۱۰۰هزارهکتار از گندمزارهای دیم خوزستان به علت خشکسالی از بین رفت7-فروردین-1400
اهواز - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان گفت: حدود ۱۰۰هزار هکتار از مزارع گندم دیم استان به علت خشکسالی و کمبود بارش در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ از بین رفت.
تورج نوروزی روز شنبه درگفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: بیشتر گندمزارهای دیم آسیب دیده از خشکسالی که درمناطق جنوبی ، غربی و جنوب شرق استان متمرکز هستند قابل برداشت نیست.
وی گفت:بخش قابل توجهی از گندمزارهای دیم خوزستان در مناطق شمالی، شرق و شمال شرق استان نیز که دمای هوا تا حدودی شرایط را برای رشد محصول فراهم کرده در صورت بارشهای مناسب در فروردین ماه قابل برداشت خواهند بود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی خوزستان در ادامه با اشاره به اینکه شرایط دمایی و رطوبت برای اراضی گندم آبی مناسب است افزود: با وجود کمی بارشها در فصل زمستان ، مزارع گندم آبی استان در وضعیت خوبی هستند.
حدود ۵۸۰هزار هکتار از اراضی خوزستان در سال زراعی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ زیرکشت گندم قرار گرفت که از این میزان ۴۰۰هزار هکتار آبی و ۱۸۰هزار هکتار آن دیم هستند.
برداشت گندم در خوزستان از نیمه دوم فروردین ماه ابتدا در مناطق جنوبی و جنوب شرق خوزستان شروع و به تدریج به مناطق مرکزی ، غربی و شمالی استان کشیده میشود.
پیش بینی شده در سال زراعی جاری حدود ۱.۵میلیون تن گندم در خوزستان برداشت شود که از این میزان ۱.۲میلیون تن به صورت تضمینی از کشاورزان گندم کار خریداری میشود.
برداشت گندم در خوزستان به مدت ۲ ماه ادامه می یابد ولی پیک برداشت و خرید تضمینی این محصول راهبردی حدود ۴۰روز است.
بارش مناسب و سیل آسا در سال زراعی ۱۳۹۷- ۱۳۹۸ سبب شد تا مزارع گندم دیم استان بهترین عملکرد را در ۳ دهه اخیر داشته باشند به گونهای که برداشت گندم دیم در شهرستان هفتکل به رکورد بی سابقه ۶.۵تن درهکتار رسید.
براساس پیش بینی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در سال زراعی جاری این استان برای هشتمین بار متوالی مقام نخست تولید و خرید تضمینی گندم را در کشور کسب خواهد کرد.
استان خوزستان با ۱.۳میلیون هکتار زمینهای زیرکشت و تولید سالانه ۱۷.۲میلیون تن محصولات زراعی ، باغی ، شیلات ، عسل ، دام و فراورده های لبنی به ارزش بیش از ۲۹۰هزار میلیارد ریال مقام نخست کشوری را دارد.