رد صلاحیت 99 درصد از کاندیداهای جریان اصلاح طلب در شیراز

 ایلنا از فارس گزارش می دهد:

11-اردیبهشت-1400

اکنون که بطور علنی تق ادعای اصلاح طلبی داشتن در رژیم ولایت فقیه قرون وسطایی اصلاح ناشدنی بدجوری درآمده است .ازسوی دیگرجریان غالب تصمیم گرفته است تا مهره های جناح مغلوب را درصحنه رقابت قلع وقمع کند .برای چه مهره های بازیگر مدعی اصلاح طلب چون نمی توانند دل از وابستگی به سهم داشتن از قدرت برکنند بدون توجه به در خواست تحریم نمایش مهندسی 1400 دست وپا می زنند تاهرطوری شده درنمایش مهندسی 1400 حضور داشته باشند؟

نتایج ششمین دوره انتخابات شورای شهر شیراز اعلام شد و متاسفانه باز هم اصلاح طلبان نتوانستند از فیلتر هیئت های نظارت و اجرائی عبور کنند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از شیراز بررسی صلاحیت داوطلبان ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در روزهای اخیر بیش از پیش خبرساز شده است و خبرها از ردصلاحیت گسترده کاندیداهای اصلاح‌طلب در شیراز حکایت می‌کند؛ موجی گسترده و کم‌سابقه از رد صلاحیت‌های انتخاباتی که شامل حال اعضای فعلی شورای شهر شده و از 9 عضو فعلی شورای پنجم که داوطلب حضور در انتخابات ششمین دوره شوراها بوده‌اند تنها ۲ نفر احراز صلاحیت شده‌اند و از خیل داوطلبان شناخته‌شده و جوان این جریان نیز گستردگی موج ردصلاحیتی‌ها چنان است که تعداد احراز صلاحیت‌شده‌ها به انگشتان دو دست هم نمی‌رسد.

حذف رقبا مشارکت را به حداقل می رساند

آن طور که اکبری نماینده شیراز و زرقان در مجلس دهم می گوید: قطعا وجود و فعالیت یک طیف فکری در انتخابات باعث می شود که افراد دیگر احساس مسئولیتی برای شرکت در انتخابات نداشته باشند این در حالیست که تداوم چنین روندی باعث می شود میزان مشارکت به شدت کاهش یابد.

وی با بیان اینکه هر رویداد و اتفاقی که سبب کاهش مشارکت مردم شود یک نوع جفا به جامعه و شهروندان است، گفت: پشتوانه مردمی یکی از ضروریات مهم بقای نظام، کشور است.

علی اکبری در گفت وگو با ایلنا با اشاره به اینکه وجود طیف های متفاوت فکری در رویداد های مهم و انتخابات باعث می شود که پایه های نظام محکم تر شود، افزود: متاسفانه حذف رقبا و نفرات از قبل انتخاب شده در انتخابات دور یازدهم مجلس باعث شد تا میزان مشارکت مردم به حداقل برسد.

حذف رقبا با انگیزه های سیاسی ضربه بزرگی به جامعه وارد می کند

وی با اشاره به اینکه تداوم گستره بی اعتمادی میان مردم و حاکمیت و کاهش مشارکت مردم باعث می شود که امنیت کشور به خطر بیفتد ادامه داد: قطعا این مهم در آینده مشکلاتی را برای کشور ایجاد خواهد کرد بطوری که جلب اعتماد مردم به نظام و حاکمیت باید صادقانه باشد.

این نماینده مجلس دهم با اشاره به اینکه قطعا حذف رقبا با انگیزه های سیاسی ضربه بزرگی را به جامعه در بلند مدت وارد خواهد کرد، افزود: قطعا با چنین وضعیتی نظام در ادامه با مشکل مواجه خواهد شد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه با بیان اینکه رقابت زمینه رشد در کشور را فراهم می کند، ادامه داد: از این رو زمانی که جناح های فکری متفاوتی در انتخابات وجود داشته باشد می شود شاهد رشد کشور در تمام زمینه ها بود.

این نماینده اصلاح طلب مجلس دهم با اشاره به اینکه بودجه 1400 متعلق به کل مجلس نیست بلکه به سلیقه بعضی از نمایندگان است ادامه داد: امیدواریم که نمایندگان بودجه های مناطق محروم و قشر عشایر و آسیب پذیر را را کاهش نداده باشند.

انتخابات-شورای-شهر

اکبری با اشاره به اینکه متاسفانه برخی نمایندگان با نگاه سیاسی بودجه 1400 را به جاهایی که از اولیت زیادی برخوردار نبوده اختصاص داده اند، افزود: قطعا این مهم دارای اشکالات قانونی است.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه وجود طیف های متفاوت فکری یک رقابت جدی را برای انتخابات رقم می زند، افزود: زمانی که تنها یک جناح در انتخابات وجود داشته باشد انتخابات بیشتر گزینشی است این در حالیست که مردم دیگر رغبتی برای حضور در انتخابات ندارند و متاسفانه شاهد افزایش فاصله میان احساس مسئولیت مردم با رویداد های اجتماعی هستیم که این مهم یک پاشنه آشیل برای کشور به شمار می رود.

اکبری با اشاره به اینکه قطعا مجامعی که کاندیداها را رد صلاحیت می کنند باید با داشتن فکر بلند مدت از آسیب دیدن نظام به شدت جلوگیری کنند، ادامه داد: قطعا مسئولان باید زمینه را برای حضور گسترده مردم و طیف های متفاوت فکری فراهم کنند.

نماینده شیراز در مجلس دهم افزود: در حال حاضر به نظر نمی رسد جامعه تحرک مناسبی برای انتخابات شورا و ریاست جمهوری داشته باشد.

رد صلاحیت 99 درصد کاندیداهای اصلاح طلب در شیراز

سخنگوی شورای شهر شیراز هم با بیان اینکه از 9 نفر اعضای شورا که برای انتخابات ثبت نام کرده بودند تعداد 7 نفر رد صلاحیت شدند، گفت: تمام اعضا به دلیل بند ج ماده 30 و عدم التزام به اسلام و ولایت فقیه رد صلاحیت شدند و این در حالیست که در حال حاضر تنها صلاحیت دو عضو شواری شهر آقای تذروی و ناصری تایید شده است.

