گزیده خبرهای 27 خرداد -94 قسمت- 3
براساس یک نامه رسمی که در اختیار رسانهها قرار گرفته است 15 نماینده متقاضی استیضاح علی فانی، وزیر آموزش و پرورش امضاهای خود را پس گرفتهاند.به گزارش خبرنگار پارلمانی ایسناٰ؛ 15 نماینده از 64 نماینده امضا کننده درخواست استیضاح وزیر آموزش و پرورش با نوشتن نامهای خطاب به هیات رییسه مجلس امضای خود را پس گرفتند.نمایندگان منصرف از استیضاح در نامه خود آوردهاند: «این جانبان امضا کنندگان طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش که در مقاطع مختلف بنا به دلایلی برگ استیضاح جناب آقای دکتر فانی وزیر محترم آموزش و پرورش را امضا کردهایم با توجه به مذاکرات و تعامل انجام شده با وزیر و معاونان ایشان و حل مشکلات مورد نظر انصراف خود را اعلام می داریم. خواهشمند است دستور فرمایید اقدام لازم به عمل آید.»اسامی نمایندگان انصراف دهنده از استیضاح وزیر آموزش و پرورش به این شرح است: شهلا میرگلو بیات؛ سیدمحمد علی موسوی؛ سید شکرخدا موسوی؛ سیدهادی حسینی؛ غلامرضا کاتب؛ عطالله سلطانی صبور؛ عباس صلاحی؛ عزت الله یوسفیان؛ حجتالله درویشپور؛ سلیمان عباسی؛ ناصر کاشانی؛ سیدمحمد بیاتیان؛ مهدی کوچکزاده؛ صالحی نسب و عبدالله تمیمی.
رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه گفت: استانهای ایلام، یزد و تهران به ترتیب جرمخیزترین استانهای کشور هستند. رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه در ادامه نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به ورود 20 هزار پرونده در سال 93 به دادگاههای کیفری استانهای کشور گفت: این رقم نسبت به سال 92، 17 درصد افزایش داشته و ماندهها هم نیز 11 درصد افزایش پیدا کرده و این نشان میدهد که باید از دادگاههای کیفری حمایت بیشتری انجام شود تا پروندهها سرعت بیشتری بگیرند. شهریاری در ادامه با اشاره به ورود 3 میلیون و 411 پرونده به شوراهای حل اختلاف گفت: ما در سال 93،96 پرونده وارده به شعب تشخیص دیوان عدالت اداری داشتیم که این رقم نسبت به سال گذشته 97 درصد کاهش پیدا کرده است. وی بالاترین استانها از لحاظ ورودی و خروجی پروندهها را مازندران با 7 هزار و 735 پرونده، چهارمحال و بختیاری با 7 هزار و 426 پرونده و گیلان با 7 هزار و 200 پرونده عنوان کرد و گفت:استانهای سیستان و بلوچستان با 2 هزار و 422 پرونده، هرمزگان با 3 هزار و 929 پرونده و کرمان با 4 هزار و 415 پرونده به ترتیب کم پروندهترین استانهای کشور بودند. رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه تصریح کرد: همچنین ایلام با 8 هزار و 200 پرونده، یزد با 6 هزار و 780 پرونده و تهران با 6 هزار و 109 پرونده سه استان جرمخیز کشور هستند این در حالی است که سیستان و بلوچستان با 2 هزار و 948 پرونده، قم با 3 هزار و 95 پرونده و زنجان با 3 هزار و 559 پرونده جزء کمجرمترین استانهای کشور محسوب میشوند. وی با تأکید بر اینکه بیش از دو هزار عناوین اتهامی مشخص شده است، گفت: 50 درصد اتهامات کشوری که بیشترین عناوین اتهامی را به خود اختصاص دادهآند به ترتیب سرقت مستوجب تعزیر با 12.80 درصد، ضرب و جرح عمدی با 9 درصد، توهین به اشخاص عادی با 6.43 درصد، ایراد صدمه بدنی غیرعمدی با 5.11 درصد، تهدید با 4.97 درصد، تخریب با 3.44 درصد، کلاهبرداری با 3.25 درصد، خیانت در امانت با 2.66 درصد و نگهداری و مالکیت موادمخدر با 2.64 درصد بوده است. شهریاری مطالبه وجه بابت امور مختلف، مطالبه وجه بابت چک، طلاق توافقی، مطالبه مهریه، مطالبه نفقه، طلاق به درخواست زوجه و الزام به تمکین را از جمله 50 دعاوی اول کشور عنوان کرد. وی در خصوص دفاتر خدمات الکترونیک قضایی گفت: این دفاتر از سال 91 با هدف شفاف سازی فرایند رسیدگی، افزایش سرعت،دقت و کارآمدی قضایی، افزایش رضایتمندی مردم از دستگاه قضایی، استفاده شهروندان از فرصتهای برابر با رفع موانع اداری و همچنین ارتقای سلامت اداری و قضایی و استفاده از ظرفیت بخش خصوصی در عرضه خدمات قضایی تشکیل شد.
