گزیده خبرهای 27 خرداد -94 قسمت- 4
رییس مجمع عالی واردات اتاق بازرگانی ایران گفت: دستورالعملی که واردات خودرو را در اختیار واردکنندگان رسمی قرار میداد لغو شده است و مطابق با روال عادی، افرادی که کارت بازرگانی دارند می توانند خودرو وارد کنند. محمدحسین برخوردار در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: طبق قانون، وارد کردن خودروهای بالای 2500 سی سی به دلیل لوکس بودن، ممنوعیت دارد؛ بنابراین خودروهایی که کمتر از 2500 سی سی هستند میتوانند وارد کشور شوند و دلیل وارد شدن این خودروها این است که مطمئنا این خودروها مشتریان خاص خود را دارند. وی افزود: نوع آوردن این خودروها به دلیل اینکه به شکل متمرکز و از طریق نمایندگی نیست جای بحث دارد. اینکه گفته میشود قیمت خودروهای وارداتی 2.5 برابر قیمت جهانی این خودروهاست درست نیست، چراکه مطمئنا قبل از خرید مردم قیمت دلار، گمرک و ارزش افزوده را حساب میکنند و بعد نسبت به خرید اقدام میکنند. در شرایط فعلی هم رقابت بسیار تنگاتنگ شده است و امکان اینکه قیمت خودروهای وارداتی چند برابر قیمت جهانی باشد وجود ندارد، مگر آنکه نوع خاصی از خودرو باشد که سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اجازه واردکردن خودروهای با قیمت بالا را نخواهد داد.برخوردار عنوان کرد: اگر خودروهای وارداتی در رقابت با خودروهای داخلی قیمت خیلی بالایی داشته باشند، امکان فروش برایشان وجود نخواهد داشت. اما نکته اساسی این است که خودروسازهای ما باید به خودروسازان خارجی بپیوندند و با همکاری هم خودروهای خارجی تولید کنند. به هر حال مردم سلیقههای متفاوت دارند؛ بعضی از آنها توانشان خودروهایی است که در داخل تولید میشود و افرادی هم هستند که توان خرید بالاتری دارند. رییس مجمع عالی واردات افزود: برای اینکه این مشتریان پوشش داده شوند باید خودروسازان داخلی با خودروسازان خارجی همکاری کنند. پیوستن به خوروسازان خارجی، تکنولوژی را در داخل کشور ارتقاء میدهد و می توانیم در آینده کارهای مثبتی در زمینه طراحی خودرو نیز انجام دهیم. او با بیان اینکه واردات خودرو به شکل انحصاری انجام نمیشود، عنوان کرد: امروز دیگر دستورالعملی که واردات خودرو را در اختیار واردکنندگان رسمی قرار میداد لغو شده است و مطابق با روال عادی، افرادی که با کارت بازرگانیشان واردات انجام میدهند میتوانند خودرو هم وارد کنند و اینگونه نیست که فقط نمایندگیها و برندها به شکل انحصاری واردات انجام دهند بلکه خوروها از سوی افراد متفرقه هم وارد میشوند. به گفته برخوردار وقتی برندی در اختیار کسی است، این برند میتواند نماینده خارجیاش را به دو یا سه نفر در ایران بدهد. زمانی که اصولا صاحب برند مشخص شود در صورت وجود مشکل، دولت میتواند برای حفاظت از مصرفکننده با واردکننده برخوردهای لازم را انجام دهد
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان
معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی وزارت ورزش و جوانان اعلام کرد: کمتر از 20 درصد از مردم ایران در برنامه روزانه خود ورزش را جای داده اند. به گزارش ایرنا، عبدالحمید احمدی شامگاه دوشنبه در نشست خیرین حامی ورزش بانوان که با حضور برخی فعالان اقتصادی، ورزشکاران و بانوان مدال آور کنونی و سابق کرمانشاه در سرسرای ورزش و جوانان برگزار شد اظهار کرد: این در حالیست که در بیشتر کشورهای جهان دست کم 60 درصد مردم در برنامه روزانه شان ورزش می کنند. وی افزود: البته از همان 20 درصدی که در کشورمان اعلام شده ورزش می کنند، سهم مردان بیشتر است و اینکه زنان و دختران ایرانی کمتر ورزش می کنند مایه نگرانی جدیست زیرا سلامت جامعه در گرو سلامت بانوان بخصوص مادران است. احمدی تاکید کرد که اگر در پی این هستیم که نسل های آینده کشور سالم و قوی باشند راهی نداریم جز اینکه ورزش را در سبک زندگی شهروندان ایرانی بخصوص بانوان بگنجانیم و برای این کار لازم است با برنامه های فرهنگی و اقدامات زیرساختی، ورزش را در جامعه نهادینه