالی صورت گرفته است که امروز دادگاهی در ژوهانسبورگ درباره این حکم موقت تشکیل شده است.بشیر برای شرکت در نشست سران اتحادیه آفریقا به ژوهانسبورگ سفر کرده بود.اما روز گذشته (۱۴ ژوئن) دادگاهی در آفریقای جنوبی خروج بشیر از این کشور را به طور موقت ممنوع اعلام کرد. بشیر از سوی دادگاه بینالمللی کیفری به دلیل نسلکشی و جنایت علیه بشریت در دارفور تحت تعقیب است.جنگ داخلی دارفور، واقع در غرب سودان، در سال ۲۰۰۳ و با اعتراض اکثریت آفریقایی تبار این منطقه نسبت به آنچه که تبعیض دولت مرکزی به نفع اقلیت عرب تبار ساکن دارفور می دانستند آغاز شد و به گفته سازمان ملل متحد، تا کنون به کشته شدن بیش از سیصد هزار نفر، که اکثر آنان از آفریقایی تباران بوده اند، نابودی هزاران روستا و آوارگی چند میلیون نفر دیگر منجر شده است.سازمان های بین المللی گروه های شبه نظامی عرب تبار را عامل اصلی کشتار غیرنظامیان دارفور می دانند و دولت سودان را به حمایت و تجهیز این گروه ها متهم کرده اند.اتحادیه آفریقا پیش از این از همکاری با دادگاه بین المللی کیفری در مورد پرونده بشیر خودداری کرد.
فرارو- هفته پیش رضا باکری –دبیر انجمن لبنی کشور- از گرانی 6 درصدی قیمت لبنیات در سال جاری سخن گفت. این گرانی در حالی است که تیر ماه سال گذشته لبنیات 15 درصد گران شدند.به گزارش فرارو، افزایش قیمت شیر –به دلیل اهمیت آن در میان محصولات لبنی- در این میان بسیار چشمگیر است. اوایل سال 93 قیمت یک بطری شیر کمچرب 1600 تومان بوده که در پایان سال به 2500 هزار تومان رسید، همچنین یک بطری شیر پرچرب از 2000 تومان به 2800 تومان افزایش یافت. حال در سال جدید بار دیگر زمزمههایی از سونامی افزایش قیمت شیر بهگوش میرسد.در حالیکه هم مسئولین و هم کارشناسان تغذیه بر تاثیر نامطلوب گرانی لبنیات و از جمله شیر بر سلامتی مردم تاکید دارند، کشمکشها میان ارگانهای مربوط تمامی ندارد. بسیاری گرانی شیر را به قیمت شیرِ خام خریداری شده از دامدار مرتبط میدانند، عدهای این افزایش قیمت را ناشی از سیاستهای اشتباه دولت تلقی میکنند و عدهای دیگر نیز تولیدکنندگان شیر و عدم رعایت قانون از جانب آنها را دلیل این امر دانستهاند. اما نقش هر یک در بازار لبنیات و شیر چقدر است؟
تولیدکنندگان شیر مدعیاند که شیر خام را گران میخرند. این در حالی است که رئیس اتحادیه سراسری دامداران در اواخر سال 93 با بیان اینکه سود دامداران در فروش بیشترِ شیر است، گفت: "دامداران به دنبال افزایش قیمت نیستند". سعید سلطانی -دبیر انجمن صنایع لبنی- نیز گفته است که "قیمت خرید شیر خام از دامداران نهایتا 1200 تومان بوده است و دامداران تحت فشار قرار دارند". دبیر انجمن صنایع لبنی همچنین توضیح داده که "در ابتدای سال 93 قرار بوده تا دولت مابهالتفاوتی 225 میلیارد تومانی را به دامداران بدهد، این در حالی است که هنوز به طور کامل پرداخت نشده و دامداران حال به مرحلهای رسیدهاند که ممکن است مجبور به حذف دامها گردند". با حذف دامهای شیرده باید در انتظار گرانی بیشتر باشیم.