افزایشبستری‌ مبتلایان کرونا و تکمیل ظرفیت بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور

 افزایش قابل‌توجه بستری‌ مبتلایان کرونا و تکمیل ظرفیت بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور۱۰-مرداد-۱۴۰۰

افزایش قابل‌توجه بستری‌ مبتلایان کرونا و تکمیل ظرفیت بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور
عکس از آرشیو است

ایسنا/خراسان رضوی معاون درمان دانشکده علوم پزشکی نیشابور از افزایش قابل‌ توجه تعداد بستری‌ها در هفته اخیر خبر داد و گفت: ظرفیت بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور تکمیل شده‌ و برای استفاده از سایر ظرفیت‌های درمانی، به لحاظ تجهیزات پزشکی، مشکلی نداریم اما در زمینه اعتبارات برای جذب نیروی انسانی جدید با کمبود مواجهیم.

قاسم مشار موحد در گفت‌وگو با ایسنا عنوان کرد: به دنبال تعطیلی‌های هفته گذشته و افزایش دورهمی‌ها و مسافرت‌های ناشی از آن، میزان بیماران کرونایی بستری در بیمارستان به شدت افزایش یافته‌ است.

مشار موحد با بیان اینکه میزان بستری‌ها نسبت به دو هفته قبل دو برابر شده‌ است، اظهار کرد: ظرفیت بیمارستان ۲۲ بهمن نیشابور تکمیل شده‌ است و در حال حاضر و بنا بر آمار روز جمعه ۸ مرداد ماه تعداد ۱۳۵ نفر در بیمارستان بستری هستند، همچنین تعدادی از بیماران شامل زنان و اطفال در بیمارستان حکیم بستری شده‌اند.

وی ادامه داد: به دنبال تکمیل ظرفیت بیمارستان ۲۲ بهمن، یک بخش پشتیبان داشتیم که از ظرفیت این بخش نیز استفاده کردیم. همچنین ساختمان معاونت بهداشت قدیم هم آماده شده‌ و در زمینه تجهیزات درمانی مشکلی نداریم اما در زمینه نیروی انسانی با کمبود مواجهیم که البته نیروی انسانی متخصص در شهرستان داریم اما برای جذب نیروی انسانی جدید و پرداخت حقوق و دستمزد آن‌ها با کمبود اعتبارات مواجه هستیم.

معاون درمان دانشکده علوم پزشکی نیشابور با مقایسه پیک پنجم با پیک‌های قبلی، پیک پنجم کرونا را خطرناک‌تر از پیک‌های قبل دانست و گفت: پیک پنجم کرونا از پیک آبان ماه که تا کنون اصلی‌ترین پیک کرونا در کشور بوده نیز خطرناک‌تر است چرا که در آبان ماه سیر صعودی آرام‌تر بود و به این شدت و سرعت نبود ولی در این موج، روند صعودی در شهرستان نیشابور نسبت به کل کشور دیرتر شروع شد اما متاسفانه خیلی سریع به قله‌ پیک رسیدیم.

مشار موحد ادامه داد: در اردیبهشت ماه نیز بسیاری از نقاط کشور درگیر پیک چهارم کرونا بود اما شهرستان نیشابور خیلی درگیر این پیک نشد و در میزان بستری‌ها و مبتلایان افزایش داشتیم اما این افزایش نسبت به پیک فعلی خیلی قابل‌ توجه نبود.

وی خاطرنشان کرد: بنا بر آماری که وزارت بهداشت اعلام کرده‌ است میزان رعایت پروتکل‌ها در بسیاری از نقاط کشور به زیر ۵۰ درصد رسیده‌ است و نیشابور نیز از این امر مستثنا نیست و بی‌توجهی به پروتکل‌های بهداشتی و شیوع نوع جدید ویروس موسوم به دلتا با قدرت سرایت بسیار بالا، باعث شد این پیک رقم بخورد.

وی یادآور شد: میزان سرایت ویروس دلتا که در حال حاضر شایع شده‌ است بسیار بالاست و در یک تجمع کوچک نیز به راحتی همه‌ افراد درگیر بیماری می‌شوند.

مشار موحد افزود: آن چه ثابت شده‌ است این است که نوع دلتا جوانان و کودکان را نیز درگیر بیماری می‌کند و بر خلاف پیک‌های قبلی که میانگین سن فوتی‌ها بیشتر بالای ۶۰ سال بود، متاسفانه سن فوتی‌ها در پیک پنجم نسبت به پیک‌های قبلی به طور میانگین حداقل ۱۰ سال پایین‌تر آمده‌ است.

وی روند واکسیناسیون را در شهرستان نیشابور را مطلوب توصیف کرد و افزود: علاوه بر واکسیناسیون رده‌های سنی اعلام‌ شده بر طبق جدول وزارت بهداشت، واکسیناسیون گروه‌های شغلی پرخطر از جمله معلمان و خبرنگاران نیز در دستور کار است.

معاون درمان دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: در حال حاضر تنها چیزی که می‌تواند ما را از این بحران خارج کند رعایت پروتکل‌های بهداشتی است و تقاضای ما از مردم این است که بیماری را جدی بگیرند و از برگزاری و یا حضور در هر نوع تجمعی بپرهیزند تا با جلوگیری از انتشار ویروس و پیشبرد روند واکسیناسیون مصونیت بیشتری در برابر بیماری حاصل شود.

گفتنی است در حال حاضر علاوه بر نیشابور شهرستان‌های مشهد، سبزوار، قوچان، چناران، سرخس، درگز و تربت جام در استان خراسان رضوی به لحاظ شیوع بیماری کرونا در وضعیت قرمز قرار دارند.

چه کسی پاسخگوی پرسش‌های بنیادین بیماران است؟

 چه کسی پاسخگوی پرسش‌های بنیادین بیماران است؟۱۰-مرداد-۱۴۰۰

چه کسی پاسخگوی پرسش‌های بنیادین بیماران است؟

تا ۲۰۰ سال پیش، اگر احضار روح و اجنه در فرآیند درمان به کار گرفته نمی‌شد، آن فرآیند «درمان طبیعی» نام می‌گرفت. اما حالا هر درمانی خارج از پزشکی مدرن «طبیعی» به نظر می‌رسد. مهم نیست این روش‌ها از چین و هند آمده‌اند یا از یونان و مکزیک؛ هرچه باشند، به‌صرف مخالفت با پزشکی مدرن، طبیعی دانسته می‌شوند.

به گزارش ایسنا، روزنامه «جوان» در ادامه نوشت: همین امر باعث شده بازار مرشدهایی که با شربت یا سوزن‌شان همه امراض را شفا می‌دهند داغ‌تر از همیشه باشد. آلن لوینوویتز توضیح می‌دهد که چه شد این دکان‌ها راه افتاد و پزشکی چگونه می‌تواند دوباره اعتمادها را به دست آورد.

کدام درمانِ طبیعی؟!