سعید نظری در گفت و گو با ایلنا با اشاره به اینکه در شرایط فعلی حدود 99 درصد اعضای اصلاح طلب که برای انتخابات شورای شهر شیراز نام نویسی کرده بودند رد صلاحیت شدند، افزود: در حال حاضر اصلاح طلبان در شیراز گزینه ای برای انتخابات شورا در شیراز ندارند.

سرنوشت کاندیدای اصلاح طلبان در شیراز در دست هیئت نظارت است

این فعال سیاسی اصلاح طلب با بیان اینکه در حال حاضر سرنوشت کاندیدای اصلاح طلبان در شیراز در دست هیئت نظارت است، ادامه داد: حدود 40 نفر از اعضا اصلاح طلب شیراز برای انتخابات ششمین دوره شورای شهر ثبت نام کردند که متاسفانه تنها حدود یک درصد از افراد اصلاح طلب صلاحیتشان تایید شده است.

نظری با اشاره به اینکه به نظر می رسد فضای رقابت برای اصلاح طلبان در انتخابات شورای شهر وجود ندارد، افزود: این در حالیست که چهره های مشهور و افرادی مانند رئیس شورای شهر دور چهارم و بعضی از روسای کمیسیون شورای چهارم هم رد صلایت شدند.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به اینکه در شرایطی که کشور در حوزه دیپلماسی و میدان فعالیت دارد انتخابات می تواند در کنار این دو حوزه اتفاقات مناسبی را رقم بزند، افزود: اما زمانی که فضای رقابتی برای جریان اصلاح طلب حذف شود قطعا وضعیت به مراتب مناسب نخواهد بود.

وی با اشاره به اینکه انتخابات یک پشتوانه بزرگ برای میدان و دیپلماسی به شمار می رود اما در حال حاضر هیچ رقابتی برای این طیف وجود ندارد، بیان کرد: قطعا اصلاح طلبان در دوره های متفاوت برد و باخت در انتخابات را پذیرفته اند.

نظری با اشاره به اینکه اصلاح طلبان هیچ راهی را برای حضور در انتخابات بسته نمی دانند، گفت: در تلاشیم تا بتوانیم تائید بعضی از افراد را بگیریم که این مهم نیازمند تدبیر ویژه هیئت نظارت است.

آینا قطبی‌یعقوبی هنرمند جوان تئاتر درگذشت

 11-اردیبهشت-1400

آینا قطبی‌یعقوبی نمایشنامه‌نویس، منتقد تئاتر و مترجم امروز دهم اردیبهشت درگذشت.

به گزارش خبرنگار ایلنا، «آینا قطبی‌یعقوبی» نمایشنامه‌نویس، منتقد تئاتر و مترجم جوان درگذشت.

او پس از مدت‌ها مبارزه با سرطان، امروز ۱۰ اردیبهشت درگذشت.

قطبی‌یعقوبی در سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر با کارگردانی و ایده‌پردازی نمایش «سوختیم، سوختید، سوختند» در بخش دیگرگونه‌های اجرایی حضور داشت که همراه با ۱۵ اثر دیگر این بخش، از شرکت در جشنواره انصراف داد.خبرگزاری ایلنا درگذشت این هنرمند جوان را تسلیت می‌گوید.

انتخابات به رکود اقتصادی دامن می‌زند/ شش ماه آینده مه‌آلود و ناپایدار

 رئیس اتاق ایران و امارات در گفت‌وگو با ایلنا:

11-اردیبهشت-1400

درباغ نمایش انتخابات مهندسی شده 1400 طوریست که موجب دامن زدن به رکود اقتصادی شده وتا6 ماه هم این بحران رکود اقتصادی مه آلود و ناپایدارخواهدبود.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات اظهار داشت: چون قیمت مواد شیمیایی و معدنی در دنیا بالا رفته و نرخ تورم در کشور ما بالا است، به نظر رکود ادامه خواهد داشت. انتخابات نیز بر این رکود دامن می‌زند و در نتیجه شش ماه نخست سال درگیر این مسائل هستیم.

به گزارش ایلنا؛ اقتصاد ایران پس از تحریم‌های سال 2018 فشارهای طاقت فرسایی را تحمل کرده که بخش تجارت ایران در تیررس این محدودیت‌ها بوده است. بخش تجارت از دو بعد برای اقتصاد ایران حیاتی و مهم است. نخست آنکه منبع اصلی درآمدهای ارزی کشور صادرات نفتی و غیرنفتی است. مجموع صادرات و واردات کشور در سال 1399 حدود 145 میلیون و 700 هزار تن به ارزش 73 میلیارد دلار بود که از این میزان 112 میلیون 293 هزار تن را کالاهای صادراتی به ارزش 34 میلیارد و 526 میلیون دلار تشکیل می‌داد.

دوم؛ در بخش واردات نیز اوضاع به همین منوال است و شاهد افت میزان واردات کشور هستیم. باید توجه داشت که بنابر آخرین آمار نیز به 85 درصد واردات ایران شامل مواد اولیه، واسطه تولید و ماشین آلات و تجهیزات است که کاهش آنها خود را در کاهش تولید و عرضه و در نتیجه افزایش قیمت‌ها نشان خواهد داد.

 در بحث واردات نیز از مجموع 145 میلیون و 700 هزار تن کالای مبادله شده، 33 میلیون و 448 هزار تن مربوط به کالاهای وارداتی به ارزش 38 میلیارد و 400 میلیون دلار بود که از این میزان، 23 میلیون و 100 هزار تن به ارزش 12 میلیارد دلار آن کالاهای اساسی بوده است. اقلام عمده کالاهای وارداتی به ترتیب شامل ذرت، گوشی تلفن همراه، برنج، کنجاله و دانه‌های روغنی، گندم و روغن خام بوده است.