کنیم. معاون وزیر ورزش و جوانان با تمجید از اقدام اداره کل ورزش و جوانان استان کرمانشاه در دعوت از خیرین و علاقه مندانی که قصد حمایت از ورزش بانوان دارند اظهار کرد: این حرکت می تواند آغازگر حرکتی سراسری در کشور باشد و تبعات مفیدی هم در ورزش همگانی و هم در ورزش قهرمانی در کوتاه و بلندمدت داشته باشد. احمدی افزود: وزارت ورزش و جوانان از این اقدام حمایت خواهد کرد و ما معتقد هستیم که بهره گیری از ظرفیت های مردم و علاقه مندان حامی ورزش می تواند ما را به سمت ایده آل ها سوق دهد. وی گفت: رییس جمهوری بارها بر واگذاری امور ورزشی به مردم تاکید داشته اند و بر این باور هستند که اگر مردم در صحنه های ورزشی ایفای نقش کنند، چرخ ورزش کشور روان تر خواهد شد. احمدی در پایان از افتخارآفرینی های دختران کرمانشاهی در میادین مختلف ورزشی در میادین جهانی به نیکی یاد کرد و بانوان ورزشکار کرمانشاهی را مایه افتخار این استان و کشور برشمرد. مدیرکل ورزش و جوانان استان کرمانشاه نیز در ادامه این همایش به سابقه درخشان بانوان کرمانشاهی در حوزه ورزش و مدال آوری اشاره کرد و گفت: بانوان و دختران کرمانشاهی همیشه در ورزش های مختلف حرف هایی برای گفتن داشته و دارند. مجتبی جوهری افزود: استاندار کرمانشاه نیز از حامیان ورزش بانوان می باشند و در هفته های اخیر که موضوع حمایت خیرین و فعالان اقتصادی و تولیدی از ورزش بانوان مطرح شده است، بیشترین تعامل را داشته اند. جوهری ابراز امیدواری کرد که با حمایت های مدیر ارشد استان و خیرین علاقه مند، شرایط خوبی برای ورزش بانوان در استان کرمانشاه فراهم شود. وی همچنین بر لزوم اقدامات کارشناسی و زیرساختی در عرصه ورزش بانوان استان تاکید کرد و گفت: در استان فضاهای مناسبی برای ورزش بانوان داریم که امیدواریم با برنامه ریزی درست و حمایت دلسوزان بتوانیم بانوان کرمانشاهی را هرچه بیشتر به ورزش علاقمند کنیم. هم اکنون بیش از 30 هزار ورزشکار خانم در قالب 44 هیات بانوان در استان کرمانشاه فعال هستند.
ربیعی اعلام کرد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از ادامه اجرای سیاستهای رفاهی دولت برای توزیع اقلام طرح حمایت غذایی بین مشمولان طرح از روز شنبه (30 خرداد 1394) خبر داد. به گزارش ایسنا، دکتر ربیعی گفت: در این مرحله کسانی که در دوره قبل مشمول طرح حمایت غذایی بودهاند میتوانند با در دست داشتن کارت بانکی که یارانه نقدی دریافت می کنند به فروشگاههای مشخص شده قبلی مراجعه و اقلام طرح را دریافت کنند. وی در مورد مشمولان طرح افزود: این طرح با جهت گیری مبازره با فقر مطلق اجرایی شده و از آغاز طرح به مرور افراد دارای سوء تغذیه شناسایی و مشمول طرح شدهاند و در روند شناسایی افراد توانمند سازی شده از چرخه طرح خارج و افراد جدید شناخته شده جایگزین خواهند شد.
خشکسالی کم سابقه در کره شمالی خطر کمبود شدید مواد غذایی را به دنبال آورده است.خبرگزاری رسمی کره شمالی از بروز کم آبی شدید خبر داده و گفته است که مزارع برنج در سراسر این کشور، از جمله در هوانگهی و فیونگان، از مناطق اصلی کشت برنج، به دلیل کمبود آب خشک شده است.این خبرگزاری در گزارشی نوشته است که "شدیدترین خشکسالی طی یکصد سال اخیر در جمهوری دموکراتیک خلق کره ادامه دارد و به اراضی کشاورزی خسارت شدید وارد آورده است."ماه گذشته، نماینده سازمان ملل برای هماهنگ کردن کمک غذایی به کره شمالی گفت که در سال گذشته زراعی، این کشور با کمترین میزان بارندگی طی سی سال پیش از آن مواجه بود و در مورد عواقب این کم آبی هشدار داد. با توجه به گزارش خبرگزاری رسمی کره شمالی، احتمال دارد شرایط در سال آینده حتی وخیمتر باشد.نماینده ویژه سازمان ملل در عین حال گفته بود که ممکن است عواقب انسانی کمبود غذا در سال جاری کمتر از موارد قحطی در گذشته باشد زیرا بسیاری از جوامع محلی به خاطر تجربه ناگوار قبلی، در حد امکان به ذخیره سازی مواد غذایی مبادرت کردهاند. با اینهمه، با توجه به شرایط اقتصادی کره شمالی، تحریم بینالمللی و کاهش کمکهای خارجی در واکنش به برنامههای هستهای و موشکی این کشور، وقوع خشکسالی در دو سال پی در پی میتواند به بروز یک بحران انسانی منجر شود.