علاوه بر اعتراض دامداران به وضعیت موجود، در آن سوی گرانی شیر، تولیدکنندگانی قرار دارند که آنها نیز به وضع موجود معترض و معتقدند که گرانی شیر خام بالاجبار قیمت شیر تولیدی را نیز افزایش خواهد داد. به دنبال همین و در سال گذشته، گزارشها از هشدار سازمان حمایت نسبت به افزایش قیمت شیر به تولیدکنندگان خبر میداد؛ هشداری که البته نتیجهای به همراه نداشت و برخی از تولیدکنندگان با نامهایی شناختهشده همچنان قیمت شیر را بالا بردند. سیدمحمدحسین میرمحمدی –عضو کمیسیون اقتصادی مجلس- در اینباره گفته است "میان نرخ خرید محصولات لبنی از دامدار و نرخ فروش آن به مردم اختلاف وجود دارد که منجر به افزایش نرخ شیر شده و باید مورد بررسی قرار گیرد".برنامهریزیهای دولت نیز در این میان نقشی کلیدی اجرا کردند. پیش از هدفمندی یارانهها، 400 الی 500 میلیارد تومان از طرف دولت به بخش نهادههای دامی و به صورت یارانهای اختصاص مییافته است، پس از هدفمندی یارانهها اما این یارانه دیگر به این بخش داده نشد. همین منجر گشت تا قیمت شیر خام نیز افزایش داشته باشد. همچنین در پی زمزمههای گرانشدن لبنیات و شیر، مسئولین وعده دادهاند که نهادههای دامی همچنان ارز مرجع یا دولتی دریافت خواهند کرد. وعدهای که البته برای بسیاری از مدیران صنایع لبنی موجب نگرانی است؛ اگر این ارز حذف شود با قیمت شیر و لبنیات چه باید کرد؟
حال که قرار است قیمت لبنیات در سال 94 بار دیگر با افزایش روبرو باشد، آیا بار دیگر با کشمکشهای سازمانهای مربوط روبرو خواهیم شد؟ تکلیف مصرفکنندگان در این میان چیست؟ آنچه همگان بر آن توافق دارند اینکه کاهش مصرف لبنیات و از جمله شیر علاوه بر تبعات منفی آن بر مصرفکنندگان، در نهایت به خودِ دولت ضربه خواهد زد. حسین چمنی –مشاور مدیرعامل شرکت صنایع شیر ایران- هفته گذشته درباره گرانی شیر گفت: این افزایش قیمت منجر به کاهش مصرف شیر خواهد شد و حذف این ماده غذایی از سبد غذایی مردم هزینهای چند ده میلیاردی را بر دوش دولت و اقتصاد خواهد گذاشت.درحال حاضر بسیاری از اقشار جامعه توانایی خرید شیر را به دلیل قیمت نسبتا بالای آن ندارند. این روند در دهه اخیر و به خصوص با اجرای طرح هدفمندی یارانهها شدت پیدا کرد. بنابر گزارشها آمار مصرف شیر پیش از گرانیها و در سال 91، 80 تا 100 لیتر در سال بود که با کاهشی 22 درصدی به 60 تا 70 لیتر رسیده است. زهرا عبدالهی –رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت- نیز میگوید "در کشورهای توسعهیافته سالانه 300 کیلوگرم شیر توسط هر فرد مصرف میشود، در حالی که در ایران این مقدار 70 تا 80 کیلوگرم است. ایرانیها روزانه 190 گرم شیر و مواد لبنی میخورند که در کمترین حالت باید 250 گرم باشد".کاهش مصرف شیر در کشور تبعات زیادی به دنبال دارد که بخش زیادی از آن سنگینی بار دولت را بیشتر خواهد کرد. وزیر بهداشت سال گذشته بر کوتاهقد شدن ایرانیها به دلیل مصرف کم شیر اشاره کرد. همچنین رئیس پیشین مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیردار وزارت بهداشت گفته به دلیل کاهش سرانه مصرف شیر در ایران در طی یک دهه اخیر پوکی استخوان دوبرابر شده است. رمادی همچنین به نقش کلیدی خوردن شیر در میان کودکان تاکید کرده و کاهش مصرف شیر در آن سنین را دلیلی بر کوتاهشدن قد نسلهای آتی میداند.