بنابراین تجارت اندکی بیش از 73 میلیارد دلاری برای کشور مانند ایران می‌تواند تاثیرات منفی زیادی را در پی داشته باشد. باید توجه داشت که حتی حجم تجارت ایران در اواخر 1389 به بالای 200 میلیارد دلار نیز رسیده بود. بنابراین با توجه به اهمیت این موضوع می‌توان این پرسش را مطرح کرد که تجارت ایران در سال جدید به چه سمت و سویی می‌رود؟

فرشید فرزانگان، رییس اتاق بازرگانی ایران و امارات، در گفت‌وگو با ایلنا اظهار داشت: در سال 1400 اقتصاد دنیا با توجه به واکسیناسیون به سرعت در حال رشد است و به نظر می‌رسد که واکسیناسیون در کشورهای شرق آسیا مانند ژاپن، کره جنوبی، چین، تایلند، هنگ‌کنک و سنگاپور، استرالیا وضعیت بهتری دارند به طوری که بیشتر از متوسط دنیا در حال واکسیناسیون هستند. این منجر به بازگشت رشد اقتصادی می‌شود که در نتیجه افزایش تقاضا قیمت‌ مواد شیمیایی و مواد معدنی بعد از کرونا را به دلیل افزایش تقاضا و موارد دیگر بازار بشدت در حال افزایش است.

وی افزود: یعنی این کشورها برای جبران کسری خود مواد اولیه بیشتری را مصرف می‌کنند و به همین دلیل قیمت مواد اولیه در جهان افزایش پیدا کرده است. این افزایش قیمت جهانی برای این کشورها که از رکود حاصل از کرونا با موفقیت جسته‌اند احتمالا تاثیر مثبت دارد.

فرزانگان با اشاره به چشم انداز تجارت ایران اظهار داشت: اما در ایران همه نگاه‌ها به مذاکرات برجامی است که به نظر می‌رسد خبرهای خوبی از خروجی گفت‌وگوها شنیده خواهد شد. این شرایط باعث کاهش نرخ ارز نیز شده است که انتظار کاهش قیمت‌ها می‌رود. البته چون تولیدکنندگان و واردکنندگان مواد اولیه را با ارز بالا خریداری کردند و هنوز درگیر رکود حاصل از کرونا در بازار هستیم، بازار هنوز آن طور که باید و شاید در سال ۱۴۰۰ راه نیافتاده است.

وی ادامه داد: چون قیمت مواد شیمیایی و معدنی در دنیا بالا رفته و نرخ تورم در کشور ما بالا است، به نظر رکود ادامه خواهد داشت. انتخابات نیز بر این رکود دامن می‌زند و در نتیجه شش ماه نخست سال درگیر این مسائل هستیم.

رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و امارات خاطرنشان کرد: باید به شعار امسال بیشتر توجه شود، چون هنوز مشکل اصلی ما تعدد بخشنامه‌ها است. با توجه به مسائل دیگر احتمالا ما شش ماه نخست سال را در فضای مه آلود و ناپایدار ادامه خواهیم داد.

وی افزود: البته روند شش ماهه دوم سال بستگی به مذاکرات و وضعیت تعاملی و تجاری ما با دنیا دارد. اگر کشور ما به دنبال رشد اقتصادی است نخستین مسئله باید سامان بخشیدن به وضعیت تجارت بین‌الملل باشد و البته همزمان با آن توسعه زیرساخت‌ها در گمرکات و حمل و نقل را دنبال کند، چون هزینه حمل و نقل در کشور بالا است و باید آن را کاهش داد. از همین روی باید تحریم و فشار روی حساب‌های بانکی ایرانیان کاهش یابد تا در شش ماه دوم فضا بهتری را شاهد باشیم.

عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: همه ما انتظار داریم ماحصل مذاکرات به بهبود فضای تجارت کمک کند. همچنین بلافاصله اقدامات دیگری مانند پیوستن به FATF دنبال شود. البته فروش نفت در سال جاری مطلوب‌تر است اما برای بهبود فضا کافی نیست و ضروری است فشارهای جهانی روی مراودات بانکی کشور در عرصه تجارت بین الملل کاهش یابد تا به نظام توسعه بین‌المللی برگردیم و صادرات خود را ارتقاء بدهیم.

غرضی جیب مردم به نفع جناح‌های راست و چپ تخلیه شده/ ۵ هزار نفر از فرزندان مسئولان در آمریکا

 غرضی در گفت‌وگو با ایلنا:

11-اردیبهشت-1400

دین فروشی وعوامفریبی خمینی شیاد که همراه با ترفند نه شرقی نه غربی و اسراییل نابود باید گردد ومرگ برآمریکا بود درعمل یعنیی غش کردن  توی دامان چین وروسیه از سوی رهبر ام الفساد خامنه ای رمال جاگزین خمینی شیاد همچنین اعزام 5 هزاردزد زادگان  مسئولان رژیم ولایت فقیه به آمریکا تا ساکن شوند.

غرضی با بیان اینکه در طول عمرم هیچ زمانی عضو هیچ گروه و حزبی نبوده‌ام، گفت: شهید بهشتی از من دعوت کرد که به حزب جمهوری اسلامی بپیوندم اما قبول نکردم. من نه اصولگرا و نه اصلاح‌طلب را خدمتگزار نمی‌دانم؛ تا امروز جیب مردم به نفع جناح‌های راست و چپ تخلیه شده است.

محمد غرضی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص انگیزه کاندیداتوری و برنامه‌های خود برای ریاست جمهوری، اظهار کرد: هدف من از شرکت در انتخابات ریاست جمهوری، رسیدگی به معیشت مردم است. معیشت مردم امروز دچار گرفتاری است و به نظر من نباید به این صورت باشد. دولت نباید دست در جیب فقرا کند. نباید اموال مردم را به باطل از بین ببرند. واجب شرعی، عرفی و انسانی است که من به عنوان یک فرد کشور و سرباز ملت اعلام کاندیداتوری کنم.

وی در خصوص شرایط سنی برای کاندیداتوری گفت: شورای نگهبان طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس را رد کرده بنابراین محدودیت سن در این دوره مطرح نیست. من وظیفه خود را انجام می‌دهم و شورای نگهبان نیز وظیفه خود را انجام می‌دهد. چه شورای نگهبان صلاحیت من را تایید کند و چه تایید نکند، من در زمینه دفاع از حقوق عامه گام خواهم برداشت.

غرضی ادامه داد: مجلس از مشروطه تا امروز با شعار معیشت ملت روی کار آمده اما کاری برای ملت نکرده است. معمولا زمانی که صاحبان امتیاز به یکدیگر نزدیک می‌شوند، به فکر مردم نیستند. 

