.خوراكي ها:
كارشناس ارشد اداره تغذيه وزارت بهداشت گفت: كلهپاچه و سيراب-شيردان
اگر چه به ظاهر آبكي هستند ولي به دليل چربي زياد احساس تشنگي را تشديد ميكنند. حامد
پورآرام در گفتگو با فارس در مورد نياز بدن به تأمين آب بين افطار تا سحر گفت: در
حالت عادي روزي 8 تا 10 ليوان آب ميخوريم ولي در شرايط ويژه ماه رمضان و به تعويق
انداختن احساس تشنگي بايد از خوردن غذاهاي پر ادويه و تند، و غذاهاي پرنمك خودداري
كرد. وي ادامه داد: همچنين بايد از خوردن غذاهاي پرچرب كه باعث احساس تشنگي
ميشوند، صرفنظر كرد و غذاهاي سرخ كردني، كلهپاچه و سيراب، شيردان كه به ظاهر
آبكي هستند ولي به دليل چربي زياد احساس تشنگي را تشديد ميكنند. به گفته اين
كارشناس ارشد تغذيه غذاهايي كه حاوي سير و پياز فراوان هستند سبب ميشوند تا روزهداران
در طي روز احساس نياز به آب داشته باشند و خوردن آب طي چند ساعت افطار تا سحر
بسيار توصيه ميشود. پورآرام خوردن انواع ميوه تازه يا بخارپز و آبپز و
كمپوت به شرطي كه حاوي شكر زياد نباشد را مفيد دانست و افزود: اين كار علاوه بر
اينكه آب بدن را تأمين ميكند ويتامين و مواد معدني را هم به بدن ميرساند. خورش آلو،سالاد سبزي و برگه هلو دواي رفع يبوست در
ماه رمضان .وي با اشاره به
اينكه كمبود آب علاوه بر احساس تشنگي ميتواند در ايجاد يبوست هم نقش داشته باشد
به روزه داراني كه با اين مشكل مواجه ميشوند توصيه كرد كه از غذاهايي مانند خورشت
آلو و خورشت حاوي انواع سبزي و برگههاي خيسانده شده مانند برگه آلو، هلو يا آب
آنها استفاده كنند. كارشناس ارشد اداره تغذيه وزارت بهداشت همچنين استفاده از
سالاد سبزي در وعده سحري را مناسب دانست و خاطرنشان كرد: سالاد به شرط آنكه سس
مايونز (حاوي چربي بالا) نداشته باشد و فقط با آبليموي تازه يا سركه به همراه كمي
روغن زيتون ميل شود ميتواند علاوه بر نگهداري آب بدن در حركت رودهها و برطرف
كردن يبوست موثر باشد.