گزیده ها

مشاور ارشد رئیس‌جمهور گفت: اینکه برخی می‌خواهند خود را یاران اصلی دولت برای پست گرفتن معرفی کنند، برای ما قابل قبول نیست و نباید عده‌ای از مجاهدان شنبه که پس از انتخابات به رئیس‌جمهور می‌پیوندند، پست و مقام بگیرند.

به گزارش فارس، اکبر ترکان ظهر امروز در همایش طلوع امید که به مناسبت سالروز حماسه 24 خرداد در خرم آباد برگزار شد، اظهار کرد: انتخابات 24 خرداد با دعوت رهبری به یک حماسه مهم تبدیل شد که مردم با عقلانیت، رأی خود را به یک رئیس‌جمهور با شعار تدبیر و امید دادند، زیرا این بار مردم مناظرات را خوب گوش داده و رئیس‌جمهور منتخب خود را که به عقل‌گرایی مشهور بوده است، انتخاب کرده‌اند تا دکتر روحانی با به‌کارگیری عقلانیت خود، بار دیگر کشور را در مسیر اعتدال قرار دهد.

وی عنوان کرد: اینکه عده‌ای بخواهند با شلوغ کردن وضعیت جامعه اوضاع را به نفع خود تغییر دهند امکان‌پذیر نیست، بنابراین رئیس‌جمهوری که با شعار رونق اقتصادی، احیای اخلاق و تعامل با جهان به میدان آمده است، هیچ‌گاه به خاطر هیاهو و فشار آوردن اقلیتی، مسیر اولیه خود را تغییر نمی‌دهد و در این میان، به دنبال احیای تمام این شعارها است.

این مسئول با اشاره به اینکه رئیس‌جمهور، ظرفیت شنیدن و احترام گذاشتن را دارد، گفت: دکتر روحانی نمی‌خواهد در موضوعات جامعه به ویژه مذاکرات هسته‌ای شعار خود را به خاطر هیاهوی عده‌ای از جامعه تغییر دهد و اتفاقات اوایل خرداد امسال نمی‌تواند موجب تغییر نگرش وی نسبت به برخی موضوعات باشد.

ترکان خاطرنشان کرد: حمایت رهبری بزرگترین سرمایه رئیس‌جمهور است که پس از آن، مردم در اولویت هستند، بنابراین دکتر روحانی می‌خواهد با رعایت خط قرمزهای نظام به کار خود ادامه دهد. این در حالی است که ما در وضعیت تحریم‌ها قرار داریم و امروز جامعه در این وضعیت، ریاست می‌شود، اما پس از موفقیت در مذاکرات، امکان اینکه سناریوی جدید جایگزین شود وجود دارد.

مشاور ارشد رئیس‌جمهور تصریح کرد: کشور امروز با همین صادرات محدود نفت اداره می‌شود و در چنین شرایطی است که اقتدار کشور ایران موجب عزت نظام شده است، اما آنچه مهم است این است که ما نباید انتظار داشته باشیم برخی‌ها با وجود اینکه همراه رئیس‌جمهور نبوده‌اند امروز پیشقراولان پست‌های دولتی شوند که این انتظار به جایی نیست، زیرا عده‌ای مجاهدان شنبه پیدا شده که می‌خواهند همراهان اصلی رئیس‌جمهور را پس بزنند و جلو جلو پیش روند تا پست‌های مدیریتی را از آن خود کنند، اما ما باید توجه داشته باشیم که همراهان اصلی رئیس‌جمهور باید در پست‌های مدیریتی قرار گیرند.

ترکان خاطرنشان کرد: امروز 6 هزار نفر در نهادهای رئیس‌جمهور مشغول به خدمت هستند که نشان می‌دهد عده‌ای ارزش‌ها را فراموش کرده‌اند و استخدام‌ها بر مبنای شایستگی در دولت‌های گذشته نبوده است، زیرا بسیاری از مشکلات جامعه به دولت گذشته برمی‌گردد.

این مسئول اظهار کرد: بدهی‌های دولت به بانک در اوراق مشارکت 90 هزار میلیارد تومان شده است که بسیاری از این بدهی‌ها به دولت گذشته برمی‌گردد.

مشاور ارشد رئیس‌جمهور تصریح کرد: 47 میلیارد دلار بدهی جدید برای وزارت نفت به وجود آمده که اینها همه به دولت گذشته برمی‌گردد زیرا بسیاری از اقدامات دولت گذشته، بدون عقل و فکر بوده است، اما ما باید توجه داشته باشیم امام، اسلامیت و جمهوریت را با هم طراحی کرده و اکثر مردم را صادق می‌دانسته است.

این مسئول یادآور شد: 2 میلیون 600 هزار زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارد که ما به دنبال ایجاد شغل به ویژه شغل‌های زنانه برای بیش از یک میلیون نفر آنها هستیم.

وی با اشاره به اینکه صنعت رستوران‌ها، آشپزخانه‌ها و... صنایع خوبی برای اشتغال زنان هستند، گفت: ما می‌توانیم زمینه ایجاد اشتغال برای زنان سرپرست خانوار را در این زمینه‌ها ایجاد کنیم.

این مسئول اظهار کرد: اگر کسانی بخواهند تغییر روبه دهند و با دولت همراه شوند ما با آنها مشکلی نداریم، اما اگر کسانی بخواهند جلوی پست گرفتن یاران اصلی دولت را بگیرند، باید جلوی آنها گرفته شود.

مشاور ارشد رئیس‌جمهور ادامه داد: ما معتقدیم استخدام‌ها یک آفت بزرگ است و امنیت شغلی باید به امنیت اجتماعی تبدیل شود.