وی با بیان اینکه من سابقه اجرایی دارم که پیش از این نیز از معیشت مردم دفاع کرده‌ام، افزود: از سال ۱۳۶۰ که من وزیر بودم، تا اواسط دهه ۷۵ در‌آمد متوسط دولت ۱۰ میلیارد دلار در سال بود و آن دوره‌ها چیزی که مورد توجه مردم بود، تورم بود اما به گونه‌ای که نان مردم از سفره جمع شود، نبود. از سال ۷۶ تا ۸۴ در‌آمد دولت ۲۰ میلیارد دلار بوده و از ۸۴ تا امروز درآمد سالانه ۷۵ میلیارد دلار بوده است که هیچ یک از این درآمدها به سفره و معیشت مردم کمک نکرده و به دستگاه‌های رانتخوار داده شده است.

وی اضافه کرد: اوایل دهه ۸۰، دلار هزار تومان بود و کارگران ۴۰۰ هزار تومان حقوق می‌گرفتند. از اواسط سال ۱۳۸۵ که درآمد دولت چندین برابر شد، حقوق کارگران ۱۵۰ دلار شد. با وجود اینکه درآمد دولت افزایش یافت اما سفره کارگران که بیشتر حقوق‌گیران مملکت هستند، کاهش یافت. من به عنوان شخصی ۸۰ ساله که ۷۰ سال از حقوق عامه حمایت کردم، قصد دفاع از حقوق مردم را دارم. بنابراین به عنوان یک وظیفه و مطلع از وضعیت کشور، برای انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام می‌کنم.

غرضی با تأکید بر اینکه دولت، قوه قضاییه، تشکیلات مجلس همه دستگاه‌های رانتخوار هستند، گفت: علت اصلی رانتخواری این است که قوانین جایی برای مدیران باز می‌کند تا رانتخواری صورت بگیرد. امروز پنج نوع نرخ ارز داریم که همه اینها موجب ایجاد رانت می‌شود چون مردم باید حوائج خود را با نرخ آزاد بخرند. بر همین اساس زندان‌ها مملو از مدیران متخلف و رانتخوار است. به محض اینکه نرخ چند ارزی برداشته شود، این رانتخواری از بین خواهد رفت و مابه‌التفاوت به جیب مردم می‌رود.

وی در خصوص اجماع با دیگر جناح‌ها نیز اظهار کرد: در طول عمرم هیچ زمانی عضو هیچ گروه و حزبی نشدم. شهید بهشتی از من دعوت کرد که به حزب جمهوری اسلامی بپیوندم اما قبول نکردم. من نه اصولگرا و نه اصلاح‌طلب را خدمتگزار نمی‌دانم؛ تا امروز جیب مردم به نفع جناح‌های راست و چپ تخلیه شده است. ۵ هزار نفر از فرزندان مسئولان کشور در آمریکا سکونت دارند و دلارهای مردم را بردند و فکر می‌کنند که زندگی می‌کنند اما من مطمئنم که آنها خفت دنیا و آخرت را با خود و پدرانشان حمل می‌کنند.  

غرضی در خصوص میزان حضور مردم در انتخابات نیز گفت: اگر به مردم اطلاع‌رسانی کافی شود که شخصی اعلام کاندیداتوری کرده و این شخص قصد دارد حقوق عامه را احیا کند و در‌آمد ملی را در جیب مردم می‌گذارد، قطعاً‌ مردم مشارکت خوبی خواهند داشت.

جهانگیری: درآمد ارزی ایران در سال گذشته ۵ میلیارد دلار بود

 جهانگیری: درآمد ارزی ایران در سال گذشته ۵ میلیارد دلار بود11-اردیبهشت-1400

کاهش درآمدسالی 140 میلیارد دلار درآمدنفتی دوران احمدی نژاد به 5 میلیارددلار درسال کنونی دوره حسنک روحانی نتیجه عملکرد مواضع ضد برجامی وضدآمریکایی ودفاع ازبرنامه هسته ای وموشکی وجنگ برون مرزی پاسداران جنایتکار است که همراه با پشتیبانی خامنه ای رمال بوده است.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهوری ایران روز جمعه ۱۰ اردیبهشت اعلام کرد درآمدهای ارزی دولت «از ۱۰۰ میلیارد دلار در سال‌های گذشته به ۵ میلیارد دلار در سال ۹۹» رسیده است.

وی که از طریق اپلیکیشن کلاب‌هاوس با مخاطبان خود سخن می‌گفت، توضیح نداد که این ۵ میلیارد دلار صرفا درآمدهای ناشی از فروش نفت خام است یا کل درآمدهای ارزی کشور را در برمی‌گیرد.

شرکت‌های ردیابی نفتکش‌ها، از جمله کپلر و رفینیتو به همراه برخی خبرگزاری‌های بین‌المللی از جمله رویترز، صادرات روزانه نفت ایران به مقصد چین در سال گذشته میلادی را حدود ۳۲۰ هزار بشکه در روز ارزیابی کرده‌اند که با احتساب قیمت نفت ایران در همان سال، حدود ۵ میلیارد دلار درآمد برای ایران داشته است.

صندوق بین‌المللی پول نیز می‌گوید ایران پارسال نزدیک ۶۸ میلیارد دلار درآمد ارزی حاصل از صادرات کالا، نفت و خدمات داشته است که نسبت به سال ۲۰۱۸ تنها یک سوم کاهش یافته است.

آقای جهانگیری در ادامه سخنان خود به موضوع انفجار در نفتکش‌های ایرانی اشاره کرد و گفت: «آمریکایی‌ها به حدی جسور شده بودند که در هر جایی نفتکش ما را شناسایی می‌کردند، انفجار ایجاد می‌کردند. حدود ۲۰۰ نفتکش ما را دچار سانحه کردند. چه از طریق خودشان و چه از طریق نیابتی‌هایی همچون اسرائیل و سعودی»

وال استریت جورنال ۲۱ اسفند گذشته در گزارشی نوشته بود، اسرائیل از اواخر سال ۲۰۱۹ تاکنون دست‌کم ۱۲ کشتی را که بیشتر آنها حامل نفت ایران به سوریه بودند، هدف قرار داده است. اسرائیل این موضوع را رد یا تایید نکرده است.

همچنین اخیرا یک کشتی سپاه پاسداران با نام «ساویز» که گفته می‌شود «عملیات جاسوسی و ارسال تسلیحات به یمن» انجام می‌داده، در دریای سرخ مورد حمله قرار گرفت.

