نهم فروردین و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

 نهم فروردین و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها9-فروردین-1400

نهم فروردین و آخرین خبرهای کرونایی استان‌ها

استان ها- ایرنا- هر روز که می‌گذرد بر شمار شهرهای در وضعیت قرمز و نارنجی شیوع کرونا در کشور افزوده می‌شود به گونه‌ای که امروز ۲۳ شهرستان، قرمز و ۴۴ شهرستان دیگر نارنجی بود و براساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است.

به گزارش گروه اخبار استان‌های ایرنا، از طرفی هم افزایش تردد در مناطقی مثل خراسان رضوی نگران کننده است.

براساس اعلام روز دوشنبه سرهنگ حسین میش مست، رییس پلیس راه خراسان رضوی، تردد در ورودی‌های این استان طی ۲۴ ساعت گذشته نسبت به مدت مشابه پارسال ١٥٠ درصد افزایش یافته است.

او حتی گفت که تردد روز گذشته در خروجی‌های استان نیز نسبت به مدت مشابه پارسال ٩٨ درصد افزایش یافته است.

وقتی افزایش ترددها در خراسان رضوی را با خبر افزایش شمار بستری های کرونایی در بیمارستان های این استان را کنار هم بگذاریم باید حق را به کسانی داد که نگران وضعیت افزایش کرونا در استان یاد شده و همچنین کشور می‌شوند.

گواه مطالب یاد شده هم این است که دکتر مهدی قلیان اول، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد امروز به ایرنا گفته است: تعداد بیماران کرونایی بستری شده در بیمارستان‌های خراسان رضوی‌ رو به افزایش بوده و به بیش از ۵۰۰ نفر رسیده است؛ این در حالی است که طی چند هفته اخیر تعداد کل بستری ‌شدگان در خراسان رضوی حدود ۴۸۰ نفر بود.

به گفته این مقام بهداشتی، خطر افزایش تعداد بستری شدگان ناشی از کرونا با افزایش مراجعان سرپایی و روند افزایشی نتایج مثبت آزمایشات پی.سی.آر در خراسان رضوی طی هفته‌های اخیر هشدار داده شده بود.

فقط این افزایش‌ها به خراسان رضوی مربوط نمی‌شود به عنوان نمونه ، امروز همچنین خبرهایی از افزایش مبتلایان از دیگر نقاط کشور هم داشتیم مثل کهگیلویه و بویر احمد که در این خصوص دکتر پرویز یزدان پناه، رئیس دانشگاه  علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد اعلام کرد: موارد مثبت کرونا در نمونه های روز یکشنبه حدود ۴۰۰ نفر بوده که بیشترین موارد مثبت از شروع کرونا در ۱۳ ماه گذشته است و استان در آستانه قرمز شدن و ورود به خیز جدید بیماری قرار دارد.

او حتی این هشدار را هم داد که احتمالا طی روزهای آینده تخت‌های بیمارستانی توسط بیماران کرونایی اشغال خواهد شد و تخت خالی برای بیماران غیر کرونایی وجود نخواهد داشت.

کهگیلویه و بویر احمد در حالی وارد خیز جدید کرونا شده است که محمد حسین نصیری راد ، مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای کهگیلویه و بویراحمد همین امروز اعلام کرده است که میزان تردد در جاده های این استان در ۶ روز ابتدای امسال ۱۹۶ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.

به گفته نصیری راد ، میزان تردد طی مدت زمان یکم تا ششم فروردین ماه ۱۴۰۰ در جاده های  مواصلاتی کهگیلویه و بویراحمد ۹۵۱ هزار و ۵۳ تردد بوده در حالی که این میزان در مدت مشابه سال قبل ۳۲۱ هزار و ۱۳۷ تردد بوده است.

اردبیل از دیگر مناطقی است که برای روز جاری، خبر افزایش مبتلایان به کووید ۱۹ را داده است . فرماندار اردبیل اظهار داشته است: امسال مراجعات به مراکز بهداشت و درمان شهرستان اردبیل به دلیل شیوع کرونا افزایش یافته است و اگر مردم رعایت نکنند محدویت‌های سخت‌گیرانه اعمال می‌شود.