تعجبی ندارد اگر با شنیدن طبیعی‌بودن طب سوزنی از کوره دربرویم و عصبانی شویم. «آخر چطور سوزن‌های استیل ضدزنگ نازک که در بدن انسان فرومی‌کنند طبیعی محسوب می‌شوند؟!» غالباً آدم‌ها از درمان طبیعی حمایت و به آن توجه می‌کنند، اما شنیدن خبرهای دردناک ناکامی‌مان را به خشم بدل می‌کند. خبر مرگ‌های بی‌دلیل کودکان و خانواده‌هایی که هزینه‌های هنگفت و خانمان‌برانداز را صرف مناسکی کرده‌اند که جز امیدهای واهی ارمغان دیگری برایشان نداشته است. نباید برای شارلاتان‌های درمان‌های طبیعی که مرگ کودکان را موجب شده‌اند دل سوزاند، همچنان‌که نباید دل‌مان برای کارخانه‌دارانی بسوزد که بی‌رحمانه مُسکن‌های حاوی مواد مخدر را توزیع می‌کنند و زندگی افراد بی‌شماری را به نابودی می‌کشانند. اما صاحبان کارخانه‌های داروسازی شیطان مجسم نیستند؛ هواداران طب طبیعی نیز جماعتی فریب‌خورده نیستند. با این حال، به‌جد باور دارم اگر «جریان غالب پزشکی» برخی ویژگی‌های درمان طبیعی- و درنتیجه، درمان فراطبیعی- را جدی بگیرد و افرادی که دل در گرو طب طبیعی دارند را ساده‌لوح و جاهل ننامد، کمک شایانی به خود خواهد کرد.

سرطان گرفته‌ام، چرا من؟

آرتور کلِینمن، روان‌پزشک و انسان‌شناس امریکایی، در کتاب خود، «روایت‌های بیماری» (۱۹۸۸)، می‌نویسد تجربه رنج دو پرسش اساسی را برای فرد مطرح می‌کند: چرا من؟ (پرسشی که از گیجی و دستپاچگی می‌آید) و چه می‌توان کرد؟ (پرسشی که به نظم و کنترل مربوط می‌شود). این پرسش‌ها، بیش از آنکه پرسش‌های زیستی باشند، مسائلی وجودی‌اند. آن‌که به بیماری مبتلاست ماشین درهم‌شکسته نیست. زمانی که جسم آسیب می‌بیند، شما یا یکی از عزیزان‌تان هستید که در هم می‌شکنید و فرومی‌پاشید و نه فقط یک شیء. همین است که بیماران مبتلا به سرطان معمولاً سرطان را نوعی خیانت جسم توصیف می‌کنند. علائم بیماری نشانگر فروپاشی یک ارتباط صمیمانه و یا ازهم‌گسیختن پیوند اعتماد است. این فروپاشی در بدن فرد دنیا را برای او به جهنم بدل می‌کند، دنیایی که تا پیش از این مکانی نسبتاً امن و حتی در برخی لحظات خاص، بهشت بود. طب مدرن تعمداً از پاسخ به پرسش‌های وجودی سر باز می‌زند. تنها پاسخ صادقانه به پرسش چرا من؟ این است: نمی‌دانیم. بیماران حتی وقتی پاسخ روشن است و برای مثال می‌دانیم که سیگار کشیدن علت سرطان ریه است، همچنان تعجب می‌کنند که چرا آن‌ها مبتلا شده‌اند، حال آنکه بسیاری دیگر گزندی نمی‌بینند. اشاره به محیط و ژنتیک هم دردی دوا نمی‌کند، چون همچنان می‌توان پرسید چرا باید این ژن‌های شوم نصیب من شود و چرا باید در چنین محیط نکبتی قرار بگیرم؟

ناتوانی طب مدرن در پاسخگویی

پاسخ‌های طب مدرن به پرسش چه می‌توان کرد نیز غالباً قانع‌کننده نیستند. علت آن است که طب مدرن خود را به بیماری محدود می‌کند و نه به از بین رفتن اعتماد. وقتی بیمارید، می‌خواهید دوباره سلامت‌تان را به دست آورید، اما این همه ماجرا نیست. احتیاج دارید احساس امنیت کنید، احساس کنید دنیا و بدن‌تان دیگر به شما خیانت نخواهند کرد و مطمئن شوید، برای پیشگیری از خیانت‌های بیشتر، همچنان تا اندازه‌ای عاملیت دارید. دستان طب مدرن برای مواجهه با این لحظات حیاتی و حساس خالی است. طب مدرن چیزی برای عرضه ندارد تا توانمندتان کند. طب مدرن درباره جهانی سراسر هماهنگی و قدرتِ عاملیت‌مان در این جهان داستان‌سرایی نمی‌کند. بلکه برعکس؛ بیمار که می‌شویم، به دنیایی بیگانه پرتاب می‌شویم و از عاملیت‌مان محروم می‌مانیم. به این صحنه‌ها توجه کنید: لامپ‌های فلورسنتی که نورشان چشم‌ها را آزار می‎دهد، فلزات درخشان، دیوارهای سفید، فرم‌ها، سؤالات، آزمایش‌ها، منتظر ماندن‌هایی که نمی‌دانیم از پس آن چه به استقبال‌مان می‌آید، اطاعت کردن‌های بی‌پایان آن هم زمانی که دنیا، از پیش، هرگونه قدرت اعمال کنترل را از ما ربوده است. باربارا اِرِنرایک در کتابش، علل طبیعی (۲۰۱۸)، این صحنه‌ها را «آیین‌های تحقیر» می‌نامد. پزشکان نسخه‌ها را با دست‌خط‌هایی می‌نویسند که به ناخوانا بودن معروفند. این دست‌خط‌های ناخوانا سمبل این حقیقتند که به شفافیت نیازی نیست. شرکت‌های بی نام و نشان با روش‌هایی که بر ما پوشیده است دارو می‌سازند. دارو بر اساس اصولی کار می‌کند یا نمی‌کند، که بیشترمان درک روشنی از آن نداریم. حتی نام این داروها نیز به گوش‌مان بیگانه می‌آید. هر کدام را نیز تنها با پرداخت هزینه‌های هنگفت می‌توانیم تهیه کنیم.

در گذشته، آیین‌ها به نگرانی‌هایی پاسخ می‌دادند که ورای قلمرو علم پزشکی قرار داشتند. با کمرنگ شدن نفوذ و اقتدار مذهب، پاسخ دادن به دو پرسش چرا من و چه می‌توان کرد بیش از پیش دشوار شد. چراکه دیگر نمی‌توانستیم به این پرسش‌ها پاسخ‌های فرامادی یا حتی وجودی دهیم. پارادایم طبیعی‌گرایی علمی که طب مدرن بر آن استوار است نیز نمی‌تواند این شکاف را پر کند. همین است که مردم خیانت وجودی بیماری را با رو آوردن به حوزه‌های دیگر پاسخ می‌دهند و اینجا همان‌جاست که طبیعت و طبیعی بودن پا به عرصه می‌گذارد.