آقای جهانگیری در ادامه با دفاع از ارز دولتی گفته است نرخ ثابت ۴۲۰۰ تومان، مصوبه سران قوا است.

چند نرخی شدن ارز باعث انتقادات گسترده از دولت شده و روز جمعه نیز سرپرست دادسرای مبارزه با جرائم اقتصادی از دستگیری ۵۵۵ نفر به علت سوءاستفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی به مبلغ ۱۰ میلیارد دلار خبر داد.

معاون اول رئیس‌جمهور در دفاع از ارز دولتی گفت: «سه گزینه روی میز بود؛ ادامه وضع موجود، تعیین عدد ثابت، تعیین عدد شناور تا بتوانیم هم تامین ارز داشته باشیم و هم از شوک ناشی از خروج آمریکا از برجام جلوگیری کنیم.»

وی گفت: «قرار بود این نرخ برای چند ماه باشد... اما مرداد ماه در نشست سران قوا سیاست ارزی مورد بررسی قرار گرفت و با اصرار برخی سران قوای سه گانه، قرار شد نرخ ۴۲۰۰ تومن ثابت بماند.»

آقای جهانگیری اسفندماه پارسال نیز مدعی شد ارز ۴۲۰۰ تومانی که در کشور به «ارز جهانگیری» مشهور شده «در مجموع موفق بود».

۲۰ فروردین سال ۹۷، آقای جهانگیری اعلام کرد که در راستای مدیریت بازار ارز، «نرخ دلار ۴۲۰۰ تومان خواهد بود و نرخ‌های غیر رسمی دیگر قاچاق محسوب می‌شود».

این سیاست که منجر به ارز سه‌نرخی در ایران شد،‌ در دو سال اخیر به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است.

از جمله این که برخلاف ادعای آقای جهانگیری، منتقدان می‌گویند واردات کالاهای اساسی با این ارز منجر به کاهش فشارهای اقتصادی بر زندگی مردم نشده است.

با استفاده از گزارش‌های ایسنا، ایرنا و رادیو فردا؛ د.خ/س.ن

انفجار خودروی بمب‌گذاری‌شده در شرق افغانستان دست‌کم ۳۰ کشته برجای گذاشت

 انفجار خودروی بمب‌گذاری‌شده در شرق افغانستان دست‌کم ۳۰ کشته برجای گذاشت11-اردیبهشت-1400

مقامات افغانستان شامگاه جمعه دهم اردیبهشت اعلام کردند انفجار عظیم یک خودروی بمب‌گذاری شده در ولایت لوگر، دست‌کم ۳۰ کشته و ده‌ها زخمی برجای گذاشته است.

سخنگوی فرماندار ولایت لوگر گفته است که یک دستگاه خودرو پر از مواد انفجاری در شهر پل علم در نزدیکی خانه رئیس پیشین شورای این منطقه، را هدف قرار داد.

به گفته حسیب‌الله ستانکزی، رئیس کنونی شورای ولایتی لوگر، این خانه همچنین به عنوان مهمان‌سرا فعالیت می‌کرد و انفجار همزمان با برگزاری مراسم افطار مهمانان به وقوع پیوست.

رئیس شورای ولایتی لوگر افزود که در این مهمان‌سرا، شماری از نیروهای شبه نظامی حامی دولت افغانستان اقامت داشتند و منتظر بودند تا از طریق هوایی به مکانی دیگر انتقال یابند.

شماری دانش‌آموز دبیرستانی که پس از شرکت در امتحان ورودی دانشگاه و بازگشت از کابل در این مهمان‌سرا اقامت داشتند، نیز در میان تلفات این انفجار گزارش شده‌اند.

وزارت امور داخله افغانستان با اشاره به افزایش احتمالی شمار تلفات می‌گوید که تلاش نیروهای امنیتی برای نجات مسافرانی که زیر آوار مانده‌اند ادامه دارد.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته و شورشیان طالبان نیز تاکنون به درخواست‌ها برای اظهار نظر در این‌باره پاسخ نداده‌اند.

پیشتر یک مقام نیروهای ائتلافی تحت رهبری آمریکا اوایل روز جمعه از آغاز خروج نیروهای ناتو از افغانستان پس از تصمیم اخیر رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر پایان دادن حضور ایالات متحده در این کشور خبر داده بود.

این مقام که نامش فاش نشده، در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه با اشاره به پایان این ماموریت تا چند ماه آینده گفته است: «هرگونه حمله طالبان در حین عقب‌نشینی با واکنش شدید روبه‌رو خواهد شد.»

هیئت اعزامی اتحادیه اروپا به افغانستان با انتشار پیامی در توییتر این حمله را محکوم کرد.

با استفاده از گزارش خبرگزاری رویترز، سایت طلوع‌نیوز و رادیو فردا/ آ.ت/ س.ن

بازداشت ۵۵۵ نفر به علت «سوء استفاده ۱۰ میلیارد دلاری» از ارز دولتی

 بازداشت ۵۵۵ نفر به علت «سوء استفاده ۱۰ میلیارد دلاری» از ارز دولتی11-اردیبهشت-1400

سرپرست دادسرای مبارزه با جرائم اقتصادی از دستگیری ۵۵۵ نفر به علت سوءاستفاده از ارز ۴۲۰۰ تومانی خبر داد.

رضا نجفی، سرپرست دادسرای مبارزه با جرائم اقتصادی روز جمعه ۱۰ اردیبهشت گفت بیش از ۱۲۴۸ پرونده در حوزه مفاسد ارزی تشکیل شد و ۵۵۵ نفر در این پرونده‌ها دستگیر شدند که ارزش مالی این پرونده‌ها بالغ بر «۱۰ میلیارد دلار» بوده است.

طی چند سال گذشته گزارش‌های زیادی از تخلفات مالی در رابطه با ارز ۴۲۰۰ تومانی منتشر شده است. این تخلفات مربوط به دریافت ارز دولتی مخصوص صادرات یا واردات کالاهای اساسی است که در برخی موارد ارز کالاهای صادراتی به کشور بازگردانده نشده و در برخی موارد نیز ارز دولتی اصولا برای تجارت خارجی مصرف نشده و در بازار آزاد ایران که هم‌اکنون ارزش دلار حدود ۲۴ هزار تومان است، به فروش رسیده است.