توماش سیمونیاک، وزیر دفاع لهستان می‌گوید که به زودی در مورد ذخیره کردن سلاح‌های سنگین ایالات متحده آمریکا، از جمله تانک، نفربر و خودروهای رزمی در لهستان تصمیم‌گیری خواهد شد.

سیمونیاک گفت که ماه گذشته در این مورد با اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا گفت و گو کرده است.

این در حالی است که ارتش ایالات‌متحده در میان نگرانی‌های منطقه‌ای از نقش روسیه در منازعه اوکراین، با متحدان خود در ناتو در شرق اروپا رزمایش‌های گسترده برگزار کرده است.

مقامات می‌گویند که سه کشور ساحلی دریای بالتیک هم قصد دارند اجازه حضور سلاح‌های سنگین ایالات متحده را در خاک خود بدهند.

سیمونیاک با تأیید گزارش آخر هفته نیویورک‌تایمز درباره بررسی شدن موضوع ذخیره‌سازی سلاح‌های سنگین ایالات‌متحده در لهستان، در صفحه توییتر خود نوشت: "تصمیم‌گیری نزدیک است".

از زمان پایان جنگ سرد، این اولین بار خواهد بود که جنگ‌افزارهای زرهی آمریکا در خاک کشورهای کمونیستی سابق ظاهر می‌شوند.

وزیر دفاع لهستان گفته است: "این اقدامی موقتی نیست بلکه برای سال‌ها و دهه‌ها است."

گزارش شده که تا ۵۰۰۰ سرباز ناتو می‌توانند با سلاح‌های که در شرق اروپا ذخیره می‌شود مجهز شوند. این تعداد سرباز و تسلیحات مطابق با نیاز نیروی واکنش سریع ناتو خواهد بود که در نشست ناتو در سال گذشته درباره آن توافق حاصل شد.

کاخ سفید و وزیر دفاع ایالات‌متحده هنوز باید ذخیره‌سازی سلاح‌های سنگین را تصویب کنند و مکان دقیق برای این اقدام هنوز اعلام نشده است.

سیمونیاک به خبرگزاری لهستانی PAP گفت: "این گامی دیگر در جهت حضور بیشتر آمریکا در لهستان و منطقه است".

یک مقام دفاعی روسیه در واکنش به این گزارش‌ها گفته است که اگر ایالات‌متحده سلاح‌های سنگین خود را در چند کشور دریای بالتیک و کشورهای شرق اروپا ذخیره کند روسیه نیروهای خود در امتداد مرزهای غربی‌اش را تقویت خواهد کرد.

خبرگزاری روسی اینترفاکس به نقل‌قول از ژنرال یوری یاکوبف گزارش داده که این اقدام آمریکا تهاجمی‌ترین اقدام از زمان جنگ سرد خواهد بود.

سخنگوی رئیس‌جمهوری روسیه گفته است که او فقط در پاسخ به بیانیه رسمی آمریکا در این باره اظهارنظر خواهد کرد.

'
تنش ناشی از موشک‌ها'
گزارش شده که روسیه در کالینینگراد در نزدیکی لهستان و کشورهای بالتیک موشک های کوتاه برد "اسکندر" مستقر کرده است

ایالات‌متحده همچنین در منطقه ردزیکوو در لهستان یک پایگاه دفاع موشکی می‌سازد که بخشی از یک سپر دفاعی است که با هدف حفاظت از کشورهای عضو ناتو از هر گونه تهدید موشک‌های دوربرد از یک دولت "یاغی" بنیاد می‌شود.

روسیه طرح سپر موشکی را محکوم و ناتو را متهم کرده که امنیت اروپا را به خطر می‌اندازد. گزارش شده که روسیه در کالینینگراد در نزدیکی لهستان و کشورهای بالتیک موشک‌های کوتاه برد "اسکندر" مستقر کرده است.

ناتو و رهبران غربی روسیه را متهم می‌کنند که با فرستادن سرباز و تسلیحات از شورشیان طرفدار خود در شرق اوکراین حمایت می‌کند. روسیه مکرراً این اتهام را رد کرده و گفته است روس‌هایی که در منطقه می‌جنگند "داوطلبان" هستند.

گلوله‌باران متناوب و درگیری شورشیان با نیروهای دولتی توافق آتش‌بس را که در ماه فوریه در مینسک بین شورشیان و دولت اوکراین امضا شد بارها تهدید کرده است.

لهستان و سه جمهوری بالتیک شوروی سابق - استونی، لتونی و لیتوانی - با شدیدترین لحن سیاست روسیه در اوکراین را محکوم کرده‌اند.

تنش‌ها در پی جدا شدن شبه‌جزیره کریمه از اوکراین و الحاق آن به روسیه در ماه مارس سال ۲۰۱۴ شدت گرفت.

از بلغارستان، رومانی و مجارستان نیز به عنوان محل احتمالی ذخیره‌سازی جنگ افزارهای آمریکا نام برده شده است.
 سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: این که برخی تلاش می‌کنند از پروتکل الحاقی تابو بسازند امری خلاف واقعیت است و ما در جهت درک درست از پروتکل الحاقی تلاش می‌کنیم چرا که در حال حاضر جامعه درک نادرستی در این زمینه دارد.

