طرح «مسکن ملی» در خانه‌دار کردن خانوارهای فاقد مسکن موفق نبود

 شاکری در گفتگو با ایلنا:

8-فروردین-1400

این طرح خانه دار کردن فاقدمسکن نه موفق نبوده است که موجب افزایش قیمت مسکن و اجاره مسکن وبی خانمان های بیشتر شده است.

عضو کمیسیون عمران مجلس یازدهم گفت: طرح «مسکن ملی» دولت در کنترل بازار مسکن و خانه‌دار شدن خانوارهای فاقد مسکن موفق نبود.

اقبال شاکری در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در پاسخ به سوالی پیرامون مطرح شدن بحث تحقیق و تفحص در راستای کنترل قیمت مسکن، گفت: تاکنون مسئولان مربوطه در حوزه مسکن ۲-۳ بار به کمیسیون آمدند. همچنین ما درباره فولاد و سیمان با وزارت صمت و سازمان بورس جلسه داشتیم. بعد از آن کمیسیون با ارسال یک نامه به وزارت صمت و وزارت اقتصاد از آن‌ها خواست که اقدامات خود را در راستای تنظیم بازار و کنترل قیمت‌ها رسماً و کتباً اعلام کنند که اکنون من اطلاع ندارم که به این نامه جواب داده شده یا خیر.

وی افزود: همانطور که مشاهده می‌کنید ما از این افزایش بی‌رویه قیمت‌ها و فاصله قیمتی که میان کارخانه و بازار وجود دارد، به شدت رنج می‌بریم. این مساله علاوه بر افزایش قیمت‌ها به یک معضل در بازار مسکن تبدیل شده است، یعنی باقی اقلام مرتبط با بازار مسکن هم گران هستند و تورم دارند اما این دو محصول یعنی سیمان و فولاد واقعا کنترل قیمت‌شان از دست خارج شده ‌است.

نماینده تهران در مجلس ادامه داد: در نتیجه طی یکی از همان جلسه‌هایی که مسئولین مربوطه به کمیسیون آمده بودند، اعضای کمیسیون عمران مجلس به اتفاق، عدم رضایت خود را از نحوه نظارت اعلام کرده و به همین دلیل مصوب کردند که مکتوب نامه داده شود و پاسخ خواسته شود و امیدواریم پاسخ مناسبی در یافت کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که اگر پاسخ مطلوب دریافت نکنید، آیا به سمت تحقیق و تفحص خواهید رفت، گفت: ما باید سوال کنیم و پیگیر باشیم، تحقیق و تفحص زمان می‌برد و نمی‌تواند در کوتاه مدت نتیجه‌بخش باشد.

عضو کمیسیون عمران مجلس درباره میزان اثربخش بودن طرح‌های دولت در کنترل بازار و خانه‌دار شدن اقشار فاقد مسکن جامعه، اظهار داشت: شرایط تسهیلات آنچنان سخت است که فقط حدود ۱۵درصد از مردم توانستند در آن شرکت کنند. حتی اگر زمین هم رایگان و قرارداد هم ۹۹ ساله باشد اما تسهیلاتی که پرداخت می‌کنند به قدری کم و ناچیز است که این طرح موفق نبوده و تنها ۱۵ درصد از مردم نیازمند مسکن در این طرح شرکت کردند؛ در نتیجه می‌توان گفت که طرح موفقی نبود.

وی گران بودن نرخ تسهیلات و همچنین بالا بودن آورده را از جمله نواقص این طرح برشمرد و تصریح کرد: علت موفق نبودن این طرح آن است که شرایط به صورتی نبود که اقشار فاقد مسکن بتوانند در آن ثبت نام کنند. شرایط این تسهیلات ۱۰۰ میلیون تومانی با نرخ ۱۸ درصد به همراه آورده ۳۰۰ میلیونی است. خب چه کسانی از میان اقشار فاقد مسکن ما می‌توانند این موارد را تامین کنند؟

شاکری در پایان درخصوص شرایط پیشنهادی برای اصلاح این طرح گفت: تسهیلات دولتی باید ۸۰ درصد از هزینه ساخت با نرخ ۹ درصد باشد تا مردم از طرح استقبال کنند و خانه‌دار شوند.