نجفی می‌گوید از جمله پرونده مهمی که در این حوزه تشکیل شده، پرونده هفت تپه بوده است که بالغ بر یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده است.

متهم اصلی این پرونده امید اسدبیگی است که متهم به دریافت ۱.۵ میلیارد دلار ارز دولتی برای واردات و فروش آن در بازار آزاد ایران است.

آقای نجفی در ادامه گفته است پرونده موسوم به قربانعلی فرخزاد حدود ۴۵۰ میلیون دلار، پرونده موسوم به واردات کاغذ بالغ بر ۴۵۰ میلیون دلار، پرونده مربوط به واردات روغن بالغ بر ۲۲۰ میلیون دلار و پرونده مربوط به گروه کاظمیان بالغ بر ۲۵۰ میلیون دلار از جمله پرونده‌هایی است که در این حوزه تشکیل شد.

پرونده مربوط به آقای فرخزاد نیز دریافت ارز دولتی برای واردات فولاد است، اما فولادی وارد کشور نکرده است. در پرونده واردات کاغذ نیز که دو سال پیش افتتاح شد، دریافت‌کننده‌های ارز دولتی تنها یک سوم آن را صرف واردات کرده‌اند.

در پرونده واردات روغن‌نبانی بازداشت شدگان متهم به قاچاق ارز هستند. سالار آقاخانی نیز که گفته می‌شود به خارج از کشور فرار کرده، به همراه پرونده گروه کاظمیان اتهامات مشابهی دارند.

با استفاده از گزارش‌های ایسنا، خبرگزاری‌های ایران، رادیو فردا؛ د.خ/س.ن

عربستان: یک هدف هوایی دشمن به سمت جده رهگیری و منهدم شد

 عربستان: یک هدف هوایی دشمن به سمت جده رهگیری و منهدم شد11-اردیبهشت-1400

بقایای یک موشک شبه نظامیان حوثی برای حمله به عربستان (عکس از آرشیو)

وزارت دفاع عربستان می‌گوید، بامداد شنبه یک «هدف هوایی خصمانه» را به سمت جده رهگیری و منهدم کرده است.

وزارت دفاع عربستان جزییات بیشتری از این حمله ارائه نکرده است.

شبه نظامیان حوثی مورد حمایت حکومت ایران در یمن، طی سال‌های اخیر تاسیسات اقتصادی و نظامی عربستان سعودی را با موشک و پهپاد هدف قرار داده‌اند.

شبه نظامیان حوثی جمعه سوم اردیبهشت هم اعلام کرده بودند که با دو پهپاد اماکن حساسی در پایگاه هوایی «ملک خالد» در منطقه «خمیس مشیط» در استان عسیر را هدف قرار داده‌اند.

شبه نظامیان حوثی‌ یمن از سال ۹۴ بر بخش‌های زیادی از این کشور به‌ویژه صنعا، پایتخت، تسلط پیدا کرده‌اند. دولت قانونی یمن که در عدن، جنوب کشور، مستقر است از مارس ۲۰۱۵ با همکاری یک ائتلاف نظامی به رهبر عربستان وارد جنگ با حوثی‌ها شده است.

جنگ یمن که از آن به عنوان جنگ نیابتی ایران و عربستان سعودی یاد می‌شود، در طول شش سال گذشته به یکی از پیچیده‌ترین بحران‌ها در منطقه و در عرصه بین‌المللی تبدیل شده است.

جنگ یمن تاکنون بیش از ۱۳۰ هزار کشته برجای گذاشته است، از جمله ۱۳ هزار غیرنظامی که به‌دلیل حملات هوایی جان خود را از دست داده‌اند. ده‌ها هزار کودک نیز به دلیل قحطی جان باخته‌اند.

یمن با بزرگترین بحران بشری در زمینه قحطی دست‌وپنجه نرم می‌کند.

سخنگوی ستاد: اگر کسی می‌خواهد زودتر واکسن بزند، به خارج برود

 آمار رسمی کرونا؛ سخنگوی ستاد: اگر کسی می‌خواهد زودتر واکسن بزند، به خارج برود11-اردیبهشت-1400

سخنگوی ستاد کرونا با رد هرگونه فروش واکسن و تغییر در اولویت واکسیناسیون در ایران گفت که اگر کسی می‌خواهد زودتر واکسن بزند، می‌تواند به خارج از کشور برود.

در همین حال آمار رسمی حکایت از آن دارد که در ۲۴ ساعت گذشته بیش از ۴۰۰ نفر دیگر در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، علیرضا رئیسی روز جمعه، ۱۰ اردیبهشت، دولت را مسئول واکسیناسیون ٨٣ میلیون ایرانی معرفی کرد و گفت که بخش خصوصی واکسن را وارد می‌کند و واکسن‌ها ذیل سند ملی واکسیناسیون کرونا تزریق می‌شوند و «تغییر اولویت با پول و واکسنِ فروشی نداریم».

آقای رئیسی درباره برخورد با مدیرانی که خارج از اولویت، اقدام به تزریق واکسن کرده‌اند هم گفت: «دزد، دزد است. می‌خواهد مدیر، مسئول یا شهردار باشد، این فرد در هرجا مسئول باشد دزدی می‌کند یا رشوه می‌دهد، به نظر من باید آن کسی که این دزد را منصوب کرده است اخراج کرد.»

در هفته‌های اخیر گزارش‌های متعددی از واکسیناسیون خارج از نوبت برخی مدیران به‌ویژه در شهرداری مناطق مختلف کشور و و تعدادی مراکز درمانی منتشر شده است.

بنا بر آخرین اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت ایران تا ۱۰ اردیبهشت، ۸۵۸ هزار و ۲۹۶ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۲۰۹ هزار و ۸۲۷ نفر نیز دُز دوم را در ایران تزریق کرده‌اند و مجموع واکسن‌های تزریق‌شده در کشور به یک میلیون و ۶۸ هزار و ۱۲۳ دُز رسیده است.

بر اساس گزارش وزارت بهداشت ایران در روز جمعه، طی ۲۴ ساعت گذشته، ۴۰۷ نفر در کشور بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده و بیش از ۱۹ هزار بیمار جدید شناسایی شده‌اند.