بهروز کمالوندی که در مراسم رونمایی از کتاب "از سعدآباد تا لوزان" حضور داشت با اشاره به مطالب منتشر شده در این کتاب خاطرنشان کرد: بهتر است تا مطالب هم‌زمان با وقایع منتشر شود ولی به دلیل برخی مسائل این اتفاق نمی‌افتد در هر صورت انتشار چنین کتاب‌هایی دریچه‌ای به سوی وقایع است و بدین وسیله می‌توان از تجربیات انبار شده فعلی برای ساخت آینده استفاده کرد.

او ادامه داد:‌ مطالبی در این کتاب منتشر شده است که شاید اگر نویسنده به برخی اطلاعات دسترسی داشت آن‌ها را طور دیگری می‌نوشت البته نمی‌توان ایرادی به این موضوع گرفت.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی خاطرنشان کرد: نویسنده این کتاب ارزش بسیار زیادی برای مدیریت استراتژیک بی‌بدیل مقام معظم رهبری در زمینه هسته‌ای قائل شده است و چندین بار در این کتاب این موضوع را مطرح کرده است.

وی با اشاره به مودالیته جمهوری اسلامی ایران در چند سال گذشته افزود: مدالیته‌ای که جمهوری اسلامی ایران در چند سال گذشته آن را مطرح و پیگیری کرد روش خوبی در زمان خود بوده است. هم‌چنین گرفتن امتیاز غنی‌سازی برای ایران در مذاکرات هسته‌ای نیز امر مهمی بود که در کتاب از سعدآباد تا لوزان به آن اشاره شده است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد:‌ در این کتاب به وقت‌کشی‌ که از سوی غربی‌ها در مذاکرات هسته‌ای صورت می‌گیرد نیز اشاره شده است که قابل توجه است. از سوی دیگر باید بگویم برخی مفاهیم امنیتی سیال هستند، ‌در عرصه سیاست ممکن است جای دوست و دشمن شما تغییر کند همان‌طور که امروز نیز ما شاهد این امر هستیم بنابراین باید هوشیارانه عمل کنیم.

کمالوندی ادامه داد:‌ تحولات منطقه‌یی می‌تواند فرصتی برای ما باشد ولی همین فرصت می‌تواند به تهدیدی هم تبدیل شود که باید به این امر توجه کرد هم‌چنین در بخش دیگری از این کتاب نویسنده عنوان کرده بود که بین اوباما و حاکمیت آمریکا تفاوت قائل بوده‌ایم که این مطلب درست است. از نظر ما باید حساب اوباما را از کل نظام آمریکا جدا کرد هرچند من تلاش نمی‌کنم تا اوباما را تطهیر کنم و او را پاک جلوه دهم چرا که به گفته اوباما خود او به دنبال بازکردن پیچ و مهره صنعت هسته‌ای ایران بوده و اگر دستش می‌رسید در سایر موارد نیز این کار را می‌کرد اما باید این را بدانیم که مواضع اوباما با مواضع کلیت نظام آمریکا متفاوت است.

او در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم رفع قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران اشاره کرد و گفت: این که برخی قطعنامه‌های شورای امنیت را بی‌اهمیت می‌خوانند درست نیست.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ادامه داد: احتمال اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی از سوی ایران وجود دارد این در حالی است که برخی افراد در جامعه تلاش می‌کنند تا در زمینه اجرای پروتکل واقعیت‌ها را جور دیگری نشان دهند که این امر حقیقت ندارد.

وی با اشاره به بخش‌هایی از کتاب "از سعدآباد تا لوزان" خاطرنشان کرد: البته من انتقادی هم به این کتاب دارم زیرا در بخش‌هایی گفته شده بود که در زمینه مذاکرات عقب‌نشینی کردیم و من باید بگویم که لزوما رفتار افرادی که در مذاکرات هستند تعیین‌کننده نیست بلکه این که چقدر دست‌شان پر باشد هم اهمیت بسیاری دارد.

کمالوندی ادامه داد: مذاکره وزیر امور خارجه کشورمان با دو وزیر آمریکایی یعنی کری و مونیز از اهمیت بالایی برخوردار است و این نشان می‌دهد که در زمینه دیپلماتیک آن‌ها ارزش زیادی برای ما قائل هستند و این امر خود قابل توجه است. علاوه بر این قائل شدن پروتکل و تشریفات در سطوح سیاسی در مذاکرات معنای خاصی دارد که نشان‌دهنده اقتدار بالای ما است.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی با بیان این که در بخش‌هایی از این کتاب مذاکره مستقیم ایران و آمریکا را پیشنهاد صالحی و احمدی‌نژاد عنوان شده است تاکید کرد: نویسنده این کتاب این‌طور عنوان کرده است ولی باید بگویم این موضوع صحیح نیست و مذاکره مستقیم ایران و آمریکا تنها پیشنهاد دکتر صالحی بود و اگر آقای احمدی‌نژاد نیز از آن حمایت می‌کرد وضعیت به گونه دیگری بود.

کمالوندی در پایان تاکید کرد: ساخت راکتور آب سنگین اراک نه تنها هزینه بسیاری دارد بلکه بسیار زمان‌بر هم است. در رابطه با فردو نیز باید بگویم اهمیت فردو به هیچ وجه در غنی‌سازی نیست چرا که تمام اورانیوم غنی‌شده در فردو می‌تواند تنها 1.5 درصد سوختی باشد که نیروگاه بوشهر آن را تامین می‌کند بنابراین اهمیت فردو در آسیب‌ناپذیربودن آن است
کارشناسان در گفتگو با فرارو تحلیل کردند
فراروبر اساس نظرسنجی‌های انجام‌شده دولت یازدهم در دو سال گذشته بخشی از محبوبیت خود را از دست داده است اما کارشناسان اصلاح‌طلب و اصولگرا اعتقاد دارند که در فرصت باقی‌مانده و با کسب موفقیت‌هایی در عرصه سیاست خارجی، اقتصاد و سیاست داخلی می‌توان این موضوع را جبران کرد.

