خوراكيها نان سوخته سرطانزاست.16بهمن.91
مگر در نانوایی های
ایران جز نان خمیر یا سوخته چیز دیگری هم تحویل مردم داده می شود؟
يکی از مشكلهاي اصلي نانها در كشور ما كه اغلب بهصورت سنتي در تنور و با حرارت زياد و مستقيم پخته ميشوند، قهوه اي يا سياهرنگ شدن قسمتهايي از سطح رويي يا زيرين يا بافت آنها به خصوص در نانهاي تافتون و سنگك است... اين قسمتهاي تغييررنگ داده، مملو از تركيبهاي آكريلاميدي هستند كه مواد سرطانزا محسوب ميشوند. باقي ماندن خمير از پخت قبلي يا تنظيم نبودن حرارت تنور هم باعث سوخته و سميشدن سطح زيرين نان يا قسمتهايي از آن ميشود و متاسفانه به دليل ناآگاهي، مردم اين قسمتها را هم مصرف ميكنند. بسياري از افراد با اين تصور كه نانهاي برشته ماندگاري بيشتر يا طعم مطلوبتري دارند، اين نانها را ميخرند در حالي كه آكريلاميد كه هنگام سوختن، برشته شدن يا پختن مواد كربوهيدراتي موجود در غلات، با درجه حرارت بالا و مستقيم، در محصولاتي مانند نان، بيسكويت، كلوچه، چيپس سيبزميني ايجاد و باعث قهوهاي يا سياهرنگ شدن آنها ميشود، سرطانزاست. به طور كلي نبايد قسمتهاي خيلي برشته هر ماده غذايياي را مصرف كرد زيرا ممكن است داراي تركيبهاي سرطانزا باشند كه به محض ورود به بدن و تجزيه آنها مادهاي توليد ميشود كه ميتواند در درازمدت بر سلامت مصرفكننده تاثير مخرب بگذارد و باعث بروز سرطان، انواع عفونتها، آسيب به سيستم ايمني و عصبي شود. اگر قصد خريد نان داريد، آنهايي كه رنگ روشنتر دارند انتخاب كنيد و از مصرف قسمتهاي سوخته يا برشته نانها (اعم از بربري، تافتون، سنگك و حتي نانهاي حجيم مثل نان باگت) پرهيز كنيد، حتي بيسكويت و كلوچه هايي كه سطح زيرين آنها سوخته است، نخوريد