درمانی طبیعی که در دسترس است‌

می‌توان گفت «طبیعی»، در معنایی مهم، خلاصه این عبارت است: «بیرون از نظام غالب.» و در همین معناست که می‌توان تنوع گیج‌کننده مداخلاتی را درک کرد؛ مداخلاتی که بسیاری از آن‌ها تکنولوژیک هستند و ترکیبی نامتجانس از نظام‌های متافیزیکی. «درمان طبیعی» حدی برای مداخلات تعیین نمی‌کند، آن‌هم مداخلاتی که براساس معیارهای نظام‌مند انتخاب شده‌اند. این درمان اساساً از دل نیازهای اولیه انسان پدید آمده است. درمان طبیعی هر آنچه رنج را از میان می‌برد گرد هم می‌آورد تا به آن‌ها که رنجی را از سر می‌گذرانند کمک کند به دردهایی بپردازند که بیرون از حوزه زیستی قرار دارند. در پاسخ به پرسش‌های چرا من؟ و چه می‌توان کرد؟ است که استفاده از دستگاه میدان الکترومغناطیس نوسان‌دار، ویتامین‌ها، حمام با شوینده‌های شیمیایی، انرژی‌درمانی و غذاهای آیورودایی معنا می‌یابند. تمامی این موارد بر عاملیت بیمار صحه می‌گذارند. همه افراد نیز به آن‌ها دسترسی دارند. افزون بر این، درک این روش‌ها به دانش عمیق زیست‌شناسی و شیمی نیاز ندارد. تمرینات تنفسی کمک‌مان می‌کند «جریان انرژی زندگی» را هدایت کنیم؛ سم‌زدایی، بدن را از مواد خطرناک پاک می‌کند؛ ویتامین‌ها کمبودها را جبران کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. برخلاف شیمی‌درمانی و واکسن‌ها، این روش‌ها، مانند دعا خواندن، نه‌فقط یک بیماری خاص بلکه هر نوع رنج احتمالی را هدف قرار می‌دهند. چه می‌توان کرد؟ کارهای زیادی می‌توان انجام داد، و به نظر می‌رسد تمامی این کارها در حوزه کنترل‌تان قرار دارند. می‌توانید با مواد غذایی‌ای که در آشپزخانه دارید و خریدن دستگاه شارژر انرژی بدن‌تان را یکپارچه، متعادل، پاکسازی و از نو احیا کنید. این کار نیز به بیمه یا نسخه پزشک نیاز ندارد.

جایگاه جهان کوچکی به نام بدن در جهانی بزرگ‌تر

«درمان طبیعی» از منظر متافیزیکی مجموعه‌ای منسجم نیست. با این حال، نمی‌توان برای واژه «طبیعی» و اساساً مفهوم طبیعی بودن جایگزینی ارائه کرد، چراکه این مفهوم در پاسخ به پرسش «چرا من؟» پاسخ وجودی قانع‌کننده‌ای در آستین دارد. بسیاری از نظام‌های طبی باستانی بدن انسان را جهان کوچکی می‌دانند که در دل جهان بزرگ‌تری قرار گرفته است، جهانی که خود از نظمی هماهنگ برخوردار است. تعادل ین و یانگ، که سلامت انسان در گرو آن است، بازتابی است از تعادل طبیعی کیهانی که سلامت ملت‌ها و جهان طبیعی بدان وابسته است. رنج همواره نتیجه فاصله گرفتن از نظم طبیعی امور است. می‌توان از رنج پرهیز کرد و برای این کار باید خود را از نو با نظمی هماهنگ کرد که هم فیزیکی و هم متافیزیکی است. شاید دیگر نتوانیم گناه را علت بیماری بدانیم، اما فعالیت‌های غیرطبیعی که حکم گناهِ سکولارشده را دارند همچنان می‌توانند علت بیماری باشند.

تهدید فناوری علیه جهانِ طبیعی

ما دائم با آسیب‌هایی مواجه می‌شویم که فناوری بر جهان طبیعی تحمیل می‌کند و پُر بیراه نیست اگر بگوییم بدن انسان مکانی برای این آسیب‌های غیرطبیعی است. تغییرات زمین‌شناسی، در چشم بر هم زدنی، گونه‌های حیوانی را که میلیون‌ها سال همچنان در حال زاد و ولد بودند از میان برده‌اند. زباله‌ها راه‌های آبی باستانی را پوشانده‌اند. زمین هر آنچه در درونش دارد را بیرون ریخته است و در آتش می‌سوزد. بخارها و گازها سیاره را گرم کرده‌اند. این تراژدی‌ها، که خود محصول استفاده بی‌رویه از فناوری است، بدن زمین و لاجرم بدن انسان را تهدید می‌کند. زندگی در مجاورت کارخانه‌ها و دیگر نمادهای صنعتی و کشاورزیِ دنیای مدرن میلیون‌ها انسان را بیمار کرده است. درمان طبیعی «طب غربی» را مردود می‌داند، اما «طب غربی» استعاره‌ای از جهان مدرن غرب است.

ظهور کووید۱۹ را به‌راحتی می‌توان با تکیه بر چارچوب‌های نظام‌هایی طبیعی توضیح داد که مدرنیته غیرطبیعی آلوده‌اش کرده است. همه‌گیری این بیماری تنبیهی است بر استفاده بی‌رویه از طبیعت: تنبیهی برای بریدن درختان جنگل‌هایی که خفاش‌ها در آن لانه می‌کنند، برای آمد و شد به مناطق دست‌نخورده حیات وحش و برای کشاورزی و دامداری صنعتی. حال که مسئله به‌صورت امری دوقطبی مطرح می‌شود، بهتر نیست این بیماری را که خود محصول امری غیرطبیعی است با پدیده‌ای طبیعی درمان کنیم؟ چرا از رویکردهایی «غیرطبیعی» استفاده کنیم که وجودشان را وامدار نظامی هستند که مشکل با آن‌ها آغاز شده است. اگر پرسش این است که چرا ما؟، پاسخ این است که، چون نظام‌های طبیعی را بر هم زده‌ایم. چه می‌توان کرد؟ باید همه‌چیز را به تعادل طبیعی‌اش بازگردانیم؛ خودمان و دنیا را به حالت نخست بازگردانیم.