درک کاهش محبوبیت دولت روحانی نسبت به دو سال گذشته نیاز چندانی به نظرسنجی‌های علمی ندارد. همین‌قدر که در تاکسی و صف نانوایی و ... به حرف کناردستی‌ها گوش دهید کافی است تا متوجه این تغییر باشید اما نکته قابل اهمیت‌تر این است که نارضایتی مردم در شرایط کنونی در چه عواملی ریشه دارد و دولت چگونه در مسیر رفع آن عوامل حرکت می‌کند.

برخی از رسانه‌های اصولگرا با تکیه‌بر نظرسنجی‌های انجام‌شده در این خصوص سعی دارند تا مهر تأییدی پای انتقادات خود به دولت بزنند و مجوزی از مردم برای ادامه موضع‌گیری‌ها علیه دولت بگیرند. نمونه آن این است که روزنامه کیهان نوشت «رسانه‌های حامی دولت نظرسنجی شرکت آی پز درباره قضاوت مردم نسبت به عملکرد روحانی را به‌طور ناقص منتشر کردند

بنا بر نتایج نظرسنجی مورد اشاره نسبت کسانی که عملکرد روحانی را در خرداد ۱۳۹۴ رضایت‌بخش می‌دانند با یک درصد کاهش به نسبت بهمن ۹۳، به ۴۸ درصد رسیده است. این رقم در آبان ۹۳ به میزان ۵۸ درصد بوده است. در مقابل میزان نارضایتی از ۲۷ درصد آبان ۹۳ و ۲۹ درصد بهمن ۹۳ به ۳۳ درصد در خرداد امسال افزایش‌یافته است.

آی پز، طی یک نظرسنجی تلفنی، نظر مردم را در مورد عملکرد رئیس‌جمهور در یک طیف پنج‌قسمتی موردبررسی قرار داده است. مطابق یافته‌های این نظرسنجی که طی روزهای ۶ تا ۸ خردادماه ۱۳۹۴ انجام شد، ۳۷ درصد از عملکرد رئیس‌جمهور «راضی» و ۱۱ درصد هم از عملکرد ایشان «تا حدی راضی» هستند. همچنین ۲۸ درصد از عملکرد رئیس‌جمهور «ناراضی» و ۵ درصد هم از عملکرد آقای روحانی «تا حدی ناراضی» هستند.

نتیجه این نظرسنجی و رشد نارضایتی بدنه جامعه نسبت به دولت به‌هیچ‌وجه مورد انکار نیست لذا اکنون‌که دولت یازدهم نیمی از عمر خود را سپری کرده است باید دید در فرصت باقی‌مانده چطور می‌تواند این نارضایتی را ترمیم کند؟

دولت در انتخاباتهای پیش رو می تواند جبران کند
حسن رسولی، عضو هیئت‌مدیره بنیاد باران در گفت‌و‌گو با فرارو در این خصوص گفت: بنده در مورد اعتبار و روایی نظرسنجی‌های انجام‌شده در این زمینه اطلاعی ندارم و به همین خاطر نمی‌توانم در مورد آن اظهارنظر علمی کنم اما جدای از بحث اعتبارسنجی این نظرسنجی‌ها، اگر فرض بر انجام دقیق آن و کاهش محبوبیت رییس‌جمهور باشد، باید بگویم که تا حدودی طبیعی است.

وی افزود: هر میزان که از دوره کاری و عمر دولت بگذرد، میزان محبوبیت آن متناسب با میزان موفقیت رییس دولت در عمل به شعارها و وعده‌های انتخاباتی‌اش؛ کاهش یا افزایش پیدا می‌کند لذا با توجه به اینکه رییس‌جمهور در حوزه سیاست داخلی عملکرد مطلوبی نسبت به اجرای تمامی تعهداتش نداشته است، این کاهش تا حدودی طبیعی است.

این کارشناس مسائل سیاسی اصلاح‌طلب ادامه داد: میزان این کاهش و پیامی که باید از آن دریافت کرد در جهت بازخورد گیری دولت و اصلاح مسیری که در پیش دارد؛ بسیار مهم است. اگر این آسیب‌شناسی صورت گیرد و جهت‌گیری دولت متناسب با توقعات رأی‌دهندگان به رییس‌جمهور مورد اصلاح و بازنگری قرار گیرد، امکان جبران مافات و برگردان این محبوبیت به ضریب قبلی وجود داد.

وی با تأکید بر اینکه عمده‌ترین عقب‌ماندگی دولت یازدهم در عمل به وعده‌های انتخاباتی در حوزه سیاست داخلی بوده است، گفت: سال 94 از این حیث بسیار مهم است زیرا در هفتم اسفندماه، دو انتخابات مجلس خبرگان رهبری و شورای اسلامی دور دهم برگزار خواهد شد. چنانچه دولت و متولیان سیاست فعلی و مجریان امر انتخابات در مقدمه سازی و اجرای آن در جهت احقاق حقوق ملت و پاسداری از آزادی‌های مصرح در قانون اساسی – برای رأی‌دهندگان و انتخاب شوندگان – بکوشند و در حد و قواره مدیریت موفق ظاهر شوند؛ درنتیجه ارزیابی عملکرد دولت بسیار مؤثر است.