جالب تر اینکه ابراهیم سلمانی ،سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی ( ره) یزد گفته است:از اسفند ماه سال ۹۹ تاکنون در این استان ۴۵ سرخوشه مبتلا به کرونای جهش یافته شناسایی شده که ۹ مورد آن مربوط به شبانه‌روز گذشته است .موارد جدید سرخوشه کرونای شناسایی شده شامل سه مورد مربوط به اردکان، ۲ سرخوشه در مهریز، همین تعداد در خاتم و بقیه در شهرستان های اشکذر و  میبد است.

در این میان ، دکتر محمد فتحی رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز هم  اعلام کرده است که با بستری شدن ۷۹ بیمار بدحال کووید ۱۹ در بیمارستان ها بار دیگر کرونا در این استان رکورد زد. تعداد پذیرش های روزانه کووید ۱۹ بیمارستان های البرز در برهه زمانی اسفند ۹۹ تا دوم فروردین ماه ۱۴۰۰ به طور میانگین زیر ۴۵ نفر بود و دیروز ۵۶ نفر ثبت شد.

همچنین علیرضا شریعت، فرماندار آمل با اعلام این که آمار بیماران کرونایی در این شهرستان بعد از یک ثبات نسبی روند افزایشی گرفته اظهارداشته که افزایش ابتلا به کووید ۱۹ در آمل نگران کننده شده است.

به گفته شریعت در حال حاضر رنگ  وضعیت کرونایی شهرستان آمل زرد است  و متاسفانه طی چند روز گذشته روند بستری ها و مراجعین حضوری به بیمارستان ها شیب افزایشی داشته است.

خبرهای دیگر کرونایی استان ها :

خبرهای دیگر کرونایی هم برای روز دوشنبه در خروجی ایرنا منتشر شد از ممنوع بودن تجمع در روز طبیعت در آذربایجان غربی گرفته تا تزریق واکسن به پاکبان های همدان که شماری از این اخبار بدین شرح است:

معاون استاندار آذربایجان‌غربی: تجمع در روز طبیعت ممنوع شد
دومین مرحله تزریق واکسن کرونا در روانسر انجام شد
آزمایش مثبت کرونا در منطقه کاشان به ۹۸ مورد رسید
۱۹۳ تست کرونا هفته نخست فروردین ماه در هلیلان ثبت شد
مناطق کرونایی غرب اهواز مشخص شدند

سه هزار نفر در استان بوشهر واکسن کرونا دریافت کرده اند

مرحله اول تزریق واکسن کرونا به پاکبانان شهرداری در استان همدان آغاز شد
 

وضعیت کرونایی شهربابک در استان کرمان زرد شد

۲۵۷ مورد ابتلای جدید به کرونا در استان مرکزی شناسایی شد

استاندار تهران: شهروندان از تجمع در جشن میلاد منجی عالم خودداری کنند

فوت 81 مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته 

امروز سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با فوت ۸۱ نفر از هموطنان مبتلا به بیماری کووید۱۹ در شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در ایران به ۶۲ هزار و ۴۷۸ نفر رسید. 

به گفته لاری در ۲۴ ساعت گذشته تا ظهر امروز (۹ فروردین) بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی ۹ هزار و ۳۱۰ نفر بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد و یک هزار و ۱۵۷ نفر بستری شدند. با این حساب، مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به یک میلیون و ۸۶۴ هزار و ۹۸۴ نفر رسید.

 اکنون ۲۳ شهرستان قرمز و ۴۴ شهرستان نارنجی هستند و بر اساس مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا مسافرت «از» و «به» شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع است. همچنین ۲۸۷ شهرستان در وضعیت زرد و ۹۴ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.

 به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

بر اساس آمار رسمی کشورها ویروس کرونا تاکنون بیش از ۱۲۷ میلیون نفر را در دنیا مبتلا کرده و حدود دو میلیون و ۸۰۰ هزار نفر نیز بر اثر بیماری کووید۱۹ جان خود را از دست داده‌اند. 

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.