نمایندگان مجلس با 101 رأی موافق از پاسخهای واعظی وزیر ارتباطات در پاسخ به سؤال قاضیپور نماینده ارومیه قانع شدند. به گزارش فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (سهشنبه) پارلمان سؤال ملی نادر قاضیپور نماینده ارومیه از محمود واعظی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات را مورد بحث و بررسی قرار دادند. این سؤال پیش از این در کمیسیون صنایع و معادن مجلس بررسی شده بود اما به دلیل قانع نشدن نماینده سؤالکننده از پاسخهای وزیر ارتباطات، سؤال برای رسیدگی بیشتر به صحن علنی مجلس موکول شد. نادر قاضیپور در این سؤال از واعظی پرسید: دلیل قطع و یکطرفه شدن تلفن همراه اول، عدم ارسال پیامک و عدم تعیین تکلیف وضعیت کارگزاران مخابرات روستایی توسط شرکت مخابرات چیست؟ نمایندگان پس از استماع پاسخهای وزیر ارتباطات و ارائه توضیحات قاضیپور درباره سؤالش، با 101 رأی موافق، 67 رأی مخالف و 12 ممتنع از مجموع 197 نماینده حاضر در صحن علنی، از پاسخهای وزیر ارتباطات قانع شدند.
امروز مراسم تشییع پیکر مطهر ۲۷۰ شهید دفاع مقدس از ساعت ۱۶ با حضور مردم شهید پرور تهران و مسئولین لشکری و کشوری از مقابل میدان بهارستان درب غربی مجلس شورای اسلامی آغاز خواهد شد. به گزارش فارس، امروز مراسم تشییع پیکر مطهر 270 شهید دفاع مقدس از ساعت 16 با حضور مردم شهید پرور تهران و مسئولین لشکری و کشوری از مقابل میدان بهارستان درب غربی مجلس شورای اسلامی آغاز خواهد شد. گفتنی است مسیر تشییع این تازه واردها به خاک میهن از میدان بهارستان به سمت خیابان فردوسی، میدان امام خمینی (ره)، خیابان امام خمینی (ره)، خیابان شهید فیاض بخش، خیابان وحدت اسلامی، خیابان بهشت به سمت معراج شهدا خواهد بود. در این مراسم سردار محسن رضایی فرمانده اسبق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام سخنرانی خواهد کرد و مداحان اهل بیت به ذکر مصیبت خاندان عظیم شأن پیامبر خواهند پرداخت. لازم به ذکر است این شهدا که 175 نفر آنها خط شکنان و غواصان عملیات کربلای چهار بوده و 95 شهید دیگر که همچنان گمنام هستند، پس از تشییع مراحل پزشکی احراز هویت را خواهند گذراند و پس از تشخیص، پیکرها به شهرهای این عزیزان فرستاده خواهد شد.