رسولی ادامه داد: انتخابات‌های پیش رو مهم‌ترین آزمون عملکرد دولت یازدهم در عرصه سیاست داخلی است و موفقیت در اجرای آن به شکل مورد انتظار علاوه بر اینکه کاهش محبوبیت کنونی را جبران می‌کند، می‌تواند موجب افزایش محبوبیت دولت نیز باشد.

وی تأکید کرد: وزارتخانه‌های کشور، اطلاعات، استانداری‌ها و فرمانداری‌ها، هیئت‌های اجرای و بازرسی انتخابات در چگونگی شکل‌گیری جایگاه عملکردی دولت و ارتقای سطح محبوبیت تعیین‌کننده هستند لذا اگر انفعال موجود در بخش سیاست داخلی تداوم یابد نتایج به‌دست‌آمده بسیار ناخوشایند خواهد بود.

دولت در فینال دو مسابقه بزرگ
حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل سیاسی اصولگرا نیز در این خصوص به فرارو گفت: تجربه نشان داده است که اگر دولت‌ها در دو سال ابتدای فعالیت خود نتوانند به شعارهای و وعده‌های انتخاباتی خود عمل کنند، زمینه نارضایتی و ناامیدی در مردم ایجادشده و محبوبیت خود را از دست می‌دهند.

وی افزود: اگر دولت روحانی را مورد ارزیابی قرار دهیم؛ روشن می‌شود که دولت در بخش‌هایی نتوانسته به شعارهای خود عمل کند. البته این را نیز باید در نظر بگیریم که مردم نسبت به موانع و مشکلات پیش روی دولت حساس هستند و نسبت به آن نیز واکنش نشان می‌دهند.

این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: مردم با توجه به این موانع ممکن است به این نتیجه برسند که دولت تلاش کرده اما به خاطر مشکلات موجود موفق نشده است و یا به این نتیجه برسند که دولت در مسیر عمل به وعده‌های خود عمل‌نکرده است.

به گفته وی بر این اساس دولت روحانی هم جاذبه به معنی جذب آرا و هم دافعه به معنی ریزش آرا داشته است اما در یک معادله جبری به این نتیجه می‌رسیم که موازنه آن منفی است.

کنعانی مقدم در پاسخ به این پرسش که آیا امکان مثبت شدن این موازنه برای دولت در دو سال باقی ماند، فراهم است یا خیر؟ گفت: دولت اکنون در فینال دو مسابقه مذاکرات هسته‌ای با اعضای 1+5 و مسائل اقتصادی است لذا اگر در این دو فینال موفق باشد؛ بخشی از وعده‌های خود را محقق کرده و جایگاه خود را مستحکم‌تر می‌کند اما در غیر این صورت باعث می‌شود که مردم نسبت به عملکرد او با شک و تردید نگاه کنند.

وی افزود: به اعتقاد بنده اگر دولت بر توان ملی و قدرت مدرم تکیه کند می‌تواند فارغ از اینکه در مذاکرات هسته‌ای به نتیجه برسد یا نرسد؛ تحریم‌ها را خنثی کرده و مشکلات اقتصادی را تا حدودی حل کند لذا این بستگی به رویکرد دولت دارد که بر خروج از این گردنه حساس از چه شیوه‌ای بهره گیرد.
 رئیس ستاد انتخابات استان تهران گفت: هیچ گروه و حزبی حق ندارد بدون تابلو و شناسنامه فعالیت کرده و برای مخالفان خود خط و نشان بکشد.

شهاب‌الدین چاووشی صبح امروز در جلسه شورای اداری شهرستان تهران که در محل فرمانداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: انتظار ما از همه احزاب و گروه‌ها این است که در چارچوب مشی اعتدال با یکدیگر رقابت کرده و موضع‌گیری آنها موجب شاد شدن دشمنان نشود.

وی در ادامه با بیان این‌که تخریب‌ها و بی‌قانونی‌ها را از هیچ دسته و گروهی نمی‌پذیریم، افزود: همه باید مروج اخلاق اسلامی باشیم. اعتبار داخلی و خارجی ما به نوع رفتار سیاسی ما با یکدیگر و حتی بیگانگان بستگی دارد. ما نمی‌توانیم در داخل کشور مقابل هم صف‌آرایی کرده یا در برابر قانون مقاومت کنیم.

رئیس ستاد انتخابات استان تهران گفت: این کشور قانون دارد و نمی‌شود هر کسی بر اساس اشتغال خود بندی از وصیت‌نامه امام (ره) را اجرا کند. میراث‌دار وصیت امام (ره)، رهبری، دولت و نهادهای قانون هستند. استنباط شخصی از سخنان امام (ره) و برهم ریختن نظم جامعه قابل پذیرش نیست. موضع دولت برخورد قانونی با گروه‌هایی است که در قالب رفتارهای خودسرانه و خودجوش از برگزاری جلسات قانونی ممانعت کرده و تشنج ایجاد می‌کنند.

چاووشی همچنین با بیان این‌که برخی معتقدند دولت باید متناسب با مشی آنها رفتار کند، خاطرنشان کرد: مردم به دیدگاه این دولت برای اصلاح امور جامعه رأی دادند و در بین نامزدهای انتخابات 92 به یک فرد روحانی رأی دادند. در بین آن نامزدها هم سیاستمدار، هم مهندس، هم پزشک، هم انتظامی و هم اقتصاددان وجود داشت. اما مردم با رأی خود به یک فرد روحانی که حقوقدان هم هست اعلام کردند که به یک روحانی رأی می‌دهند. اما برخی دیدگاه‌های رئیس جمهور را برنمی‌تابند. در حالی که اکثر مردم این دیدگاه‌ها را پذیرفته‌اند. پس ما باید به کسی که رأی اکثریت مردم را دارد حق دهیم تا دیدگاه‌های خود را مطرح کند.