کمبود سرمایه گذاری و فقدان امکانات لازم باعث شده است که بخش کشاورزی کره شمالی به خصوص کشت برنج، که خوراک اصلی مردم این کشور است، طی سال های اخیر به طور متناوت از جاری شدن سیل و بروز کم آبی آسیب ببیند هر چند دولت به منظور مواجهه با این وضعیت، تغییراتی را در نوع محصولات زراعی به اجرا گذاشته و برخی محصولات دیگر را جایگزین برنج کرده است.در دهه ١٩٩٠، وقوع خشکسالی در کره شمالی بخش قابل توجهی از محصول برنج این کشور را نابود کرد و بروز قحطی تلفات سنگینی را برجای گذاشت. از آن زمان به بعد، کره شمالی برای تامین نیاز داخلی به مواد غذایی، به کمکهای خارجی متکی بوده هر چند در سال های اخیر، ناخرسندی بینالمللی از برنامههای هستهای همراه با سختگیری بیشتر دولت در مورد فعالیت امدادگران خارجی این کمکها را کاهش داده است.در کره شمالی، نظامیان موقعیتی ممتاز در حکومت دارند و بخش قابل توجهی از منابع مالی کشور به برنامههای مورد علاقه آنان اختصاص مییابد. سازمانهای بینالمللی و کشورهای کمک کننده گفتهاند که بدون حضور امدادگران بینالمللی برای نظارت بر نحوه توزیع کمک غذایی، احتمال دارد که بخش عمده مواد غذایی که برای مصرف شهروندان به کره شمالی اهدا میشود در اختیار ارتش قرار گیرد.سازمان ملل گفته بود که برای تامین بودجه کمکهای بشردوستانه ضروری به کره شمالی در سال جاری به دست کم ١١١ میلیون دلار نیاز است اما این مبلغ تامین نشده است. کمکهای مالی خارجی به کره شمالی که در سال ٢٠٠٤ به بیش از ٣٠٠ میلیون دلار میرسید در سال گذشته میلادی به کمتر از ٥٠ میلیون دلار کاهش یافت در حالیکه نیاز مردم این کشور به کمک غذایی بیشتر شده است. به خصوص ایالات متحده، که زمانی کمکهای قابل توجهی را در اختیار کره شمالی قرار می داد، در پی آزمایشهای موشکی کره شمالی، کمک غذایی خود به این کشور را نیز به حالت تعلیق در آورد.به گزارش کارشناسان، بیش از ٧٠ درصد جمعیت کره شمالی از امنیت غذایی برخوردار نیستند و حدود یک سوم کودکان زیر پنج سال در این کشور به دلیل سوءتغذیه گرفتار عواقب از رشد ماندگی هستند.
مراسم استقبال رسمی از حیدر العبادی نخست وزیر عراق از سوی معاون اول رییس جمهور کشورمان در مجموعه سعدآباد انجام شد.به گزارش ایسنا، اسحاق جهانگیری و حیدر العبادی در مراسم استقبال پس از نواخته شدن سرود ملی دو کشور هیات های عالی رتبه همراه را به یکدیگر معرفی کرده و از یگان پرچم و تشریفات سان دیدند.معاون اول رییس جمهور کشورمان با نخست وزیر عراق در خصوص آخرین وضعیت منطقه، تحولات بین المللی و مناسبات دو جانبه مذاکره کرد.نخست وزیر عراق برای سفری کوتاه به کشومان سفر کرده و پس از دیدار و گفتوگو با دکتر جهانگیری با رییس جمهور و تعدادی دیگر از شخصیت ها و مقام های کشورمان دیدار خواهد کرد.
روابط عمومی سازمان بسیج سازندگی انتشار جمله «نباید ماهوارهها را با اجبار از بین خانوادهها جمع کرد» به نقل از سردار نقدی را تکذیب کرد. پنجشنبه ۲۱ خرداد به اشتباه جملهای را به نقل از سردار نقدی از نشستی که تحت عنوان هیات عاشقان ولایت در شهر زنجان برگزار شد، منتشر کرد که روابط عمومی سازمان بسیج سازندگی با تکذیب این جمله خاطرنشان کرده است که متن صحیح اظهار نظر سردار نقدی به این شرح است: « ... در باران رگبار تهاجم فرهنگی دشمنی، این شبکههای اجتماعی که در تلفنهای همراه اجازه میدهد هر عکس و محتوای زشتی بیاید، میتوان با اینها برخورد فیزیکی کرد و این راه را بست یا آنتن ماهواره را جمع کرد ولی باید از درون، انضباط ایجاد کرد، اگر امروز شما (بسیجیان) هم دارید اینها را جمع میکنید با نصیحت و توجیه و قانع کردن مخاطب خود این کار را انجام میدهید، میتوانید بروید تفنگ بردارید، گشت بگذارید و اینها را از بالای پشت بامها بردارید، ولی با آنها حرف میزنید و آنها را قانع میکنید، این ، کار درستی است... .»