به بیماران خود گوش دهید

وقتی سلامت‌مان دستخوش بحران می‌شود، احیاناً به چیزی احتیاج پیدا خواهیم داشت که اینسو هیون، متخصص اخلاق زیستی، «امید شفابخش» می‌نامد، نوعی مداخله پزشکی که نه‌تن‌ها می‎توان به کارآمدی آن امیدوار بود، بلکه به تولید معنا نیز کمک می‌کند. اخلاق پزشکی حکم می‌کند مراقب باشیم امید شفابخش به امید واهی یا سخنان دروغ نینجامد. این بدین معناست که علم پزشکی از منظر معرفت‌شناسانه باید صادقانه به حدود حوزه اعمال قدرت خویش و پاسخ‌هایی که می‌تواند به پرسش‌های افراد دهد اعتراف کند. درمانگرانی مانند لانکستر با چنین محدودیت‌هایی مواجه نیستند، اما همان‌طور که کلاینمن و دیگر پزشکان نشان داده‌اند، وقتی مردم بیمار می‌شوند یا نگرانند که بیمار شوند، نباید برای درمان پزشکی و رهایی از دردهای وجودی خود درمانگران طبیعی را مرجع خود قرار دهند. طب غربی نیز نباید هزینه و کارآمدی داروها را اولویت نخست قرار دهد، گرچه به‌راحتی می‌توان این دو عامل را اندازه گرفت. درعوض، باید بیش از همه به انسان بودن بیمار توجه کند. پزشکان باید فرصت کافی در اختیار داشته باشند تا به بیمارانشان گوش دهند. نه‌فقط بدین دلیل که این گفتگوها به پزشک اجازه می‌دهد بیماری را راحت‌تر تشخیص دهد و مداوا کند، بلکه بدین دلیل که دعوت از بیمار و گوش سپردن به داستان او بخشی از فرآیند درمان است. ضرورتی ندارد جریان غالب پزشکی طبیعی‌گرایی علمی را کنار بگذارد و طب طبیعی را بر جای آن بنشاند. این امر اساساً امکانپذیر نیست چراکه طب طبیعی با آغوشی باز هرچه را در تقابل با جریان غالب پزشکی است می‌پذیرد و بیشتر به کیسه‌ای با محتویات متضاد می‌ماند که بیمار با چشمانی بسته دست در آن فرومی‌برد تا شانس خود را بیازماید. طب مدرن می‌تواند به ضرورت دلگرمی‌هایی از جنس متافیزیکی توجه کند. این امور توضیح می‌دهند چرا بیماران با وجود این حجم از تناقضات همچنان در جست‌وجوی داروهای طبیعی‌اند.

نقل و تلخیص از: وب‌سایت ترجمان/ نوشته: آلن لوینوویتز/ ترجمه: فاطمه زلیکانی/ مرجع: وب‌سایت ایان

بدترین واکنش‌ها به اتهامات دروغین

 بدترین واکنش‌ها به اتهامات دروغین۱۰-مرداد-۱۴۰۰

بدترین واکنش‌ها به اتهامات دروغین

وقتی کسی بابت اشتباهی که مرتکب نشده‌اید، بهتان تهمت می‌زند، چه واکنشی نشان می‌دهید؟ احتمالا عصبانی می‌شوید. بعد طرف مقابل خشم شما را نشانه درست‌بودن اتهام می‌داند، با این توجیه که «اگه کاری نکردی، پس چرا به‌ هم ریختی؟» و واکنش بعدی شما که انفجاری از خشم خواهد بود، اوضاع را پیچیده‌تر می‌کند.

به گزارش ایسنا، روزنامه «خراسان» در ادامه نوشت: «لسلی کِی. جان» استاد مدرسه کسب‌وکار هاروارد و همکارانش درباره این موضوع پژوهشی ترتیب‌ داده‌اند و طی مجموعه آزمایش‌هایی به این نتیجه رسیدند که خشم ممکن است باعث شود فرد، حتی اگر در واقع بی‌گناه باشد، گناهکار دانسته ‌شود. این پژوهش نشان می‌دهد که چه آسان براساس احساساتی که دیگران بروز می‌دهند، درباره خطاکاربودن یا نبودن‌شان دچار اشتباه می‌شویم. مطلب حاضر خلاصه مقاله‌ای است با عنوان «اگر اتهامی دروغ به شما زده‌اند، بدترین کار خشمگین شدن است» که از وب‌سایت «ترجمان» نقل می‌کنیم.

هنگام قضاوت فریب احساسات را نخورید

پژوهشگران در یک آزمایش، کلیپ‌هایی را از برنامه تلویزیونی واقع‌نمای «قاضی فِیث» به شرکت‌کنندگان نشان دادند. این کلیپ‌ها در دادگاه می‌گذشتند و اتهامات متنوعی را تصویر می‌کردند ازجمله شکایت از همسایگان مشکوک، سوانح شرکت‌های باربری و رانندگان بی‌احتیاط. شرکت‌کنندگان آزمایش با تماشای این کلیپ‌ها می‌سنجیدند که طرف های دعوی در دادگاه تلویزیونی چقدر عصبانی و گناهکارند و بر آن اساس به هر یک نمره می‌دادند. آن‌ها هرچه متهم را عصبانی‌تر می‌پنداشتند، باور می‌کردند که گناهکارتر است. پژوهشگران مستنداتی را هم برای توضیح این اثر آوردند که تأیید می‌کرد کسانی که خشم خود را اظهار می‌کنند، غیرقابل‌اعتماد و نامعتمدتر جلوه می‌کنند. این گروه پژوهشی در آزمایشی دیگر سناریوهایی خیالی درباره مردی به‌نام «نِیتِن» به شرکت‌کنندگان دادند. در این سناریوها یا شریک زندگی نیتن او را به خیانت متهم می‌کرد یا یکی از همکاران به او انگ دزدی می‌زد. پژوهشگران در هر سناریو پاسخ نیتن را به‌طور تصادفی گنجاندند. در یک حالت به شرکت‌کنندگان می‌گفتند نیتن اتهامی را که به او زده‌بودند با ملایمت رد کرد یا با شنیدن آن از کوره در رفت و با خشم فریاد زد. میانگین نمره شرکت‌کنندگان به میزان گناهکاری نیتنِ خشمگین ۶.۳ از ۷ بود که نشانه محکوم کردن او بود درحالی‌که نمره نیتنِ خونسرد فقط ۲.۹ بود. نتیجه این‌که مردم گرایش دارند خشم را، حتی خشم نامحسوس را، گواه گناهکاری بدانند.

احساس بی‌عدالتی باعث خشم می‌شود

در گام بعد پژوهشگران بررسی کردند که آیا این درک و دریافت صحیح است یا نه؛ آیا فرد گناهکار خشمگین‌تر از فرد بی‌گناه است؟ به بیان دیگر آیا خشم نشانه گناهکاری است؟ معلوم شد که پاسخ منفی است. پژوهشگران برای رسیدن به پاسخ این سوالات از مردم خواستند واقعه‌ای را به‌یاد آورند که در آن متهم شده‌اند، چه آن اتهام مربوط به تخلفی کوچک بوده ‌باشد مثل دروغ‌گفتن یا موضوعی جدی مثل ارتکاب جرم. سپس از آن‌ها پرسیدند که در آن موقعیت چقدر خشمگین بودند و چقدر خشم خود را بروز دادند. شرکت‌کنندگان به‌خاطر آوردند که همواره وقتی به‌غلط متهم شده‌اند، خشم بیشتری بروز داده‌اند تا وقتی که واقعا کار اشتباهی انجام داده‌اند و به هر اندازه که اتهام جدی‌تر بوده، خشم آن‌ها هم بیشتر شده‌ است. خیلی‌ها گفتند چیزی که حسابی کفری‌شان می‌کرد این بود که غیرمنصفانه قضاوت شده‌اند. این آزمایش هم شواهد بیشتری فراهم کرد در تأیید این‌که وقتی مردم خشم را نشانه‌ای از گناهکاری می‌بینند، اغلب نتیجه‌گیری‌های زودهنگام و اشتباه می‌کنند. جان می‌گوید «درواقع خشم بیشتر احتمال دارد نشانه بی‌گناهی باشد تا گناهکاری. آزاردهنده‌تر است که بابت کارِ نکرده متهم شوید، چون عنصر ناعادلانه‌بودن هم به ماجرا اضافه می‌شود».