سخنگوی دولت گفت: تحریمهای ظالمانه با همت مردان دیپلماسی کشور و حمایت مردم، قطعا روزی لغو خواهد شد.به گزارش خبرگزاری فارس محمد باقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خبری صبح امروز گفت: امروز برای 76میلیون و 57هزارو 430نفر یارانه واریزشد.به گفته وی یارانه غیرنقدی بمناسبت ماه رمضان ازشنبه قابل دریافت است.سخنگوی دولت اظهار داشت: همه مجامع بین المللی معترفند که این دولت (دولت یازدهم) تورم را از 40 به 15 درصد رسانده که این نشان از تدبیر دولت است.وی ادامه داد: تحریمهای ظالمانه با همت مردان دیپلماسی کشور و حمایت مردم، قطعا روزی لغو خواهد شد.سخنگوی دولت اظهار داشت: امکان استخدام 38هزار جوان در دستگاههای دولتی را فراهم کردیم.نوبخت همچنین در واکنش به خبر جاسوسی رژیم صهیونیستی از هتل محل مذاکرات هسته ای تصریح کرد: از این رژیم، جاسوسی بر میآید و آنها همواره از این دست رفتارهای مجرمانه دارند.سخنگوی دولت در پاسخ به سوال دیگری درباره فرصت ندادن به رسانههای منتقد در نشست خبری روحانی گفت: این صفبندی موافق، مخالف و منتقد را چه کسی تعیین میکند؟وی با رد این موضوع اظهار داشت: اینطور نیست و در همین نشستهای سخنگو، همه رسانهها حضور دارند.نوبخت درباره موضوع استیضاح وزیر آموزش و پرورش نیز گفت: متاسفانه استیضاح فانی، تنها موضوع و طرحی نیست که در مجلس مطرح باشد. باخبر شدیم در روزهای پایانی کار نمایندگان، طرحهای استیضاح رو به افزایش است.
سخنگوی قوه قضائیه در مورد برخی اظهارات مبنی بر غیرقانونی بودن اعلام نام بقایی بهعنوان متهم بازداشتی توضیح داد.به گزارش مهر، ۱۸ خردادماه سال جاری حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژه ای در هشتادمین نشست خبری خود با خبرنگاران اعلام کرد که حمید بقایی معاون سابق اجرایی رئیس دولت دهم بازداشت شده است. پس از اعلام این خبر و انتشار آن در رسانه ها برخی رسانه ها عنوان کردند که اعلام نام بقایی بعنوان متهم در حالی که هنوز جرمش ثابت نشده است خلاف قانون بوده است.حجت الاسلام محسنی اژه ای معاون اول قوه قضائیه در گفتگو با خبرنگار مهر در توضیح اعلام نام بقایی در جلسه سخنگو گفت: در ماده ۱۸۸ قانون آیین دادرسی کیفری مصوبه سال ۱۳۷۸ آمده است که محاکمات دادگاه علنی است به جز مورادی مانند اعمال منافی عفت و جرائمی كه بر خلاف اخلاق حسنه است؛ امور خانوادگی یا دعاوی خصوصی به درخواست طرفین و مواردی که علنی بودن محاكمه مخل امنیت یا احساسات مذهبی باشد.وی افزود: در تبصره این ماده قانونی که در سال ۱۳۸۵ اصلاح شد آمده: منظور از علنی بودن محاکمه، عدم ایجاد مانع جهت حضور افراد در جلسات رسیدگی است. خبرنگاران رسانهها میتوانند با حضور در دادگاه از جریان رسیدگی گزارش مکتوب تهیهکرده و بدون ذکر نام یا مشخصاتی که معرف هویت فردی یا موقعیت اداری و اجتماعی شاکی و مشتکیعنه باشد منتشر نمایند. تخلف از قسمت اخیر این تبصره در حکم افترا است.سخنگوی دستگاه قضا ادامه داد: آیا این تبصره می گوید یعنی اگر فردی بازداشت شد بگوئیم بازداشت نشده است؟ یا مثلا نامش را نگوئیم؟ اگر خبرنگاری سوال کند آیا آقای بقایی یا آقای رحیمی بازداشت شد نباید پاسخ دهیم؟ در نشست های خبری اگر خبرنگاری سوال کند آیا فلان مدیر یا فرد به این اتهام بازداشت شده است من در پاسخ گفته ام از بیان جزئیات به دلایل قانونی معذورم تا حکم قطعی شود. چون نام فرد با اتهام گفته شده است. اما اگر پرسش شود فلان فرد مثلا آقای سیاسی در پرسپولیس بازداشت شده است؟ پاسخ خواهم داد بله این فرد بازداشت شده است چون خبرنگار به اتهام اشاره نکرده است.