مخالفت محیط زیست با احداث 4 سد جدید

مدیرکل دفتر ارزیابی اثرات زیست محیطی سازمان محیط زیست جرأت نکرده است که در مخالفت با احداث 4 سد جدید نام از پیمانکاران قرارگاه خاتم  پاسداران ببرد. چون زور دارد وتهدید وتوطئه   وپرونده سازی برای بازداشت کردن می کند درحالیکه خشک شدن زاینده رود و دریاچه ارومیه و رودخانه ها وتالاب ودریاچه های دیگر کشور  نتیجه سد سازی های غیر کارشناسانه وغیر استاندارد پیمانکاران پاسداران و بسیج بوده است.
مدیرکل دفتر ارزیابی اثرات زیست‌محیطی سازمان حفاظت محیط زیست از مخالفت با احداث 4 سد جدید در کشور خبر داد.
به گزارش ایسنا، مهندس حمید جلالوندی در گفت‌وگو با سایت محیط زیست ایران (IENA)، افزود: درخواست مجوز احداث این سدها پس از طرح در کمیته ماده 2 ارزیابی زیست محیطی سازمان حفاظت محیط زیست مورد مخالفت سازمان حفاظت محیط زیست قرار گرفت و بر اساس ابلاغ صورت گرفته وزارت نیرو مجاز به احداث این سدها نخواهد بود.
وی در خصوص این سدها افزود: سدهای "شیو" و "شبلیز" در استان کهگیلویه و بویراحمد، "باباخان" در استان کردستان و "جزمان" در استان ایلام، سدهایی هستند که با طرح احداث آنها مخالفت شده است.
مدیرکل دفتر ارزیابی اثرات زیست‌محیطی سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص علت مخالفت با احداث این سدها به سایت خبری محیط زیست ایران گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی در حوضه‌های آبریز این سدها در سال‌های اخیر و همچنین مدل برنامه‌ریزی منابع آب، امکان بارگذاری جدید در این محدوده‌ها وجود ندارد، لذا به دلیل عدم صدور مجوز تخصیص آب با اجرای این پروژه‌ها مخالفت شده است.
براساس این گزارش، سد شیو (گل بابکان) در شهر گچساران استان کهگیلویه و بویراحمد قرار بود با حجم مخزن در نرمال 55.67 میلیون متر مکعب بر روی رودخانه شیو (زهره) در حوضه فرعی جراحی زهره احداث شود.
سد شبلیز (شبلیسه) در شهر یاسوج استان کهگیلویه و بویراحمد قرار بود با حجم مخزن در نرمال 10 میلیون متر مکعب بر روی رودخانه شبلیز (شاخه بشار) در حوضه فرعی کارون بزرگ احداث شود.
سد باباخان در شهر بیجار استان کردستان قرار بود با حجم مخزن در نرمال 64.70 میلیون متر مکعب بر روی رودخانه قمچقای در حوضه فرعی سفید رود بزرگ احداث شود.
سد جزمان در شهرک توحید استان ایلام قرار بود با حجم مخزن در نرمال 37.5 میلیون متر مکعب بر روی رودخانه جزمان (شاخه سیمره) در حوضه فرعی کرخه احداث شود
.