از کوره درنروید

براساس نتایج این پژوهش توصیه می‌شود که وقتی نامنصفانه مقصر دانسته می‌شوید، آرامش خود را حفظ کنید. البته خونسرد ماندن در چنین موقعیتی سخت به‌نظر می‌رسد اما محققان می‌گویند؛ «از پژوهش دیگری می‌دانیم که وقتی متهم شده‌اید، خوب است که خودتان را متمایل به همکاری نشان دهید. خشم، سیگنالِ متضادی به دیگران می‌دهد؛ این‌که دارید چیزی را پنهان می‌کنید. اگر اتهامی که به شما وارد شده ازطریق ایمیل به دست‌تان رسیده، شاید بهتر باشد که در پاسخ‌دادن به آن کمی فاصله بیندازید تا بتوانید وقتی آرامش خودتان را بازیافته‌اید جواب بدهید. به روی دیگر ماجرا هم نگاه کنیم؛ اگر شما در شرکتی مدیر هستید و در جایگاهی قرار دارید که به دلیل مشکلی که در محیط کار به‌وجود آمده، باید بگویید که کارمندتان گناهکار است یا بی‌گناه، احتمالا عاقلانه‌تر این باشد که به حالت احساسی افراد اعتنا نکنید. اگر ظنین شده‌اید که کارمندی تخلف می‌کند، به‌جای اتکا بر حالات چهره او یا دیگر واکنش‌هایش، تلاش کنید داده‌های واقعی به‌دست بیاورید تا پیش از تصمیم‌گیری درباره گناهکار بودنش، ببینید آیا این ادعای درخور توجهی است یا نه». احتمالا کسانی هم که گناهکار هستند، وقتی اتهامی به آنان زده می‌شود اظهار عصبانیت کنند؛ شاید از آن به‌عنوان استراتژی‌ استفاده کنند که نشان دهند به‌خاطر اخلاقیات خشمگین شده‌اند یا از مشکلات و کاستی‌های جریان دادرسی خشمگین شده‌باشند تا خود اتهام یا حتی شاید به این دلیل که اصلا خبط و خطای خود را به‌درستی به‌یاد نمی‌آورند، اما این پژوهش نشان می‌دهد که به‌نظر می‌رسد به‌طور متوسط، افرادِ به اشتباه متهم‌شده درمقایسه با گناهکار واقعی بیشتر احساس خشم می‌کنند و آن را شدیدتر ابراز می‌کنند.

تجمع اعتراضی مقابل تئاتر شهر تهران در حمایت از خوزستان

تجمع اعتراضی مقابل تئاتر شهر تهران در حمایت از خوزستان۱۰-مرداد-۱۴۰۰

می بایست ادامه اعتراضات با فریاد مرگ بردیکتاتور وخامنه ای تا ۱۴ مرداد مراسم تحلیف دژخیم منفور وبدنام رئیسی گسترش یابد ورادیکال ترگردد تا امکان تشدید سیاست سرکوب وسانسور وامنیتی کردن فضا  مواجه با هزینه برای مجریان این سیاست باشد به آسانی قادر به مهار وکنترل اعتراضات ناراضیان نباشند.


گزارش‌های منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی حاکی از تجمعات مردمی در چهار راه ولیعصر و محوطه تئاتر شهر تهران در حمایت از اعتراضات خوزستان است.

ویدیوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که شماری از شهروندان ایران عصر شنبه ۹ مردادماه با تجمع در چهار راه ولیعصر و تئاتر شهر تهران شعار داده‌اند.

معترضان ضمن خواندن سرود اعتراضی «یار دبستانی»، شعارهایی از جمله «کشور آب ندارد، فشار ادامه دارد»، سر داده‌اند.

برخی از گزارش‌های تاییدنشده نیز حکایت از آن دارد که نیروهای امنیتی با هدف متفرق کردن معترضان اقدام به شلیک تیر هوایی و گاز اشک‌آور کرده‌اند.

در یکی از ویدیوها صدای شلیک شنیده می‌شود در حالی که معترضان شعار «مرگ بر جمهوری اسلامی» سر داده‌اند. رادیو فردا هنوز به‌طور مستقل نمی‌تواند تایید کند که نوع شلیک چه بوده است.

تهران طی چند روز گذشته صحنه اعتراضات حمایتی مردم از اعتراضات خوزستان بوده است. به غیر از تهران مردم چندین استان کشور نیز در حمایت از معترضان به بحران بی‌آبی و دیگر مطالبات مردم خوزستان دست به اعتراض زده و شعارهایی علیه کل نظام و رهبر جمهوری اسلامی سر داده‌اند.

شب گذشته تجمع و جشن هواداران در پی قهرمانی تیم فوتبال پرسپولیس، در تهران و برخی از شهرها با شعارها علیه حکومت ایران همراه شد و ماموران امنیتی کوشیدند تا تجمع کنندگان را متفرق کنند.

در این تجمعات شعارهایی از جمله «این همه سال جنایت، مرگ بر این ولایت» و «توپ، تانک فشفشه؛ آخوند باید گم بشه» سر داده شده است.

دور تازه اعتراضات در ایران، از دو هفته پیش در شهرهای مختلف استان خوزستان در واکنش به تشدید بحران آب و ناکارآمدی دولت در مهار بحران‌ها آغاز شد و به تظاهرات ضد حکومتی در شهرهای مختلف ایران تبدیل شد.

به گزارش رسانه‌های دولتی ایران در دورتازه اعتراضات در کشور تاکنون دست‌کم پنج نفر از جمله یک مامور نیروی انتظامی کشته شده‌اند. اما دیده بان حقوق بشر در گزارشی شمار کشته‌شدگان را ۹ نفر اعلام کرده است.

قطع مکرر برق، سقوط پول ملی، تورم شدید، تشدید سرکوب منتقدان و مخالفان و همچنین انسداد سیاسی باعث افزایش و گسترش نارضایتی‌ها در ایران شده است.

با استفاده از شبکه‌های اجتماعی و گزارش‌های رادیو فردا؛ د.خ/س.ن

اسرائیل خواهان پاسخ بین‌المللی علیه حمله به نفتکش مرسر استریت شد

 گفت‌وگوی لاپید با بلینکن؛ اسرائیل خواهان پاسخ بین‌المللی علیه حمله به نفتکش مرسر استریت شد۱۰-مرداد-۱۴۰۰

یک روز پس از آنکه اسرائیل ایران را به حمله به یک نفتکش تحت مدیریت شرکت اسرائیلی در نزدیکی سواحل عمان متهم کرد، وزیر امور خارجه اسرائیل در گفت‌وگو با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود، خواستار پاسخ بین‌المللی به این حمله شد.

دفتر یائیر لاپید، وزیر امور خارجه اسرائیل در بیانیه‌ای اعلام کرده است: «این دو در خصوص حمله به کشتی در سواحل عمان، مبارزه مشترک با تروریسم ایران، و تدوین یک پاسخ بین المللی اساسی و موثر صحبت کردند

شرکت اسرائیلی زودیاک روز گذشته اعلام کرد که در حمله به نفتکش مرسر استریت در نزدیکی سواحل عمان دو خدمه این کشتی کشته شدند. ایال اوفر، میلیاردر اسرائیلی مالک شرکت زودیاک است.