به این ترتیب آمار کل جان‌باختگان در کشور به ۷۱ هزار و ۷۵۸ نفر و شمار کل مبتلایان به دو میلیون و ۴۹۹ هزار و ۷۷ نفر رسید.

وزارت بهداشت ایران در حالی روزانه آمار مربوط به ابتلا و مرگ ناشی از کرونا را اعلام می‌کند که سازمان نظام پزشکی ایران آمار واقعی را سه تا چهار برابر این آمار برآورد کرده است.

مرگ زودرس «سالانه ۴۰ هزار نفر» در ایران به دلیل آلودگی هوا

 مرگ زودرس «سالانه ۴۰ هزار نفر» در ایران به دلیل آلودگی هوا 11-اردیبهشت-1400

رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوای دانشگاه تهران از مرگ زودرس سالانه ۴۰ هزار نفر در ایران به دلیل آلودگی هوا خبر داد.

محمدصادق حسنوند روز جمعه، ۱۰ اردیبهشت، به خبرگزاری ایسنا گفت که بر اساس یافته‌های جدید میانگین سالانه غلظت مهم‌ترین آلاینده هوا در ایران تقریبا سه برابر استاندارد موجود و حدود شش برابر استاندارد جدیدی است که سازمان جهانی بهداشت قرار است تابستان ۲۰۲۱ منتشر کند.

آقای حسنوند با انتقاد از نبود بازبینی در خصوص استاندارد کیفیت هوا در ایران گفت که طی یک دهه گذشته ایران تنها کشوری بوده که نه تنها مقادیر استاندارد ملی کیفیت هوا را کاهش نداده، بلکه با توجه به عدم دستیابی به کیفیت هوای مطلوب، حتی مقادیر استاندارد را افزایش داده است.

در سال‌های گذشته آلودگی هوا به ویژه در ماه‌های سرد سال به یکی از چالش‌های ایران تبدیل شده است.

در دی‌ماه ۹۹ شاخص آلودگی در برخی از شهرهای ایران از جمله تهران و اصفهان از وضعیت قرمز گذشت و در برخی مناطق به وضعیت بنفش به‌ معنای بسیار ناسالم رسید.

بسیاری از کارشناسان و حتی مسئولان دلیل بحرانی شدن آلودگی هوا را در آن زمان استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها اعلام کرده بودند.

به گفته رئیس مرکز تحقیقات آلودگی هوا، تعداد موارد پیک ساعاتی غلظت دی‌اکسید گوگرد در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ در تهران و شهرهای دیگر کشور، افزایش چشمگیری داشته است، اما اطلاعات موثقی درباره این که کدام صنایع از مازوت یا سوخت با گوگرد بالا استفاده کردند، وجود ندارد.

سیاست برای مدعیان نجات کشور، قمار و سرگرمی است

 فلاحت‌پیشه در گفت‌وگو با ایلنا:

11-اردیبهشت-1400

کاسبان تحریم پشت انتشارفایل صوتی ظریف مترسک جزو مخالفان برجام و پادوهای در خدمت اهداف ضد برجامی خامنه ای رمال وپاسداران جنایتکاران می باشند.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم با اشاره به انتشار فایل صوتی سخنان وزیر امور خارجه گفت: آنچه که اتفاق افتاده به نظر من یک تصمیم بوده و بیشترین سود را از این قضیه کاسبان تحریم می‌برند که منافع ملی برایشان معنی ندارد.

حشمت الله فلاحت پیشه در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، درباره انتشار فایل مصاحبه وزیر امورخارجه و چالش‌های بعد از آن مانند این که نمایندگان مجلس از او خواسته‌اند برای پاسخگوی به پارلمان برود، گفت: واقعیت این است که چالشی که بین آقای ظریف و بخشی از از سازمان‌های کشور مانند صدا و سیما شکل گرفته است، هیچ سودی برای منافع ملی نداشته و حتی آثار زیان‌باری در پی داشته و خواهد داشت و روز به روز این مضرات بیشتر هم خواهد شد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم ادامه داد: یک عده از ابتدا سعی کردند لطماتی را به تیم مذاکره‌کننده بزنند؛ رسانه رسمی کشور در قالب فیلم این کار را انجام داد و بعد هم فایل صوتی را از آقای ظریف منتشر کردند که به شخصه اعتقادم بر این است که هیچ‌گونه درز اطلاعاتی انجام نشده و تصمیمی که ناشی از یک تقابل نهادینه است، منجر به این کار شده و این نشانه خوبی برای سیاست خارجی ایران نیست.

وی تاکید کرد: همواره در سیاست خارجه یکی از مولفه‌ها برای نشان دادن قدرت ایران در خارج از کشور، وحدت در عین کثرت است، یعنی به رغم اختلاف نظرها در نهایت تصمیم‌ها زیر نظر شورای عالی امنیت ملی شکل می‌گیرد و این باعث شده طرف‌های مذاکره کننده؛ مذاکرات را  منوط به طرف‌های ایران نکنند حتی اگر هم بخواهند این کار را کنند، در نهایت باید این واقعیت را بپذیرند که در داخل کشورمان نوعی وحدت در عین کثرت وجود دارد.

این کارشناس مسائل سیاست خارجی ادامه داد: از زمان روی کار آمدن آقای بایدن و پایان دولت آقای روحانی این مسئله جدی‌تر شده است که شاید در آینده اتفاقات دیگری رخ دهد. با رفتن اوباما، ترامپ برجام را عملاً بلااثر ساخت و این بار این موضوع عمدتاً نه از طرف دلسوزان برجام در داخل و خارج از کشور، بلکه از طرف کسانی که مخالف برجام بودند، مطرح می‌شود که دولت آینده ایران ممکن است پایبند به برجام نباشد و این بار از طرف ایرانی کاری صورت گیرد که آمریکا در زمان ترامپ انجام داد.

وی خاطرنشان کرد: به رغم اینکه دوباره ایران وارد فاز مذاکراتی شد و گفت‌وگوها در سطح کارشناسی بهتر از مواضع تند بعضی سیاستمداران پیشرفت رفته است و امکان توافق شکل گرفته اما مشاهده کردیم نوعی ممانعت صورت می‌‌گیرد.