کارشناسان تغذیه نیز با وجود گرانی شیر همواره سعی کردهاند تا همه مردم را به خوردن روزانه آن تشویق کنند. عارفه فلاح در گفتگو با فرارو گفته است "نخوردن شیر در ایران دلایل مختلفی دارد. یکی از این دلایل عدم اعتماد مردم به مواد غذایی بستهبندی است؛ اتفاقی که در رابطه با روغن پالم در شیر افتاد. یکیدیگر از دلایل هزینه نسبتا بالای شیر پس از حذف یارانه آن است. در حداقلِ ممکن، هر فرد باید روزانه دو لیوان شیر بخورد، که این میزان در یک خانواده چهارنفره برابر با یکونیم لیتر در هر روز میشود، که هزینه قابل توجهی خواهد داشت. در کنار همه اینها اما باید با تبلیغات موثر شیر را به الگوی غذایی مردم وارد کنیم. کاهش قیمت شیر نیز یکی دیگر از راهحلهاست.".با وجود تاکید بر حضور این ماده خوراکی در سبدغذایی مردم، در سال 94 با چه روندی روبرو خواهیم بود؟ آیا سازمانهای مربوط میتوانند با برنامهریزی به روالی ثابت و قابل اطمینانی در قیمت شیر دست یابند و یا باید همچنان شاهد افزایش قیمت شیر و مصرف کمِ آن توسط کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان باشیم؟ روالی که اگر ادامه پیدا کند هم به سلامتی مردم و هم به سیستم دولتی ضربه خواهد زد و در نهایت هزینه بیشتری را برای همه به وجود خواهد آورد.
تولیدکنندگان شیر مدعیاند که شیر خام را گران میخرند. این در حالی است که رئیس اتحادیه سراسری دامداران در اواخر سال 93 با بیان اینکه سود دامداران در فروش بیشترِ شیر است، گفت: "دامداران به دنبال افزایش قیمت نیستند". سعید سلطانی -دبیر انجمن صنایع لبنی- نیز گفته است که "قیمت خرید شیر خام از دامداران نهایتا 1200 تومان بوده است و دامداران تحت فشار قرار دارند". دبیر انجمن صنایع لبنی همچنین توضیح داده که "در ابتدای سال 93 قرار بوده تا دولت مابهالتفاوتی 225 میلیارد تومانی را به دامداران بدهد، این در حالی است که هنوز به طور کامل پرداخت نشده و دامداران حال به مرحلهای رسیدهاند که ممکن است مجبور به حذف دامها گردند". با حذف دامهای شیرده باید در انتظار گرانی بیشتر باشیم.علاوه بر اعتراض دامداران به وضعیت موجود، در آن سوی گرانی شیر، تولیدکنندگانی قرار دارند که آنها نیز به وضع موجود معترض و معتقدند که گرانی شیر خام بالاجبار قیمت شیر تولیدی را نیز افزایش خواهد داد. به دنبال همین و در سال گذشته، گزارشها از هشدار سازمان حمایت نسبت به افزایش قیمت شیر به تولیدکنندگان خبر میداد؛ هشداری که البته نتیجهای به همراه نداشت و برخی از تولیدکنندگان با نامهایی شناختهشده همچنان قیمت شیر را بالا بردند. سیدمحمدحسین میرمحمدی –عضو کمیسیون اقتصادی مجلس- در اینباره گفته است "میان نرخ خرید محصولات لبنی از دامدار و نرخ فروش آن به مردم اختلاف وجود دارد که منجر به افزایش نرخ شیر شده و باید مورد بررسی قرار گیرد".برنامهریزیهای دولت نیز در این میان نقشی کلیدی اجرا کردند. پیش از هدفمندی یارانهها، 400 الی 500 میلیارد تومان از طرف دولت به بخش نهادههای دامی و به صورت یارانهای اختصاص مییافته است، پس از هدفمندی یارانهها اما این یارانه دیگر به این بخش داده نشد. همین منجر گشت تا قیمت شیر خام نیز افزایش داشته باشد. همچنین در پی زمزمههای گرانشدن لبنیات و شیر، مسئولین وعده دادهاند که نهادههای دامی همچنان ارز مرجع یا دولتی دریافت خواهند کرد. وعدهای که البته برای بسیاری از مدیران صنایع لبنی موجب نگرانی است؛ اگر این ارز حذف شود با قیمت شیر و لبنیات چه باید کرد؟