نفتکش مرسر استریت (عکس از آرشیو)

بیشتر در این باره:

اسرائیل: حمله به نفتکش کار ایران است، باید به آن پاسخ سختی داد

 وزارت خارجه اسرائیل می‌گوید یائیر لاپید همچنین با وزیر خارجه بریتانیا در خصوص حمله به کشتی مرسر استریت صحبت کرده است.

طبق بیانیه وزارت خارجه اسرائیل، یائیر لاپید گفته است، ایران دو شهروند بریتانیایی و رومانیایی را به قتل رسانده است.

وزیر امور خارجه اسرائیل اضافه کرده است: (ایران) به طور مکرر عزم و تعهد اسرائیل برای دفاع از خود و منافعش را دست کم می‌گیرد.

ستاد فرماندهی مرکزی ارتش ایالات متحده (سنتکام) روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که نفتکش مرسر استریت با پهپاد در سواحل عمان هدف قرار گرفته است.

سنتکام همچنین گفته است، نیروهای متخصص در امور مواد منفجره بر عرشه مرسر استریت حضور یافتند تا مطمئن شوند خطر دیگری این کشتی را تهدید نمی‌کند.

طبق این بیانیه دو ناو آمریکایی به کمک این کشتی رفته و آن را تا منطقه امن اسکورت کرده‌اند.

وزیر خارجه اسرائیل روزگذشته گفته بود که حمله به نفتکش مرسر استریت در سواحل عمان، کار ایران بوده و می‌بایست «پاسخ سختی» به جمهوری اسلامی داده شود.

یائیر لاپید تاکید کرده بود، ایران صرفا مشکل اسرائیل نیست، بلکه صادر کننده تروریسم، ویرانی و بی‌ثباتی است که به همه ما آسیب می‌رساند. جهان نباید در مقابل تروریسم ایران که به آزادی کشتیرانی نیز لطمه می‌زند، سکوت کند.

شبکه تلویزیونی «العالم» وابسته به حکومت ایران نیز گزارش داد که نیروهای «مقاومت» در سوریه مسئول حمله به این نفتکش هستند.

العالم می‌گوید، حمله به این نفتکش در پاسخ به حمله اسرائیل به فرودگاه ضبعه منطقه قصیر سوریه صورت گرفته که در آن دو نفر از «عناصر مقاومت» کشته شده بودند.

با استفاده از تایمز اسرائیل و رادیو فردا

مرکز پژوهش‌های مجلس: بدهی ۶۰ میلیارد دلاری شرکت ملی نفت

 مرکز پژوهش‌های مجلس: بدهی ۶۰ میلیارد دلاری شرکت ملی نفت۱۰-مرداد-۱۴۰۰۰

این  بدهی ۶۰ میلیارددلاری شرکت ملی نفت محصول اعمال سیاست هسته ای وموشکی  و کاسبان مخالفت با برجام ومدافع  تحریم هاست .

میادین فعال نفتی ایران نه تنها با پدیده پیر شدن و افت تولید مواجه هستند، ضریب بازیافت آنها نیز کاهش یافته است

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی از بدهی ۶۰ میلیارد دلاری شرکت ملی نفت ایران تا پایان سال ۹۸ خبر داد.

این نهاد وابسته به مجلس شورای اسلامی در گزارش قبلی خود میزان بدهی شرکت ملی نفت ایران تا پایان سال ۹۷ را ۵۰ میلیارد دلار گزارش داده بود، بدین ترتیب در سال ۹۸ حدود ۱۰ میلیارد دلار به بدهی این شرکت افزوده شده است. هنوز آماری از وضعیت بدهی‌های این شرکت در سال گذشته منتشر نشده است.

۶۰ میلیارد دلار معادل کل درآمد سالانه صادرات نفت، محصولات نفتی و گاز ایران در دوران قبل از تحریم‌ها است. بانک مرکزی این رقم را برای سال گذشته ۲۱ میلیارد دلار گزارش داده که نشان از سقوط چشمگیر درآمدهای نفتی کشور به خاطر تحریم‌های آمریکا دارد.

تنها ۱۴.۵ درصد از درآمدهای صادرات نفت و گاز کشور سهم شرکت ملی نفت ایران است و معلوم نیست این شرکت چگونه بدهی‌های سنگین و فزاینده خود را در آینده تسویه خواهد کرد.

بر اساس این گزارش که در سایت مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر شده، سرمایه‌گذاری‌های نفتی طی سال‌های ۹۷ و ۹۸ به شدت سقوط کرده است.

بر اساس این گزارش، پارسال تنها ۳.۳ میلیارد دلار و سال ۹۷ تنها ۳ میلیارد دلار در حوزه بالادستی نفت (بخش اکتشاف و تولید) سرمایه‌گذاری شده است، در حالی که این رقم در سال‌های ۹۲ تا ۹۶ به طور متوسط نزدیک ۸ میلیارد دلار در سال بوده است.

مرکز پژوهش‌های مجلس همچنین هشدار داده است که میادین کشور به سرعت در حال پیر شدن و افت تولید هستند و توسعه میادین مشترک نفتی با همسایگان ایران با تاخیر زیاد مواجه شده است.

قبلا وزارت نفت ایران و همچنین اداره اطلاعات انرژی آمریکا گزارش داده بودند که بیش از ۸۰ درصد میادین فعال نفتی ایران در نیمه دوم عمر خود هستند و به خاطر افت فشار مخزن‌های نفتی، تولید آنها هر سال ۸ تا ۱۲ درصد کاهش می‌یابد.

ایران طی یک دهه گذشته با توسعه برخی میادین جدید مانند میادین غرب کارون سعی کرده است افت تولید میادین کهنه را جبران کند، موضوعی که به بحران‌های زیست‌محیطی تبدیل شده است. برای نمونه اخیرا گزارش شد که برای کاهش هزینه‌های توسعه میادین غرب کارون و تحویل آنها به شرکت‌های چینی، وزارت نفت مجوز خشک کردن تالاب هورالعظیم را از شورای عالی امنیت ملی در سال ۱۳۸۹ گرفته است.

شرکت‌های ساینوپک و سی‌ان‌پی‌سی چین دو میدان آزادگان و یادآوران را بصورت نصف و نیمه در این منطقه توسعه داده و بعد از توسعه فاز اول، این پروژه‌ها را رها کردند.

میادین فعال نفتی ایران نه تنها با پدیده پیر شدن و افت تولید مواجه هستند، ضریب بازیافت آنها نیز کاهش یافته، موضوعی که مرکز پژوهش‌های مجلس نیز به آن اشاره کرده است.

ضریب بازیافت نفت یعنی درصدی از ذخایر یک میدان که در حالت طبیعی قابل بازیافت است.

این گزارش می‌گوید ضریب بازیافت میادین نفتی ایران در سال ۹۲ نزدیک ۲۹ درصد بود، اما در سال ۹۸ به ۲۷.۵ درصد افت کرده است. به عبارتی، حدود ۷۳.۵ درصد از ذخایر میادین نفتی ایران در حالت طبیعی قابل بازیافت نیست.