وی تأکید کرد: ممکن است دیدگاه‌های رئیس جمهور از نظر فقها قابل نقد باشد که اشکالی هم ندارد و قابل احترام است اما به هر حال مردم دستگاه اجرایی کشور را به این رئیس جمهور سپرده‌اند. البته باید به این نکته اشاره کرد که در عرصه نظم سیاسی جمهوری اسلامی ایران نظریه اصلی، نظریه ولی فقیه است.

چاووشی همچنین با بیان این‌که مهمترین ویژگی رئیس جمهور تأکید بر اعتدال و عقلانیت و مردم هم راه نجات کشور را بازگشت به عقلانیت اسلامی می‌دانند، افزود: تندروی و کندروی، چپ‌روی و راست‌روی به مفهوم سیاسی آن جواب نمی‌دهد و ما باید مشی اعتدال را برگزینیم. ما نمی‌توانیم برخورد ستیزه‌جویانه با کسانی داشته باشیم که در نظام جمهوری اسلامی ایران خدمت کرده یا دل در گروی کشور دارند. ایران به همه ایرانیان تعلق دارد و ما اجازه نمی‌دهیم این فضای مسالمت آمیز شکسته شود.

رئیس ستاد انتخابات استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که برنامه‌ریزی ستاد انتخابات استان تهران برای حضور مردم در انتخابات در حال برنامه ریزی است، گفت: حضور حداکثری مردم در انتخابات نه تنها یک حق مسلم بلکه یک پشتوانه مهم برای نظام در عرصه مذاکرات هسته‌ای است. اکنون تدبیر دولت که با هدایت‌های رهبری شکل گرفته بر این است که مناقشات تاریخی در زمینه هسته‌ای حل شود و این مذاکرات یک فرصت تاریخی برای بازسازی کشور است. امیدوارم همه گروه‌ها و جریان‌های سیاسی قدر این فرصت را بدانند.

وی با اشاره به این‌که مردم قدردان دولت بوده و در سفرهای استانی نشان داده‌اند که به دنبال خروج کشور از گرفتاری‌ها هستند، گفت: نباید اجازه داد که باندبازی‌ها این فرصت را از دولت بگیرد. رئیس جمهور با استقامت دنبال تثبیت حقوق مسلم هسته‌ای ایران است و ما باید بتوانیم از این فرصت تاریخی به رسمیت شمردن حق خود استفاده کرده و مشکلات ناشی از تحریم‌های ظالمانه را حل کنیم.

رئیس ستاد انتخابات استان تهران همچنین افزود: انصاف نیست این ملت به خاطر برخی سوءتدبیرها متضرر شود. ما بر حقوق هسته‌ای خود پا می‌فشاریم و دنبال حفظ اعتبار و اقتدار کشورمان نیز هستیم. اما برخی تصور می‌کنند دولت فقط گزینه رفع تحریم را برای نجات کشور دارد که این تصور غلط است. دولتمردان اعلام کرده‌اند که برای هر شرایطی برنامه لازم را دارند. دولت راضی نیست مردم با مشکلات روبرو شوند و تلاش می‌کند با مذاکرات کاری کند که دشمنان دست از ظلم به این ملت بردارند.

چاووشی همچنین با اشاره به پروژه اسلام‌ هراسی و ایران هراسی توسط دشمنان و انتشار اقدامات داعش در رسانه‌های آنها گفت: کجای رفتار این داعش با آیین پیامبر (ص) سازگاری دارد؟ ما در این شرایط که دشمن به دنبال اسلام‌هراسی است اگر منش و الگوی پیامبر (ص) را مبنای خود قرار ندهیم بازنده خواهیم بود. ما باید مدارا را با یکدیگر تمرین کنیم. این دولت بیشترین مدارا را با مخالفان خود دارد البته مخالفت و نقد اشکالی ندارد.

چاووشی با اشاره به وجود مشکلاتی از قبیل تحت تأثیر قرار گرفتن مردم توسط شعارها در نظام‌های دموکراتیک گفت: هنر ما این است که نگاه مردم را اصلاح کنیم و آنها را هوشیار کنیم تا آنها سره را از ناسره تشخیص دهند. نماینده‌ای که فقط به یک بعد زندگی مردم توجه کند نماینده واقعی مردم نیست. من مطمئنم در انتخابات پیش رو مردم به نمایندگانی رأی می‌دهند که هم متدین، متعهد و هم متخصص باشند. زیرا صرف متعهد بودن و یا متخصص بودن کافی نیست. در مقطعی مردم قهر می‌کنند و کسانی به مجلس می‌آیند که متدین هستند ولی اقتصاد یا دیپلماسی نمی‌دانند. در دیپلماسی باید امتیاز داد و امتیاز گرفت و هنر این است که امتیاز کمتری داد و امتیاز بیشتری گرفت؛ دیپلماسی جنگ نیست.

