واکنش‌‌ها در ایران به استعفای شینزو آبه

از سوسول بازی آبه تا اجازه گرفتن از آمریکا برای کناره گیری

واکنش‌‌ها در ایران به استعفای شینزو آبه10 شهریور-99

 باید به تمسخر گرفته شود چون در رژیم ولایت فقیه نه استعفادادن جایگاهی ندارد که هرمهره ای بیشتر فاسد باشد بیشتر به بازی گرفته می شود وبیشتر به قدرت می چسبد.

 در پی انتشار خبر استعفای آبه از نخست وزیری ژاپن عده زیادی از کاربران فضای مجازی به انتقاد از برخی چهره‌های سالمند در مناصب سیاسی کشور و مقایسه میان شینزو آبه با مسئولان کشور پرداختند و فاصله ایران با ژاپن را فاصله میان آبه با برخی مسئولان کشور همچون آیت‌الله جنتی دانستند. آن‌ها با اشاره به برخی چهره‌های سیاسی نوشتند مسئولان ما باید از شینزو آبه یاد بگیرند.

فرارو- استعفای شینزو آبه نخست وزیر ژاپن با واکنش گسترده کاربران فضای مجازی در ایران مواجه شد. این خبر همچنین بازتاب وسیعی در سایت‌های خبری داشته است.


به گزارش فرارو، در پی انتشار خبر استعفای آبه از نخست وزیری ژاپن عده زیادی از کاربران فضای مجازی به انتقاد از برخی چهره‌های سالمند در مناصب سیاسی کشور و مقایسه میان شینزو آبه با مسئولان کشور پرداختند و فاصله ایران با ژاپن را فاصله میان آبه با برخی مسئولان کشور دانستند. آن‌ها با اشاره به برخی چهره‌های سیاسی نوشتند مسئولان ما باید از شینزو آبه یاد بگیرند.


کاربری با نام جوان آورده است: "شینزو آبه تنها مسلمونی بود که من می‌شناختم". کاربر دیگری با نام فرشاد قائنی نیز نوشته است: "متن سخنرانی استعفای شینزو آبه انگار تحت تاثیر نهج البلاغه است. او عذرخواهی میکنه بخاطر کار‌هایی که به سرانجام نرسونده. میگه بخاطر اینکه درد و دارو ممکنه باعث تصمیم گیری اشتباه بشه قدرت رو ترک می‌کنم! الله اکبر الله اکبر، چقدر غریبه این کار‌ها برای ما".


کاربر دیگری نیز می‌نویسد: "اگر قرار است سیاست اخلاق مدار، احترام به منافع ملی، احترام به حقوق بشر، احترام به دموکراسی و اعتقاد به گردش نخبگان، آموزگاری داشته باشد این آموزگار تویی آقای شینزو آبه."


کاربری هم نوشت: "با دیدن واکنش کاربران ایرانی توییتر به استعفای شینزو آبه در ژاپن و مقایسه این عمل او با رفتار مسئولین ما، یاد این نظریه ادوارد لورنز افتادم. بال زدن یک پروانه در نقطه‌ای از جهان می‌تواند طوفانی را در نقطه دیگری بیافریند."


محمدعلی ابطحی، فعال سیاسی اصلاح طلب نیز در واکنش به استعفای شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن در توئیتی نوشت: "این مسوولان ژاپنی چقدر سوسولن. نخست‌وزیر تا مریض شده استعفا داده. از ما درس نمیگیرن که! خدا عزرائیل را برای چی آفریده؟ تا روزی که نیاد خدمت به مردم را رها نمی‌کنند."


در این میان برخی کاربران نیز بودند که هر چند اندک، اما با نگاهی متفاوت به این خبر واکنش نشان دادند. مثلا کاربری در این باره نوشت: "شما می‌خوای باور کنی شینزو آبه صرفا به خاطر سنش می‌خواد کناره گیری کنه مختاری، اما از نظر من ژاپن و سرانش اونقدر استقلال ندارن که هر تصمیمی گرفتند، بگیم بدون امر یا اذن آمریکا بوده."


کامران نجف زاده خبرنگار صدا و سیما نیز از زاویه دیگر به این ماجرا نگریست. او نوشت: "رهبران غربی و شرقی چنان به جسم خود برای تصمیم‌گیری و اداره دولت وابسته هستند که با اندک بیماری، به دلیل عدم پذیرش از سمت جامعه، آنان ملزم به استعفا می‌شوند. به لطف الهی در نظام مقدس و ناب شیعی، جسم ناقص و معیوب مانعی برای تصمیم‌گیری‌های تاثیرگذار و هدایت امت نیست."