ایران برای افزایش ضریب بازیافت میادین نفتی نیاز به تکنولوژی‌های مدرن و همکاری شرکت‌های غربی دارد و اگر بدون توجه به این مسائل، تولید از میادین کهنه ادامه یابد، تنها یک چهارم ذخایر نفتی این میادین قابل استخراج خواهد بود و بقیه احتمالا برای همیشه در دل زمین دفن خواهد شد و هرگز قابل بازیافت نخواهد بود.

کشورهای دیگر با کمک شرکت‌های غربی ضریب بازیافت میادین خود را در زمان لازم افزایش داده و نگران دفن شدن همیشگی ده‌ها میلیارد بشکه ذخایر نفتی در دل زمین و از بین رفتن منابع ملی نیستند.

برای نمونه عربستان ضریب بازیافت نفت از میدان غوار را که بزرگترین میدان نفتی جهان است و نیمی از تولید نفت عربستان را انجام می‌دهد تا سال ۲۰۱۵ به بالای ۳۰ درصد رساند و در همان سال با جمع‌آوری دی اکسید کربن استخراج شده همراه نفت و تزریق دوباره آن به میدان، گام مهمی برای افزایش ضریب بازیافت میدان غوار به ۵۰ درصد برداشت.

عربستان امیدوار است با طرح‌ها و فناوری‌های مدرن‌تر، ضریب بازیافت این میدان را به ۷۰ درصد هم برساند.

با استفاده از گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن

هفت عضو یک خانواده کُرد در قونیه قربانی «حمله نژادپرستانه» شدند

 هفت عضو یک خانواده کُرد در قونیه قربانی «حمله نژادپرستانه» شدند۱۰-مرداد-۱۴۰۰

نمایی از شهر قونیه

هفت نفر از اعضای یک خانواده کرد ساکن شهر قونیه در ترکیه قربانی یک حمله مسلحانه شده‌اند، حمله‌ای که به گفته فعالان حقوق بشر «نژادپرستانه» بوده است.

مهاجمان که هویت آنها مشخص نیست، پس از کشتن اعضای این خانواده که در طول ۲۴ سال گذشته در شهر قونیه زندگی می‌کردند، محل سکونت آنها را نیز آتش زده‌اند.

به گزارش روزنامه گاردین، اعضای این خانواده، پیش از این مورد حمله قرار گرفته بودند و مهاجمان پس از ضرب و شتم شدید به آنها گفته بودند که «اجازه نمی‌دهند کردها اینجا زندگی کنند».

پنج نفر از مهاجمان حمله دفعه قبل به این خانواده، توسط پلیس بازداشت، ولی پس از مدتی آزاد شدند.

۱۰ روز پیش نیز در روستایی در حوالی شهر قونیه، یک کشاورز کرد توسط مهاجمانی که فریاد می‌زدند «ما اینجا کردها را نمی‌خواهیم» کشته شد، ولی مقام‌های محلی گفتند که علت کشته شدن این کشاورز، درگیری بر سر حق چرای گوسفندان بوده است.

نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق، با صدور اطلاعیه، این رویداد را «جنایت» خوانده و خواستار محاکمه قانونی عاملان آن شده است.

آتش‌سوزی در جنگل‌های ۲۱ استان ترکیه حداقل چهار کشته به جا گذاشت

 آتش‌سوزی در جنگل‌های ۲۱ استان ترکیه حداقل چهار کشته به جا گذاشت۱۰-مرداد-۱۴۰۰

در جریان آتش‌سوزی‌های گسترده روزهای اخیر در مناطق جنگلی مختلف در ۲۱ استان ترکیه، حداقل چهار نفر کشته و هزاران توریست از هتل‌ها و تفریحگاه‌ها تخلیه شده‌اند.

مقام‌های دولت ترکیه می‌گویند که در طول دو روز گذشته، حداقل ۷۱ مورد آتش‌سوزی در مناطق جنگلی رخ داده که در ۵۷ مورد، آتش‌نشان‌ها و نیروهای امدادی موفق به کنترل آتش‌سوزی شده‌اند.

روزنامه گاردین روز شنبه نوشت که شدت گرمای این آتش‌سوزی‌ها «چهار برابر» حریق‌های گذشته در تاریخ ترکیه بوده است.

آتش‌سوزی‌ها به طور عمده در مناطق جنگلی شهرهای توریستی ترکیه مانند آنتالیا، بودروم، مارماریس و مرسین آغاز شده و وزش باد شدید نیز به گسترش آن کمک کرد.

به گزارش خبرگزاری دولتی آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس‌ جمهور ترکیه، در مناطق درگیر آتش‌سوزی اعلام فاجعه عمومی کرده و گفته است تحقیقات در مورد علت این حوادث ادامه دارد.

بروز آتش‌سوزی گسترده در شهرهای مختلف موجب طرح گمانه‌زنی‌هایی مبنی بر عمدی و هدایت‌شده بودن این حوادث شده، ولی مقام‌های دولت ترکیه تاکنون در این زمینه اظهارنظری نکرده‌اند.

دولت ترکیه می‌گوید ۴۵ فروند هلیکوپتر و ۶ هواپیما به همراه ۴ هزار نیرو برای مهار آتش‌سوزی‌ها به کار گرفته است.

دولت آذربایجان یک بالگرد و ۵۰۰ نیروی امدادی به ترکیه فرستاده است. کمیسر مدیریت بحران اتحادیه اروپا نیز با ابراز نگرانی از گسترش آتش‌سوزی‌ها، از اعلام آمادگی اتحادیه اروپا برای کمک به ترکیه خبر داده است.

شهروند ایرانی-کانادایی به صادرات غیرقانونی از آمریکا متهم شد

 شهروند ایرانی-کانادایی به صادرات غیرقانونی از آمریکا متهم شد۱۰-مرداد-۱۴۰۰

نمایی از ساختمان وزارت دادگستری آمریکا

رضا سرهنگی کافرانی، شهروند ایرانی-کانادایی، به صادرات غیرقانونی تجهیزات آزمایشگاهی به ایران متهم شده و دادگاهی در آمریکا علیه او اعلام جرم کرده است.

تاریخ محاکمه آقای سرهنگی کافرانی هنوز اعلام نشده است، ولی هیئت منصفه یک دادگاه فدرال در واشنگتن اعلام کرده است که این متهم از طریق کانادا و امارات به دنبال صادرات غیرقانونی تجهیزات آزمایشگاهی به ایران بوده و شش فقره نیز پولشویی کرده است.

بر اساس کیفرخواست صادره، فعالیت‌های تجاری این تاجر ۴۶ ساله از سال ۲۰۱۵ شروع شده و او به دنبال خرید تجهیزات طیف‌سنجی و نمونه‌برداری اتوماتیک بوده‌ است.

تجهیزاتی که آقای سرهنگی کافرانی به دنبال خرید و ارسال آنها به ایران بوده است، با توجه به مقررات مربوط به مقابله با منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای، محدودیت فروش دارند و صادرات آنها به ایران یا امارات متحده عربی نیازمند دریافت مجوز خاص است.