وی همچنین با بیان این‌که ما دنبال ساخت سلاح هسته‌ای نیستیم پس نباید از روند مذاکرات بترسیم، گفت: این‌که سر مسائل جزئی دولت را به چالش بکشیم یا تیم مذاکره کننده را خائن تلقی کنیم کار درستی نیست. دولت در مذاکرات به عزت، اعتبار و حقوق ملت پایبند است و رهبری هم چارچوب‌ها را مشخص کرده و از مذاکرات حمایت می‌کنند. اما عده‌ای که در دوره امام (ره) هم دیدگاه‌های ایشان را تفسیر می‌کردند اکنون برای دولت مشکلاتی ایجاد کرده‌اند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تفسیر سخنان امام (ره)، نگرانی رهبری بود که ایشان در سالروز ارتحال امام (ره) آن را اعلام کردند. امروز هم همین دیدگاه‌ها و تفاسیر وجود دارد. آنجا که به نفع آنهاست به نظرات بزرگان اتکا می‌کنند و وقتی به نفعشان نیست نظرات بزرگان را فراموش می‌کنند. در حالی که نظرات امام (ره) یک منظومه است و توجه به یک بخش آن و بی‌توجهی به سایر بخش‌های آن اشتباه است. اسلام هم همین ویژگی را دارد. ما معتقدیم اجتهاد باید به عهده فقیهان باشد. همچنین اقتصاد، سیاست و امید یک علم است و متخصصان و مجتهدان آن باید در این زمینه نظر دهند و سایرین مجری باشند.

رئیس ستاد انتخابات استان تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که باید حماسه جدیدی در سال جاری خلق شود تا هم اسلامیت نظام و هم جمهوریت نظام تضمین شود، تأکید کرد: انتخابات خبرگان هم کم اهمیت‌تر از انتخابات مجلس نیست و مردم باید به این انتخابات هم اهمیت دهند.

وی افزود: حضور گسترده مردم منجر به شکل‌گیری مجلسی کارآمد، دین‌مدار و کاربلد می‌شود.

چاووشی افزود: از لحاظ شرعی اشکال دارد که افرادی که حقوق، اقتصاد یا سیاست نمی‌دانند خود را نامزد انتخابات کنند.

وی با بیان اینکه «در گذشته اقتصاددانان درباره اجرای هدفمندی یارانه‌ها هشدار دادند»، ابراز عقیده کرد: چون نمایندگان از اقتصاد اطلاع کافی نداشتند به این هشدارها توجه نکردند.از امام جعفر صادق(ع) روایت داریم که از رحمت خدا به دور باد کسی که اهلیت پذیرفتن مسئولیتی را ندارد ولی آن را می‌پذیرد.

رئیس ستاد انتخابات استان تهران در پایان با اشاره به این‌که فرمانداری و سایر مجریان انتخابات باید به برگزاری انتخابات شفاف کمک کنند، گفت: من به همه احزاب اطمینان می‌دهم که ما به عنوان مجریان انتخابات به هیچ وجه نظرات شخصی خود را در انتخاب مردم دخالت نمی‌دهیم؛ زیرا طبق گفته رهبری رأی مردم را حق‌الناس می‌دانیم
در راستای وقوع روزانه 1600 نزاع در کشور
فراروهوا گرم و خیابان شلوغ است، ترافیک همه‌چیز را به هم گره زده است. در همین حین ناگهان یک موتور با آیینه یک ماشین برخورد می‌کند. دو راننده با فحش و ناسزا شروع به دعوا می‌کنند و همین می‌شود که در انتهای روز سر از کلانتری در می‌آورند و برای خود و دیگران روزی پرتنش می‌سازند.

به گزارش فرارو، این اتفاق و اتفاق‌های مشابه به‌قدری رو به افزایش دارد که بنابر آمارهای پزشکی قانونی روزانه 1600 پرونده نزاع در کشور تشکیل می‌شود و هر ساعت 72 درگیری منجر به جرح رخ ‌می‌دهد که دوازده مورد آن در تهران است. در سال 93، در 31 استان کشور به طور کلی 589602 نزاع منجر به جرح رخ داده است. سعید خراط‌ها -جرم‌شناس و آسیب‌شناس اجتماعی- درباره دلیل شکل‌گیری نزاع‌ها می‌گوید "60 درصد نزاع‌ها به دلیل فحاشی اتفاق می‌افتد".

کارشناسان معتقدند که ریشه فحاشی‌ها و درگیری‌ها را باید در ساختارهای موجود اجتماعی جستجو کرد. چرا آستانه تحمل افراد به قدری پایین آمده که یک اتفاق کوچک در چندثانیه می‌تواند همه‌چیز را از حالت عادی درآورد و به آن اشکالی از خشونت ببخشد؟ 

آرش دولتشاهی –جرم‌شناس و وکیل پایه یک دادگستریدر گفتگو با فرارو درباره دلایل وجود تعداد زیاد پرونده‌های نزاع در مراجع قانونی گفت: جامعه ما بدل به جامعه‌ای پرخاشگر شده است. دلیل این پرخاش‌گری نیز بحران‌های اجتماعی مختلفی است که تشنج ایجاد می‌کنند. درنتیجه روحیه مردم تضعیف شده و کوچکترین مخالفت و مشکل منجر به دعوا و درگیری خواهد شد

از یک فحش تا یک قتل!
دولت‌شاهی در ادامه تصریح کرد: به هیچ‌وجه نباید این اتفاقات کوچک و پیش‌پا افتاده و درگیری‌ها را بی‌اهمیت دانست، چرا که جرح و ضرب تنها یکی از نتایج آن است و در موارد زیادی ما با قتل‌هایی روبرو هستیم که بر سر خشونت‌های ناگهانی رخ داده‌اند