روزنامه جمهوری اسلامی هم شاید تنها روزنامه‌ای بود که در حاشیه انتشار خبر استعفای آبه، به آن واکنش نشان داده است. روزنامه جمهوری اسلامی در این باره و با انتقاد از مسئولان در ایران نوشت: "این اقدام نخست‌وزیر ژاپن برای آن دسته از مسئولین کشور ما که تا سنین بالاتر از ۹۰ سالگی هم همچنان به منصب و مقام می‌چسبند و حاضر نیستند کنار بروند، بسیار درس‌آموز است. ما اکنون در کشورمان، افرادی بالای ۷۰ سال در مسئولیت‌ها داریم که هنوز آرزوی به دست آوردن مسئولیت‌های بالاتر دارند. افرادی در سنین میان ۷۰ و ۸۰ سالگی داریم که دارای ده‌ها مسئولیت هستند و باز هم برای به دست آوردن مناصب دیگر تلاش می‌کنند. افرادی بالای ۸۰ سال سن داریم که برای راه رفتن مشکل دارند، ولی مسئولیت‌های حساسی برعهده آنان است".


جمهوری اسلامی در ادامه نوشته است: "وقتی نخست‌وزیر ۶۶ ساله ژاپن، داوطلبانه کنار می‌رود، آن دسته از مسئولین ما که از سن بازنشستگی فراتر هستند، باید این اقدام درس‌آموز را سرمشق خود قرار دهند و داوطلبانه کنار بروند. توجیهاتی از قبیل اینکه بهتر از من پیدا نمی‌شود، من احساس تکلیف می‌کنم و کشور به من نیاز دارد، فقط نوعی خودخواهی و خود برتربینی است. کشور ما نیرو‌های توانمند زیادی دارد که اگر به بهانه‌های گوناگون طرد نشوند، بسیاری از مشکلات با حضور آن‌ها در مسئولیت‌های کلیدی برطرف خواهد شد و به دور و تسلسل باطلی که مدتهاست گرفتار آن هستیم پایان داده خواهد شد."


علاوه بر این‌ها، بیژن اشتری مترجم نیز در این باره در صفحه اینستاگرامش نوشته است: "سیاستمدار دموکرات باید هم که این گونه عمل کند. او نماینده واقعی مردم و خدمتگزار آن‌ها و کشورش است. مصالح ملی بزرگ‌ترین اولویت اوست. سیاست از نظر او به معنای چنگ زدن به صندلی قدرت و حذف رقبا نیست. سیاست برایش ابزاری است برای خدمت به مردم و کشورش. حالا این را مقایسه کنید با حاکمان کشور‌های دیکتاتوری که تا دم آخر به صندلی قدرت چسبیده‌اند و جز مرگ چیز دیگری نمی‌تواند شر آن‌ها را از سر مردم کشورهای‌شان خلاص کند."


اشتری در ادامه با اشاره به دو نمونه کنستانتین چیرننکو رهبر شوروی در اوایل دهه هشتاد و هوگو چاوز رهبر ونزوئلا می‌نویسد: "این‌ها که اتفاقا خیلی هم ادعای مردمی بودن دارند به خوبی آگاهند که صرف ادامه حکومت‌شان خلاف منافع ملی است، اما چون شیفته قدرت هستند و فقط به منافع خودشان و حلقه اطرافیانشان فکر می‌کنند و پشیزی هم برای مردم اهمیت قائل نیستند هرگز به صورت داوطلبانه از تخت قدرت پایین نمی‌آیند... مگر این‌که حضرت عزرائیل از راه برسد و آن‌ها را با تیپا از تخت قدرت و کلا از صفحه روزگار به بیرون پرتاب کند."


شینزو آبه نخست وزیر ژاپن که روز جمعه از مقام خود استعفا کرده است، در یک کنفرانس خبری در توکیو گفت که وضع سلامتی‌اش وخیم‌تر شده و از ماه گذشته احساس خستگی می‌کند. او تصریح کرد: به دلیل بیماری، اعتماد به نفس خود برای خدمت به ژاپنی‌ها را از دست داده است. شینزو همچنین افزود: به دنبال درمان است، اما به مراقبت طولانی مدت نیاز دارد.