کاهش 9 درصدی صادرات آلمان به ایران


در سال 2018 صورت گرفت؛کاهش 9 درصدی صادرات آلمان به ایران11 فروردین-98
این رقم در سال 2019 بیشتر از سال 2018 می شود.
یک روزنامه صهیونیستی نوشته است سیاست ضدایرانی سفیر آمریکا در آلمان و تحریم‌های آمریکا علیه این کشور منجر به 9 درصد کاهش در صادرات آلمان به ایران در سال 2018 شده است.
کاهش 9 درصدی صادرات آلمان به ایران
 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، روزنامه صهیونیستی جروزالم‌پست با استناد به گفته‌های «اولریخ نوسبائوم»، یکی از مقامات وزارت امور اقتصادی و انرژی آلمان نوشت: سیاست قاطع ضدایرانی سفیر آمریکا در آلمان و تحریم‌های آمریکا علیه این کشور منجر به 9 درصد کاهش در صادرات آلمان به ایران در سال 2018 شده است.
به گفته نوسبائوم، صادرات آلمان به ایران از 3.15 میلیارد یورو در سال 2017 به 2.7 میلیارد دلار در سال 2018 رسیده است.
 
وی در خصوص ساز و کار مالی اتحادیه اروپا برای تجارت با ایران موسوم به اینستکس نیز گفته است که این ابزار در حال حاضر در مرحله عملیاتی‌شدن قرار دارد.

بر اساس گزارش فوق، نهادهای مالی بزرگ آلمان از جمله کامرزبانک و دویچه‌بانک تجارت با ایران را از بیم تحریم‌های آمریکا کاهش داده‌اند. بر اساس گزارش «هامبورگر آبندبلات» این امر برای شرکت‌های واقع در ایالت «ساکسونی سفلی» یک چالش بزرگ است. به نوشته این نشریه، از ماه نوامبر گذشته (آبان)، هیچ پولی از ایران برای شرکت‌های واقع در ایالت مزبور ارسال نشده است.

«
تیلمن برونر»، یک کارشناس تجارت خارجی در مرکز این ایالت می‌گوید که بسیاری شرکت‌ها تمایل دارند که کسب و کار بیشتری با ایران داشته باشند اما قادر به انجام فرآیندهای پرداخت نیستند.

 
به گفته این کارشناس، صادرات از ایالت ساکسونی سفلی در نیمه اول سال 2018 به 197 میلیون یورو در مقایسه با 181 میلیون یورو در مدت مشابه سال قبل افزایش یافت اما در نیمه دوم سال 2018 به خاطر تحریم‌های ایالات متحده به شدت کاهش یافت.
برونر تصریح کرده آن دسته شرکت‌ها که تجارت قابل توجه با آمریکا داشته و از اقدامات تلافی‌جویانه این کشور نگران بودند، بازار ایران را ترک کردند.

بر اساس گزارش فوق، کاهش تجارت آلمان با ایران همچنین با ورود سفیر واشنگتن، «ریچارد گرنل» به آلمان در ماه مه سال 2018 مصادف شده بود. گرنل همان زمان گفت سیاست آمریکا بر این است که شرکت‌های آلمانی و اروپایی تجارت خود با ایران را متوقف کنند.
چندی پیش، شبکه خبری دویچه‌وله آلمان ضمن انتقاد شدید از عملکرد گرنل در این کشور نوشته بود: «گرنل نمی‌خواهد یک دیپلمات باشد او خود را به چشم عامل تحریک‌آمیز و بازوی ترامپ در آلمان می‌بیند. ما به لحن تند او عادت کرده‌ایم و حالا سفیر آمریکا در آلمان می‌خواهد باز هم لحن تند‌تری را به کار ببرد که بازتابی از (لحن) رئیسش است