حال که قرار است قیمت لبنیات در سال 94 بار دیگر با افزایش روبرو باشد، آیا بار دیگر با کشمکشهای سازمانهای مربوط روبرو خواهیم شد؟ تکلیف مصرفکنندگان در این میان چیست؟ آنچه همگان بر آن توافق دارند اینکه کاهش مصرف لبنیات و از جمله شیر علاوه بر تبعات منفی آن بر مصرفکنندگان، در نهایت به خودِ دولت ضربه خواهد زد. حسین چمنی –مشاور مدیرعامل شرکت صنایع شیر ایران- هفته گذشته درباره گرانی شیر گفت: این افزایش قیمت منجر به کاهش مصرف شیر خواهد شد و حذف این ماده غذایی از سبد غذایی مردم هزینهای چند ده میلیاردی را بر دوش دولت و اقتصاد خواهد گذاشت.درحال حاضر بسیاری از اقشار جامعه توانایی خرید شیر را به دلیل قیمت نسبتا بالای آن ندارند. این روند در دهه اخیر و به خصوص با اجرای طرح هدفمندی یارانهها شدت پیدا کرد. بنابر گزارشها آمار مصرف شیر پیش از گرانیها و در سال 91، 80 تا 100 لیتر در سال بود که با کاهشی 22 درصدی به 60 تا 70 لیتر رسیده است. زهرا عبدالهی –رئیس اداره بهبود تغذیه وزارت بهداشت- نیز میگوید "در کشورهای توسعهیافته سالانه 300 کیلوگرم شیر توسط هر فرد مصرف میشود، در حالی که در ایران این مقدار 70 تا 80 کیلوگرم است. ایرانیها روزانه 190 گرم شیر و مواد لبنی میخورند که در کمترین حالت باید 250 گرم باشد".کاهش مصرف شیر در کشور تبعات زیادی به دنبال دارد که بخش زیادی از آن سنگینی بار دولت را بیشتر خواهد کرد. وزیر بهداشت سال گذشته بر کوتاهقد شدن ایرانیها به دلیل مصرف کم شیر اشاره کرد. همچنین رئیس پیشین مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیردار وزارت بهداشت گفته به دلیل کاهش سرانه مصرف شیر در ایران در طی یک دهه اخیر پوکی استخوان دوبرابر شده است. رمادی همچنین به نقش کلیدی خوردن شیر در میان کودکان تاکید کرده و کاهش مصرف شیر در آن سنین را دلیلی بر کوتاهشدن قد نسلهای آتی میداند.کارشناسان تغذیه نیز با وجود گرانی شیر همواره سعی کردهاند تا همه مردم را به خوردن روزانه آن تشویق کنند. عارفه فلاح در گفتگو با فرارو گفته است "نخوردن شیر در ایران دلایل مختلفی دارد. یکی از این دلایل عدم اعتماد مردم به مواد غذایی بستهبندی است؛ اتفاقی که در رابطه با روغن پالم در شیر افتاد. یکیدیگر از دلایل هزینه نسبتا بالای شیر پس از حذف یارانه آن است. در حداقلِ ممکن، هر فرد باید روزانه دو لیوان شیر بخورد، که این میزان در یک خانواده چهارنفره برابر با یکونیم لیتر در هر روز میشود، که هزینه قابل توجهی خواهد داشت. در کنار همه اینها اما باید با تبلیغات موثر شیر را به الگوی غذایی مردم وارد کنیم. کاهش قیمت شیر نیز یکی دیگر از راهحلهاست.".با وجود تاکید بر حضور این ماده خوراکی در سبدغذایی مردم، در سال 94 با چه روندی روبرو خواهیم بود؟ آیا سازمانهای مربوط میتوانند با برنامهریزی به روالی ثابت و قابل اطمینانی در قیمت شیر دست یابند و یا باید همچنان شاهد افزایش قیمت شیر و مصرف کمِ آن توسط کودکان، نوجوانان، جوانان و بزرگسالان باشیم؟ روالی که اگر ادامه پیدا کند هم به سلامتی مردم و هم به سیستم دولتی ضربه خواهد زد و در نهایت هزینه بیشتری را برای همه به وجود خواهد آورد.