وی ادامه داد: مخالفان برجام سه دسته هستند؛ دسته نخست کسانی هستند که دلسوزان واقعی کشورند، اعتقاد و اعتمادی به آمریکا ندارد و من هم معتقد هستم که اینها حق دارند اعتماد نداشته باشند، اما می‌گویم از موضع قدرت می‌شود طرف را وادار به اجرای تعهداتش کرد و این گونه دغدغه‌ها را می‌توانیم رفع کنیم. دسته دوم کسانی هستند که نگاه جناحی و سیاسی و انتخاباتی دارند و می‌خواهند اگر دستاوری وجود دارد، به آنها برسد و به طرف مقابل نرسد و این وسط هر چه بر سر مردم بیاید این دسته کاری ندارند؛ زیرا مردم در قالب‌های انتخاباتی آنها نمی‌گنجند و غیر از سیاهی لشکر نگاهی به مردم ندارند. دسته سوم کاسبان تحریم هستند.

فلاحت‌پیشه تاکید کرد: معتقدم پشت پرده این همه کارشکنی در دیپلماسی کشور‌، کاسبان تحریم حضور دارند؛ کسانی که پول دارند و نفت ایران را نصف قیمت می‌فروشند. از همین رو اگر سامانی شکل گیرد و مناسبات خارجی ایران شفاف، متعادل و عادی شود، دست آنان از منابع قطع می‌شود بنابرانی آنها پشت پرده در حال چیدن چالش‌هایی هستند و همین امر  چیزی است سیاستمداران ما دچارش می‌شوند.

این نماینده مجلس دهم بیان تاکید کرد: باتوجه به شرایط، انتشار این فایل از سوی خود آقای ظریف نمی‌تواندفرضیه درستی باشد چون نه تنها کمکی به منافع ملی نمی‌کند بلکه موضع خود ایشان را در سیاست خارجی تضعیف می‌کند؛ زیرا بخش عمده‌ای از این توان و انرژی که برای توجیه این اتفاق صرف می‌کند را باید در رایزنی‌ها استفاده کند.

وی ادامه داد: در عالم سیاست، دیپلمات‌ها واقعاً می‌دانند طرف مقابلشان چه کاره است، اما همین که به زبان نمی‌آورند نشانه قدرت است این که ایشان نوع تحلیلشان را درباره طرف‌های دیگر به زبان آوردند، موضع برجام و دیپلماسی را تضعیف کرده است. لذا اعتقادم بر این است فرا از اینکه به دنبال مقصر بگردیم، باید به دنبال چالش‌های مردم باشیم؛ چراکه مردم ما از دنبال کردن مقصر خسته شده‌اند و آن را نوعی انحراف می‌دانند و دنبال کردن مشکلات خودشان برایشان مهم است.

فلاحت‌پیشه با بیان این‌که خلاء شورای عالی امنیت ملی عامل بسیاری از مسائل است، گفت: دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی که در گذشته مسئول اجرای سیاست خارجی بود خیلی خوب عمل نکرد.

وی یادآور شد: دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی زمانی عملاً خلع ید شد و اختیار به وزارت خارجه داده شد؛ یعنی کار را کاردان سپردند و نوعی بی‌تفاوتی در دبیرخانه شکل گرفت به گونه‌ای که مسئولیت تعیین سیاست‌ها با دبیرخانه بود و اجرا با وزارت خارجه و در حال حاضر هم این خلاء باعث شده است این مسائل پیش بیاید. به هر حال دبیر خانه در حوزه‌های مختلف خوب یا بد چه ما مخالفش باشیم چه نباشیم مسئول رسانه‌ای، دیپلماسی عمومی، تصمیم‌گیری و هماهنگی بین قوا است و در تصویب قانون و مصوبه مسئولیت دارد، اما در حال حاضر این خلاء وجود دارد و شبیه کاری که در صداوسیما می‌شود یا افشای  فایل صوتی آقای ظریف صورت ‌می‌گیرد.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس دهم شورای اسلامی تاکید کرد: برجام به رقم نواقصی که دارد، یک دستاورد است. همین حالا هم قانون مصوبه مجلس اصولگرا این است که برجام احیا شود و دیگر کسی برجام جدیدی را مطرح نمی‌کند، بلکه می‌گوید بازگشت و این  یعنی یک دستاوردی بوده است که بحث بازگشت به آن مطرح است.

وی گفت: اگر دید منافع ملی داشته باشیم، نباید به صورت جناحی به این موضوع نگاه کنیم. در آمریکا و انگلستان بر اساس نوع سندهای محرمانه، بعد از ۳۰ تا ۵۰ سال دولت و اسناد محرمانه تحولات خاص را منتشر می‌کند. چرا بعد از ۳۰ یا ۵۰ سال این اتفاق می‌افتد؟ زیرا تا آن زمان بهره خودشان را از منافع ملی بردند و بعد از آن برای ثبت در تاریخ منتشر می‌شود، بنابراین اگر برای تاریخ شفاهی همکاری صورت گرفته است، انتشار آن یعنی ضربه زدن به منافع ملی در شرایط کنونی و من معتقدم این کار، کار شخص عادی نبوده است و یک تصمیم عادی هم پشت این قضیه نبوده و حتماً به منافع ملی ضربه وارد شد.

این نماینده سابق مجلس شورای اسلامی درباره این که مجلس آقای ظریف را احضار کرده است و حتی برخی از نمایندگان صحبت از استیضاح وی می‌کنند، گفت: این که مجلس  با آقای ظریف چه کار می‌کند در واقع از اختیارات خود استفاده می‌کند و آقای ظریف هم می‌رود و توضیحاتش را می‌دهد.

وی با اشاره به این‌که باید بپذیریم که اتفاق ناگواری در سیاست خارجی و خلاف  منافع ملی در کشور شکل گرفته است، گفت: باید آثار و جوانب این مسئله مشخص شود، البته به نظر من کسانی بیشترین سود را می‌برند که همان کاسبان تحریم هستند و بیشترین ضرر را ملت ایران می‌برند که معصومانه منتظر  منجی هستند.

فلاحت‌پیشه گفت: آنهایی که ادعای نجات دارند فضای فکریشان با فضای فکری مردم متفاوت است؛ آنها در عالم رفاه، سیاست را سرگرمی و نوعی قمار می‌دانند که غرورشان نباید در این قمار بشکند.