او همچنین متهم است که در جریان یکی از معاملات مقصد نهایی کالا یعنی ایران را به شرکت فروشنده نگفته است و در شش مورد انتقال پول در کانادا و آمریکا متهم به پولشویی شده است.

طرح چنین اتهاماتی می‌تواند منجر به صدور حکم محکومیت تا ۵ سال زندان و مجازات مالی شود.

واکنش سید محمدخاتمی به طرح صیانت از فضای مجازی

 واکنش سید محمدخاتمی به طرح صیانت از فضای مجازی۹-مرداد-۱۴۰۰

بالاخره تدارکاتچی سابق هم از حالت تقیقه کردن  بیرون درآمد و پیرامون طرح خیانت فیلترینگ  فضای مجازی معترض شد.

سیدمحمد خاتمی گفت: آنچه از این تصمیم نادرست و دارای هزینه سنگین مادی و معنوی حاصل خواهد شد، نه کارساز است و نه مفید. تنها نتیجه فوری آن پوشاندن ناتوانی در یافتن و ارائه راه‌های منطقی و معقول برای بهبود بخشیدن به زندگی مردم است.

سیدمحمد خاتمی در واکنش به «طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی» با تأکید بر این که روی سخنش با کسانی نیست که در این توهم به سر می‌برند که حکومت باید شهروندانش را به‌زور به بهشت ببرد گفت: «این طرح با روح قانون اساسی مغایر است و در کوتاه مدت حاصل آن نارضایتیِ به حقِّ مردم و خللِ بیشتر در زندگیِ تحت‌فشار آنان است و هزینه‌های بی‌فایده، بلکه پرضرر برای کشور و ملت و دولت دارد.»

به گزارش جماران، متن کامل اظهار نظر سیدمحمدخاتمی درباره طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی بدین شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم‌

تحول در کار عالم و آدم چنان است که جهان امروز، ما را کاملاً با آنچه بشر در گذشته در آن به‌سرمی‌برد متفاوت کرده است و این تفاوت را از جمله در آنچه در ساحت ارتباط‌های شبکه، اینترنت و دنیای مجازی رخ داده است می‌توان دید.

حکمرانی خوب (و حتی برخورداری از زندگی مناسب انسانی) در این جهانِ متفاوت، در درجه اول مستلزم شناخت درست واقعیت‌ها (چه خوب و چه بد) و آنگاه چاره‌جویی برای یافتن راه‌های زندگی بهتر و ایجاد زمینهٔ برخورداری مردم از زندگی رضایت‌بخش‌تر از سوی حکومت است.

روی سخن من با کسانی نیست که در این توهم به سر می‌برند که حکومت باید شهروندانش را به‌زور به بهشت ببرد و اصولاً با زور نه کسی به بهشت می‌رود و نه به زور از جهنم بازداشته می‌شود. بلکه سخن با آنان است که واقعاً نگران ایران‌اند و انسان را آزاد و مختار می‌دانند و برای او حق و حرمت قائل‌اند و در احقاق حقوق مردم و حفظ کرامت آنان و برخوردار کردنشان از زندگی خوب مسؤول می‌دانند.

آنچه این روز‌ها در مجلس گذشت و می‌گذرد علاوه بر ناسازگاریِ آن با حقوق مدنی و شهروندی و شرایط حکمرانیِ خوب، باید گفت در این وانفسای زندگی و بیکاری و فشار‌های سنگین که بر مردم وارد آمده و موجب ناامیدی و بیکاری وخشم انبوهی از آنان شده است، آنچه از این تصمیم نادرست و دارای هزینه سنگین مادی و معنوی حاصل خواهد شد، نه کارساز است و نه مفید. تنها نتیجه فوری آن پوشاندن ناتوانی در یافتن و ارائه راه‌های منطقی و معقول برای بهبود بخشیدن به زندگی مردم است و موجب بیکاری انبوهی از نیرو‌های کارآمد و بازماندن از خدمت‌رسانی به مردم است.

خوشبختانه بسیاری از مردم، نخبگان و افراد صاحب نظر، خیرخواه و مسؤول از همهٔ جریان‌ها و جناح‌ها حتی در خود مجلس مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده‌اند.

امیدواریم مجلس با شناخت درست واقعیت و جستجوگری برای راه‌های مناسب بهبود بخشیدن به امور و گوش فرادادن به ندای خیرخواهانه بخش قابل توجهی از مردم از این طرح که با روح قانون اساسی مغایر است و در کوتاه مدت حاصل آن نارضایتیِ به حقِّ مردم و خللِ بیشتر در زندگیِ تحت‌فشار آنان است و هزینه‌های بی‌فایده، بلکه پرضرر برای کشور و ملت و دولت دارد منصرف شود و مسؤولان عالی‌رتبه برای جلوگیری از افزایش فاصلهٔ میان مردم و مسؤولان چاره‌ای بیندیشند.

امید است که برخلاف آنچه تجربه کرده‌ایم، این‌بار امید و اعتماد آسیب‌دیده مردم ولو اندکی ترمیم شود.

سیدمحمد خاتمی‌

مردادماه ۱۴۰۰

(ویدئو) افشاگری معصومه ابتکار

 ابتکار: در سال ۸۹ آب را روی هورالعظیم بستند

(ویدئو) افشاگری معصومه ابتکار۹-مرداد-۱۴۰۰

سال ۸۹ دوران دولت دوم احمدی نژاد بود که مورد تأیید خامنه ای رمال وپشتیبانی پاسداران جنایتکار بود چون قرارگاه خاتم غارتگر پاسداران جنایتکار همه پروژه های دولتی را به انحصارخوددرآورده بود از جمله طرح خشک کردن تالاب هورالعظیم برای اینکه چینی ها بتوانند بهره برداری نفتی کنند.
معصومه ابتکار معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده در توئیتی نسبت به اتهام‌های وارد شده به خود مبنی بر کم کاری در هورالعظیم و در نتیجه خشک شدن آن، واکنش نشان داد و نوشت: شرط سازمان حفاظت محیط زیست در سال ۸۴ خشک نکردن تالاب برای توسعه نفت بود، ولی در سال ۸۹ آب را روی هورالعظیم بستند.
بارگیری شده52.50%
زمان باقی‌مانده 
1:36
1x

معصومه ابتکار با انتشار این فیلم نوشته است: شرط سازمان حفاظت محیط زیست در۸۴خشک نکردن تالاب برای توسعه نفت بود ولی سال  ۸۹ اب را روی هورالعظیم بستند. از اولین تلاش‌های ما در۹۲-۹۳باز کردن آب روی تلاب بود، چون کانون گرد و غبار شده بود. یادتان هست؟

پیشنهاد امروز

گفتنی است، احمدرضا لاهیجان زاده، معاون دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، چندی پیش گفته بود که ژاپنی‌ها تا دهه ۱۳۸۰ برای استخراج نفت در حوزه‌های آزادگان و یادآوران از تکنولوژی سطح بالایی استفاده می‌کردند، اما چینی‌ها حاضر به استفاده از فناوری‌های نوین نشدند و سرانجام توانستند در سال۸۹ مجوزی از شورای عالی امنیت ملی به نفع خود بگیرند.

معصومه ابتکار