ما مردمانی هله هوله خور هستیم، و بر اساس بررسی ها در میان
سه وعده غذای روزانه، ما حداقل 2 بار تنقلات می خوریم. تنقلات غذایی است که ما در حال حرکت و در حین کار مصرف می کنیم، و چیپس، با چربی
اشباع شده یکی از این تنقلات است که ضررهای زیادی دارد.
به گزارش روزنامه بریتانیایی دیلی میل، مصرف چیپس در سال گذشته 1.7 درصد کاهش
یافته، در حالیکه مصرف آجیل در این مدت 6.6 درصد افزایش نشان می دهد.
کارشناسان تغذیه می گویند که روند حرکت در جوامع بسوی "مواد غذایی سالمتر و طبیعی تر است." اکنون ثابت شده که چربی آجیل از نوع غیراشباع شده است و مصرف آن می تواند از لخته شدن خون جلوگیری و ضربان قلب را منظم کند.
یک مشت آجیل به اندازه یک بسته شکلات "مارس" کالری دارد، در حالیکه یک بسته چیپس باعث افزایش وزن شما می شود.
یک متخصص آمریکایی امور تغذیه می گوید: "چیپس خیلی خوشمزه و شکل آن هم مطبوع است. به همین دلیل ما به کم آن راضی نمی شویم و یک بسته را تمام می کنیم."
اما آجیل به دلیل میزان پروتئین آن غذای کاملتری است و با خوردن کمی از آن احساس سیری می کنیم. در حالیکه چیپس میزان قند خون را بالا می برد و همین باعث افزایش احساس گرسنگی در ما می شود. به همین دلیل آجیل می تواند باعث کاهش وزن نیز بشود.
در این میان پسته محبوبترین آجیل است، و بر اساس آمارها بادام هندی، بادام، بادام زمینی، ماکادامیاس، گردو، پکان، فندق و بلوط در مراحل بعدی قرار دارند.
توصیه می شود که آجیل را از شب قبل خیس کنید و روز بعد پس از خشک کرد، بخورید. در این حال مزه و شکل آن تغییر نمی کند، ولی جذب مواد غذایی آن برای بدن آسانتر می شود.
کارشناسان تغذیه می گویند که روند حرکت در جوامع بسوی "مواد غذایی سالمتر و طبیعی تر است." اکنون ثابت شده که چربی آجیل از نوع غیراشباع شده است و مصرف آن می تواند از لخته شدن خون جلوگیری و ضربان قلب را منظم کند.
یک مشت آجیل به اندازه یک بسته شکلات "مارس" کالری دارد، در حالیکه یک بسته چیپس باعث افزایش وزن شما می شود.
یک متخصص آمریکایی امور تغذیه می گوید: "چیپس خیلی خوشمزه و شکل آن هم مطبوع است. به همین دلیل ما به کم آن راضی نمی شویم و یک بسته را تمام می کنیم."
اما آجیل به دلیل میزان پروتئین آن غذای کاملتری است و با خوردن کمی از آن احساس سیری می کنیم. در حالیکه چیپس میزان قند خون را بالا می برد و همین باعث افزایش احساس گرسنگی در ما می شود. به همین دلیل آجیل می تواند باعث کاهش وزن نیز بشود.
در این میان پسته محبوبترین آجیل است، و بر اساس آمارها بادام هندی، بادام، بادام زمینی، ماکادامیاس، گردو، پکان، فندق و بلوط در مراحل بعدی قرار دارند.
توصیه می شود که آجیل را از شب قبل خیس کنید و روز بعد پس از خشک کرد، بخورید. در این حال مزه و شکل آن تغییر نمی کند، ولی جذب مواد غذایی آن برای بدن آسانتر می شود.
خواص غذایی
هر یک از آجیل ها
پسته: خاصیت غذایی آن خوب، 30 گرم (49
دانه) آن 160 کالری انرژی، 6 گرم پروتئین، 13 گرم چربی و 8 گرم کاربوهیدارت دارد.
غنی در آنتی اکسیدانت، پتاسیم، که برای سلسله اعصاب خوب است. برای دیابت نوع دوم
خوب است و یک تحقیق نشان می دهد مصرف 60 دانه پسته در روز کار تنظیم قند خون را
آسانتر می کند.
بادام: خاصیت غذایی خوب، 30 گرم (23
دانه) آن 160 کالری انرژی، 6 گرم پروتئین، 14 گرم چربی، 6 گرم هیدروکربور. غنی در
ویتامین E،
منیزیوم و کالسیوم. برای پایین آوردن فشار خون خوب است و کالسیوم آن باعث تقویت
استخوانها می شود، و کلسترل خون را پایین می آورد.
بادام هندی: خاصیت غذایی خوب، 30 گرم
(16 دانه) 160 کالری، و 5 گرم پرتئین، 13 گرم چربی، و 9 گرم هیدروکربور. غنی در
مس، که برای اعصاب، استخوان و سیستم ایمنی بدن خوب است. برای جلوگیری از ایجاد سنگ
صفرا و پایین آوردن کلسترول خوب است.
ماکادامیاس: خاصیت غذایی ضعیف، 30 گرم
(10 دانه) 200 کالری، 2 گرم پروتئین، 22 گرم چربی، و 4 گرم هیدروکربور دارد. غنی
در کلسیوم، آهن، منیزیوم و روی. برای جلوگیری از سکته و بیماریهای قلبی خوب است و
کلسترول را پایین می آورد.
فندق: خاصیت غذایی متوسط، 30 گرم (21
دانه) 178 کالری، 3 گرم پروتئین، 17 گرم چربی، 5 گرم کربوهیدرات. غنی در فولات،
چربیهای غیر اشباع شده، ویتامینE، مس و منیزیوم. برای سلامت قلب، کاهش خطرات
زایمان خوب است و کلسترول مردان را کاهش می دهد.
پکان: خاصیت غذایی بد، 30 گرم (20 نیم
دانه) 200 کالری، 3 گرم پروتئین، 21 گرم چربی، و 4 گرم هیدروکربور. غنی در آنتی
اکسیدانت، ویتامین E، و چربی های اشباع نشده. برای سلامت مردان،
و کاستن از تورم پروستات خوب است.
گردو: خاصیت غذایی متوسط. 30 گرم (14
نیم دانه) 183 کالری، 4 گرم پروتئین، 18 گرم چربی، 4 گرم هیدروکربور. غنی در آنتی
اکسیدانت. برای جلوگیری از بسته شدن رگها خوب است.