این جرم‌شناس با اشاره به تفاوت گذشته با امروز در هنگام بروز تنش و درگیری در میان مردم اظهار کرد: در گذشته اگر درگیری و یا نزاعی رخ می‌داد، قوی‌بودن هویت جمعی و اتحاد مردم و همچنین وجود روحیه گذشت سبب می‌شد تا درگیری‌های کوچک راحت‌تر حل‌وفصل شوند، اما متاسفانه حال ما با تغییراتی در سیستم اجتماعی مواجهیم؛ مردم جامعه ما مانند قبل نسبت به یکدیگر گذشت نمی‌کنند و به‌جای حل مسئله به‌وجود آمده از طریق گفتگو می‌خواهند آن را از راه‌های فیزیکی حل کنند که تبعات زیادی خواهد داشت
فصل گرم خشونت می‌آورد
وکیل پایه یک دادگستری همچنین گفت: تحقیقات جرم‌شناسی در همه جای جهان نشان داده که در فصل‌های گرم سال و در مناطق گرم، مردم پرخاشگرتر خواهند شد و میزان نزاع در گرما به دو الی سه برابر خواهد رسید. در نتیجه ما با توجه به روحیه ضعیف و آسیب‌دیده مردم در فصل گرم باید شاهد درگیری‌های بیشتری باشیم.
وی تصریح کرد: باز هم بنابر تحقیقات جرم‌شناسی و پرونده‌های نزاع که در مراکز قانونی پیگیری می‌شوند، افراد تحصیل‌کرده و یا افرادی که از فرهنگ گفتگو و تعامل بالاتری برخوردارند کمتر به نزاع با دیگران می‌پردازند. این جرائم بیشتر مربوط به جرائم خیابانی می‌شوند.
دولتشاهی درباره تاثیر غمگینی جامعه بر روی خشونت گفت: متاسفانه جامعه ما یک جامعه غمگین است و این روحیه می‌تواند منجر به تولید خشونت شود و به طور کلی منشاء خشونت را باید در روحیه و سلامت روان افراد آن جامعه دید. شادبودن جامعه می‌تواند تاثیر بسزایی بر روی کاهش جرائم خیابانی و نزاع‌ها داشته باشد
افزایش شادی و در برابر کاهش خشونت در جامعه، نکته‌ و راهکاری است که اکثر کارشناسان به آن اهمیت زیادی می‌دهند. امان‌الله قرایی‌مقدم –جامعه‌شناس و استاد دانشگاه- نیز بر نقش کلیدی و تاثیرگذار شادی و نشاط اجتماعی بر کاهش خشونت تاکید دارد. او در گفتگو با فرارو گفت: زمینه‌های بروز خشونت، اجتماعی است و نه روانی. اگر مسائل و مشکلات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و سیاسی ما کاهش پیدا کند، خشونت نیز به دنبال آن کم‌تر خواهد شد.
قرائی مقدم درباره علل نزاع‌های خیابانی اظهار کرد: بیکاری، فقر، گرانی، رفتارهای نادرست با مردم، رسانه‌ها و نبود برنامه‌های نشاط و شادی جمعی در جامعه منجر به بروز خشونت خواهند شد. جامعه به همه این دلایل حال به مرحله‌ای رسیده که با اندک تنشی شروع به پرخاشگری می‌کند و متاسفانه محیط به این خشونت دامن خواهد زد.
این جامعه‌شناس همچنین به تاثیر فضای زندگی بر ایجاد خشونت در جامعه تاکید کرده و گفت: اینکه افراد در چه فضایی زندگی می‌کنند بسیار بر روی آن‌ها تاثیر دارد. متاسفانه بی‌نظمی‌های شهری و محیطی ما و همچنین وجود کمِ رنگ در فضاهای رفت و آمد و زندگی غم و خشونت تولید می‌کنند؛ رنگ‌های تیره در حال حاضر الویت پوششی افراد جامعه ماست، که این خود از نظر روانی بسیار مهم است. باید جامعه را تشویق کرد تا از نشانه‌های شادی‌آوری مانند رنگ بیشتر بهره ببرد
قرائی‌مقدم در ادامه تصریح کرد: وضع موجود، وضعی آسیب‌زاست، که مولد انواع تنش‌های اجتماعی خواهد بود و اگر تغییری در این وضع صورت نگیرد، در چندسال آینده با آسیب‌های بیشتر و گسترده‌تری روبرو خواهیم شد
شادی برود، خشونت می‌آید
این استاد دانشگاه با تاکید بر نقش مهم شادی و آرامش در جامعه گفت: در جامعه‌ای که شادی و فعالیت‌های جمعی نشاط‌آور وجود نداشته باشد، خشونت به مرور رشد می‌کند. برای مثال دختر جوانی را در نظر بگیرید که برای رفتن به ورزشگاه برای تماشای بازی با ممنوعیت روبروست، وقتی این فرد نمی‌تواند در جمعی ورزشی حضور پیدا کند قطعا عصبی و ناراحت خواهد شد و به دیگران پرخاش می‌کند. درنتیجه تمام سیستم اجتماعی را باید در ایجاد خشونت سهیم بدانیم. متاسفانه در حال حاضر در جامعه ما مواردی که به آرامش جمعی افراد کمک کنند اندک است. البته باید گفت که جو موجود نسبت به دوره ریاست دولت قبل بهتر شده اما زمینه‌های بروز خشونت همچنان در جامعه باقی است
امان‌الله قرائی‌مقدم در انتها تصریح کرد: "تئوری چرخش" می‌گوید که خشونت از خشونت زاده می‌گردد و این چرخه خشونت منجر شده مردم ما سلطه‌گر و سلطه‌پذیر باشند؛ به بالاست تملق بگویند و به زیردست زود. این چنین سیستمی منجر شده که فرد تحت سلطه بر فرد دیگری که ضعیف‌تر است سلطه‌گری کند و در نتیجه خشونت و تنش مدام در حال بازتولید باشد